Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Boktråden for 2013 med en post for hver bruker

#1

oslo78 sa for siden:

Håper ingen har startet før meg! Skriv de bøkene du har lest og evt. den du holder på å lese!

Med ønske om et godt leseår.:highfive:


#2

oslo78 sa for siden:

Mål i 2012: Kose meg med lesing igjen. Oppnådd.
Mål i 2013: Lese minst 40 bøker.

Januar:

1: Lars Kepler: Paganinikontrakten. Krim nummer 2 fra Kepler. Er spennende og en "pageturner" med en kanskje litt for overflatiske oppsummeringer til slutten. Berører temaer som våpeneksport, noe som gjør boka interessant etter min mening.
2. Karin Bjørset Persen: Julebrevpikene. Lo så jeg grein flere steder i starten av boka. Om noen damer i Nord-Norge som vil "skrytejulebrev" til livs og setter i gang en aksjon med ærlige julebrev. Egentlig er det ikke julebrevene som er så morsomme, det er mer beskrivelsene av menneskene og hvordan ting forløper som får latteren til å komme. Dessverre ble den mer klisjepreget og ikke noe særlig morsom de siste hundre sidene - synd, for de første 150 var virkelig bra.
3.Gunnhild Corwin: Etter dansen. Oppfølger til "Idas dans". Like hjerteskjærende i starten av boka, mer "vanlig" på slutten. Det blir en del klisjeer og floskler underveis, men oppi det hele er et budskap om å velge livet til tross for motgang som traff meg - sett i betraktning av livet mitt de siste årene. Likte den ganske godt.
4. Lars Kepler: Ildvitnet. Særdeles spennende krim. Den beste han har skrevet til nå.
5. Victoria Hislop: Tråden. En historie fra Hellas i tiden fra første verdenskrig til litt etter annen verdenskrig. En del av historien jeg kunne lite om, og boka kunne vært veldig bra. Det var den ikke. Det var platt og overfladisk, endimensjonale personframstillinger og mange ganger temmelig summarisk fremstilt. Viktige begivenheter (50000 jøder sendt til Polen) ble skildret på en side eller to, og kjærlighetshistorien man ble "lovet" på baksiden var temmelig ordinær, for å si det forsiktig. Terningkast 3 - jeg er i det snille hjørnet.
6. Mary Berg: Dagbok fra ghettoen i Warzawa. For en som sluker alt om andre verdenskrig (altså meg) var dette nok et vitnesbyrd som tilfører ny kunnskap, denne gangen fra en av de "mest priviligerte" av jødene i ghettoen - hvis noe kan kalles mest priviligert i en slik situasjon.
7. Julie Orringer: Den usynlige broen. Fengslende pageturner med tema fra Frankrike og Ungarn før og under annen verdenskrig. Anbefales på det sterkeste.

Februar:

8. Linda Olsson: Taushetens konsekvenser. Jeg elsket "La meg synge deg stille sanger", men denne (som egentlig er i samme stil) ble for antydende og lite konkret for meg. Det blir poetisk for å være poetisk, og det blir enorme mengder av beskrivelser som ikke fører noe sted. Gripende historie, for all del, men ikke en favorittbok.
9. Anna Gavalda: Saman er ein mindre aleine. Fantastisk bok om 4 mennesker som ikke har det så bra her i livet, som har hver sin livshistorie og som finner hverandre og hjelper hverandre. Høres platt ut, men språket, skildringene, dialogene og følelsene som formidles gjør den til en av mine absolutte favorittbøker. Trist at den er slutt.
10. Helene Uri: Kjerringer. Vel, plottet kunne vært interessant, men personbeskrivelsene blir litt grunne og den fører liksom ikke noe sted. Jeg hadde ikke giddet å lese den en gang til.

Mars:

11. Torill Brekke: En blå kjole fra Hitler. Egentlig ganske bra bok. Svært mye informasjon mellom linjene og man blir sittende med mistanker som man mååå lese videre for å få bekreftet eller ikke. Leste ut på to dager.
12. Jeffrey Archer: Kane og Abel. Bok om to menn født på samme dag i vidt forskjellige kår og ulike land. Følger mennene gjennom livet til sporene krysses gjennom epoken fra 1900 til ca 1960. Mye av verdenshistorien fra denne epoken får plass, og boken fengslet meg fra første side. Særdeles verdt å lese.
13. Bergsveinn Birgisson: Svar på brev frå Helga. En gammel sauebonde svarer på brevet fra elskerinnen sin og forklarer og forteller hvordan livet har blitt og hvorfor livet har blitt som det har blitt. Tungt språk (for meg, nynorsk med mange ukjente ord), men boka er kort og grei å komme gjennom likevel. Likte den godt, men ikke mer enn det.
14: Erik Fosnes Hansen: Salme ved reisens slutt. Fiktiv historie om musikerne på Titanic. Selve båtreisen og hvordan den endte er viet noe plass, men hoveddelen av boka handler om fem av musikerne og hvordan hver og en av dem havnet om bord på Titanic. Interessant bok med fem ulike livshistorier fra en annen tid. Likte boka godt.
15. Mikael Niemi: Bomb dem Ungdomsbok om hvordan det går an å få ideen om å bombe skolen sine - inspirert av skolemassakrene i Finland regner jeg med. Interessant, lettlest og ganske realistisk - jeg henger faktisk med på hvordan det går an å få en slik ide. Verdt å lese.

April:

16. Fania Fenelon: Galgenfrist for kvinneorkesteret. Sann historie om orkesteret i kvinneleiren Birkenau og hvordan livet var som "halvprivilegert" fange. Forfatteren er fransk og tilbrakte det siste året av krigen i fangenskap. Hun var en av en håndfull musikere som overlevde og forteller historien om orkesteret - men også om "de andre", fangene som stadig ble utvalgt til gassing. Boka er fengende og grusom på en og samme tid, men jeg som er særdeles interessert i andre verdenskrig, slukte den. Anbefales for dem som er interesserte i temaet, for andre blir den kanskje litt ubehjelpelig skrevet og unødvendig grusom.
17. Parinoush Saniee: Det som ventet meg. Følger en kvinne i Iran gjennom den innholdsrike perioden fra 50-tallet til 90-tallet. Det er en tydelig feministisk synsvinkel i boka, og det er interessant å lese hvordan kvinner i dette landet har hatt det og i stor grad fremdeles har det. Boka var spennende, men den litterære kvaliteten varierte en del og ble tydelig dårligere på slutten av boka. Likevel verdt å lese!
18. Merete Junker: Pumasommer. Spennende krim som var en skikkelig pageturner. Tenkte at dette var en sekser hele veien, men ble litt skuffet over slutten. Fikk ikke hele greia klart for meg på en måte. Sterk femmer i stedet.
19. Hector Malot: Frendeløs. Høytlesning for ungene - like fengslende for dem som det var for meg da jeg var liten.
20. Daniel Mendelsohn: Forsvunnet. En forfatter mistet grandonkelen sin, hans kone og hans fire døtre under andre verdenskrig. Nå vil han finne ut mest mulig om hva som skjedde med dem. Boka handler om hans undersøkelser, hans utvikling og om det han finner ut. Interessant historie, men veldig langdryg. Han har en fortellerstil med uendelig mange digresjoner, så jeg syntes boka var ganske tung. Temaet er imidlertid så interessant at jeg likte den godt likevel.

Mai:

21. Ida Løkås: Det fine som flyter forbi. Særdeles lettlest debutroman. God skildring av hvordan oppveksten kan fortone seg i strøk hvor arbeidsledigheten er høy og hvor de som har jobb jobber døgnet rundt. Jamie er 13 år og bor sammen med mor. Han er mye for seg selv og har ingen gode venner, bare bekjentskaper. Fortellingen strekker seg over en sommer, og det skjer litt av hvert. Likte boka godt, men det er litt for mange løse tråder til at jeg er helt overbevist. Bra til å være debut dog.
22.Cecilie Samartin: Dona Maria. Roman fra Cuba om "Kvinner i hvitt". Fiktiv historie, men ekte tematikk. Store deler av boka er godt skrevet og svært lesverdig, men av og til kommer det passasjer hvor ting blir litt for enkelt og gjennomskinnelig og hvor det blir litt "propaganda mot propagandasamfunnet". Likevel en av de beste Samartinbøkene jeg har lest (har ikke vært overbegeistret tidligere heller).
23. Tidsvitner. Fortellinger fra Auschwitz og Sachsenhausen. Lettlest og litt summarisk bok for meg som har lest så mye om dette temaet før. Det som var litt spesielt, var at det var mye fra "ukjente" fanger i Sachsenhausen. Det er egentlig rystende hvor annerledes livet i denne leiren var i forhold til det jødene fra Norge opplevde i Auschwitz. Forferdelig - ja, men likevel så annerledes. Fin bok hvis du kan lite om dette emnet fra før.
24.Linn T. Sunne: Lille ekorn. Interessant ungdomsbok om seksuelle overgrep. Spesielt interessant i lys av Øygard-saken. Ekstremt fort lest.
25. Ilse M. Haugaard: Der kjærlighet ei gror. Lise bor på barnehjem i Danmark på 50-tallet. Det er ikke alltid lett. Selvbiografisk bok som er grei nok å lese, men ikke spesielt godt skrevet.

Juli:

26: Margit Sandemo: Isfolket 1-28. Leste dem da jeg var 13 år og elsket dem, nå er det en studie i floskler og historier man skjønne hvor kommer til å ende flere bøker før de kommer. Men, men - jeg må jo lese serien ferdig, bare 19 igjen.
27: Helene Berr: Dagbok 1942-1944. Dagboken til en fransk jødinne som ikke overlevde krigen. Hun var ikke i dekning og ble arrestert sammen med foreldrene sine i 1944.
28: Mari Jonassen: Alt hva mødrene har kjempet. Fortellingene til 10 damer om hva de opplevde under annen verdenskrig.
29: Anna Gavalda: Eg elska ho. Jeg falt pladask for "Saman er ein mindre aleine", men selv om dette er ei bok av samme forfatter, traff den ikke like godt. Den handler om en kvinne som er midt i en skilsmisse og som havner sammen med sin tidligere svigerfar på en avsidesliggende hytte for noen dager. Der får hun høre hans historie. Liten, lettlest bok, men ikke dybdene jeg hadde trodd jeg skulle finne der.
30: Levi Henriksen: Snø skal falle over snø som har falt.
31: Hanne Ørstavik: Tiden det tar. En av de aller beste bøkene jeg har lest. Om en barndom som ikke er helt som den skal, om hvordan det påvirker absolutt alt og om familiebånd og fasader som trumfer det meste. Som lærer var den hjerteskjærende å lese, som mamma enda verre. Kommer aldri til å glemme denne boka.
32: Hanne Ørstavik: Kjærlighet. Tåreframkallende i stort format. Kort liten bok som setter spor.
33: Laurent Gaudi: Solen over slekten Scorta. Skuffende bok om et lokalsamfunn i Italia og mer spesifikt en spesiell familie fra dette lokalsamfunnet. Jeg syntes den var kjedelig og ventet stadig på et høydepunkt som aldri kom. Anbefales ikke.
34: Jussi Adler-Olsen: Kvinnen i buret. Klassisk krim. Jeg har lest to krimbøker etter denne, og dermed husker jeg ikke helt hva den handlet om. Men den var spennede... Skal lese de andre han har skrevet også.
35: Nevil Shute: En by som Alice
36: Balansekunst

(Skal skrive ordentlig om disse senere).

August

37: Christie Watson: Solfuglen. Sterk roman fra Nigeria om en familie som blir revet fra hverandre og hvor mor og barn flytter til mors foreldre i et tradisjonelt landsbysamfunn. Oljeselskaper fra USA "plyndrer" landet for olje, og boka handler mye om spenningene som oppstår mellom oljeselskaper og lokalbefolkning. Boka gir et godt innblikk i problemstillinger som er fremmede for oss her til lands, og den er både spennende, trist og optimistisk på en gang. Anbefales!
38: Lars Kepler: Sandmannen. Keplers fjerde krim, og den beste til nå. Kepler har bygd opp en historie fra første bok om etterforskeren sin, og i denne boka ble mye av fortiden avslørt. Selve plottet er spennende, men det er bakgrunnshistorien som virkelig fenger. Gleder meg til neste bok!
39: Jo Nesbø: Politi. Dette var en bok jeg hadde gledet meg veldig til - Harry Hole er blitt som en nær venn for meg gjennom de forrige bøkene. Boka var spennende og ga svar på mange spørsmål jeg satt igjen med etter "Gjenferd". Det er ikke den beste Hole-boka, men absolutt lesverdig.

September

40: Monica Yndestad: Jentene fra balletten. Krimdebutant. Sterk bok om viktig tema. Det er veldig godt beskrevet hvordan offeret i denne krimmen forandrer personlighet i etterkant, og jeg hadde lyst til å kaldkvele forbryteren. Det er et godt tegn. Boka er spennende fra første side og vanskelig å legge fra seg. Språket var litt haltende i enkelte deler, men selve historien er så god at jeg levde godt med det.
41: Ken Follett: Kjempenes fall. Historisk meget interessant bok hvor man følger 5 familier fra henholdsvis Wales, England, USA, Tyskland og Russland i årene fra 1911 til 1923. Follett er kjent for å være særdeles nøye med historiske detaljer, og jeg (som er andre verdenskrig-roman-sluker) hadde veldig glede av å lære mye mer om den russiske revolusjon og første verdenskrig. Den tar også for seg Folkeforbundets oppstart og det tøffe "fredsoppgjøret" etter første verdenskrig. Dette er første boka i en trilogi, og jeg gleder meg til de to neste som følger de samme familiene videre i århundret. Boka er nesten 1000 sider lang, men lettlest.
42: Levi Henriksen: Alt det som lå meg på hjertet. Novellesamling fra juletider. Mange triste historier som av og til kan bli litt for klisjepregete. Men innimellom tok de meg såpass at tårene rant - det er et godt tegn.

Oktober

43: Henning Mankell: Hånden. Kort krim om Kurt Wallander. Den var kun interessant fordi jeg har lest alt om denne politimannen før, og denne romanen ga et nytt lite innblikk i hans verden. Selve krimhistorien har jeg allerede glemt.
44: Ken Follett: Vinter over verden. 1000 nye sider om de samme familiene som i "Kjempenes fall". Denne boka strekker seg fra 1933 til 1949, og da sier det seg selv at det er mye historie som skal dekkes. Dessverre blir de siste årene litt summarisk dekket, men ellers er boka fengslende og lærerik og helt umulig å legge fra seg.
45: Jussi Adler-Olsen: Fasandreperne.

November

46: Helga Flatland: Det finnes ingen helhet.
47: Jussi Adler-Olsen: Flaskepost fra P. Krim.
48: Kristian Ottosen: Slik en natt.
49: Jussi Adler-Olsen: Marco-effekten. Krim.
50: En tidsreisendes kvinne.

Desember

51: Jussi Adler-Olsen: Journal 64 Krim.


#3

Bomull sa for siden:

Haha. Da kan jeg jommen bidra allerede, idet jeg leste de siste 150 sidene på årets første dag, av en bok jeg ikke trodde jeg kom til å lese! Nå skal jeg til på bok nr 2.

Mål for året er å finne lesegleden igjen, finne TID til å lese altså. Jeg tror neppe jeg skal ha mål om mer enn 10 bøker, så får vi heller se.

Januar

  1. E L James: Fifty Shades of Grey - Fanget
  2. E L James: Fifty Shades of Grey - Bundet

#4

Robyn sa for siden:

Januar

  1. Holmqvist, K. B. Sirile gentlemen søkes.
    En lettlest og humoristisk bok, lett gjenkjennelig for de som har lest Potensgiverne. Karakterene Alma og Margit er søte og noe enkle personer som man fort blir kjent med. Fin underholdning.

  2. Verghese, A. Alene sammen.
    En vakker bok som skildres gjennom Marion Stone, en tvilling født på Missing, et misjonærsykehus i Etiopia. Moren, en indisk nonne og sykepleier, dør under fødselen og faren, en britisk kirurg, reiser derfra uten sine barn og ser seg aldri tilbake. Vi får historiene til nonnen, den britiske kirurgen, tvillingguttene og til Hema og Ghosh, de to legene som sammen oppdrar tvillingene på Missing.

  3. Gruen, S. Vann til elefantene
    En lettlest og fengende roman som ikke akkurat styrker mitt allerede frynsete forhold til sirkus. En kjærlighetshistorie midt i en kaotisk verden fylt av ondskap og intriger.

Februar
4. Austen, J. Stolthet og fordom
:hjerter:

Mars
5. Hamsun, K. Victoria
Lesesirkel

  1. Hislop, V. Hjemkomsten
    Jeg likte boka godt, det er en dramatisk historie som omhandler den spanske borgerkrigen. Ingen lykkelig slutt forsåvidt, og en litt for usannsynlig fletting av nåtid og fortid men den har så lite å si for selve historien at det går greit.

April:
7. Gevalda, A. Saman er ein mindre aleine
Jeg likte denne boken veldig godt, stemningen og samspillet mellom karakterene i boka. Absolutt verdt å lese.

Mai
8. Henderson, S. Det blå rommet
Jeg er litt usikker på hva jeg syns om denne boken...

Juni
9. de Rosnay, T. Huset du elsket

  1. de Rosnay, T. Bumerang

Juli
11. Hosseini, K. Tusen strålende soler


#5

007 sa for siden:

Jeg håper å få lest en del i året som kommer, målet er 12 bøker. (SOm er mye for meg og lite for andre.)

