Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Naboen hiver ut juletreet ... nå?

Når rydder du ut jula?

  • Jeg rydder alltid ut jula første nyttårsdag
    69 stemmer
  • Jeg rydder første helgen etter nyttår
    78 stemmer
  • Jeg holder meg til 13. dag jul, slik tradisjonen tilsier. :nemlig:
    43 stemmer
  • Jula varer minst til påske hos meg
    3 stemmer
  • Annet (forklar)
    33 stemmer
  • Happy new year, Miss Sophie!
    11 stemmer
#1

rine sa for siden:

Jepp, nå ryddet naboen juletreet ut på terassen. I tidligste laget, spør du meg, men kanskje det er vanlig å rydde ut jula 1.januar? :vetikke:

Når rydder du ut jula, og hvorfor liker du å gjøre det tidlig/seint?

Poll kommer.


#2

Hobbes sa for siden:

Treet skal ut i dag hos oss og. Jeg får fnatt av juleting etter nyttår - hverdagen er tilbake, vi skal på jobb og skole. Da synes jeg det er deilig å ha ryddet ferdig det som må ryddes. Stjernene og lysene og sånt får være en liten stund til. Men treet skal ut.


#3

Robyn sa for siden:

Jeg lar det stå til helgen, men har så smått begynt å rydde bort julepynt. Jula er over for min del.


#4

Trixie sa for siden:

Nei, hvorfor skulle det være tidlig? Jeg har ryddet bort jula jeg, nå gjenstår bare å hive ut treet. Er veldig klar for å få det bort når nyttårsaften er ferdig, det er jeg hvert år.


#5

Pelen sa for siden:

Vi har ikke noen fast rutine, men vi er begge ganske lei julen på denne tiden av året, så kanskje treet ruker i dag.


#6

Mei sa for siden:

Jula er over hos oss, treet skal ut i dag eller senest i morgen. Julepynten forsvant i går. Jeg nyter juleforberedelser i november og desember og gleder meg til våren i januar.


#7

Hondacrv sa for siden:

Tar det til helga, tenkjer eg.


#8

him sa for siden:

Senest mandag 14.januar (her hvor vi bor blir juletrærne samlet inn av kommunen og det er i uke 3), det har hendt at vi har brent juletreet eller at det har drysset så mye at vi har kastet det ut før, men helst ikke ... Veldig kjipt hvis det begynner å blåse.


#9

Tangerine sa for siden:

Jeg synest det er for tidlig. Vi rydder ut etter noen dager, ikke noen fast regel.


#10

Magica sa for siden:

Jeg vil gjerne ha det julete til 13.dag, men tradisjonen tro rydder vel mannen vekk hele jula en dag jeg er på jobb og han har fri...


#11

AprilRyan sa for siden:

Vi har ryddet vekk all julepynt og kastet ut treet i dag. Jeg elsker jul og pynter fra første desember. Synes det er greit å røske julen ut første januar. Det er litt som å dra av et plaster. Vondt, men godt å få det overstått.


#12

Darth sa for siden:

Hos oss er det nok litt sånn at vi ikke er så sugne på vasking og rydding på den siste fridagen i jula, så her blir sikkert treet og julepynten stående minst til helga. Vi har ikke noen fast praksis på hvilken dag ting skjer egentlig.


#13

Syrin sa for siden:

  1. dag jul. Da er jula offisielt slutt. Eg avviklar nok sakte men sikkert. Tar litt om gangen, men sørger for at alt er borte før 6. januar.

#14

Marit K sa for siden:

Jeg forholder meg som regel til 13. dag jul, men jeg liker å rydde alt eller ingenting så i år må jula bli værende frem til jeg får de nye gardinene jeg har bestilt.


#15

Isbjørn sa for siden:

Kjenner jeg meg selv rett, så fyker jula ut de nærmeste dagene. Blir bare plutselig lei, og ønsker forandring.


