Jeg har tenkt å prøve meg på Jamie Oliver's perfect roast potatoes til kalkunen på nyttårsaften. Siden jeg ikke er så vant med å bruke oppskrift ser jeg først nå at det innebærer to runder i steikovnen, en på 30 minutter og en på 40-45. Blir det litt lenge å la kalkunen hvile i nesten to timer, eller funker det bra? Kan jeg evt. ta den første runden på 30 min tidligere på dagen og den siste seinere?
Lag dem ferdig eller nesten ferdig og varm bare litt mens kalkunen hviler, ja. De potetene er himmelsk gode! :nam: Vi har hatt dem hver nyttårsaften de siste tre åra.
Ja, jeg ser nå at det kommer til å funke greit å gjøre det sånn, og porsjonen jeg lagde nå tok dessuten litt mindre tid enn i oppskriften. Snart ferdig nå, jeg har sniksmakt og :nam:! Jeg måtte improvisere litt da, rødvinseddik hadde vi ikke, så jeg brukte litt honning- og ingefæreddik i stedet. Ingen dårlig erstatning!
8 kilo kalkun bruker både lang tid på å tine og lang tid på å bli kald. :nemlig: Jeg tror jeg hadde pakket inn ferdig kalkun i folie og ullteppe, og så kjørt potetene etterpå i ovnen.
Den vil nok holde ganske godt på varmen inni når den er 8 kilo, og så kan en jo varme opp serveringsfat og evt. slenge den litt inn i ovnen når den er oppskåret. Tilbehøret er uansett varmt. Får se hvilken variant jeg velger, mulig jeg gjør det nesten klart tidligere på dagen og så hiver det inni for siste runde bare. Det var i hvert fall sinnsvakt godt!
Niks. La kalkunen hvile like lenge som den stekte! Det har jeg lært av Gordon Ramsey, og det funker. Han insisterer også på at den ikke skal tildekkes. Den blir ikke kald! Dessuten er jo sausen varm.
Jeg vet Jamie dekket den til med både folie og håndklær, men det gjør altså ikke Gordon og jeg. :hehehe:
Like lenge som den stekte blir det jo uansett ikke, den skal stå i fire timer. :humre: Men ja, det blir under to timer og jeg tror det funker jeg altså.