Januar

  1. E L James: Fifty Shades of Grey - Fanget
  2. E L James: Fifty Shades of Grey - Bundet

#6

rine sa for siden:

Jeg har ambisjoner om å lese litt mer, så jeg slenger meg på her! Denne begynte jeg på i fjor, men den ble avsluttet i dag. :nemlig:
Januar:

  1. Tore Renberg: Dette er mine gamle dager.
  2. Gunnar Staalesen: Der hvor roser aldri dør. (Varg Veum) Jeg har lest Staalesen siden barnskolen og lese alt for å se hvordan det går med Vargen.. Boken anbefales vel egentlig mest til de som lese Staalesen. :knegg:
  3. Vigdis Hjort: Tredve dager i Sandefjord. Kan ikke anbefales.
    4.Heidi Linde: Agnes i senga. Søt, lettlest bok-likte den. :jupp:

Februar:
1.George R.R Martin: Kongenes kamp: Liker!


#7

Kaija sa for siden:

Jeg prøver å komme i gang med lesingen på nytt, etter en for trøtt til å lese-periode. Hentet frem en bok jeg ikke kom gjennom i fjor.

Januar:
1 Alan Bradley: Mørket i krystallkulen. Tredje bok om giftgenidetektiven Flavia deLuce.
2 Astrid Lindgren: Mio min Mio (Høytlesning for 6-åringen). Like vakker som alltid.


#8

Nessie sa for siden:

Januar:

  1. Elizabeth Haynes: Inn i det mørkeste hjørnet. Veldig bra bok synes jeg. Gripende og spennende.
  2. Linwoood Barclay: Ute av syne. Spennende krim.

Februar:

  1. Monika Nordland Yndestad: Jentene fra balletten. Ukjent forfatter, men så tips om den i avisa. Og den innfridde. Jeg slukte den på 1 døgn, og synes temaet var både vondt og interessant.

#9

Christa sa for siden:

Er med. :jupp:


#10

Acsa sa for siden:

Jeg er med. :jupp:

Ferdige:

Underveis:

  • Jeremy Harmer: The Practice of English Language Teaching
  • William Black: The Land that Thyme Forgot

Planlagt:

Philippa Gregory: The Kingmaker's Daughter - forhåndsbestilt i paperback på amazon.


#11

mosol sa for siden:

Januar:
1) Henrik Langeland - Hauk og Due. Den andre boka om gjengen fra Hemingland. (Verdensmestrene.) Nå er de i tjueårene og lever livet, men har ikke hatt kontakt på 7 år. En hendelse 7 år tilbake skaper spenning mellom Hauk og Lars, og Langeland skriver drivende godt. Skulle være fire bøker i denne frittstående romanserien, men hører at neste bok ikke vil ta historien til disse guttene videre. Gleder meg uansett til neste.

2) Tirsdagsdamene, reisen til Lourdes - Monika Peetz. Styr unna! Jeg trodde dette var boka en venninne av meg hadde anbefalt meg, og ventet og ventet på at den skulle ta seg opp. Men så utrolig platt og irriterende. :gaah: Det viste seg at boka jeg skulle ha lest var "The unlikely pilgrimage of Harold Fry" - Rachel Joyce. Det var i alle fall noe med pilgrimmer...

Februar:
3) Da jeg døde - Ane Håbjørg. Sterk bok om hvordan forfatteren fikk livet snudd på hodet etter å ha fått hjerneblødning som 43-åring.


#12

Pøblis sa for siden:

Januar:
1) PG Wodehouse - The Mating Season. En av de aller beste Jeeves og Wooster-bøkene, synes jeg. Handlingen finner sted i King's Deverill; landsbyen og Deverill Hall - slottet der en ung adelsmann bor sammen med ikke mindre enn 5 tanter. Dit kommer både Bertie Wooster og hans gamle skolekamerat, salamanderelskeren Gussie Fink-Nottle, som aldri drikker noe sterkere ann appelsinjuice og som er forlovet med Madeline Basset, som er vakker som en engel, men uendelig sentimental og søtklissete. Hun mener at stjernene er gods blomsterkrans ogf at en liten baby blir født hver gang en fe nyser. Både Gussie og bertie blir invitert til Deverill Hall. Bertie etter sterke oppfordringer fra sin tanta Agatha - Gussie for å avlegge Madeline's gudmor, en av de før nevnte tantene, ett bsøk. Natten før avreisen blir Gussie arrestert for å ha vasset rundt i fontenen ved Piccadilly Circus kl. 05.00 om morgenen på jakt etter salamandere og idømt 14 dagers ubetinget fengsel. Bertie bestemmer seg for å utgi seg for Gussie - da han tror at Madeline vil bryte forlovelsen dersom hun får vite at kjæresten er i fengsel. Dette vil Bertie Woster for en hver pris unngå, da Madeline har utnevnt Bertie til reserve dersom Gussie ikke lenger skullle være en aktuell ekteskapskandidat. Og fordi han er en gentleman, kan han ikke bare si til Madeline at han ikke ønsker å gifte seg med henne. Dette blir selvsagt en forviklingskomedie av de mest lesverdige. :knegg:
Boken er ellevill og ustyrtelig morsom og har et fantastisk persongalleri - fra butleren Silversmith til stuepiken Queenie til Wooster og Jeeves, selvsagt og Gussie og tantene og vakre ungmøer, sognepresten, den lokale konstabelen og klientellet på puben Deverill Arms og hunden Sam Goodwyn.
Jeg fant min som gratis e-bok på nett - den er absolutt lesverdig - men kanskje ikke den første man skal lese i serien.


#13

GinaK sa for siden:

Er også med. Supert med en sånn tråd, jeg bruker den ofte til å få tips til gode bøker så skriv gjerne litt om boken når den er lest.
Jeg kjører bil til jobb og leser sjelden i sofaen så det jeg får lest skjer i ferier og et lite øyeblikk før jeg sovner...
Satser på å få lest 20 bøker i år. Klarte 18 i fjor.

  1. Den usynlige broen av Julie Orringer. Tung bok. Liker bedre krim, jeg.
  2. Ildvitnet av Lars Kepler. Den ble spennende fra 1.side så jeg klarte ikke å legge den fra meg. Lest ferdig på rekordtid.
  3. Doktor Proktors Tidsbadekar av Jo Nesbø. Høytlesning for minstemann. Morsom tøysebok.
  4. Felicia forsvant av Jørn Lier Horst. Spennende og lettlest. (Og ikke så tjukk...)
  5. Når havet stilner av Jørn Lier Horst. Likte denne også.
  6. Nattmannen av Jørn Lier Horst. Mest spennende av han. Liker.
  7. Bunnfall av Jørn Lier Horst. Liker disse bøkene. Veldig bra denne også
  8. Englemakersken av Camilla Lackberg. Likte denne også. Godt driv og ingen dødperioder i hele tatt.
  9. Ondskapens hjerte av Chelsea Cain. Groteske saker men jeg liker det visst..
  10. Før jeg sovner av SJ Watson. Litt lettere type krim enn jeg har lest i det siste men fin og spennende.
  11. Vinterstengt av Jørn Lier Horst. Spennende.
  12. Doktor Proktor og verdens Undergang. Kanskje av Jo Nesbø. Høytlesning for minstetassen. Han digger bøkene.
  13. Hjerterdame av Chelsea Cain. Liker. Kjempespennende.
  14. Fuglemannen av Mo Hayder. Herlighet. Skrekkelig makabert. Huff.
  15. Bare for deg av Sylvia Day. Jøss! Rene pornoen jo.. laang kø på biblioteket til bok 2 så gledings til den kommer.
  16. Monstrene i Dunderly av Endre L. Eriksen. Høytlesning for minstemann. Morsom bok og fine tegninger.
  17. Hjerterått av Chelsea Cain. Veldig spennende.
  18. Dinosaurer i skumringen. Første bok om Det magiske trehuset. Lest for minsten.
  19. Kuren av Mo Hayder. Herlighet for noe groteske saker.
  20. Jakthundene av Jørn Lier Horst. Skikkelig spennende.
  21. Det du ikke ser av Kathrine Webb. Fiin.
  22. Hud av Mo Hayder. Bra krim. Ikke så grotesk som de andre, bra det.
  23. Døden to ganger av Chelsea Cain. Buhuuu. Foreløpig siste boken i serien.. kjempespennende.
  24. Borte av Mo Hayder. Spennende, ja.
  25. Jeg tenker nok du skjønner det sjøl av Jon Gangdal. Historien om Christoffer. Huff. For en grusom historie.
  26. Gjenferd av Jo Nesbø. Veldig spennende, som vanlig.
  27. Sandmannen av Lars Keppler. Uhyggelig spennende og intens. Kan ikke fatte at noen tør å høre på sånn krim på lydbok altså.
  28. Gjenspeilt i deg av Sylvia Day. Det går i sex her også....
  29. Fifty Shades, Bundet av E.L. James. Tja, jeg leste de to første av Crossfire først og likte vel egentlig de best.
  30. Snøbarnet av Eowyn Ivey. Annerledes men fin.
  31. Straff av Birger Baug. Grei krim. Litt stas for vi har gått samme klassen min på barne og Uskolen..
  32. Knyttet til deg. Bok 3 av Sylvia Day. Det går i det samme.... gjesp altså.
  33. Hanging Hill av Mo Hayder. Huff og huff men veldig intens og spennende. Ville bare lese mer..
  34. Dagboken av Nicolas Sparks.
  35. Paradis tapt av Birger Baug. Bra krim. Skal lese neste bok også.
  36. Ondt blod av Arne Dahl. Spennende krim så kommer til å lese mer fra han.

#14

Fibi sa for siden:

Januar
Jim Butcher - Cold days (Dresden files)
Charlaine Harris - All together dead (Sookie Stackhouse-bok)
Charlaine Harris - Dead and gone
Charlaine Harris - Dead in the family

Februar
Charlaine Harris - Dead Reckoning


#15

Heddamor sa for siden:

Januar

  1. Flink pike - Gillian Flynn.
    Kommer nok til å lese mer av denne forfatteren! Uhyre spennende og utspekulert thriller.

  2. Ut og stjæle hester - Petterson.
    Jeg syns den var drepende kjedelig. Det var nok ikke lurt å lese den rett etter en thriller.

  3. Til din vrede går over - Åsa Larsson
    Helt ok.

  4. Gode naboer - Ryan David Jahn

Februar

  1. Blodtåke - Thomas Enger
    Ble litt skuffet egentlig, likte så godt den forrige.

  2. Faen ta skjebnen - John Green (ungdomsbok)
    Tja, hadde nok kanskje likt den da jeg var ungdom.

  3. Vredens tid - Stefan Tegenfalk
    Styr unna! Skjønner ikke hvordan denne boken kan ha fått gode anmeldelser. En rotete bok med krampaktig oppkonstruert språk.

Mars

  1. Dødsskipet - Yrsa Sigurðardóttir
    Ikke like god som forrige, men det skal litt til. Litt treg i starten, men tok seg veldig opp. Absolutt lesverdig!

  2. Menneskets natur - Jørgen Brekke
    Likte den bedre enn bok 2 i serien, men heller ikke denne er like god som Nådens omkrets syns jeg. Men for all del en bok jeg kan anbefale (bør ha lest de to første i serien først).

  3. Katakombens hemmelighet - Tom Egeland (ungdomsbok)

  4. Lavendelhagen - L. Riley

April

  1. Eighty days gul - Vina Jackson
    Styr unna!

  2. Vareopptelling - E. Loe
    Ikke helt overbevist.

  3. Du forsvinner - C. Jungersen
    Denne likte jeg!

Mai

  1. En mann ved navn Ove - Backman
    Vært litt frem og tilbake på om jeg liker den eller ikke underveis. Kommet frem til ja når boka nå er fullført. Til tider litt krampaktig med alle de humoristisk språklige bildene.

#16

Ina sa for siden:

Reserverer denne.


#17

Alexa sa for siden:

Er med i år. Jeg må bytte datatid med lesetid, satser på å lese 20 bøker i løpet av året. :)

Januar

  1. Michael Palin - Diaries 1969-1979: The Python Years

#18

amylin sa for siden:

[b][/b]Jeg er med.

januar

  1. Jern - Torgrim Eggen. Bra bok, men jeg ble halvgal av at den ene personen hadde dårlig norsk med mange skrivefeil og orddelingsfeil. Spesielt fordi deler av boka er liksom hennes blogg eller mail.
  2. Theodore Boone advokatspiren - John Grisham, visste ikke at han skrev for barn. Flere bøker om Theodore Boone, og slett ingen dårlig barneserie. Må nok ha en viss lesehastighet og forståelse for å lese dem. Jeg likte dem!
  3. Blindness - José Saramago. Interessant tema, minner meg litt om The Lord of the Flies av William Golding. Her er det ingen øy å overleve på, men overleve samfunnet og å plutselig bli blind og alle regler og vanlig orden brytet.
  4. Hermanas - Torgrim Eggen. Likte denne bedre enn Jern. Denne handler om Cuba og hvordan det oppleves på innsiden. Samtidig som det er en kjærlighetshistorie.
  5. Svart regn, Halvgudene 2 - Mari Moen Holsve. Bedre enn den første i serien. Her var det mer rett i handling og ikke så mye som skulle ordnes først. Tror denne kommer til å falle i smak i aldersgruppa.
  6. Engelen i Djevelgapet - Levi Henriksen. Spenning, enhver skilsmissebarns drøm leves ut og planlegges. Godt driv i boka og handlingen, men kanskje litt kjapp i slutten.
  7. Historien som aldri ble fortalt - Monica Ali. Tankespinn om prinsesse Diana og hva som kanskje hadde skjedd om hun iscenesatte sin egen død og lever et anonymt liv et stille sted i verden. Liker måten boka er skrevet, men liker ikke tanken på selve idéen, det blir litt for tabloid for meg.
  8. I dag er den siste dagen i ditt liv - Ulli Lust. Selvbiografisk og sterk historie om prostitusjon, dop og det å ville frigjøre seg og stå på egne ben som 17-åring.
  9. Anansi Boys - Neil Gaiman. Har kun lest en bok av ham tidligere, Neverwhere, nei to, Coraline også. Denne likte jeg også. Litt anderledes enn de to tidligere, men han skriver godt, da, selv jeg som ikke er fantasy-elsker liker dem.

februar
10. Kunsten å høre hjerteslag - Jan-Philipp Sendker. Grei underholdning, men begynner å bli litt oppbrukt at noen må finne noe fra fortiden som gjør at de må reise til andre siden av jorda for å finne ut av sin historie.
11. Persepolis 2 - Marjane Satrapi. Elsket nummer 1 og elsker nummer 2. Tegningene, ironien og sarkasmen, fantastisk.
12. Sankta Psyko - Johan Theorin. En litt anderledes krim denne gangen, mer psykologisk. Godt skrevet, da.
13. Gone - Michael Grant. Alle ungdommers drøm? Alle over 15 forsvinner. Litt Fluenes herre med litt sci-fi, men skjønner hvorfor den fenger barn og ungdom.
14. Den eneste ene - Jørn Lier Horst. Fengende krim etter den vante oppskriften.
15. Siste detalj - Harlan Coben. Krim, fengende og godt skrevet.

mars
16. J.M. Coetze - Barndom - Godt skrevet.
17. J.K. Rowling - The Casual Vacancy - Lettlest og jeg likte godt personene.
18. Philip Pullman - The Golden Compass - Fengende og mye bedre enn filmen.
19. Brian Selznick - The Invention of Hugo Cabret - Flotte tegninger og fascinerende! Skal se filmen også.
20. J.M. Coetze - Ungdom - Ikke like bra som den første.
21. Sverre Henmo - Gutten til venstre - Han skriver godt, men denne ble for voksen for mine elever. Greit med en gjennomlesning.
22. Philip Pullman - Den skarpeste kniven - God fortsettelse.
23. Paul Auster - Sunset Park - Skriver godt som vanlig.

april
24. Sommer - J.M. Coetze - god, men ikke like god som de to forrige.
25. Cash - Jens Lapidus -
26. Livet Deluxe - Jens Lapidus - gode bøker og rått miljø.

mai
27. Underworld - Don DeLillo - likte denne
28. Julie - Anne Fortier - lettlest
29. Det du ikke ser - Katherine Webb - Bra og lettlest.
30. Pianolærerinnen - Janice Y.K. Lee - lettlest og bra.
31. Kammerpiken - Cecilie Enger - lettlest og helt ok.
32. The Little Stranger - Sarah Waters - ikke den beste av henne og jeg ble litt skuffet av denne.
33. Målstrøm - Michael Connelly - grei krim, og jeg angrer litt på at jeg startet i feil ende av serien.
34. Bakerens datter - Sarah McCoy - lettlest og greit.
35. CeeCee Honeycutts reddende engler - Beth Hoffman - lettlest og greit i sommervarmen.

juni
36. Rømlingen - Alice Munro, grei nok, men har likt noen av de andre novellesamlingene hennes bedre.
37. I en og samme person - John Irving - Irving skriver bra og litt bizarre, akkurat som jeg liker det.
38. Dubliner - James Joyce - Noen av novellene traff virkelig godt, mens det var et par kjedelige der også, men positivt overrasket.
39. Fun Home - Alison Bechdel
40. Are You My Mother? - Alison Bechdel - Virkelig elsket disse to bøkene. Jeg må lese flere grafiske bøker, spesielt om jeg finner noen som er så gode som disse.
41. Pyongyang - En tegnet og meget begrenset reise i Nord-Korea - Guy Delisle - Utrolig bra. Grafiske bøker er utrolig morsomt å lese når man finner noen gode.
42. Kvinnen som husker - Linda Lay Shuler - vet ikke helt, jeg. Deler av den var fascinerende, deler kjedelig.
43. Han er her igjen - Timur Vermes - fornøyelig
44. The Edge of Nowhere - Elizabeth George - lenge siden jeg har lest en bok av henne, men denne var fengende og jeg venter spent på oppfølgeren.
45. Inferno - Dan Brown - starten er spennende og Dan Brown som jeg forventet, men etter et vendepunkt jeg ikke kjøpte og ble skuffet over, dalte spenningen i boka for min del.
46. The Ruby in the Smoke - Philip Pullman - bra bok, jeg kommer nok til å lese resten av serien også.