#16

him sa for siden:

Tror trenden er at jula kommer tidligere og tidligere. Vi pynter ikke treet og setter ut julepynt før 23.desember.

#17

Kirsebær sa for siden:

Vi pleier å rydde vekk jula 1. januar, men i år er vi vill og gal og lar det være jul fram til helga.


#18

GydaG sa for siden:

Når sant skal sies har store deler av treet gått ut selv, så jeg skjønner ikke hvorfor resten av familien insisterer på å ha det stående fremme til helgen.
Jeg hater intenst å gå her og tråkke i barnåler over alt, og inntil treet er ute er det jo helt meningsløst å tro man klarer å bli kvitt dem.
Men sånn ellers kan nisser og lys og andre dekorasjoner få stå en uke eller to til, det er bare treet som jeg mener burde vært kastet ut i dag.


#19

Anne C sa for siden:

Jeg kunne gjerne kastet det ut i dag, men mannen er ikke enig. Til helga ryker det uansett, da gidder jeg ikke mer.


#20

nokon sa for siden:

Her rakk vi faktisk ikkje pynte til jul, før vi reiste på juleferie til Vestlandet. Vi har kun adventsstjerne og adventstake som skal ryddast ned. Det var litt stusseleg å komme tilbake til i romjula, men nå tenker eg at det går heilt fint.


#21

Sneglo sa for siden:

Jeg heiv ut jula i helgen jeg. :p
Da var jeg lei. :p


#22

Pelikan sa for siden:

Vi har ryddet bort all julepynt i dag. Var deilig synes jeg.:jupp:


#23

amor sa for siden:

Jeg starter sakte, men sikkert i dag. Den 13. dagen går treet og det som måtte være igjen. Vi tømmer også kakebokser den dagen og lager en aldri så liten fest.


#24

rine sa for siden:

Jeg pynter seint, sånn ca. lillejulaften, så da blir det litt feil å rydde ut jula så tidlig, synes jeg. Jeg er en sånn person som synes sjokolade og raspeballer er godt, men ikke at det er godt å få vasket gulvet eller hevet ut treet. :knegg: Vi har ingen fast dag for å rydde ut jula, men jeg begynner nok til helga og så tar jeg litt og litt slik at alt er borte i løpet av januar. (Bortsett fra de obligatoriske nissene som står i bokhylla hele året fordi de er så små at de blir glemt. :nemlig: )


#25

Tangina sa for siden:

Naboen har også kastet ut treet. Vi pleier å holde oss til 13. dag jul eller helgen etter. Synes alltid det er trist å hive ut de fine treet.


#26

Hobbes sa for siden:

Vi har ikke pyntet før 23. desember vi heller, med unntak av julekrybben som var helt ny i år, og som jeg har villet sette opp siden mars. :knegg: Likevel skal treet ut i dag.

Jeg stemte på både 1. januar og første helgen, for det er ikke alltid jeg har like mye arbeidslyst 1. januar. Da blir det første helgen. Men det blir sjelden stående til 13. dag.


#27

Morella sa for siden:

Jula blir alltid pakket ned 1. nyttårsdag her. Jeg elsker advent og julaften, men så er det stopp. Nå står treet kun med lys på, det venter på at far skal komme hjem fra jobb for å kaste det ut. :)

Jeg pynter forresten ikke før rundt 21.-23., uansett hvor mye jeg elsker jul.


#28

Macky sa for siden:

Vi har ryddet ut jula idag. Treet står ute på terrassen uten pynt, og huset er helt julefritt. Det er alltid slik første nyttårsdag, da er jeg plutselig lei, og kjenner at det er helt greit å ikke ha jula her mer.


#29

Avatar sa for siden:

Jeg stemte at vi alltid rydder bort jula 1. Nyttårsdag, men det stemmer ikke helt. Som oftest gjør vi det, noen ganger første helgen. Vi har ryddet bort i dag, og det var i grunn litt deilig.


