Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Steikovnkonflikt på nyttårsaften - hva tror dere?

#1

ingling sa for siden:

Jeg har tenkt å prøve meg på Jamie Oliver's perfect roast potatoes til kalkunen på nyttårsaften. Siden jeg ikke er så vant med å bruke oppskrift ser jeg først nå at det innebærer to runder i steikovnen, en på 30 minutter og en på 40-45. Blir det litt lenge å la kalkunen hvile i nesten to timer, eller funker det bra? Kan jeg evt. ta den første runden på 30 min tidligere på dagen og den siste seinere?


#2

Isprinsessen sa for siden:

Jeg så akkurat nå på programmet hans når han laget det og han sa man kunne lage de ferdige og så varme de senere.
De så forresten innmari gode ut.


#3

Matilda sa for siden:

Lag dem ferdig eller nesten ferdig og varm bare litt mens kalkunen hviler, ja. De potetene er himmelsk gode! :nam: Vi har hatt dem hver nyttårsaften de siste tre åra.


#4

ingling sa for siden:

Ja, jeg ser nå at det kommer til å funke greit å gjøre det sånn, og porsjonen jeg lagde nå tok dessuten litt mindre tid enn i oppskriften. Snart ferdig nå, jeg har sniksmakt og :nam:! Jeg måtte improvisere litt da, rødvinseddik hadde vi ikke, så jeg brukte litt honning- og ingefæreddik i stedet. Ingen dårlig erstatning!


#5

Appelsin sa for siden:

Hvis det er den 8-kilos kalkunen vil jeg tro at to timers hvile er ok.
:nemlig:


#6

ingling sa for siden:

Det er den, ja. :nemlig:


#7

tinkadott sa for siden:

Men den blir jo kald?? Varmer den litt etterpå da?


#8

Kaprifol sa for siden:

8 kilo kalkun bruker både lang tid på å tine og lang tid på å bli kald. :nemlig: Jeg tror jeg hadde pakket inn ferdig kalkun i folie og ullteppe, og så kjørt potetene etterpå i ovnen.


#9

ingling sa for siden:

Den vil nok holde ganske godt på varmen inni når den er 8 kilo, og så kan en jo varme opp serveringsfat og evt. slenge den litt inn i ovnen når den er oppskåret. Tilbehøret er uansett varmt. Får se hvilken variant jeg velger, mulig jeg gjør det nesten klart tidligere på dagen og så hiver det inni for siste runde bare. Det var i hvert fall sinnsvakt godt!


#10

Hyacinth sa for siden:

Niks. La kalkunen hvile like lenge som den stekte! Det har jeg lært av Gordon Ramsey, og det funker. Han insisterer også på at den ikke skal tildekkes. Den blir ikke kald! Dessuten er jo sausen varm.

Jeg vet Jamie dekket den til med både folie og håndklær, men det gjør altså ikke Gordon og jeg. :hehehe:


#11

ingling sa for siden:

Like lenge som den stekte blir det jo uansett ikke, den skal stå i fire timer. :humre: Men ja, det blir under to timer og jeg tror det funker jeg altså.


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg hvilte min i 3 1/2 time i fjor. Utildekket. Den var til og med med på biltur.


#13

Macky sa for siden:

Man skal vel egentlig ikke dekke til med folie? Fortsetter ikke kalkunen å koke inni da? Jeg er ikke sikker, men mener Gordon sa det :nikker:


#14

ingling sa for siden:

Du sørget til og med for underholdning til fuglen! :rørt:

Jeg går for hviling mens potetene gjør seg ferdig, det blir så bra så. Tror ikke folie er noe triks nei, jeg stoler på Gordon, jeg.


#15

Hyacinth sa for siden:

Jo, det stemmer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.