juli

  1. 11.22.63 - Stephen King - jepp, absolutt min guilty pleasure. Fortsatt bra og konseptet i boka er absolutt interessant.
  2. En fremmed i verden - Simon Stranger - snodig, men liker den. Fire forskjellige historier som henger sammen.
  3. Der hvor roser aldri dør - Gunnar Staalesen - Varg Veum, what else to say?
  4. Sandmannen - Lars Kepler - spennende, ja.
  5. Drømmeløs - Jørgen Brekke - inne i en krimsteam, og denne var spennende også, ja.
  6. Kvinnen i buret - Jussi Adler-Olsen - spennende, kommer til å lese ferdig denne serien.
  7. Menneskets natur - Jørgen Brekke - fortsatt spennende, og deilig med krim på sommeren.
  8. Djevelkysset - Unni Lindell - grei nok krim.
  9. Agnes i senga - Heidi Linde - lettlest og ganske underholdende.
  10. Annabel - Kathleen Winter - Likte plottet, men følte at forfatteren brukte tid på oppbyggingen, men en bra bok.
  11. Ildvitnet - Lars Keppler - nok en spennende bok, og synd jeg leste Sandmannen før denne.
  12. Arven - Katherine Webb - lettlest, helt grei.
  13. En aften på Kreta - Victoria Hislop - søte fortellinger.

august
60. Ho som var så søt - Rune Belsvik - godt skrevet, men jeg klarer ikke helt å få all min sympati med hovedpersonen uten at jeg er sikker på at det er noe negativt.
61. The Universe versus Alex Woods - Gavin Extence - denne likte jeg godt.
62. Monstermenneske - Kjersti Annesdatter Skomsvold - likte humoren og den direkte tonen i boka.
63. Politi - Jo Nesbø - Jada, så er den blitt altfor mye hauset opp, men jeg liker Nesbø og denne var spennende.
64. Skjulte feil og mangler - Elisabeth Egholm - Bra dansk krim, og jeg kommer definitivt til å lese resten av bøkene i denne serien også.
65. Jakthundene - Jørn Lier Horst - Fortsatt bra!
66. Kirsebærsnø - Ingunn Røssland - lettlest, men god.

september
67. Regler for god oppførsel - Amor Towles - tja, ikke den beste, men ikke den dårligste. Overfladisk!
68. Hauk og due - Henrik Langeland - fikk ikke helt taket på denne, men kan ha noe med at den ble lest delvis på flyplass, på fly og på stranda og liten konsentrasjon.
69. Katakombenes hemmelighet - Tom Egeland - barnebok fra Egeland. God og spennende, men kanskje litt vanskelig å få tak i synsvinkelskifte og rammefortelling.

oktober
70. Fasandreperne - Jussi Adler Olsen - spennende, spennende.
71. Flaskepost - Jussi Adler Olsen - rått, spennende og drivende god.
72. Journal 64 - Jussi Adler Olsen - denne trodde jeg at jeg fant ut plottet og alt, men jaggu overraskende slutt allikevel.
73. The Racketeer - John Grisham - lenge siden Grisham nå, og denne beviser hvorfor jeg har lest omtrent alle bøkene hans.
74. Kafka on the Shore - Haruki Murakami - Murakami sitt univers er underlig, snodig, dypt, filosofisk og jeg er veldig glad i det.
75. Six Years - Harlan Coben - ikke den beste hans. Startet bra, men ble så litt lettvint.
76. Hulemannen - Jørn Lier Horst - spennende krim fra han igjen.
77. Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping - Haruki Murakami - utrolig nok fikk jeg lyst til å løpe hver dag og kanskje løpe halvmaraton. :tullerdu:

november
78. Hjem til meg - Trude Marstein - Det er noe ved å lese en bok der hovedpersonen ikke får leserens sympati, men godt skrevet.
79. Kylling med svisker - Marjana Satrapi - ikke like god som Persepolis, men fortsatt god.
80. Livet er til å holde ut, tross alt - Seth - Godt skrevet og interessant.
81. Marco-effekten - Jussi Adler-Olsen - Spennende, spennende og gleder meg allerede til neste bok om avdeling Q.

desember
82. Etter skjelvet - Haruki Murakami, Fortsatt godt skrevet.
83. Nostradamus' testamente - Tom Egeland, Spennende.
84. Huset Dilberne - Fay Weldon, Denne var absolutt ikke slik som jeg forventet av Weldon. Det er en og annen karakter inni mellom som nærmer seg det som er typisk Weldon, men ellers var denne ikke my cup of tea.
85. Yahya Hassan sin diktsamling - rå, direkte og sterk.
86. Aske fra munnen, sand i skoa - Per Petterson, skriver knakende godt, og lenge siden jeg har lest noe av ham.
87. Pergamentet - Gert Nygårdshaug, spennende krim.
88. Egenandel - Elsebeth Egholm, spennende krim og ny dansk serie.
89. Gjengkrig 145 - Jens Lapidus og Peter Bergting, nordisk noir krim i grafisk form. Fortsatt bra!
90. Vareopptelling - Erlend Loe, han skriver fortsatt godt.
90. Vareopptelling - Erlend Loe, 130 sider


#19

Billa sa for siden:

:juhu:

Jeg leser tidvis masse. Min guilty pleasure er for tiden innkjøp av bøker, og nå er jeg inne i et nordisk krim-spor...

  1. Jussi Adler-Olsen: Journal 64

#20

Meissa sa for siden:

Jeg klarte ikke å lese noe særlig i fjor, men i år har jeg det som nyttårsforsett å lese 12 bøker i løpet av 2013.

  1. Jane Eyre - Charlotte Bronte (har startet :D )
  2. Huckleberry Finn - Mark Twain

#21

Avelonia sa for siden:

Godt nytt lese år :D

  1. Ylva Alma bok nr 5.
    2: Spilt Blod av Åsa Larsson

#22

Kahlan sa for siden:

Jeg leser og

  1. Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant avJonas Jonasson
    Denne tar lenger tid enn vanlig. Er tidvis morsom, men ikke noen pageturner.

  2. Vinterstengt av Jørn Lier Horst


#23

Hondacrv sa for siden:

Ja, eg er med!

Vidunderbarn av Roy Jacobsen.
Englemakersken av lackberg.
Der roser aldri dør av Staslesen.
Pumasommer av Merete junker


#24

Lilith sa for siden:

Har egentlig lest utrolig lite de siste årene, og vil gjerne gjøre noe med den saken. Gjør et forsøk i hvert fall.

Januar:
*En hunndjevels bekjennelser.
*Mofongo (startet)


#25

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg er også med. Målet er 12 bøker i løpet av 2013.

I gang. Endelig lest den første boka.

  1. Halvbroren av Lars S. Christensen
  2. Håvamål
  3. Tett inntil dagene av Mustafa Can
  4. Jakthundene av Jørn Lier Horst
  5. Min kamp 6, Karl Ove Knausgård
  6. Kammerpiken, Cecilie Enger
  7. Dona Maria, Cecilia Samartin

#26

Fakse sa for siden:

Det å lese gir meg stor glede, men jeg har ikke fått gjort nok av det de siste årene. Da jeg gikk på ungdomsskolen var jeg på biblioteket og byttet ut en full skolesekk med bøker hver fjortende dag. Så mye bør jeg nok ikke lese nå som jeg har jobb, barn og hjem som skal ivaretas. Men jeg henger med her i håp om å få lest litt mer enn ingenting.

Målet mitt er å alltid holde på med minst en bok, at den skal ligge fremme sånn at jeg får lest når jeg har tid. Også har jeg som mål at bokåret 2013 for min del ikke skal bidra til flere døde trær. Jeg skal lese bøker jeg har i hylla, bøker jeg låner privat eller på bibliotek, og e-bøker jeg kjøper.

  1. Hanne Ørstavik, Tiden den tar. Sterkt og velskrevet om konflikt i familien, og hvordan det påvirker de ulike familiemedlemmene. Vi ser historien gjennom øynene til Signe, yngste barn og datter, og møter henne både som voksen med eget barn og som tenåring. Boken er lett og tung på en gang, den er rask å lese, men det er vondt å ta inn over seg hvordan Signe slites mellom det vanskelige hun opplever på hjemmebane og forsøket på å leve et normalt og lykkelig liv ute blant venner og sammen med familien. Boken grep meg og fikk meg til å tenke. Anbefales.

  2. Kristin Valla, muskat. Boken handler om Klara Jørgensen, og om hennes møte med kjærligheten og med skjebnen i Venezuela. Den er ikke kronologisk, og synsvinkelen skifter mellom Klara og hennes to menn, professoren og kapteinen. Lettlest, og på et underlig vis fengende og kjedelig på en gang. Jeg lurer på om boken kan være delvis selvbiografisk. Grei nok, men ikke mer enn det.

  3. Antoine de Saint-Exupéry, Den lille prinsen. Endelig har jeg også fått lest denne lille klassikeren, etter at den har stått urørt i bokhylla i flere år. En nydelig fortelling, tilsynelatende en barnebok, men like vel en bok som nok snakker vel så mye til voksne som til barn. Moralen er at det er det indre, og ikke det man ser med øynene som er viktig, og det vises i boka gjennom rørende små eksempel-historier om prinsens møte med omverdenen og fortellerens møte med prinsen. Det beskrives også hvordan voksne bare er opptatt av seg selv og av ting som egentlig ikke betyr så mye, og det er vel en evig gyldig sannhet. Jeg var redd denne boka skulle være så "hypet" at min opplevelse av den ikke skulle kunne måle seg med forventningene, men tok heldig vis feil. Ingen lang bok, men den var vel verd å ta ned fra hylla.

  4. Maria Parr, Tonje Glimmerdal.Barne/ungdomsbok, egentlig kjøpt for å lese høyt for niesen, men hun har jo aldri tid, så jeg endte med å lese den ferdig selv. Flott bok med mye moro og driv i fortellingen, men samtidig med alvorlige tema som håndteres på en god måte. Tar barn på alvor, og det liker jeg. Hovedpersonen er ei super-tøff jente som samtidig har kontakt med sine egne følelser. Kanskje litt vel politisk korrekt, men jeg hadde ikke problemer med å se gjennom fingrene med det. Litt underlig seanse der store deler av handlingen i fortellingen om Heidi (dere vet, den tyske jenta som ble foreldreløs og kom til bestefaren på gården i fjellene) blir gjenfortalt, den kunne kanskje vært droppet. Alt i alt en fin bok, må ta den med på hytta til sommeren sånn at jeg får lest den ferdig for niesen.

  5. Henning Mankell, Hundene i Riga. Andre bok i serien om politietterforskeren Kurt Wallander, men den første boka jeg har lest i serien. Har hatt denne stående i bokhylla lenge, husker ikke hvordan den havnet der, men tok den frem som et forsøk på å finne ut om serien var leseverdig. Siden jeg har bestemt meg for ikke å kjøpe papirbøker i år, så fikk det stå til at det var bok nummer to. Det viste seg at dette var et helt OK valg å gjøre, boken led på ingen måte under at jeg ikke hadde lest første bok. Det var noen få referanser til boken før, men det påvirket på ingen måte leseropplevelsen. Boken var en skikkelig "page turner", historien var spennende bygget opp, og plottet var passe sært samtidig som det var troverdig. Gode personskildringer, jeg liker at man kan tro på at menneskene man leser om er ekte, og det kan man her.

  6. Henning Mankell, Den hvite løvinnen. Tredje bok i serien, og jeg hadde en dobbeltutgave med denne og bok nummer to, så jeg fortsatte rett og slett å lese da forrige bok var slutt. Til tross for at morderen avsløres ganske tidlig i historien er boken spennende til siste slutt. Handlingen foregår både i Sverige og i Sør-Afrika i tiden rett før Mandela velges til president. I tillegg til at boken er god og spennende skrevet gleder jeg meg over at det åpenbart er gjort grundig research på bakgrunnsstoffet. Det gjør det ekstra interessant å lese, og jeg får lyst til å lese dokumentarstoff om Sør-Afrika i samme tidsperiode.

  7. Henning Mankell, Morder uten ansikt. Etter å ha lest og likt bok nummer to og tre finner jeg ut at det er på tide å lese første bok i serien. Søker den opp på biblioteket, og finner der en link til bokhylla.no der boken ligger ute som e-bok i html/flash-format. Vil jo egentlig lese bok på e-boken min, men finner ut at jeg kan teste å lese på pc for å se hvordan det funker. Det funker forbausende bra, har lest gjennom denne boken på et par dager, til tross for at jeg ikke er glad i å lese på skjerm. Selve boken er også leseverdig, velskrevet som de andre, vanskelig å legge fra seg når man først er i gang. Jeg innser at det nok blir flere bøker i Wallander-serien på meg.

  8. Henning Mankell, Silkeridderen. Det er vel bare å tilstå det, jeg er altså hekta! Spørs om jeg får lest noe annet før jeg har pløyd gjennom hele Wallander-serien. I alle fall om det fortsetter på denne måten, for jeg er på ingen måte skuffa. Igjen en spennende bok med gode personskildringer, selv om det er fascinerende å se på forskjellen til Poirot som vi driver og ser på DVD nå, der morderen ikke avsløres før i siste sekund.


#27

Divine sa for siden:

  1. Jonas Jonasson: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. En skikkelig røverhistorie som fikk meg til å humre støtt og stadig. Jeg koste meg virkelig. Anbefales som lett, men ikke fordummende, tidtrøyte.

#28

Fløyel sa for siden:

Jeg har fått e-bok som jeg har store planer med.
I fjor ble det mye lettlest, som Fifty Shades-serien, satser på at 2013 blir ett klassiker år.

Ble ferdig med en bok idag.

1. Stormfulle høyder - Emily Bronte
Fantastisk! Denne gikk ned på høykant med Kate Bush nynnende i bakhodet.

2. Jane Eyre - Charlotte Bronte (begynner i dag, status: 16.januar)
Puh - denne sliter jeg med, jeg har den på lydbok, mens jeg leser den på e-reader for å få med meg alt.
Men jo, jeg har dannet meg ett bilde.

3. Constance Ring - Amalie Skram
Amalie Skrams ekteskapsromaner er aldri feil!

4. Bare for deg - Sylvia Day
Har lest nok klassikere for en stund kjenner jeg, så nå trenger jeg noe lett og ledig.
Første bind i Crossfire-triologi, det sies at de som likte Fifty Shades vil elske denne..
Så får vi se da om det stemmer. Sitat: Utpekt av Amazons redaksjon som årets beste romantiske serie.(2012)

Ohoi! Det er vanskelig å legge fra seg denne. Veldig intens! Ikke helt ulik Fifty Shades mht story, men jeg liker hovedrollene bedre, Cross er for meg en mer mandig mann, han oser mer. De er mer likestilte mht formue, mer sofistikerte og det er ryddigere. Irriterer meg dog litt over fornavnet til Cross, for jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få uttalt det riktig. Gideon - hva slags navn er det på en amerikaner!

5. Gjenspeilt i deg - Sylvia Day, heit, men veldig tynn story.

6. Knyttet til deg - Sylvia Day - dette skulle være den siste i Crossfire-triologien, men på siste side skriver forfatteren at hun ikke kan stoppe historien her. Jeg er veldig usikker på om jeg orker mer het sex og tomme floskler.

7. Monstermenneske - Kjersti Annesdatter Skomsvold - jeg legger meg flat og innrømmer, jeg resignerte etter å ha lest litt over halvveis, da hadde jeg virkelig kjempet meg igjennom 234 sider. Kjempet hardt! Ikke en bok som falt i min smak.

8. Gjenferd - Jo Nesbø - denne hadde jeg faktisk glemt, men i all viraken og i påvente av Politi, så kom jeg over denne. Som alltid, veldig fengslende og vanskelig å legge fra seg. Det jeg liker ved Jo Nesbø sine bøker er at de er uforutsigbare!

9. Elskede Poona - Karin Fossum - Jeg liker veldig godt Karin Fossum sine bøker, hun skriver ikke helt ulikt Jo Nesbø syntes jeg. Konrad Sejer sviktet ikke her heller.

10. Drømmehjerte - Cecilia Samartin - tja, litt kjedelig og langtekkelig.

:lykkelig: Nå er det snart ferie og e-readeren min er full av nye bøker!


#29

Pappalille sa for siden:

Jeg leste akkurat ut en bok så jeg slenger meg med her.

Ferdiglest:

Januar

  1. "Water Witch" av Thea Atkinson. Fantasy.
    Jeg var på jakt etter fantasy, helst serie, og kjøpte tilfeldig en bok til Hapeki (Kindelen min). Er ikke så sikker på at jeg blir å kjøpe neste bok, får tygge litt på det.

  2. "Caves of Steel" av Isaac Asimov. Sci-fi.
    En knallgod bok, og det blir mer Asimov i år.

  3. "Assassin's apprentice" - Robin Hobb, fantasy. Spennende og enkel å lese, passer bra siden jeg stort sett får altfor lite søvn for tiden.

Februar
4. "Assassin's quest" - Rob[i][/i]i[i][/i]n Hobb, se over.

Påbegynt:

"Royal assassin" - Robin Hobb.