#30

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ikke noen regel for når juletreet skal ut. Vi er ikke hjemme hos oss selv i julen, så vi har ikke rukket å se på det så mange dager enda, og lei av det er jeg i alle fall ikke. Vi har ikke annen julepynt oppe enn selve treet, så å kaste ut treet er lik å rydde ut julen for vår del. Kanskje det blir uti neste uke en gang - hvis det ikke begynner å drysse veldig mye før den tid.


#31

Niobe sa for siden:

Vårt juletre havner som regel ut i romjula. Vi reiser stort sett bort i for i delse med nyttår, og lemper ut juletreet før vi drar. Vi måtte jo uansett skrudd av all belysning og sånn, så det ville uansett ikke vært dekorativt for naboene.


#32

Canisa sa for siden:

Vi har akkurat kastet ut treet. Kjøpte tre på Plantasjen i år, og det var elendig kvalitet. Neste år blir det selvhogst.

Vi har ikke noen fast dag/dato for når vi kaster ut treet, og i år gikk det litt tidligere enn det pleier.


#33

Note sa for siden:

Her er tradisjonen å hive ut jula 20. dag jul. Altså 13 januar. For meg ville det vært veldig snodig å skulle avbryte jula før den er slutt.


#34

Appelsin sa for siden:

Blir ofte en tilfeldig valgt dag mellom 13. dag og 20. dag. Jeg liker å ha juletreet lenge.



#36

Nelly Nickers sa for siden:

Rydder vekk alt mens nyttårskonserten står på. I år var jeg ivrig og startet rett efter frokost. Ser det er et par nisser jeg har glemt. Og julegrytekluter og -spisebrikker er på vask, de skal strykes og legges i juleesken de også.


#37

MegaMie sa for siden:

Nå er juletreet ute og all pynten pakket bort. Jeg digger å starte ett nytt år uten jul i hus.


#38

pippo sa for siden:

Har kastet ut treet i dag. Og ryddet bort julepynten. Deilig! En drøy uke med jul i hus er mer enn nok for meg. Jeg synes nytt år er litt sånn "blanke ark.." og da liker jeg at det er rent og ryddig i huset også.


#39

isola sa for siden:

Jeg forholder meg vanligvis til 13. dag jul, men i år klør jeg i fingrene etter å rydde ut jula. Det har vel helst sammenheng med at jeg har termin på lørdag, og jeg vil ikke bruke barseltiden på det.


#40

Primrose sa for siden:

Vi rydda ut jula 5. juledag i år. Da var jeg lei.


#41

Blå sa for siden:

Vi rydder vekk julen ganske raskt etter nytt år, men i år orker jeg ikke å ta det i dag og i morgen er jeg på jobb igjen. Jeg regner med at vi tar det til helgen. Blomstene blir stående til de visner, så litt jul har vi utover i januar.


#42

Martis sa for siden:

Vi kaster ut treet mellom 13. dag jul og første helg etter nyttår. Så til helgen engang blir fasit her. Jeg begynner sånn smått å ta bort pynten nå, men sparer treet og julelysene til sist. Juletreet ute får stå til begynnelsen av februar, rett og slett fordi det er så mørkt enda og da er det fint med litt ekstra lys ute.


#43

Hannah sa for siden:

Som regel en dag etter 7.januar. Mellomste har bursdag den dagen og har så lyst til å fremdeles ha juletreet framme på bursdagen sin. Det ryker nok før 11. uansett for da reiser mannen på jobb.

Resten av pynten forsvinner sakte men sikkert fra i dag av.


#44

Fibi sa for siden:

På formiddagen første nyttårsdag ryker jula ut. Men ikke i år. For alle eskene vi hadde julepynt i er ødelagt, så vi må kjøpe nye i morgen. Så da får dritten stå frem til da. :knegg:


#45

mina sa for siden:

Hos oss varierer det en del når vi kaster ut jula. 13.dag jul eller helga etter nyttår, som regel.


