Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rester av laks, hva kan jeg lage tro?

#1

Filifjonka sa for siden:

Vi fikk litt forfall til laksemiddagen her en dag, så det ble endel fileter igjen. De er bakt i folie i ovnen. Siden vi skulle bort dagen etter puttet jeg dem i fryseboksen. Pleier aldri å ha rester av laks igrunnen, så jeg vet ikke helt hvordan det funker å fryse?

Men siden det er mer enn nok til en middag for tre-fire personer så håper jeg jo det kan brukes. Forslag? :)

Jeg er ikke begeistret for pasta eller pesto til laks, bortsett fra det er jeg svært åpen for det meste. Laksekaker, kan det gå med frossen ferdig kokt fisk tro?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Hva med grateng? Enten fiskegrateng eller potetgrateng med laks? Eller hva med engelske fiskekaker med laks, kokte poteter, løk og egg? Plukkfiskkaker kalles de også.


#3

Filifjonka sa for siden:

Ja, det er godt med sånne kaker, det har jeg laget. Men kan de bli vasne når fisken har vært frossen tror du?


#4

Polyanna sa for siden:

Fiskesuppe, der du har i fisken veldig kort tid?


#5

Filifjonka sa for siden:

Ja, det er sant, suppe burde jo gå greit. :)


#6

Salt sa for siden:

Nå har du jo ganske mye, så det er kanskje ikke aktuelt denne gangen, men jeg pleier å blande fisken med litt majones og rømme, gjerne litt vårløk, og bruke som pålegg. :nam:


#7

Input sa for siden:

Jeg pleier også bruke det som pålegg. Lager alltid for mye laks så jeg har til pålegg dagen etter.


#8

Teofelia sa for siden:

Fiskesuppe. :nam:


#9

naima sa for siden:

Vi pleier putte restar av fisk (og fiskeboller) - delt i passe bitar - i ein åpen fløytekartong (dvs i ein pose oppi der, som lukkast med poseklemme), og når den er full pleier vi bruke den i fiskesuppe. Cirka ein halvliter, tenker eg det blir. Tiner den i kjøleskapet over natta eller dagen og har oppi suppa når den har kokt i hht oppskrifta, så er den heilt ferdig når all fisken oppi er varm.
Veldig greitt å ha det oppi noko så det ikkje forsvinn i frysaren, det er lett å sjå når det er "nok", og det går an å fryse ned små restar.

(I ein annan kartong kan man ha restar av kjøt, grønsaker eller pasta.)


#10

Filifjonka sa for siden:

Lurt. :) Dette er sikkert 800 gram fisk så det er nok til en stor fiskesuppe.


#11

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes laks er godt som pålegg, særlig med litt hjemmelaget majones på/rundt.


#12

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke så glad i fisk som pålegg selv, men resten av familien kunne nok spist det. Mer aktuelt for mindre rester enn denne. :) Nå er den allerede på vei opp i deilig fiskesuppe med hvitvin og fløte, og nybakt brød stekt i leirgryte. Takk for tips, jeg ble plutselig litt tom for ideer.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.