""Fool's Errand" av Robin Hobb. Fantasy. Denne viste seg å komme som en vag nr. fire i en serie så jeg satte i gang med de tre første før denne skal leses ferdig.


#30

Lilith sa for siden:

Leser vi plutselig gamle engelske klassikere? Da må jeg grave frem Wuthering Heights og Jane Eyre og sette i gang :D


#31

Olifant sa for siden:

Jeg er med.

Etter hektiske år med små barn begynner det å roe seg såpass at det er overkommelig å lese litt i hverdagen, ikke bare i ferier.


#32

Tangerine sa for siden:

Jeg er endelig klar. :)

  1. Kafka på stranden - Haruki Murakami

#33

Mirasol sa for siden:

Henger meg på og oppdaterer her også. Glad for alle som skriver hva de synes om boka (uten å avsløre altfor mye selvsagt)

Januar:

Den rikeste gutten i verden - David Walliams: Egentlig en barnebok, men noen ganger liker jeg å følge med i hva barna leser. Denne var egentlig litt fin, lest av tiåringen også.
Fifty shades of Grey - Fanget - E.L. James: Denne hadde jeg ikke planlagt å lese, men så ble jeg nysgjerrig da. Forfatteren skriver utrolig fengslende må jeg si...bok 2 er bestilt!


#34

Kirsebær sa for siden:

Får se om jeg husker å oppdatere denne tråden. Jeg har ikke noe mål om et gitt antall bøker, men målet er mindre skjerm, mer bøker.
Jeg leser for å underholdes.

1. Din vakre Jævel - Arne Svingen og Helene Uri
Kåret til årets ungdomsbok i 2012.
Jeg liker ungdomsbøker.


#35

Pasta sa for siden:

De siste årene har jeg hatt ambisiøse mål, men ser at jeg sliter med leselysten. Jeg må hele tiden lese krim for å holde motivasjonen oppe.
Setter et mål på 15 bøker i 2013.

Januar:

  1. Linda Olsson: Taushetens konsekvenser. En veldig god og rørende historie.

Februar:
2. Shirin Ebadi: Iran våkner. Lite engasjerende.
3. Stef Penney: I ulvenes nærhet. En god historie, men for langdryg.
4. Johan Theorin. Sankta Psyko. Dette var virkelig nervepirrende. Digibok.

Mars:
5. Alex Kava. Nivå 4. Veldig spennende.
6. Victoria Hislop. En aften på Kreta. Helt ok noveller.
7. Lars Mytting. Hestekrefter. Bortsett fra alle bilreferansene likte jeg denne boken veldig godt. Fin historie skrevet i et språk jeg likte. Åpnet mange minner fra barndom på bygda.
8. Jussi Adler-Olsen. Kvinnen i buret. Spennende!

April:

Mai:
9. Tom Rob Smith. Agent 6. Jeg elsket de to første bøkene om Leo Demidov, men denne var virkelig skuffende kjedelig.
10. Gillian Flynn. Åpne sår. Spennende bok.
11. Brenda Novak. Hevn. Ikke den beste boken jeg har lest.

Juni:
12. Gillian Flynn. Mørke rom. Spennende. En jente opplever at mor og to søstre blir drept. Broren blir fengslet for livstid.
13. Jussi Adler-Olsen. Fasanjegerne. Veldig spennende. En gjeng kostskoleelever starter et farlig rituale. Mange år senere dukker saken opp ved en tilfeldighet i Avdeling Q. Digikort.

Juli:
14. Sue Monk Kidd og Ann Kidd Taylor. Granateplene, en mor-datter historie. Mor og datter har flere reiser til Hellas og er på leting etter seg selv på ulike måter. Jeg syns denne var litt høytsvevende for meg. Digibok.
15. Jeff Kinney. En pingles hemmelige dagbok 7, femte hjul på vogna. Høytlesning for barna. Fornøyelig bok.

  1. Aage Storm Borchgrevink. En norsk tragedie. En slags historie om Anders BB og hans "vei" til Utøya. Gripende, men samtidig dokumentarisk. Sjelden jeg leser denne typen bøker.
  2. Rachel Caine. Morganville 1. Glasshuset. Claire på 16 flytter til Morganville for å studere. Der oppdager hun at byen er styrt av vampyrer. En lettlest ungdomsbok. 12 åringen ble mer fengslet enn jeg.
  3. Gillian Flynn. Flink Pike. Amy forteller i dagbokversjon, Nick forteller i nåtid. Amy forsvinner og Nick må bevise sin uskyld. Spennende historie, men en lite troverdig slutt.
  4. Jussi Adler-Olsen. Flaskepost fra P. Barn kidnappes og det kreves løsepenger. Dette var virkelig nervepirrende spennende. Digikort.

August:
20. Geir Lippestad. Det vi kan stå for. Både gripende og forunderlig. En viktig bok, mener jeg.
21. Lars Kepler. Sandmannen. Flere familier blir borte, men plutselig kommer en av guttene tilbake etter 13 år. Joona Linna og Saga Bauer prøver å finne den skyldige. Nervepirrende spenning.

September:
22. Jo Nesbø. Politi. Harry blir leid inn som konsulent for politiet for å løse en serie politidrap. Opphauset bok, har brukt veldig lang tid på å bli ferdig med denne. Ok, men ikke så mye mer.
23. Rachel Caine. Morganville 2. De dødes dans. Jeg leser fortsatt fordi 12 åringen ønsker det. Innholdsløst og kjedelig, men tok seg litt opp på slutten.

Oktober:
24. Jussi Adler-Olsen. Journal 64. Nok en spennende bok fra en meget god forfatter. Digikort.
25. Jussi Adler-Olsen. Marco-effekten. Denne var virkelig spennende, og jeg brant etter å få vite hvordan det ville gå med Marco. Jeg elsker disse bøkene. Digikort.

November:
26. Tatiana de Rosnay. Huset du elsket. Jeg syns starten var litt kjedelig, men opplesning av en mengde parisiske gatenavn. Etter hvert ble historien mer gripende. Ikke en bok jeg vil huske så veldig lenge. Oppleseren var litt kjedelig, det kan ha noe med helhetsinntrykket å gjøre. Digikort.

Desember:
27. Jussi Adler-Olsen. Alfabethuset. Veldig bra tema og mye bra innhold, men noe (udefinerbart) manglet. Jeg har brukt enormt lang tid på denne.
28. Victoria Hislop. Tråden. Rørende historie. Digikort.
29. Linda Olsson. Din godhet. Nydelig bok.


#36

Toffskij sa for siden:

1. Jasper Fforde: The Eyre Affair
Det var helt uunngåelig å lese denne om igjen etter de store Brontë-dosene i desember. Den har jo sine svakheter (blant annet ganske langdryg eksposisjon), men Thursday Next er verdens kuleste heltinne, mr. Rochester blunker til deg med jevne mellomrom, og Thornfield Hall-sekvensen på slutten er vidunderlig.

2. Tetsu Kariya og Akira Hanasaki: Oishinbo à la carte: Sake
Mer japansk matmanga. Det er et hardt liv, på den ene siden passer ikke fransk hvitvin til sjømat (brings out the fishy taste!), og på den andre siden er japansk sakeindustri håpløst korrupt og inkompetent.

3. Tetsu Kariya og Akira Hanasaki: Oishinbo à la carte: Rice
Japan må ikke under noen omstendigheter importere ris fra USA, naturris er bare spiselig om den er genuint økologisk, og onigiri må trilles av kvinnehender. Just sayin’.

4. Charles Dickens: Great Expectations
Great Expectations er alt Oliver Twist ikke er. Den er kort og økonomisk, den har en spill levende hovedperson full av høyst gjenkjennelig tvil og utilstrekkelighet. Joe Gargery er kanskje verdenslitteraturens elskeligste, og miss Havisham er ganske sikkert en av dens mest foruroligende. Det er en bragd at hun ikke er komisk et eneste øyeblikk.

5. Tetsu Kariya og Akira Hanasaki: Oishinbo à la carte: Vegetables
Arrogant gastrofantastfar og ditto sønn braker sammen i kål- og nepeduell.

6. Tetsu Kariya og Akira Hanasaki: Oishinbo à la carte: Ramen and gyoza
Du trenger én mann som kan lage nudler og én som kan koke suppe.

7. David Mitchell: Cloud Atlas
Jeg begynte på denne med skepsis etter å ha sett den overlessede og skamløst new-age-fortolkende traileren til filmatiseringen, men boka sparket meg kjapt ut av det. Seks overveldende forskjellige historier, overveldende forskjellig fortalt, nydelig svøpt om den sentrale The Road-aktige postapokalyptiske fortellingen. Man skulle trodd at et så fortolkningshungrig opplegg kunne vært irriterende, men det er rett og slett a smacking good read. Som etterlater deg med et visst håp om at det kan bli små lommer av Civ’lize, selv i den mørkeste timen.

8. Simon Stranger: Mnem
Mnem er som en Prezi-presentasjon, den kan på et hvilket som helst punkt zoome milevis ut eller langt inn i og bak en detalj i den ellers lineære hovedhistorien. Dette liker jeg, og den strenge strukturen som følger byplanen i det originale Nem. Samtidig blir jeg irritert av den stadige fugleperspektiv- og futurumfortellingen, og tror forfatteren ville stått seg på å engasjere seg varmere i historien om Peter, Oliver og Nems første dager. Dessuten hadde han ikke trengt å vente til anmeldelsesforslagene på siste side med å være morsom.

9. Ned Beauman: The Teleportation Accident
Nokså tilfeldig trukket ut av fjorårets Booker-longlist fordi det var den som så morsomst ut. Og genuint vittig var den virkelig. Den har også et ellevilt, barokt plott som stort sett greier å holde styr på alle trådene (tentaklene?) og et uforglemmelig skrudd persongalleri. Men innerst inne er den en ganske alvorlig bok om rotløshet og ansvar – det siste disse folka trenger, er teleportering.

10. Neil Gaiman: Fables and Reflections (Sandman)
11. Neil Gaiman: Brief Lives (Sandman)

Påske-Sandman-raptus. Denne gangen ble jeg helt forhekset av guided view-modusen i Comixology-appen; jeg er jo egentlig en sjuskete skråleser, så det var noe av en åpenbaring å bli tvunget til å lese rute for rute. Det er vanskelig å trekke fram høydepunkter, men den arabiske estetikken i Ramadan er noe helt spesielt.

12. Hilary Mantel: Wolf Hall
Hilary Mantel har sagt at hun skriver historiske romaner fordi hun ikke fikser det der med plott, og denne boka er da også tvers igjennom et enmannsportrett av Thomas Cromwell, og et helt makeløst godt og intenst et. Han er kanskje den mest levende fiktive personen jeg har støtt på.

13. Knut Hamsun: Victoria
Dette var en ganske annerledes opplevelse enn forrige gang jeg leste den (var jeg 15?). Nå ser jeg ikke star-crossed lovers, nå ser jeg en selvsentrert og oppslukt kunstner som bruker kjærligheten som drivstoff og som egentlig ikke ønsker å leve den ut. Victoria er ikke en person for ham, men en drøm og et ideal. Best å ikke ødelegge det.

14. Hilary Mantel: Bring up the Bodies
Mens Wolf Hall viser oss Thomas Cromwell i suveren kontroll over seg selv og menneskene rundt seg, uendelig pragmatisk, men i hvert fall antatt tro mot seg selv, viser Bring up the Bodies en Cromwell som ikke kan unngå å betale i hvert fall noe av prisen for å ha en herre som Henrik 8. – «it’s like sporting with a tamed lion. You tousle its mane and pull its ears, but all the time you’re thinking, those claws, those claws, those claws.»

15. Terry Pratchett: Dodger
Pratchett er fortsatt med oss, og denne gangen serverer han en overdådig røverhistorie om den viktorianske underverdenen (for det meste kloakksystemet), som er minst 50 % Dickens, men med en veldig pratchettsk helt. Dickens er med, forresten, og det er nesten alle andre også. Lurer fortsatt litt på hva jeg synes om forholdet mellom Dodgers overveldende suksess og den mørke tragedien som også finnes i boka.

16. J.M. Coetzee: Summertime
Selv om det bare er april, ligger dette godt an til å være årets leseopplevelse. Coetzee treffer meg visst aller mest når han er selvbiografisk, og jeg tror Summertime er den klart beste av de tre (selv om Boyhood og Youth også er fantastiske). Coetzee leverer en perfekt og kunstferdig knute av fiksjon som man nesten blir redd for å ødelegge med grove biografiske fakta. Les den!

17. Jack Womack: Random Acts of Senseless Violence
En helt utenom det vanlige skremmende dystopi med et nært og realistisk scenario (klasseopptøyer i New York), og veldig lett gjenkjennelige hovedpersoner (ubrukelig intellektuell middelklasse) som på en overbevisende måte reagerer altfor seint. Den er skrevet som en tolvårings dagbok, og språket endrer seg svært virkningsfullt med henne etter som familien krysser grensa mellom oss og dem.

18. Julian Barnes: The Sense of an Ending
Elegant og fiks liten bok som får deg til å revurdere den helt når du kommer til siste side. Også veldig fin som meditasjon over hukommelse, historie, selvforståelse og sannhet.

19. Ransom Riggs: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
Veldig velskrevet og effektiv ungdomsbok, spennende og skummel, ikke minst fordi fortellingen er basert på en serie merkelige, riktig nifse gamle fotografier. Rørende også. Jeg bestilte den straks på norsk til straks-tiåringen (som har ganske god mage for monstre med tentakler).

20. Erin Morgenstern: The Night Circus
En sansemettende bok (syn, lukt, tekstur) om en konkurranse som ingen av partene har valgt, på en gjennommagisk arena. Og hvilket forhold får du til en rival som definerer hele livet ditt? Jeg mistenker at den er elsk eller hat, men jeg falt veldig for den.

21. Michael Ondaatje: The Cat’s Table
Enda en selvbiografisk lek – angivelig en bok om den tolvårige Michael som tar båten fra Sri Lanka til England uten særlig voksenoppsyn, men full av avstikkere inn i både hans og medpassasjerenes fortid og framtid. Og kanskje handler den om at noen ting, noen bånd, faktisk varer livet ut, og at det kan komme ganske overraskende hvilke det er. Jeg likte den veldig godt.

22. Robin Sloan: Mr. Penumbra’s 24-Hour Bookstore
Rett etter Ondaatjes vidunderlige detalj og dybde blir det skrikende åpenbart at Sloan ikke akkurat er noen stor stilist eller karakterutforsker, men jeg ble nå likevel ganske sjarmert av denne røverhistorien hvor typografiens historie, OCR og elektroniske tekstkorpora :hjerter: står helt sentralt i plottet, som dessuten er en god del fiksere enn man skulle tro.

23. Terry Pratchett: Night Watch
Fordi syrinene blomstret. Det var akkurat passe lenge siden sist jeg hadde lest den, så jeg nøt den purunge Vimes gjennom øynene til den eldre, erfarne Vimes som har vært gjennom den mørke bølgedalen som kommer imellom de to.

24. Michael Chabon: Wonder Boys
Det er deilig med forfattere som bare skriver gode bøker, og Chabon er en sånn. En helt uvanlig sjarmerende og varm bok om en fullstendig ryggesløs middelaldrende forfatter, som aldri har tatt ansvar for livet utenfor fiksjonen, men som for tiden heller ikke mestrer den. De villeste eskapader (tuba! hundeskyting! en halv boa constrictor!) følger.

25. Aleksandr Sergejevitsj Pusjkin: Mozart og Salieri
Pusjkins bittelille blankverstragedie om de to, som rommer hele den mørke kjernen i Amadeus.

26. Michael Ondaatje: Divisadero
To romaner i én – Annas egen traumatiske historie, og deretter hennes(?) biografi om dikteren Lucien Segura. Og den fiktive kunstnerbiografien har tusen reflekser av biografens erfaringer. «We live permanently in the recurrence of our own stories, whatever story we tell.»

27. Alexandre Dumas: The Three Musketeers
Jeg hadde ikke lest den, faktisk, og Ondaatje satte meg på tanken. Musketerene er bare sånn middels sjarmerende, må jeg si (særlig d’Artagnan!), men jeg har en svakhet for Athos. Og Milady må da være en av de første skikkelige femmes fatales i litteraturhistorien?

28. John le Carré: Tinker Tailor Soldier Spy
Da jeg så filmatiseringen i vinter, forvirret jeg meg selv noe voldsomt med feilaktige forventninger og hypoteser, men boka og filmen fortjener hverandre i sin sofistikerte behandling av etterretningsfolk som har vært gjennom så mange år med tvilsomme midler og double-double cross at valget mellom partene i den kalde krigen framstår som et estetisk spørsmål

29. Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane
Som i Coraline og The Graveyard Book eksellerer Gaiman i inntrengende og overbevisende barneperspektiv, men dette er ingen barnebok. For barnet lever livet sitt uten særlige forventninger eller håp om hjelp eller trøst fra de voksne, og de voksne er ofte monstrene – sjelden av ond vilje, men ofte av det Gaiman kaller «foolish casual cruelty», av egoisme og kortsynt ønsketenkning. (Det er ordentlige monstre med også.) Skikkelig mørkt og sugende. Bittelite minus for et par noe pompøse passasjer om Kunst™.

30. Tom Rachman: The Imperfectionists
Vellykket vrimleroman bygd rundt en mindre vellykket internasjonal avis, som utforsker lyter av svært forskjellig slag i livene til folk som er knyttet til avisa på forskjellige vis. Alle historiene er gode, flere er svært så morsomme, og særlig én er helt hjerteskjærende trist.

31. Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower
Nydelig liten coming-of-age-roman, der hovedpersonen så avgjort er en fremmed i verden (som han skriver om i naivt-underliggjørende ordelag), samtidig som han gjør sitt beste for å delta, etter hvert kanskje til og med på egne premisser.

32. George Orwell: 1984
Nok en interessant gjenlesing etter mange år – og igjen er det slik at det slår meg hvor romantiserende min egen tenåringslesning var, og hvor mye verre dette samfunnet var enn jeg husket. Den systematiske nedbrytingen av alle bånd mellom menneskene er det verste.

33. Marisha Pessl: Night Film
I likhet med Special Topics in Calamity Physics (som jeg elsket) er dette en far–datter-historie, men denne gangen fortalt utenfra og gradvis avdekket av en besatt, lettere forhenværende gravejournalist. Historier om larger-than-life-folk fortalt av mer ordinære tilskuere er ikke alltid min favoritt, men boka er ekstremt spennende, til dels hårreisende nifs og har en særdeles rik og gjennomarbeidet backstory. Og kanskje klarer ikke slutten helt å innfri den halsbrekkende spenningskurven, men jeg anbefaler den likevel.

34. Sarah Rees Brennan: Untold
Skamløst underholdende, drivende spennende og uforbederlig rappmunnet bind nr. 2 i The Lynburn Legacy-trilogien. Persongalleriet blir bare bedre og bedre, og personkjemien, da gitt! Synes døtrene mine kan lese dette i stedet for Twilight når det blir tid for romantikk. :nemlig:

35. Ernest Hemingway: The Old Man and the Sea
For en gangs skyld en gjenlesning som var som jeg husket den fra tenåringsførstelesningen. Kanskje fordi den er så nedstrippet? Det er fint lite annet her enn Santiago, havet og kjempefisken, og samtidig er jo det hele livet hans. Og de halvhallusinatoriske havscenene er så fine.

36. Ernest Hemingway: A Farewell to Arms
Om 3/4 av boka er jeg fristet til å tenke at denne nok var banebrytende da den kom ut, men at den virker blek som skildring av krigens råskap sammenlignet med ting som har kommet seinere (gjerne fra Hemingway-disipler). Og så sliter jeg med å akseptere kjærlighetshistorien (for en irriterende heltinne!). Men slutten sitter, det skal han ha. (Men jeg simpelthen elsker Hemingways av forståelige grunner forkastede forslag til tittel:

Spoiler
«I have committed Fornication but that was In Another Country and Besides the wench is dead».
:knegg: )

37. Orson Scott Card: Ender’s Game
Aller mest minneverdig for det overbevisende, livaktige portrettet av det klarøyde seksårige strategiske geniet Ender Wiggins, og for de grusomme, kyniske valgene de voksne tar for å gjøre ham til den perfekte, men umulige kommandant.

38. Ben Aaronovitch: Rivers of London
Jeg tror aldri jeg har ledd så mye av en bok som ikke var av Terry Pratchett. En nydelig balanse mellom selvbevisst refererende tongue-in-cheek og genuint mørkt og spennende, og en svært tiltalende hovedperson med rik backstory og et kjærlig blikk på London, skitten og skramlete og levende.

39. Ben Aaronovitch: Moon Over Soho
Like sjarmerende og like spennende som sist, og Aaronovitch gjør klokt i å utdype Peter Grants familiebakgrunn, både den overveldende sierraleonske moren og den forsofne jazzmusikerfaren.

40. Ben Aaronovitch: Whispers Under Ground
Mer av alt som er sjarmerende ved persongalleriet, og dessuten store mengder fun facts om London-undergrunnen og -kloakken. Jeg ville dog gjerne sett mer til familien Grant, og dessuten syntes jeg plott og overgripende historie hang litt dårlig sammen.

41. Ben Aaronovitch: Broken Homes
Det er kanskje ikke bare bra å ha fråtsing som eneste tilnærmingsmåte til serier, for nå ble jeg litt lei. Fortsatt morsomt, men det ble voldsomt mye overgripende brikkeflytting. Når det er sagt, tok slutten meg fullstendig på senga, så det er jo ikke som om jeg ikke kommer til å lese neste bind når det kommer.

42. Jonas Hassen Khemiri: Ett öga rött
Noen ganger er språket nesten alt, og Halims ordstillingsutfordrede, ubestemt-artikkel-løse svenske multietnolekt er det perfekte medium for å fange all hans ensomhet, forvirring, sorg over tapet av moren og forskjellige mer eller mindre halsløse identitetsbyggingsprosjekter. Varmt, levende, morsomt, fortvilende og tross alt optimistisk.

43. Michael Chabon: The Amazing Adventures of Kavalier & Clay
Når man opplever det aller verste, er det ikke vel så fornuftig og normalt å leve ut utbryterkongen i seg og forkaste virkeligheten, som det er å flytte ut i forstedene, bite tennene sammen og leve et normalt familieliv? Nydelig om fedre og sønner, og om magien i kreativt samarbeid, og alt i boka er farget av tegneseriene som samarbeidet dreier seg om.

44. Terry Pratchett: Raising Steam
Blir dette den siste Discworld-boka? Det er en helt respektabel en, og plottet er ganske fiffig, men samtidig føles det noe blekt og anemisk. Jeg får lese Guards! Guards! igjen for å kompensere.

45. Terry Pratchett: Guards! Guards!
Aaah, sånn skal det være, ja! Vimes, Colon, Nobby, Carrot og lady Sybil entrer scenen fiks ferdige, Vetinari er fullt utviklet, plottet er morsomt, og Pratchett skriver med den lattermilde boblende lettheten han ikke har nå lenger.

46. Terry Pratchett: Men at Arms
Det er ikke så lett å slutte med Vimes-serien når man først har begynt. I denne kommer den vidunderlige dobbeltheten i Carrot fram – han lyver aldri, nei, men hvilken strateg!

47. Donna Tartt: The Goldfinch
Å, denne må dere lese! Det er ikke for ingenting at folk kaller den dickensiansk – både det herlig snirklete sammentreffsmettede og halsbrekkende plottet og det barokke persongalleriet gjør sammenligningen opplagt. Og så er den veldig morsom. Og veldig alvorlig. Og betagende fin om tap og sorg og savn.

48. Terry Pratchett: Feet of Clay
«‘The thought occurs, sir, that if Commander Vimes did not exist you would have had to invent him.’ ‘You know, Drumknott, I rather think I did.’»

49. Terry Pratchett: Jingo
Vetinari viser sine (selvsagt eminente) ferdigheter som utenrikspolitiker, og Nobby Nobbs utforsker forskjellige kjønnsidentiteter. Hva mer kan hjertet begjære?

50. Neil Gaiman: Nothing O’Clock
Sjarmerende og veldig gaimansk nifs liten jubileumsnovelle om den ellevte doktoren, med et tidsparadoks som kjerne.


#37

tiddelibom sa for siden:

Januar:

  1. Leif Gjerland: Et lite stykke Oslo. Kompakt byhistorie. Sånt liker jeg.
  2. Patricia Wood: Lottomillionæren. Halvsøt, men ikke noe mer.
  3. Maria Amelie: Ulovlig norsk. Næh. Første halvdel av boka, som var i dagbokform var ok, resten not so much.
  4. Jean-Jacques Sempé / René Goscinny: Nikolai og gjengen. Jeg var litt spent på denne. Fransk barnebokklassiker fra 60-tallet nå på norsk. Ville det fenge straks 7-åringen? Og joda, det gjorde det absolutt! Morsomt for meg også!
  5. Åsa Träff og Camilla Grebe: Bitrene enn døden. Krim. Jeg var litt skuffet helt til siste side, faktisk. Så falt det hele på plass.
  6. Jean-Jacques Sempé / René Goscinny: Nikolai på ferie. Stor stas for lillebror. Småmorsomt for meg også.
  7. Jan Guillou: Dandy. Bind 2 i hans trilogi "Det store århundret". Underholdende og lettlest. Men jeg er ikke så fan av at fiktive personer plasseres inn sammen med kjente, navngitte personer.
  8. Sigbjørn Mostue og Johnny Brenna: Operasjon Helena. Njeaaai. Ikke overbevist. Krim, men litt for lettvint både språkmessig og i handling for min del.
  9. Heidi Linde: Pym Pettersons mislykka skoletur. Disse er fine! Fenger både meg, lillebror og storesøster. Anbefales som høytlesning.
  10. Erling Kagge: Under Manhattan. Forsåvidt interessant om å gå i kloakken under New York- Men jeg liker visst ikke skrivemåten hans noe særlig godt. Veldig mange for meg kunstig plasserte litterære referanser og sitater. Men morsomt prosjekt.
  11. Charlotte Glaser Munch: Alt jeg vil er å kysse deg. Ungdomsroman. Omtalt som en av fjorårets beste, så jeg måtte lese. Og den var virkelig god. Om ei jente på 14 som forelsker seg i en mann på 29.
  12. Roald Dahl: Heksene. Høytlesing for barna. Den er virkelig morsom! Denne gangen også!
  13. Bill Bryson: Notater fra en liten øy. Hurra for Bill Bryson! Han skriver utrolig morsomt. Denne gang en reiseskildring fra England.

Februar:
14. Ulrik I. Rolfsen: Gass. Action og spenning fra Oslo. Underholdende, men ikke stort litterært.
15. Eline Johnsen Helledal: Broren min
16. Roald Dahl: Danny og den store fasanjakten. Søte, fine boken!! Jeg digger når barna digger kvalitetslitteratur.
17. Bill Bryson: Verken her eller der. Reiseskildring fra Europa. Fortsatt strålende Bryson!
18. Roald Dahl: Matilda. Strålende, igjen.
19. Roald Dahl: Den magiske fingeren. Ah! Morsom gjenlesning!
20. Roald Dahl: Dustene. Fnis. Er jammen ikke sikker på om jeg hadde lest denne før, faktisk! 7-åringen og jeg ler godt.
21. Roald Dahl: Den fantastiske Mikkel Rev. Første gangs lesing for meg. Morsomt. Jeg leser meg hes på Roald Dahl for tiden.

Mars
22. Bill Bryson: Down under
23. Roald Dahl: SVK. Tungetrim og agurkulurer:)
24. Lucy Christopher: Stjålet. Ungdomsbok. Bra greier. Stockholmsyndrom eller ei?
25. Timo Parvela: Ella på sykehuset. Finsk humor. Småhumrende morsomt. Barnebok.
26. Ulf Stark: Min venn Percys magiske gymnastikksko. Barnebok. Humrende småmorsom.
27. Dav Pilkey: Kapten Supertruse og de drittleie doene. Ok, mer enn skeptisk, men kremt, og rødme: den var morsom.
28. Mark Haddon: Det røde huset. Her hadde jeg store forventninger som ikke helt ble innfridd. Har lest fantastiske bøker av ham tidligere. Dette var ikke dårlig, absolutt ikke, men noe helt annet enn forventet. Må tenke litt på denne.
29. Dav Pilkey: Kaptein Supertruse på ville veier. Ok - men det holder kanskje med en bok..
30. Jon Ewo: Guggen og mysterietmed teatervampyren. Lettlest for sønnen. Egentlig litt morsom, proppfull av litterære referanser og morsomme hentydninger.
31. Jon Ewo: Otto slipper alt løs. Nja. Not so much. Ikke veldig engasjerende for sønnen heller.
32. Lise Galaasen: Mamma for harde livet. Not so much
33. Natascha Kampusch: 3096 dager
34. Dawn French: Bittelitt vidunderlig

April:
35. Ulf Stark: Min venn Percy, Buffalo Bill og jeg. (Barnebok). Ulf Stark er fin, han!
36. Ulf Start: Min venn sjeiken i Stureby. Supert!
37. Herman Koch: Sommerhus med svømmebasseng. Anbefales! Sitrende ekkelt spennende på det indre plan.
38. Roald Dahl: Giraffen og Pelli og jeg. Veldig søt:)
39. Roald Dahl: Presten i Nibbleswicke
40. Fredrik Backman: En mann ved navn Ove. Anbefales!! Søt, trist, munter, fin!!
41. Roald Dahl: Eddap liks

Mai:
42. Maria Gripe: Tordivelen flyr i skumringen. Gjenlesning. Har ikke lest siden barndommen, og leste høyt for lillebror. Stor stas. Den er fortsatt veldig fin!
43. Bill Bryson: Lyngutten. Selvbiografi. Joda. Han skriver morsomt, men jeg er nok ikke så veldig begeistret for biografier sånn egentlig.
44. Ken Follett: Vinter over verden
45. Nils G. Horvei: Følg meg
46. Bunad. Bjørn Sverre Hol Haugen (red.)

Juni:
47. Jostein Gaarder og Klaus Hagerup: Bibbi Bokkens magiske bibliotek
48. Mike Gayle: The stag and hen weekend

Juli:
49. Pseudonymous Bosch: Navnet på denne boka er hemmelig
50. Rick Riordan: Lyntyven. Stor stas for begge barna, skal definitivt lese flere i serien.
51. Lucinda Riley: Jenta på klippen. Lettlest og ikke veldig bra. Veldig forutsigbar
52. Ildefonso Falcones: Fatimas hånd. Spennende! Vil lese flere av ham også.
53. Roald Dahl: Charlie og den store glassheisen
54. Mhairi McFarlane: You had me at hello. Min unnskylding: det er engelsk.
55. Rick Riordan: Monsterhavet
56. Jette Kaarsbøl: Din nestes hus. Ah, denne likte jeg. Har ikke lest noe av henne tidligere, men det skal jeg definitivt gjøre.
57. Ulrik Høisæter: Pokerfjes
58. Rick Riordan: Titanens forbannelse
59. Jo Nesbø: Politi

August:
60. Top 10 Toronto
61. Anne Michaels: Som sand
62. Jette Kaarsbøl: Den lukkede bok. Wow. WOW!
63. Victoria Bø: Teresa Birnas bortgang
64. Mike Gayle: The life and soul of the party
65. Rick Riordan: Slaget om labyrinten
66. Gillian Flynn: Flink pike
67. Tor Åge Bringsværd: Tordenguden
68. Rick Riordan: Den siste olympier. Da var vi ferdig med Percy Jackson. Må nok lese mer... !

September
69. J.K. Rowling: Harry Potter og de vises stein. Endelig ville datteren høre! Det blir nok mer.

Oktober
70. Tor Åge Bringsværd: Loke
71. Tor Åge Bringsværd: En kjempe så stor som hele verden
72. Tor Åge Bringsværd: Den enøyde kongen
73. Rick Riordan: Den forsvunne helten
74. S.J. Watson: Før jeg sovner. WOW! Spennende og annerledes
75. Tor Åge Bringsværd: Heimdalls sønner
76. Tor Åge Bringsværd: Reisen til verdens ende
77. Tor Åge Bringsværd: Gud og troll i samme kropp
78. J.K. Rowling: Harry Potter og mysteriekammeret. Gøy med høytlesing. Gøy med gjenlesning!

November
79. Amanda Hodgkinson: 22 Britannia Road
80. Tor Åge Bringsværd: Balder
81. Hillary Jordan: Mississippi. Joda, grei nok. Om rasemotsetninger i USA rett etter 2. verdenskrig.
82. J.K. Rowling: Harry Potter og fangen fra Azkaban. Gøy med høytlesing for barna fortsatt!

Desember
83. Philippa Gregory: Den hvite dronningen.
84. Jenny K. Blake: The Norwegian hytte. Morsomt om norsk hyttesjel!
85. Hilde Østby: Leksikon om lengsel. Morsom, artig vri der romanen er skrevet som leksikonartikler. Eller kanskje som en slags novellesyklus som utgjør en roman. Jeg likte den.
86. Lauren St. John: Elefantens historie. Barnebok. Fin! Både jeg og 11-åringen likte den godt!
87. Sophie Kinsella: Bryllupsnatten. Usj. Usj.


#38

Høns sa for siden:

Etter en treg start er jeg nå godt i gang med leseåret 2013:

  1. Det grovmaskede nettet - Håkan Nesser. Grei og lettlest krim som også overrasker.
  2. En hjertesak - Emiliy Giffin. Bra bok, litt i chicklit klassen, men med innhold.
  3. Katalysatormordet - Hans Olav Lalhum. Krim.
  4. En slags fred - Träff og Grebe. Krim.
  5. Bumerang - Tatiana de Rosnay.
  6. Agnes i senga - Heidi Linde.
  7. Den fjerde raneren - Kjell ola Dahl. Krim.
  8. jakthundene - Jørn Lier Horst. Krim

#39

Røverdatter sa for siden:

Jeg skal være med og har som mål å lese mye oftere i 2013 enn i minimumsåret 2012.

Januar:
1. Charlotte Brontë: Jane Eyre
Hva kan jeg si? :hjerter:
2. Emily Brontë: Stormfulle høyder
Jeg hadde gruet meg, men koste meg gjennom hver eneste side. :hjerter:
3. Heidi Linde: Under bordet
Litt lettbent, men med god bunn og fine personskildringer.
4. Heidi Linde: Juggel
Jeg likte denne også, og har til nå likt alt jeg har lest av Heidi Linde. Hun skriver litt hverdagslig, men om de store tingene i mennesket.
5. Siri Hustvedt: Sommeren uten menn
Tidvis veldig god, men falt totalt gjennom i andre deler.
6. Linda Olsson: La meg synge deg stille sanger
Boken har så stort potensiale med et vakkert språk og mange store historier som vil ut, men tilsammen ble den litt uforløst og litt for overfladisk til at jeg ble ble bergtatt.