#46

Nessie sa for siden:

Jeg stemte de to øverst. Jeg hiver ikke ut jula i dag, vi kom nettopp fra hytta, så jeg orker ikke. Men jeg drøyer ikke helt til helga heller. :niks:
Den ryker nok i morgen/torsdag tenker jeg.


#47

polarjenta sa for siden:

Jeg svarte annet, for jeg har ingen fast dag, men en eller annen gang før februar.


#48

Lhi-My sa for siden:

Jeg har tenkt å ha jul en uke til. Jeg har gått glipp av så mye av jula med ungene mine i år at jeg har stort behov for å forlenge den litt. Det blir derfor jul hos oss til iallefall neste søndag. Vi får gjester neste helg og skal da ha et kombinert jule- og bursdagsselskap. Jeg pynter ikke før en av de aller siste dagene før jul, så jeg er ikke på noen måte mettet 1. nyttårsdag. Jeg vil jo gjerne ha jul litt lenger enn en drøy uke også.


#49

Bomull sa for siden:

Jeg ventet alltid til 13. dag før ... Men nå får jeg nesten ikke puste av all pynt og "rot" etter nyttår. Så her har all jul foruten treet røket i romjulen og nå i dag. Vurderer å ta treet og, men tror jeg venter til helgen - får se; jeg har ferie ut uka, kunne være godt å bare få jula bort først som sist!!

Men lysene ute får stå ut januar.


#50

Skytte sa for siden:

I år har vi knapt pyntet til jul og hadde ikke juletre (pga visning rett på nyåret), men vanligvis rydder jeg alt første nyttårsdag. Jeg er har full fres på jobb fra 2. januar og frem til midten av januar, så da er det greit å få det ut mens jeg enda har tid. :nemlig:

Det jeg dog alltid sliter med å kvitte meg med; er lysene i vinduet. Synes det er så koselig når det er mørkt ute.


#51

cora sa for siden:

Rydda bort julepynt og juletre allerede 28.desember. Jeg er en av dem som synes jula omtrent er over etter julaften. Tiden fra mot jul liker jeg best.


#52

AprilRyan sa for siden:

Treet venter vi med. I år satte vi det opp 19 desember. Men småpyntingen med lilla, småpynt og julelysestaker er oppe fra første desember. Jeg ser også at mange setter opp treet veldig tidlig, men jeg synes det er mer stas når det settes opp nærmere julaften.


#53

star sa for siden:

Jula ryker ut før helga.


#54

amo sa for siden:

Er vi naboer? :skeptisk: Jeg pleier vanligvis å hive juletreet ut mellom 3. og 6. januar, men siden jeg reiser på torsdag rett etter jobb så tok jeg det i dag. I morgen ettermiddag må jeg jo pakke, Lanzarote here I come. :D


#55

Frøydis sa for siden:

Vi pleier å hive ut treet en av de første dagene, ja. Nå begynner jobben i morgen allerede, så da ble det rydda i dag. Da kan vi bruke helgen på andre ting.


#56

Joika sa for siden:

Samme her.


#57

kokosbolle sa for siden:

Vi har akkurat rydda ut all julepynt og juletre inne i dag. Lysene og kransen utenfor får henge til søndag. Grunnen til at vi hiver ut alt inne er at vi har en 6-åring om to dager og skal ha barnebursdag og familiebursdag i helga. Da liker jeg å ha minst mulig stæsj omkring.


#58

nolo sa for siden:

Tre og pynt ble ryddet vekk rett etter nyttårskonserten. Litt vedmodig, men nå er julen over, så da er det bare å røske av plasteret.


#59

Mirmell sa for siden:

Jula ryker i morgen.


#60

Gri sa for siden:

Vi venter nokre dagar iallefall. Eg pynta ikkje tre før lillejulaftan heller da. Dei som pynter lenge før jul vert kanskje fortare lei etterpå?


