Vi fikk litt forfall til laksemiddagen her en dag, så det ble endel fileter igjen. De er bakt i folie i ovnen. Siden vi skulle bort dagen etter puttet jeg dem i fryseboksen. Pleier aldri å ha rester av laks igrunnen, så jeg vet ikke helt hvordan det funker å fryse?
Men siden det er mer enn nok til en middag for tre-fire personer så håper jeg jo det kan brukes. Forslag? :)
Jeg er ikke begeistret for pasta eller pesto til laks, bortsett fra det er jeg svært åpen for det meste. Laksekaker, kan det gå med frossen ferdig kokt fisk tro?
Hva med grateng? Enten fiskegrateng eller potetgrateng med laks? Eller hva med engelske fiskekaker med laks, kokte poteter, løk og egg? Plukkfiskkaker kalles de også.
Nå har du jo ganske mye, så det er kanskje ikke aktuelt denne gangen, men jeg pleier å blande fisken med litt majones og rømme, gjerne litt vårløk, og bruke som pålegg. :nam:
Vi pleier putte restar av fisk (og fiskeboller) - delt i passe bitar - i ein åpen fløytekartong (dvs i ein pose oppi der, som lukkast med poseklemme), og når den er full pleier vi bruke den i fiskesuppe. Cirka ein halvliter, tenker eg det blir. Tiner den i kjøleskapet over natta eller dagen og har oppi suppa når den har kokt i hht oppskrifta, så er den heilt ferdig når all fisken oppi er varm.
Veldig greitt å ha det oppi noko så det ikkje forsvinn i frysaren, det er lett å sjå når det er "nok", og det går an å fryse ned små restar.
(I ein annan kartong kan man ha restar av kjøt, grønsaker eller pasta.)
Jeg er ikke så glad i fisk som pålegg selv, men resten av familien kunne nok spist det. Mer aktuelt for mindre rester enn denne. :) Nå er den allerede på vei opp i deilig fiskesuppe med hvitvin og fløte, og nybakt brød stekt i leirgryte. Takk for tips, jeg ble plutselig litt tom for ideer.