Februar:
7. Helga Flatland: Bli hvis du kan. Reis hvis du må
Nydelig historie om tre kamerater som reiser fra bygde-Norge til Afghanistan.
8. Helene Uri: Honningtunger
Typisk Uri med mye språklek, gale kvinner som man ikke kan like, men syns synd på likevel og en og annen overraskende tvist. Jeg begynner å like Helene Uri, jeg altså, forutsigbar syns jeg iallefall ikke hun er.
9. Simon Stranger: Mnem
Jeg likte godt bakteppet med den utopiske byen Nem og de intrikate bykartene, gatenavnene og historien om byggingen av Nem. Jeg likte også mange av de små fortellingene som ble avledet under rundturen i byen. I tillegg syns jeg det var en veldig morsom måte å bygge opp en roman på - det at den spant rundt byen. Det jeg ikke likte var at mange av de største historiene er uforløst og at det bare skrapes overfladisk i selve rammehistorien. Jeg ble litt frustrert av å ikke bli bedre kjent med hovedpersonene.

Mars:
10. Helga Flatland: Ingen vil hjem. Alle vil tilbake.
Oppfølger til Bli hvis du må. Reis hvis du kan. Jeg likte den første veldig godt, og denne enda bedre. Hun skriver drivende godt om sorgen etter at tre gutter fra bygde-Norge dør i Afghanistan. Imponerende innsiktsfullt og gripende skrevet. Håper veldig at dette blir en trilogi.
11. Heidi Linde: Agnes i senga.
Denne hadde jeg litt forventninger til etter å ha lest to tidlige utgivelser av henne i januar og likt dem godt selv om de var litt ungdomsbok-aktige i formen, men jeg har også lest Nu, jævlar! som jeg syns var en veldig god bok og tenkte at hun var kommet et stykke på vei som forfatter. Dessverre så var ikke Agnes i senga i nærheten av kvaliteten til Nu, jævlar! så jeg endte opp med å være ganske skuffet og tror at jeg er ferdig med Heidi Linde for en god, lang stund.
12. Trude Marstein: Elin og Hans
Mørk roman om en nyblitt enkemann og hans tanker om det vaneekteskapet han har levd i i 23 år. Skrevet i et langt stykke med tankesprang hit og dit om fjern fortid, nær fortid og nåtid. Godt skrevet.
13. Knut Hamsun: Victoria
Jeg fant frem det gamle eksemplaret i mammas bokhylle som jeg ga opp da jeg var tidlig i tenårene. Denne gangen fullførte jeg i et stort jafs og gleder meg til å diskutere med de andre som har deltatt i lesesirkelen.
14. Lawrence Hill: Noen kjenner mitt navn
Etter å ha lest en haug med kvinnelige norske forfatter omhandlende norsk hverdagsliv og norske hverdagsproblemer, så ble jeg rimelig slått i bakken av denne boken om slavetrafikken mellom Afrika og Amerika. Fortalt gjennom en fiktiv historie, men med solid kunnskap i bunnen. Fantastisk bok som menneskeliggjør den tragedien slavehandelen utgjorde for enkeltmenneskene og for samfunnet både i Afrika og Amerika. Den favner også en stor del av slavenes historie som jeg med skam må innrømme at jeg ikke visste stort om. Årets beste leseropplevelse til nå, jeg har lest i alle tenkelige og utenkelige situasjoner de siste tre dagene.
15. Steve Sem-Sandberg: De fattige i Lodz
Om jødegettoen i Lodz i Polen under 2. verdenskrig. Velskrevet om et velkjent og alltid like rystende tema. Bygger på gettoens egen krønike og historier fra de få som overlevde.

April:
16. Mari Jonassen: Alt hva mødrene har kjempet
10 historier om kvinner deltok i norsk motstandsarbeid under 2. verdenskrig. Spennende historier og interessant å lese hvordan kvinnenes innsats har blitt underkommunisert og mindre verdsatt. Språket er litt akademisk og det gjør formidlingen av kvinnenes historier litt flat og tørr etter min smak, tidvis nærmest oppramsende, men alt i alt en god bok.
17. Hélène Berr: Dagbok 1942-44
Den autentiske dagboken til en ung, jødisk kvinne i Paris. Hun er svært intellektuell og kunstnerisk anlagt så boken er svært godt skrevet. Hun ble deportert fra Paris på nyåret i 1943 og i dagboken beskriver hun nøkternt og levende hvordan hun opplever å se tusenvis av mennesker rundt seg, kjente og ukjente, forsvinne. Den handler også om hennes store kjærlighet, hennes studentliv ved Sorbonne og om hennes innsats for en organisasjon som reddet 500 franske, jødiske barn fra å bli deportert. Virkelig en stemme som personliggjør konsekvensen av Holocaust og som gripende skildrer hvordan det var å stå midt oppe i all den absurde grusomheten.

Mai:
18. Fay Weldon: Huset Dilberne
Brukte en evighet på denne og den var vel heller ingen høydare. Litt uinspirert og springende historie om livet i en hertugfamilie rundt 1900. Tidvis festlige personkarakteristikker, men boken mangler en tydelig rød tråd, har svake miljøskildringer og ender opp i ingenting.
19. Elsi Rydsjø: Hilde
Da er jeg over på rekreasjonslesing og for meg betyr det gamle ungdomsbøker (30-70-talllet) i fleng. Vanligvis har jeg ikke disse med på listen, men i år har jeg bestemt meg for å logge de bøkene også, og se hvor mange jeg faktisk leser på et år. Denne her hadde jeg ikke lest før, og jeg tror det må finnes en oppfølger for slutten var ikke helt sånn ungpikeslutter skal være. Søt bok om opp til flere alvorlige tema.
20. Karin Thordeman: Skjærgårdens melodi
Mer rekreasjon. Denne hadde jeg heller ikke lest før.

Juni:
21. Herman Koch: Middagen
Velskrevet, men jeg likte ikke historien. Creepy og for mye psykologi. Not my thing. :niks:
22. Arne Berggren: Rubinen
Ungdomsbok i Dauinger-serien som Vesla insisterte på at jeg skulle lese. Hun syns den var superspennende, jeg syns den var veldig enkel - selv til ungdomsbok å være. Det kan også ha med at jeg aldri leser serier å gjøre. Alt for mye blir hengende i luften. Antakelig er den skrevet mest med tanke på at det skal lages TV av den, og jeg tror den blir veldig bra som ungdomsserie på TV.

Juli:
23. John Irving: I en og samme person
:tilber:. John Irving altså. Jeg blir bare så bergtatt. Fantastisk velskrevet roman, mye kjent (og kjært) irvingsk, (spoilet fordi deler av innholdet røpes)

Spoiler
men denne gangen med nye tabubrytninger og inngående beskrivelse av AIDS-epidimien i New Yorks homsemiljø på 80-tallet som traff midt i magen da boken virket som mest tilforlatelig og fredelig.

24. Carolina de Robertis: Perla
For en gangs skyld leste jeg en helt roman i et stykke fra perm til perm. En deilig dag i båt, mutt-plutt alene i mange timer - en utrolig luksus for meg. Og så endte jeg med å gråte meg gjennom denne boken. Sterk historie om å være på begge sider av en stygg, stygg krig. Om å vokse opp på feil side av rettferdigheten etter et stygt diktatur og om å være sterk nok til å skape sin egen fremtid. Anbefales.
25. Katherine Webb: Det du ikke ser
Nei. Dette ble for springende, for mange parallelle historier som hver og en blir for uforløste. Interessant tema om sufragetter og brytningstid, men en altfor svak fortalt historie. Nærmest litt kiosklitteratur-aktig. Skuffet.

August:
26. Ernest Hemingway: Og solen går sin gang
Jeg hadde jukset litt og lest en del om boken på forhånd sånn at jeg hadde en viss forståelse av bokens betydning litteraturhistorisk og historisk sett og slik at jeg visste hva som ble oppfattet å være temaet. En epoke i verdenshistorien jeg vet ganske lite om er nettopp mellomkrigstiden, så det var helt nødvendig å jukse for å få noe utbytte av boken. En sår og egentlig ganske tragisk historie om tapt ungdom, håpløs kjærlighet, men også en forrykende beskrivelse av en spansk fiesta med tyrefekting og det hele. Fortsatt Hemingway-fan etter denne. Oversettelsen fra 1929 var i grunnen ikke så verst, og det var mange nostalgisk-fine ord og uttrykk som krydret språket.

September:
27. Ernest Hemingway: Farvel til Våpnene
Jeg ble så bergtatt av denne boken. Det er noe med knappheten i språket og den likevel sterke tilstedeværelsen av hovedpersonen som tiltaler meg veldig.

Oktober:
28. Helga Flatland: Det finnes ingen helhet
Flatland skuffet ikke denne gangen heller. Fortsatt svært gripende om sorg, relasjoner og om alle tingene som aldri blir sagt fordi man tror at andre forstår. Hallvards historie er den som har grepet meg mest gjennom alle tre bøkene tror jeg.
29. Ernest Hemingway: Den gamle mannen og havet
Nydelig bok om mennesket i møte med naturkreftene og egentlig om livet, alderdommen og tusen ting. Samlet i en bitteliten, men veldig vakker bok. :hjerter:
30. Gaute Heivoll: Over det kinesiske hav
Jeg bruker Knausgård-terminologien om denne - sterk historie, svakt fortalt. For det er virkelig en sterk historie om alt som er bra og alt som galt med samfunnet, og ikke minst hvor mye verre alt var før. Han skriver dog fra barneperspektiv og det er sikkert mange som syns det funker, men jeg syns det hindrer for mye av historien. Men likevel en flott bok som jeg kommer til å ha i hodet lenge. Anbefales!

November og Desember:
31. Per Olov Enquist: Musikantenes uttog
Mørk og dyster, men likevel ganske lystig skrevet roman om arbeidere på den svenske landsbygda rundt 1910. Based on a true story såvidt jeg forstår. Veldig interessant og egentlig litt overraskende om et tema jeg visste null nada om i forkant.

Desember:
32. Annik Saxegaard: Ung dame av god familie
Rekreasjonslesing for slitent hode.
33. Natasha Solomons: Fortellingen i fiolinen
Spennende, handlingsmettet og perfekt juleferielektyre.


#40

Addison sa for siden:

Jeg er med :hyper:! Leser som regel mye, har en fast på nattbordet, og en i vesken, går ofte ca. 1 bok i uken på toget, avhengig av tykkelse og kompleksitet.

Edit: leser tydeligvis ikke så veldig mye, sammenlignet med mange andre her :knegg:.

  • Ken Follett: "Vinter over verden"
  • Unni Lindell: "Honningfellen"
  • Øystein Wiik: "Hvit panter"
  • Chris Tvedt: "Av jord er du kommet"
  • Aslak Nore: "En Norsk Spion"
  • Maeve Binchy: "Ildfluesommer" - (nødkjøpt på GC i frykt for å mangle lesestoff på flyet hjem, men hyggelig om enn lett bekjentskap)
  • Torill Brekke: "En blå kjole fra herr Hitler"
  • Gert Nygårdshaug: "Chimera"
  • Mons Kallentoft: "Den Femte Årstiden"
  • Yrsa Sigurdadottir: "Jeg vet hvem du er"
  • Anne Holt:"Skyggedød"
  • Jo Nesbø: "Politi"
  • Robert Wilson: "Den verste straffen"
  • Unni Lindell: "Djevelkysset"
  • Inger Johanne Sæterbakk og Guri Idsø Viken: "Magnhild, en roman om sex, fyll og offentlig forvaltning"
  • Jussi Adler-Olsen: "Marco-effekten"
  • Rachel Joyce: "Harold Frys utrolige pilgrimsferd".
  • Carlos Ruiz Zafón: "Himmelens fange"
  • Rhidian Brook: "Etter ildstormen"
  • Diverse forfattere: "Sommerkrim" (novellesamling)
  • Lars Kepler: "Sandmannen"
  • Henrik Langeland: "Fyrsten"
  • Henrik Langeland: "Hauk og due"
  • Selma Lønning Aarø: "En rekke avbrutte forsøk"
  • Linn Ullmann: "Det dyrebare"
  • John Irving: "I en og samme person"
  • Trude Lorentzen: " Mysteriet mamma"
  • John Irving: "Hotell New Hampshire"

#41

tjolahopp sa for siden:

  1. Annamette Fuhrmann: Længsler og Leverpostej
  2. Simone de Beauvoir: Mandarinene
  3. Fay Weldon: Huset Dilberne
  4. Trude Marstein: Hjem til meg
  5. Marita Fossum: Et siste kyss
  6. Heidi Linde: Agnes i senga
  7. Gine Cornelia Pedersen: null

#42

Sansa sa for siden:

1 Wally Lamb: "She's come undone"
2 Heidi Linde: "Nu javlar"
3 Herbjørg Wassmo: "Huset med den blinde glassveranda"
4 Herbjørg Wassmo: "Det stumme rommet"
5 Knut Hamsun: "Victoria"
6 Herbjørg Wassmo: "Hudløs himmel"
7 Anna Gavalda: "Saman er ein mindre aleine"
8 Herbjørg Wassmo: "Dinas bok"
9 Herbjørg Wassmo: "Lykkens sønn"
10 Herbjørg Wassmo: "Karnas arv"
11 Synne Lea: "Du har et sted å løpe inn" (diktsamling)
12 Heidi Linde: "Sug"
13 Bente Bratlund: "Bebe"
14 Simon Stranger: "Verdensredderne"
15 Siv Wyller: "Hockeysveis fører til dårlige rim"
16 Arne Berggren: "Dauinger: Ute av tiden"
17 Antoine de Saint-Exupery: "Den lille prinsen"
18 Juliane Rui: "Den hesten er av snø" (dikt)
19 Levi Henriksen: "Engelen i Djevelgapet" (u.bok anbefales!)
20 Lars Mæhle: "Fuck off I love you" (veldig bra bok!)
21 Murakami: "Kafka på stranden"
22 Cecilie Enger: "Himmelstormeren"
23 Meg Rosoff: "How I live now"
24 Kjersti Annesdatter Skomsvold: "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg"
25 Helga Flatland: "Bli hvis du kan. Reis hvis du må"
26 Ernest Hemmingway: "Den gamle mannen og havet"
27 Herbjørg Wassmo: "Hundre år"
28 R.J. Palacio: "Mirakel"
29 K.A. Skomsvold: "Monstermenneske"


#43

LilleT sa for siden:

(Jeg driver stadig og oppdaterer meg på barne- og ungdomsbokfronten. Derav denne noe spesielle lista ... ;))

  1. Linn T. Sunne: Happy
  2. Erna Osland: Perfekte par
  3. Marianne Kaurin: Nærmere høst
  4. Lars Mæhle: Fuck off I love you
  5. Ingelin Røssland: Kunsten å inhalera
  6. Bjørn Sortland: Den solbrente mammaen som blei bytta ut med ti kamelar
  7. Ingunn Krokann: Mia og Mirco
  8. Erna Osland: Kyss ein bokstav
  9. Arne Svingen: Hubert blir ikke forelsket
  10. Erlend Loe: Muleum
  11. Ellen Fjestad: Sammen skal vi holde himmelen
  12. Shin Kyung-Sook: Ta vare på mamma
  13. Heidi Linde: Juggel
    14: Knut Hamsun: Victoria
    15: Helga Flatland: Alle vil hjem. Ingen vil tilbake.
  14. Heidi Linde: Agnes i senga
  15. Heidi Linde: Sug
  16. Aino Basso: Ingen må vite
  17. Kari Bøge: Slutt!
  18. Bente Bratlund: Bebe
  19. Anna Gavalda: 35 kilo med håp
  20. Endre Lund Eriksen: Den sommeren pappa ble homo
  21. Per Petterson: Jeg nekter
  22. Trude Marstein: Hjem til meg
  23. Martin Kongstad: Han danser på sin søns grav
    26: Helene Uri: Anna på fredag
  24. Hedda H. Robertsen: Ildfuglen
  25. Linn Strømsborg: Roskilde
  26. Trude Marstein: Elin og Hans
  27. Linn Strømsborg: Furuset
  28. Kjersti Anfinnsen: Det var grønt
  29. Helene Uri: Honningtunger
  30. Helene Uri: De beste blant oss
    34: Erlend Loe: Fvonk
  31. Hedda H. Robertsen: Skutt i filler av Mads Mikkelsen
  32. Agnar Lirhus: Til øya
  33. Heidi Linde: Gjørmedrømmer
  34. Stein Erik Lunde: Sanger fra rom 22
  35. David Levithan: Hver dag
  36. Helga Flatland: Det finnes ingen helhet
  37. E. L. James: Fifty Shades of Grey - Fanget
  38. Brynjulf Jung Tjønn: Så vakker du er

#44

Pebbles sa for siden:

Jeg er med!

Første bok ut er re-lesing av "To Kill a Mocking Bird" av Harper Lee. Det er nemlig neste bok i lesesirkelen min. Jeg leste den i studietiden og er spent på å lese den på nytt.


#45

M&amp;M sa for siden:

Jeg er også med. :)

  1. Karin Bjørset Persen: Julebrevpikene. En fornøyelig og lett bok.

  2. Lauren Weisberger: Venninner på ville veier. Minnet litt om Sex og Singelliv, men likevel ok.

  3. E L James: Fifty Shades Bundet :D

  4. Monika Peetz: Tirsdagsdamene -Reisen til Lourdes. Fem venninner på pilgrimsferd med de utfordringer det har. Koselig roman!