#61

Chablis sa for siden:

Vi rydder bort til helgen, jeg vil ha treet lengst mulig,


#62

Hobbes sa for siden:

:Peker opp:


#63

Isa sa for siden:

Her gikk treet 3. juledag. Stort sett det meste av julepynten også. Har noen lys og noen engler igjen som forsvant i dag. Jeg vet ikke helt hvorfor, det går som regel i romjula.


#64

Dronningen sa for siden:

Tar det helga som kommer.


#65

venla sa for siden:

Vi rydder det ut i dag. Klar for forandring i stua. Så får treet stå ute på plena til kommunefolka henter det uti januar.


#66

celebelen sa for siden:

Vi har kastet ut treet i dag. Det har tatt plassen der vi pleier å ha tørkestativet (har bare plass til klestørk i stua), og nå vil jeg vaske klær igjen. Resten av pynten går nok i løpet av de neste par dagene.


#67

Vianne Rocher sa for siden:

20.dag jul. Jeg gidder ikke å dra full stua full av jul bare for å kaste det ut en uke senere. Tre og lys er hyggelig utover i Januar også det.

Men så starter ikke jeg julefeiringen i Oktober heller da :julepurist:.


#68

oslo78 sa for siden:

Svarte annet. Hos oss er det jul til 20. dag jul - det vil si til 13. januar.


#69

Fadese sa for siden:

Jeg var i ferd med å ta ned pynten, men mannen var ikke enig. Jeg er så klar for å rydde ut jula!


#70

Nabojenta sa for siden:

Jeg skal rydde og vaske ut jula i morgen. Gleder meg!


#71

Filifjonka sa for siden:

Vi har ingen fast regel, men rydder som regel ut jula i løpet av de første hverdagene etter nyttår, gjerne i forbindelse med helg.
Tipper vi tar det ut på torsdag kveld i år, før vasking på fredag. I dag er det første nyttårsdag og fortsatt julekos her. :)


#72

Fintdethei! sa for siden:

Har ryddet ut i dag. Tenkte å vente til helgen, men så fikk vi ånden over oss, og vips var det gjort. Har ikke ap mye julepynt, så det var fort gjort.


#73

Maxine sa for siden:

Mitt forsvant 5.dag, da lå likevel halvparten av nålene på gulvet.


#74

Tallulah sa for siden:

Vi kaster ut juletreet når renovasjonsetaten henter det. Så det blir i starten av neste uke.


#75

Guttemammis sa for siden:

Her ble det meste ryddet vekk i går siden vi ikke skulle være hjemme.
Treet tok jeg i dag, belysning i vinduene går innen fredag.


#76

Acino sa for siden:

Jeg stemte annet fordi vi kaster ut jula når det passer oss best. I år ble jula tatt bort idag for i morgen starter hektisk hverdag - inkludert mye overtid på mannen og jobbehelg på meg.


#77

carmenzita sa for siden:

Jula forsvinner 13 dag jul.


#78

Inagh sa for siden:

Vi rydder vekk jula så fort vi har tid og ork når det har bikka nyttår, men vi har ikke noen fast dato.


#79

gullet sa for siden:

Julen ryddes bort i løpet av uken sånn at vi går inn i helgen med rent og nakent hus.


#80

arrow sa for siden:

Vi pynter ikke treet før lille julaften eller en dag eller før det. Julen varer i 12 dager, og går ikke ut før 13. dag.


#81

Nenne sa for siden:

Ikke 13. dag jul, men 13. januar, altså 20 dag jul. DA ryddes det. Ikke før. Så pynter vi dag heller ikke før 22./23. desember. Så jula varer i tre uker.


#82

Enhjørning sa for siden:

Nemlig. Tradisjonsbunden som jeg er i forhold til jula, har vi alltid pynten - inkludert treet - oppe til trettendedag. I år har jeg dessuten ferie en hel uke til ... :D


#83

Gri sa for siden:

Var ikkje spesielt mynta på deg dette altså, sidan du alt hadde sagt at det ikkje var slik for deg, meir generelt spørsmål.


