Pelen sa for siden:
Vi skal ha gjester i morgen og vi skal spise elgstek. Vi har en Salmalaks som vi vurderer å bruke som forrett, men jeg har ikke lyst å bare servere den som den er. Har du forslag på forrett som kan passe?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Pelen sa for siden:
Vi skal ha gjester i morgen og vi skal spise elgstek. Vi har en Salmalaks som vi vurderer å bruke som forrett, men jeg har ikke lyst å bare servere den som den er. Har du forslag på forrett som kan passe?
daffy sa for siden:
abo
Har også salma i kjøleskapet, og tenkte å bruke litt tid nå på å finne et serveringsforslag som frister!
sindrome sa for siden:
Jeg elsker salmalaks! Rå, med soyasaus til å dyppe i, syltet ingefær til og drysset med litt sesamfrø.
Bluen sa for siden:
Omtrent like deler mango, avocado og salmalaks - et godt dryss med frisk koriander og soyasaus på toppen. Voila - en fp-klassiker! Tror jeg opprinnelig har oppskriften fra pepper Lemon, og det er knapt noen rett vi har lagd oftere eller fått mer skryt for.
Pelen sa for siden:
Høres godt ut Bluen! Hva kan man bruke i stedet for mango, tror du? Mannen er allergisk.
Når jeg tenker meg om så har jeg vel spist denne, laget av Pepper Lemon. :D
Veronal sa for siden:
Laksetartar:
Rødløk pluss 250 g salma, 2 ss parmesan (revet), 1/2 glass kapers, 2 ts gressløk, dijon (må smakes til, sånn ca 1 ts - 1 ss). Noen ss olivenolje. Finhakking og sammenblanding. Serveres på en seng av salat.
Storm sa for siden:
Jeg skal lage denne, men med en litt mer avansert saus: 50/50 soyasaus og ketsjap manis, og bøtte på med chili, ingefær, hvitløk og vårløk. :nam:
Pelen sa for siden:
Laksetartar er godt!
Bluen sa for siden:
fersken? Nektariner?
daffy sa for siden:
Denne må ha festet seg i underbevisstheten min, Bluen. For avocado og mango ble faktisk kjøpt inn sammen med laksen i går, men før jeg gjorde oppskriftssøk. Det blir det.
Jeg er så dårlig på kjøkkenestetikk. Hvordan kan jeg skjære opp/ dandere dette så det ser pent ut? Jeg har et stort, rundt, flatt glassfat jeg tenker å servere på. :party:
Fadese sa for siden:
Jeg graver laksen. Har blandet salt og sukker, som jeg har strødd rundt laksen. En halv dl av hver til 400 gram, sier oppskriften. I morgen marinerer jeg laksen med olivenolje, sitron og lodderogn. Serverer med urtekrem. Veldig godt.
Om det er aktuelt, så kan Google "kaviarmarinert laks". Da finner du oppskriften.
Pelen sa for siden:
Jeg har nå gjort denne og prøvesmakt. Veldig god. Jeg hadde litt lime også, hvilketvpasset bra. Takk for tips!Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.