  5. E L James: Fri


#46

Skilpadda sa for siden:

Wuthering Heights, Emily Brontë. Regner med å skrive mer om denne når diskusjonen settes i gang på ordentlig 1. februar. Inntil videre: Jeg faller nok aldri for denne. Én ting er at den har så å si utelukkende usympatiske (og til dels nesten parodisk usympatiske) personer; en annen ting er at disse ikke er satt inn i noen interessant sammenheng heller. Hareton er vel den eneste jeg ender opp med både en del sympati og interesse for. Heathcliff er knapt annet enn en slags destruktiv naturkraft, så jeg greide ikke å se ham som en person jeg kunne like eller mislike; Catherine Earnshaw er en temmelig uspiselig proto-Scarlett, datteren hennes er knapt bedre (selv om hun er mer veloppdragen), og Nelly Dean irriterte meg grenseløst gjennom nesten hele boken. Joseph er litt morsom, da. :knegg:

Terry Pratchett: Dodger (roman)

Arthur Conan Doyle: The Valley of Fear (roman)
The Return of Sherlock Holmes,
His Last Bow
og
The Case-Book of Sherlock Holmes
(noveller)

Jon Fosse: Andvake (forteljing)

Tony Attwood: The Complete Guide to Asperger's Syndrome (fagbok)

Robin Sloan: Mr. Penumbra's 24 Hour Bookstore (roman)

J. R. R. Tolkien: Ringenes Herre (roman i tre bind; høytlesning for tiåringen)

J. M. Coetzee: Summertime

Stephen Chbosky: The Perks of Being a Wallflower

Tore Renberg: Mannen som elsket Yngve

George Orwell: 1984

Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane

Sarah Rees Brennan: Unspoken
Sarah Rees Brennan: Untold


Neil Gaiman: American Gods

Gillian Flynn: Gone Girl


#47

Wix sa for siden:

Jeg leser også mye, vanligvis ca 50 bøker i året, men i fjor datt jeg litt ut av det, mest fordi jeg ble opptatt med Selve Livet - og spesielt det å bli forelsket (i en bokhandelansatt :knegg: ) gjorde at det ble mindre lesning i fjor enn vanlig (tror det ble ca 35 bøker i fjor).

  1. Vigdis Hjort: Leve posthornet.
    Ikke overbevist.
  2. Kim Leine: Profetene i evighetsfjordene
    God og litt omstendelig bok. Men også veldig fengende. Anbefales!
  3. Sarah McCoy: Bakerens datter
    Grei underholdning, men ikke spesielt bra tekst håndverksmessig synes jeg.
  4. Helle Helle: Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann
    Jeg elsker tittelen! Men den var da også det beste med denne boken.
  5. Gillian Flynn: Flink pike
    Original twist - den begynner som en roman, men ender som en krim/thriller. Anbefales!
  6. George R.R. Martin: Storm of swords, Part I + II
    De fleste som vurderer å lese denne vet nok hva det er. Jeg liker det veldig godt!
  7. F. Scott Fitzgerald: Den store Gatsby
    Jeg fikk liksom ikke helt dreisen på denne jeg, på tross av at den er tynn og kompakt.
  8. Lionel Shriver: Vi må snakke om Kevin
    Deprimerende! Stay away!
  9. Eivind Hofstad Evjemo: Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet
    Vakkert språk og stemningsbeskrivelse, men ikke så mye plot egentlig.
  10. Kate Morton: En svunnen tid
    Denne derimot, veldig mye plot. Spennende og bra!
  11. Delphine de Vigan: No og jeg
    Tja..hva skal jeg si. Nei.
  12. Philip Dick: Do androids dream about electric sheep?
    Dette er boka bak Blade runner, og er en god introduksjon til sci fi.
  13. Kjersti Annesdatter Skomsvold: Monstermenneske
    Likte denne veldig godt! Men så er jo jeg en sucker for "dagbok-bøker".
  14. Carol Birch: Jamrach´s menagerie
    Deprimerende greier egentlig.
  15. Sylvia Day: Bared to you
  16. Sylvia Day: Reflected in you
  17. Sylvia Day: Entwined with you
    Ehh.. Grei underholdning, ikke så mye mer enn det.
  18. Jo Nesbø: Politi
    Veldig spennende, jeg likte denne bedre enn jeg har likt flere av de andre til Nesbø.
  19. Trude Marstein: Hjem til meg
    Tommel opp, denne likte jeg veldig godt!
  20. Ruth Lillegraven: Mellom oss
    Denne var ikke så verst egentlig, men litt forglemmelig.
  21. Wenche Setlzer: Familiehemmeligheter
    Mest for terapeuter.
  22. Sofi Oksanen Da duene forsvant
    Likte den godt, men har likt de andre til Oksanen bedre.
  23. Orson Scott Card: Ender´s game
    Mer sci fi, likte denne også godt!
  24. Helga Flatland: Det finnes ingen helhet
    Nummer tre i bøkene om de etterlatte etter tre gutter som døde i Afghanistan. Likte denne veldig godt!
  25. Christian Jungersen: Du forsvinner
    Denne likte jeg veldig godt, anbefales! Om en leve med en mann med nevrologisk skade og hvordan det går etterhvert. Er lettere skrevet enn det hørtes ut som nå.
  26. Natasha Solomons: The novel in the viola
    Denne overbeviste ikke meg hvertfall. Les heller Kate Morton!

#48

Neket sa for siden:

Jeg er med. Mål for året er 12 bøker. Jeg leser veldig i rykk og napp, i fjor leste jeg nesten ingenting. I år vil jeg være bedre.

Ferdige:

Underveis:
It's Not Me, It's You: Impossible Perfectionist Seeks Very Very Very Tidy Woman - Jon Richardsson

Let's Pretend This Never Happened: (A Mostly True Memoir) - Jenny Lawson (lydbok) - Jeg ler og ler av denne. Enda jeg hater lydbøker.


#49

Java sa for siden:

Jeg vil være med.


#50

Gaia sa for siden:

Jeg er med. Jeg har lest masse i juleferien, men jeg antar at det bare er 2013-bøkene som skal inn her?


#51

Hjertensfryd sa for siden:

Eg hang meg på, men har heilt gløymt å føra opp det eg har lest.

Kvinne i buret av Jussi Adler Olsen.
Fasandreperene av Jussi Adler Olsen.
Flaskepost fra P av Jussi Adler Olsen.
Jack Reacher, Et skudd av Lee Child
Emerald Moon av Rick Murcer
Caribbean Rain av Rick Murcer
Caribbean Moon av Rick Murcer
Carolina Rain av Rick Murcer
Deceitful Moon av Rick Murcer
I sverdets tid av Jan Ove Ekeberg
Journal 64 av Jussi Adler Olsen.
Virus av Paul Mceuen
Marco-Effekten av Jussi Adler Olsen.
De usynlige av Stef Penney
Fortsatt savnet av Chevy Stevens
Nøkkelvitnet av Jørn Lier Horst
A Great Deliverance av Elisabeth George
Inferno av Dan Brown
Absolute liability av J.W. Becton
Midtvinterblod av Mons Kallentoft
Death Benefits av J.W. Becton
At Fault av J.W. Becton
River God av Wilbur Smith
Politi av Jo Nesbø
Sandmannen av Lars Kepler
Saras Nøkkel av Tatiana de Rosnay


#52

Agent Scully sa for siden:

Jeg må nesten henge meg på: det er ikke hverdagskost at jeg holder på med en bok .. :knegg:

Ken Follett: World Without End


#53

Effie sa for siden:

Eg er med!
Mål: Lese mest mogleg. :nemlig:

  1. Neil Gaiman: Neverwhere

#54

oslo78 sa for siden:

Flere som vil være med?

Tar ansvar for å skrive et innlegg her i ny og ne sånn at den popper opp på kontrollpanelet - så må dere huske å oppdatere!


#55

Puslingen sa for siden:

Januar:

  1. Innsirkling 1 av Carl Frode Tiller

#56

trøtt sa for siden:

Januar

  1. Elisabeth Åsbrink - Og fremdeles står trærne i Wienerwald.
  2. Vigdis Hjorth - Leve posthornet.
  3. E.L. James - Fri.
  4. Trude Marstein - Hjem til meg.
  5. Kristina Sandberg - Å føde et barn.
  6. Cecilie Aurstad - Bare ukedager.
  7. Rosamunde Pilcher - Stien i gresset.
  8. Carl-Johan Vallgren - Havmannen.
  9. J.K.Rowling - Den tomme stolen.
  10. Tiger Garte - Fuglehotellet.
  11. Sylvia Day - Gjenspeilet i deg.
  12. Bernard Cornwell - Agincourt.
  13. Sidsel Kreyberg - ME en sykdom i tiden.
  14. Georgina Harding - Stillhetens bilder.

Februar
15. P.D. James - Døden kommer til Pemberley.
16. Carol Birch - Jamrachs menasjeri.
17. Henrik H Langeland - Verdensmestrene.
18. Marianne Fastvold - Tristan kommer.
19. Karin Bjørset Persen - Julebrevpikene.
20. Boualem Sansal - Min fars hemmelighet.
21. Joyce Maynard - Sensommerdager.
22. Rabih Alameddine - Hakawati - Historiefortelleren.
23. Abraham Verghese - Alene sammen.
24. Katherine Pancol - Skilpaddens langsomme vals.

Mars
25. Jan-Philipp Sendker - Kunsten å høre hjerteslag.
26. Hélène Grémmilon - Den fortrolige.
27. Jonathan Odell - Helbredelsen.
28. Threes Anna - Før monsunen.
29. Toril Brekke - Sara.
30. Irene Sabatini - Nabogutten.
31. Henrik Langeland - Hauk og due.
32. Jessica McCann - Margarets frihet.
33. Jodi Picoult - Åstedet.
34. Reneé Toft Simonsen - Tirsdag formiddag.
35. Alexia Bohwim - Frognerfitter.
36. Jodi Picoult - Den enkle sannhet.

April
37. Sue Chun - Beijing baby.
38. Noelle Harrison - Beatrice.
39. Laurie Halse Harrison - vinterjenter.
40. Jodi Picoult - i rettferdighetens navn.
41. Jodi Picoult - Min datter tro.
42. Alejandro Zambra - Måter å komme hjem på.
43. Sara Blædel - De glemte pikene.
44. Katherine Webb - En sang fra fortiden.
45. Alan Hollinghurst - Den fremmedes barn.
46. Domenica De Rosa - Evighetens Roma.
47. Kevin Powers - De gule fuglene.
48. Sara Blædel - Kall meg prinsesse.
49. Nicholas Sparks - Toner fra et piano.
50. Ann Patchett - Undringens makt.
51. Jodi Picoult - Heksene i Salem Falls.
52. Jenny Wingfield - Alle sommerens dager.
53. Sara Blædel - Grønt støv.
54. Sara Blædel - Bare ett liv.
55. Timeri n. Murari - Den talibanske cricketklubben.

Mai
56. Alison McQueen - De hemmelige barna.
57. Jodi Picoult - Min søsters vokter.
58. Nicholas Sparks - Det beste av meg.
59. Siba Shakib - Eskander.
60. M.L. Stedman - Lys mellom to hav.
61. Sebastian Barry - Det lovede land.
62. Sofi Oksanen - Da duene forsvant.
63. Ann Tatlock - Hvile på reisen.
64. Bonnie Jo Campbell - En elv engang.
65. Leena Lehtolainen - Hvor er alle jentene nå?
66. Fay Weldon - Huset Dilberne.

Juni
67. Gillian Flynn - Mørke rom.
68. Rosie Thomas - Sjalet fra Kashmir.
69. Zoë Ferraris - En verden av fremmede.
70. Kate Morton - Hemmeligheter.
71. Lucinda Riley - Lavendelhagen.
72. Bruce DeSilva - Flammehav.
73. Viveca Sten - I natt er du død.
74. Val McDermid - Forsvinningspunktet.
75. Gillian Flynn - Åpne sår.
76. A.J. Kazinski - Søvnen og døden.
77. Katherine Pancol - Ekornene i Central park er triste på mandager.
78. Fredrik Backman - En mann ved navn Ove.
79. Kirsten Hammann - Se på meg.

Juli
80. Lars Kepler - Sandmannen.
81. John Green - Faen ta skjebnen.
82. Nicholas Sparks - Julies vokter.
83. Marianne Cedervall - Dødsønsket.
84. Helene Uri - Honningtunger.
85. Monika Nordland Yndestad - Jentene fra balletten.
86. Michael Ondaatje - Annas bok.
87. Gillian Flynn - Flink pike.
88. Nicola Lecca - Den forhatte kroppen.
89. Adam Johnson - Barnehjembestyrerens sønn.
90. Erik Valeur - Det syvende barnet.
91. Sylvia Day - Knyttet til deg.
92. Marianne Cedervall - Den svarte vinteren.
93. Mary Willis Walker - Dypt under billens kjeller.
94. Tana French - Utrygg havn.

August
95. Jussi Adler-Olsen - Alfabethuset.
96. Maria Dueñas - Syersken fra Madrid.
97. Jussi Adler-Olsen - Kvinnen i buret.
98. Frode Saugestad - En ung manns bekjennelser om kjærlighet.
99. Mari Lindack - Kom hjem.
100. Eirik André Skrede - På bunnen.
101. Tetsushi Suwa - En hinsides mann.
102. Mehran Amirahmadi - Månepiken.
103. Hilde Østby - Leksikon om lengsel.
104. Judith O'Reilly - Landlig lykke.
105. Aris Fioretos - Den siste greker. (har noe igjen på denne siden jeg sleit med å følge historien hit og dit)
106. Roar Sørensen - Magellans kors.
107. Gaetan Soucy - den lille piken som elsket fyrstikker.
108. Shin Kyung-Sook - Jeg kommer med en gang.
109. Jeffery Deaver - Sovedukken.
110. Veronica Henry - Lenghelgen.
111. Marina Lewycka - To campingvogner og en jordbæråker.

September
112. Sophie Kinsella - Jeg har nummeret ditt.
113. William Trevor - Kjærlighet og sommer.
114. Eirik Husby Sæther - Lobotomisten.
115. Amos Oz - Historier fra et landsbyliv.
116. Maggie O'Farrell - Hånden som først holdt min.
117. Mo Yan - Store bryster og brede hofter.
118. Siri Østli - Pikekyss og djevelkake.
119. Cecelia Ahern - En avtale med livet.
120. Sara Shepard - Små, søte løgnere.
121. Harlan Coben - Vær hos meg.
122. Andrea Mollisini - Ikke alle drittsekker kommer fra Wien.
123. Sara Shepard - Feilfri.
124. Victoria Hislop - Siste dans og andre fortellinger.
125. Levi Henriksen - Engelen i Djevelgapet.

Oktober
126. Sara Shepard - Perfekt.
127. Trude Marstein - Elin og Hans.
128. Sara SHepard - Utrolig.
129. Vigdis Hjorth - Hysj.
130. Marion Keyes - Mysteriet i Mercy Close.
131. Helena Thorfinn - Før flommen tar oss.
132. Wilbur A Smith - De som er i storm og fare.
133. Sara Shepard - Rått.
134. Candace Bushnell - Carrie 1, Carries dagbok.
135. Maggie O'Farrell - Hva skjedde med Esme Lennox?
136. Frode Eie Larsen - Jordtårer.
137. Ingrid Melfald Hafredal - Omveier.
138. Eugen Ruge - Når lyset svinner.
139. Harlan Coben - Ringer i vann.
140. Lisa Ballantyne - Den skyldige.
141. Karin Brunk Holmqvist - Kaffe med musikk.

November
142. Shani Boianjiu - Evighetens folk kjenner ingen frykt.
143. Kate Grenville - Sarah Thornhill.
144. Sylvia Day - Syv år til synd.


#57

oslo78 sa for siden:

Husk å oppdatere listene!


#58

Blå sa for siden:

Januar

  1. Simon Sebag Montefiore: 101 mennesker som har forandret verden. Kortfattete biografier over en del sentrale personer. Bare delvis underholdende.
  2. Ken Follett: Winter of the World. Godt skrevet og underholdende. Klassisk Follett.
  3. E.L. James: Fifty shades of Grey. Grei nok. Men ikke mer.
  4. Jo Røislien: Siffer. TV-serien var underholdende. Boken var mer skuffende
  5. Liza Marklund: Borderline. Spennende.
  6. Lois McMaster Bujold: Shards of Honor
  7. Lois McMaster Bujold: Barrayar
  8. Mave Binchy: A Week in Winter

Februar
9. Annik Saxegaard: En dame i tredveårene
10. Robert Jordan og Brandon Sanderson: A Memory of Light. Den siste boken i serien Wheel of Time, som jeg har lest i 20 år. Det er faktisk litt rart.
11. Haruki Murakami: 1Q84, bok 3. Veldig fascinerende bøker.
12. Alexander McCall Smith: The comfort of saturdays. Jeg er veldig glad i Isabel Dalhousiebøkene og leser dem gjerne om igjen som "feelgood" bøker.

Mars
13. Annik Saxegaard: Fruen er ikke hjemme.
14. Alexander McCall Smith: The forgotten affairs of youth
15. Jon Michelet: En sjøens helt - Skogmatrosen. Han skriver forsåvidt godt, men det er så mye han har lyst til å fortelle om og vise at han kan at det blir veldig langt.
16. Stig Holmås: Regn. Relativt ordinær oppvekstskildring fra 50-tallet
17. E.L Fifty Shades- Darker.
18. Haruki Murakami: What I talk about, when I talk about running. Jeg likte den.
19. Rosamund Pilcher: Voices in Summer

April
20. Barbara Ring: Billett merket 643. En ny bok om Fjellmus.
21. Sophie Kinsella: The Dreamworld of a shopaholic.
22. Cathy Kelly: What She Wants
23. Elisabeth George: Believing the Lie. Hun er ikke egentlig noe god lenger. Bare rar. Men jeg sliter med å slutte å lese forfattere jeg har vært glad i en gang.