#84

ingling sa for siden:

Jeg blir alltid fascinert over at folk har faste dager for sånt. Her varierer det når vi gjør det, men i år var det veldig greit å rydde ut jul 1. januar, kjente jeg. Vi pyntet en del i huset tidlig i desember, treet pyntet vi ikke før på lille julaften, men vi var ferdig med det nå. Det er pent pakket sammen på plassen sin i boden. :nemlig: Vi har fortsatt julegardiner og noen få julekaker igjen da, men det ryker nok snart alt sammen. Tidligere år tror jeg vi har tatt det litt seinere, men aldri på noen fast dag.


#85

Snuppa sa for siden:

Her ryker det nok til helgen. Skulle gjerne gjort det i dag, men orker ikke...


#86

gnuri sa for siden:

Her røk det ut på lørdag allerede. Jeg fikk plutselig nok av jula :humre:
Nå er jeg klar for våren!


#87

Skilpadda sa for siden:

Sjekket juletrehentedatoene hos renovasjonsetaten, og endrer svaret mitt: Vi kaster ut juletreet mandag 7. januar like etter kl. 19.30. :jupp:


#88

Lenam sa for siden:

Jeg ryddet ut juletreet den 29. Resten av julepynten forsvinner i dag.


#89

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. 1 januar er en fin dato for ny start, da rydder jeg ut jula og vasker og føler at jeg starter det nye året med ny frisk. Herlig!
Så vårt tre ligger på plenen nå. Gleder meg til neste jul.


#90

Agent Scully sa for siden:

Når vi kommer hjem. 2. Nyttårsdag.


#91

Embriksmamma sa for siden:

Her rydder vi ut jula i dag. :nemlig:


#92

Skremmern sa for siden:

Jeg gidder ikke rydde på en fridag :hehehe:, så her rydder vi sikkert jula ut i morgen.


#93

Anda sa for siden:

Vanligvis 13. dag jul.

I dag veltet imidlertid treet vårt, siden ingen hadde husket å vanne det, og stammen skrumpet inn. Når det først gikk i gulvet, så var det like greit å kvitte seg med det. :knegg:

Resten tar vi i helgen. Vi pynter først 23. des, og jeg elsker alle lysestakene. :hjerter:


#94

007 sa for siden:

Jeg pynter ikke til jul før22. desember, før den tid er det kun adventspyntet. Jeg synes derfor det er tidlig å kaste ut jula allerede første nyttårsdag, jeg venter til helgen.


#95

Dixie Diner sa for siden:

Lysestakene og lysene på ute-treet er der enda. De får stå en uke til, tenker jeg.


#96

Fløyel sa for siden:

Vi feirer jul en gang pr år. Dvs. julen kommer opp 1. desember og huset vaskes og ryddes 1. januar.
2. januar er vi tilbake til hverdagen og hver eneste helg i januar er mer eller mindre booket til jobb.


#97

Bomull sa for siden:

Så der! Eneste som kan vitne om at det har vært jul her nå, er pepperkakehuset og julekortene ... Aaaah!! :D


#98

Mirmell sa for siden:

Vi pynter eller ikke til jul før nærmere lille julaften (treet kommer aldri på plass tidligere enn lille julaften). Men det hidrer meg ikke å å kvitte meg med jula den 1. eller 2. januar. Hadde jeg pynta til jul 1. desember, hadde jeg vel kvitta meg med jula lenge før julaften.


#99

ingling sa for siden:

Julekortene får henge her litt til da, det er litt koselig.


#100

Tilde sa for siden:

Rydder julen bort helgen etter nyttår, som regel på søndagen.
Jeg vil ha det lengst mulig.
Julekortene får henge ut i februar en gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.