Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forrett med Salmalaks?

#1

Pelen sa for siden:

Vi skal ha gjester i morgen og vi skal spise elgstek. Vi har en Salmalaks som vi vurderer å bruke som forrett, men jeg har ikke lyst å bare servere den som den er. Har du forslag på forrett som kan passe?


#2

daffy sa for siden:

abo
Har også salma i kjøleskapet, og tenkte å bruke litt tid nå på å finne et serveringsforslag som frister!


#3

sindrome sa for siden:

Jeg elsker salmalaks! Rå, med soyasaus til å dyppe i, syltet ingefær til og drysset med litt sesamfrø.


#4

Bluen sa for siden:

Omtrent like deler mango, avocado og salmalaks - et godt dryss med frisk koriander og soyasaus på toppen. Voila - en fp-klassiker! Tror jeg opprinnelig har oppskriften fra pepper Lemon, og det er knapt noen rett vi har lagd oftere eller fått mer skryt for.


#5

Pelen sa for siden:

Høres godt ut Bluen! Hva kan man bruke i stedet for mango, tror du? Mannen er allergisk.

Når jeg tenker meg om så har jeg vel spist denne, laget av Pepper Lemon. :D


#6

Veronal sa for siden:

Laksetartar:

Rødløk pluss 250 g salma, 2 ss parmesan (revet), 1/2 glass kapers, 2 ts gressløk, dijon (må smakes til, sånn ca 1 ts - 1 ss). Noen ss olivenolje. Finhakking og sammenblanding. Serveres på en seng av salat.


#7

Storm sa for siden:

Jeg skal lage denne, men med en litt mer avansert saus: 50/50 soyasaus og ketsjap manis, og bøtte på med chili, ingefær, hvitløk og vårløk. :nam:


#8

Pelen sa for siden:

Laksetartar er godt!


#9

Bluen sa for siden:

fersken? Nektariner?


#10

daffy sa for siden:

Denne må ha festet seg i underbevisstheten min, Bluen. For avocado og mango ble faktisk kjøpt inn sammen med laksen i går, men før jeg gjorde oppskriftssøk. Det blir det.

Jeg er så dårlig på kjøkkenestetikk. Hvordan kan jeg skjære opp/ dandere dette så det ser pent ut? Jeg har et stort, rundt, flatt glassfat jeg tenker å servere på. :party:


#11

Fadese sa for siden:

Jeg graver laksen. Har blandet salt og sukker, som jeg har strødd rundt laksen. En halv dl av hver til 400 gram, sier oppskriften. I morgen marinerer jeg laksen med olivenolje, sitron og lodderogn. Serverer med urtekrem. Veldig godt.

Om det er aktuelt, så kan Google "kaviarmarinert laks". Da finner du oppskriften.


#12

Pelen sa for siden:

Jeg har nå gjort denne og prøvesmakt. Veldig god. Jeg hadde litt lime også, hvilketvpasset bra. Takk for tips!

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.