Mai
24. Chaim Potok: The Chosen. Potok er en forfatter jeg kommer tilbake til, igjen og igjen. Det er rart hvordan bøker om gutter som vokser opp i det ultraortodokse jødiske miljøet i New York er så allmengyldig menneskelige at de betyr veldig mye for meg.
25. Chaim Potok: The Promise.
26. Philip Pullmann: The good man Jesus and the scoundrel Christ. Gjenfortelling av bibelhistorien gjennom Jesus sin tvilling, Kristus. En del av en serie er moderne forfattere gjendikter religiøse bakgrunnshistorier. Absolutt lesverdig.
27. Henrik Langeland: Hauk og due. Den første (Verdensmestrene) var bedre. Dette er veldig wannabee Saabye Christensen.
28. Hanne Vibeke Holst: Unnskyldningen. Ikke hennes beste, men absolutt lesverdig
29. Linda Medley: Castle Waiting. Tegneserieroman. Veldig bra
30. Nick Hornby: High Fidelity. Vi så filmen i helgen og jeg måtte lese boken om igjen. Fremdeles like bra. Samtidig får den meg til å følge meg gammel.
31. Jennifer Worth: Nytt liv i East End. Forbausende interessant skildring av East End i London på 50 tallet gjennom opplevelsene til en ung jordmor
32. Chaim Potok: The Gift of Asher Lev.

Juni
33. Johan Harstad: Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? Det tar litt tid å komme inn i den, men så likte jeg den veldig godt.
34. Guy DeLisle: The Burma Chronicles. Tegneserieroman på godt nivå. Han beskriver utrolig godt, gjennom naive tegninger og enkel tekst.
35. Cathy Kelle: Past Secrets. Ikke hennes beste, men fremdeles grei underholdning.
36. Arne Klyve: Ordbok for underklassen. Absolutt velplassert kritikk av "ordmagien" i moderne byråkrati. Jeg kjente meg igjen i en del.
37. Tore Skeie: Jomfruen fra Norge. Velskrevet historie.

Juli
38. Marian Keyes: Under the Duvet. Artikkelsamling. Fantastisk morsom.
39. Jan Guillou: Brobyggerne. Starten på en ny serie, fra 1900 tallet. Veldig godt skrevet. Jeg er glad for at jeg vet at oppfølgeren finnes på biblioteket hjemme.
40. Terry Pratchett: Unseen Academicals. Ikke den beste, men fremdeles underholdende.
41. Sarah Lyall: AngloFiles. En amerikansk innflytters beskrivelse av det engelske samfunnet. Delvis veldig morsom.
42. A.S. Byatt: Ragnarok. The End of the Gods. Veldig god gjendikting av norrøn mytologi.

August
43. Lars Amund Vaage: Syngja. Sterk beskrivelse av å bli og være foreldre til et utviklingshemmet barn. Veldig god.

Lydbøker

  1. Anne Holt: Det som er mitt
  2. Madeleine Wickham: A desirable residence
  3. Agatha Christie: Murder on the Links

#59

Fakse sa for siden:

Jeg har oppdatert og oppfordrer andre til å gjøre det samme. :)


#60

amo sa for siden:

Januar

  1. Kjerringer - Helen Uri
  2. Fifty Shades of Grey - Fanget, E L James
  3. Fifty Shades of Grey - Bundet, E L James

Februar
4. Fifty Shades of Grey - Fri, E L James
5. Nattønske, Anne B. Ragde

Mars
6. Jeg skal gjøre deg så lykkelig, Anne B. Ragde

September

7. Skyggedød, Anne Holt
8. Hulemannen, Jørn Lier Horst


#61

Husfruen sa for siden:

Mål og mål. Kanskje jeg klarer 100 bøker i år?
Kom til 83 i fjor.

Ser at det målet når jeg ikke. Langt derifra :knegg:

JANUAR

  1. Huset du elsket - Tatiana de Rosnay
  2. Felicia forsvant - Jørn Lier Horst
  3. Hver dag, hver time - Natasa Dragnic
  4. Margareths frihet - Jessica McCann

FEBRUAR
5. Hverdagsengler, Vingeklippet - Trine Angelsen
6. Huset med den blinde glassveranda - Herbjørg Wassmo
7. Når havet stilner - Jørn Lier Horst
8. Den umulige kjærlighetens hus - Christina Lopez Barrio
9. Mokka - Tatiana de Rosnay
10. Julebrevpikene - Karin Bjørset Persen
11. Den eneste ene - Jørn Lier Horst

MARS
12. Kafka på stranden - Haruki Murakami
13. Nattmannen -Jørn Lier Horst
14. Bunnfall - Jørn Lier Horst
15. Hverdagsengler, Høyt spill - Trine Angelsen
16. Brevet som drepte - Agatha Christie
17. Svanesøstrene - Rebecca Rasmussen
18. Påfuglhuset, Gjesten - Anne Aukland
19. Påfuglhuset, Arven - Anne Aukland

APRIL
20. Vinterstengt - Jørn Lier Horst
21. Jakthundene - Jørn Lier Horst
22. Sensommerdager - Joyce Maynard
23. Jeg nekter - Per Petterson

MAI
24. 13 timer - Deon Meyer
25. En svunnen tid - Kate Morton
26. Vann til elefantene - Sara Gruen

JUNI
27. Lukkede rom -Care Santos
28. Hemmeligheter - Kate Morton
29. Dødsønsket - Marianne Cederval
30. Påfuglhuset, Mistanken - Anne Aukland
31. Hverdagsengler, Din for Evig - Trine Angelsen

JULI
32. Påfuglhuset, Avsløringen - Anne Aukland
33. Påfuglhuset, Erkjennelsen - Anne Aukland
34. Påfuglhuset, Siste Akt - Anne Aukland
35. Lavendelhagen - Lucinda Riley
36. En sang fra fortiden - Katherine Webb
37. Drømmeløs - Jørgen Brekke

AUGUST
38. Tråden - Victoria Hislop
39. Nådens omkrets - Jørgen Brekke
40. Han er faktisk ikke interessert - Greg Behrendt og Liz Tuccillo
41. Vi var familien Mulvaney - Joyce Carol Oates
42. Menneskets Natur - Jørgen Brekke
43. Fortellingen i fiolinen - Natasha Solomons

SEPTEMBER
44. Mississippi - Hillary Jordan
45. Hverdagsengler, Marionetter - Trine Angelsen
46. Engler i LA - Marian Keyes
47. Stormen - Frode Granhus

OKTOBER
48. Det stumme rommet - Herbjørg Wassmo
49. Be en bønn for Sikas Frode Granhus
50. Hverdagsengler, Et nytt liv -Trine Angelsen
51. Øya - Victoria Hislop

NOVEMBER
52. Hudløs Himmel - Herbjørg Wassmo
53. Et rike for sultne sjeler - Lorraine Lopez
54. Agnes i senga - Heidi Linde

DESEMBER
55. En sannsynlig historie - Karin Alvtegen


#62

oslo78 sa for siden:

Husk å oppdatere lister alle sammen!


#63

oslo78 sa for siden:

Oppdateringer :-)


#64

rine sa for siden:

Jeg har også oppdatert! Fikk ikke lest mer enn 3,5 bøker i januar, og de var til og med av den lettleste typen. Satser på at jeg får slukt litt i vinterferien. :nemlig:



#66

Nessie sa for siden:

Oppdattert her og.


#67

oslo78 sa for siden:

Du må lese oppfølgeren! Jeg likte den også veldig godt.


#68

Røverdatter sa for siden:

Ja, den skal med hjem fra biblioteket neste helg. :)


#69

Divine sa for siden:

  1. Jonas Jonasson: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
    En skikkelig røverhistorie som fikk meg til å humre støtt og stadig. Jeg koste meg virkelig. Anbefales som lett, men ikke fordummende, tidtrøyte.

  2. Camilla Kring: Life Navigation - an invitation to orchestrate your own life.
    Lest i jobbsammenheng. En del interessant om work-life balance og hvordan vi fortsatt henger fast i gamle tankemåter rundt arbeid og innsats.

  3. Frode Øverli: Pondus - 11 i hatten.
    Det er da en bok, er det ikke? Jeg har i alle fall lest den fra perm til perm og storkost meg, som med de ti forutgående.

  4. Don DeLillo: Cosmopolis.
    Sær bok. Veldig testosteronaktig, følte jeg, men jeg likte den veldig godt. Men jeg tror mye av det skyldes av jeg hadde sett filmen og kunne visualisere folk og hendelser. Uten det ville jeg nok hatt vanskelig for å henge med. Dystopisk om fremmedgjøring.

  5. Minette Walters: Acid Row.
    Påskekrim. Leste den i oversatt versjon, noe som ødela mye av stemningen. For stort persongalleri som forfatteren ikke klarte å følge opp, så slutten var skuffende og uspennende. Men likevel lettlest og tidvis slik at du bare måtte lese videre.

  6. Kathryn Stockett: The Help.
    En skikkelig Oprah-sippe-bok, men jeg elsket den. Lettlest, men innsiktsfull, og får deg til å sitte med følelsen "men hva vil de skrive om vår oppførsel og tenkemåte om femti år".

  7. Sue Townsend: The Secret Diary of Adrian Mole aged 13 3/4.
    Ha ha ha! Jeg ler og ler og ler.

  8. Sue Townsend: The Growing Pains of Adrian Mole.
    Og så ler jeg enda litt mer.

  9. Charlotte Brönte: Jane Eyre.
    Niks, jeg gir opp. Jeg kommer aldri til å bli fascinert av disse folka. Jeg lar meg ikke bevege på en plass.

  10. Gabriel García Márquez: Hundre års ensomhet.
    Jeg leste denne på spansk for et års tid siden, men syntes det var vanskelig å få med seg alt, så jeg valgte å lese den på norsk også. Og det var et godt valg. Den er fantastisk bra oversatt, og nå fikk jeg med meg alle de ufattelig fascinerende nyansene i historien. Rett og slett storslått. Fortjener sin plass i århundrets bibilotek.

  11. Marit Eikemo: Samtidsruinar.
    Snerten essaysamling om ruiner blant oss. Jeg slukte historiene. Spesielt morsomt at jeg ser en av "ruinene" fra kjøkkenvinduet mitt.

  12. Sue Townsend: True Confessions of Adrian Mole.
    Fortsatt morsomt.

  13. Sue Townsend: Adrian Mole: The Wilderness Years.
    Og fortsatt morsomt.

  14. Sue Townsend: Adrian Mole: The Cappuchino Years.
    Jeg var spent, men nei da, FORTSATT morsomt.

  15. E.L James: Fifty Shades of Grey.
    For noe møl. Skolestilspråk med innslag av totalt latterlig sexscener. Nei, dette var virkelig provoserende dårlig.

  16. Sue Townsend: The Lost Diaries of Adrian Mole.
    Mer av det samme, men jeg er langtfra lei.

  17. J.R.R. Tolkien: The Two Towers.
    Dørgende kjedelig. Kun pliktløp.

  18. Helen Dunmore: Mourning Ruby.
    Stillfarende, men vakker og noen ganger veldig smertefull bok om sorg og savn. Litt ullen når det gjelder sjanger, så den nådde ikke helt opp. Men høyst lesverdig.

  19. Suzanne Collins: The Hunger Games.
    En positiv overraskelse. Velskrevet og med mye mer fokus på det psykologiske aspektet enn filmen. Hadde ventet meg en litt mer "umoden" ungdomsbok.


#70

oslo78 sa for siden:

Alle husker å oppdatere? :-)


#71

Hondacrv sa for siden:

Agnes i senga.
Stolpesnø av en eller annen. Veldig bra krim, faktisk!


#72

oslo78 sa for siden:

Oppdater med påskelesingen da!


#73

Pasta sa for siden:

Oppdatert.


#74

oslo78 sa for siden:

Veldig mange som har stoppet opp i januar eller februar her. Oppdateringer ønskes :-)


#75

Sansa sa for siden:

Kan grunnen være at det finnes to nesten like tråder?


#76

oslo78 sa for siden:

Men min var først :-(

Jeg deltok i den andre tråden i fjor, men det var bare noen ytterst få som oppdaterte da også. Er det motsatt i år?


#77

LilleT sa for siden:

Jeg følger på, jeg. :)


#78

oslo78 sa for siden:

Godt å se :-)

Ser det er en del oppdateringer altså. Men jeg tipper det leses så mye mer...


#79

Toffskij sa for siden:

Jeg bruker begge trådene, når jeg har lest noe nytt, oppdaterer jeg først innlegget mitt i denne tråden, og så kopierer jeg det inn i den andre tråden. Jeg liker det.

Oslo: Galgenfrist for kvinneorkesteret husker jeg veldig levende at jeg leste som ca. femtenåring – det kom forbausende detaljerte minner opp da du nevnte den.


#80

oslo78 sa for siden:

Vet du, det jeg leste i ungdommens sitter som spikret. Fra andre verdenskrig (som alltid har vært noe jeg har interessert meg for) husker jeg "Det angår også deg" utrolig godt, den leste jeg som 14-åring.

Det var veldig interessant å lese en bok som var litt på siden av det marerittet resten av leiren opplevde - og å se at det som de andre så på som "luksusliv" også var temmelig tøft. Man får perspektiver, ja.


#81

Mirasol sa for siden:

Jeg har sluttet å oppdatere her, for når jeg får opp denne meldingen i kontrollpanelet mitt og klikker på nye meldinger siden sist så kommer det jo bare en post som sier f.eks "oppdatert" og da må jeg lete meg bakover for å finne hva den ene personen har lest. Og alle de som ikke skriver noe, men bare oppdaterer: da kommer den jo ikke opp i kontrollpanelet engang, og da glemmer jeg hvertfall at tråden eksisterer. Så jeg personlig liker den andretråden bedre, da ser jeg øyeblikkelig hvem som har oppdatert og hva de sist har lest.


#82

trøtt sa for siden:

JEg er helt enig med Mirasol. Jeg har oppdatert denne nå, men jeg orker ikke kikke igjennom alle innleggene for å finne ut om noen har oppdatert. Liker godt den andre tråden for da ser jeg fort at noen har oppdatert og får tips på bøker.


#83

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker denne best siden den andre får så mange lange innlegg å scrolle gjennom, og gjerne de samme listene flere ganger med kort mellomrom. Jeg fører lesingen min mest for meg selv egentlig, så det er ikke så farlig at færre leser denne tråden. Alt i alt så utfyller trådene hverandre syns jeg.


#84

amylin sa for siden:

Jeg er enig med Røverdatter. Har egentlig sluttet å lese den andre tråden etter at denne tråden kom. Nå har jeg oppdatert mitt innlegg før sommerlesingen starter.


#85

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har oppdatert mitt innlegg. #52


#86

Addison sa for siden:

Oppdatert, innlegg #41, tror jeg har fått med alt :nikker:.


#87

LilleT sa for siden:

Jeg har også oppdatert. :)


#88

Sansa sa for siden:

Har hatt lang lesepause, men nå har jeg også oppdatert. Leser ungdomslitteratur som jeg skal bruke i undervisning til høsten.


#89

Addison sa for siden:

Oppdatert igjen.


#90

Sansa sa for siden:

Har oppdatert jeg også!


#91

oslo78 sa for siden:

Har oppdatert omtrentlig - skal skrive skikkelig etter hvert. Innlegg 2 for øvrig.


#92

Bomull sa for siden:

Sent, men godt ja!?

Jeg har hatt noen særdeles traurige år på lesefronten bak meg. Virkelig nedslående. Jeg tror jeg kan telle på én hånd hvor mange bøker jeg har lest fra A-Å siden 2008 eller så, kanskje enda lenger tilbake og. Muligens to hender hva gjelder antall bøker påbegynt, men aldri ferdiglest. :skremt: jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg har alltid vært leseglad som bare det, men etter at minstemor ble født har jeg bare ikke funnet roen i det hele tatt.

Vel, i år har det sakte, men sikkert tatt seg litt opp. Svigerinnen min dyttet på meg Fifty Shades, og jeg fikk lest neeeesten begge bøkene før jeg hadde en stopp igjen, etter at jeg måtte levere bøkene fra meg. Jeg skal fullføre. Men på ferie i sommer tok det seg virkelig opp og jeg fikk unna to bøker ved bassengkanten. Og nå, nå har jeg fått meg Kindle PW :D og jeg leser som aldri før. Det er herlig!

Jeg fører opp Vidunderbarnog Kakerlakkene, selv om det er bøker jeg holder på med as we speak. Dvs. jeg er et godt stykke inn i Vidunderbarn, Jo Nesbøs Kakerlakkene neste!

Ferdiglest

  1. E L James: Fifty Shades of Grey - Fanget
  2. Daniel Glattauer: Mot nordavinden
  3. Jo Nesbø: Flaggermusmannen/The Bat
  4. Daniel Glattauer: Den syvende bølgen

Pågående

Planlagt

  • Jo Nesbø: Kakerlakkene
  • Jo Nesbø: Rødstrupe
  • E L James: Fifty Shades of Grey - Fri

#93

Addison sa for siden:

Oppdatert innlegg #41.


#94

Addison sa for siden:

Oppdatert igjen.


#95

oslo78 sa for siden:

Oppdaterer stadig innlegg 2, men det tar litt tid før jeg orker å skrive skikkelig om alle bøkene.


#96

Addison sa for siden:

Oppdatert #41.


#97

Addison sa for siden:

..og igjen.


#98

Wix sa for siden:

Nå har jeg oppdatert her også!


#99

GinaK sa for siden:

Har også oppdatert.


#100

amylin sa for siden:

Oppdatert igjen jeg også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.