Jeg skulle bruke til å lage iskrem med. Han tenkt eå hjelpe meg og har kokt inn vaniljestang og nå blir ikke kremen stiv når jeg pisker.
Jeg har to bokser til men kan jeg kanskje lage en saus til isen av denne? Noen som har oppskrift? Eller kan jeg røre det inn i to bokser pisket fløte sammen med egg og sukker?
Jeg mener vi har en oppskrift på is hvor fløten skal kokes først.
Og jeg vet mamma lager ei kake jeg elsker hvor fløte (og sjokolade) kokes, avkjøles og piskes. Den blir stiv, så jeg skjønner ikke hvorfor din ikke skal bli stiv fordi den har vært varmet,
Ok, jeg hiver den under pisken igjen. Hadde nettopp en skrekkopplevelse der jeg trodde at de to andre fløtene ikke ville bli stive, så kanskje jeg pisker for lite, for det gikk.
Min isoppskrift koker 5 dl h-melk med 3 dl fløte (og vanilje). Avkjøler/trekker i 20 minutter. Pisker eggedosis av 6 eggeplommer og 200 gr sukker, blander eggedosis med melkeblandingen varmer opp til 80 grader og det begynner å tykne. Avkjøler helt før jeg kjører det i ismaskinen.
Har ikke iskremmaskin, jeg lager eggedosis som jeg blander med pisket fløte. Og har i smakstilsetninger. Det har jeg nå gjort og helte i litt av fløteblandingen, og sparer resten til en saus å ha over... Så nå googler jeg det, hvis ingen har en god oppskrift?
Nå har jeg aldri laget is uten maskin, men jeg lager alltid is ved å varme fløten, piske eggeplommer og sukker og så varme opp egg og fløte sammen til 80 grader. Da tykner den.
Det kan du helt sikkert gjøre her også, bare at du må røre manuelt under innfrysningen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.