Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinnoff fra litt forskjellig: Kaster du julekort?

Hva gjør du med gamle julekort?

  • Julekortene blir kastet når jula ryddes bort
    42 stemmer
  • Man kaster da ikke julekort, de tar man vare på!
    41 stemmer
  • Jeg tar vare på de med bilder på
    55 stemmer
  • Jeg tar vare på kortene fra de jeg setter mest pris på
    6 stemmer
  • De blir kastet etter et visst antall år
    26 stemmer
  • Annet
    2 stemmer
#1

rine sa for siden:

Gjør du det? En kollega av meg kaster alle julekortene når hun rydder ut jula, og jeg ble himmelfallen av å høre henne si det (kaste bilde av mine barn, liksom? :snurt: )
Så- i lys av diverse jule-og kaste-tråder: Tar du vare på julekortene, eller blir de kastet?
Poll kommer.


#2

Blå sa for siden:

Julekort med bilder av barn tar jeg vare på. I små poser med påskrevet årstall, i påvente av at jeg en eller annen gang skal klare å ta meg tid til å lage album.

Andre julekort tar jeg vare på i en "lage-julepynt-boks" og så får jentene bruke dem til å klippe bilder av når de lager kort og merkelapper året etter.


#3

Bluen sa for siden:

Jeg tar vare på både julekort og annen personlig post (som om jeg får det lenger! :dramaqueen: ).


#4

Dronningen sa for siden:

Jeg kaster både julekort og bursdagskort, men tar vare på bilder. :jupp:


#5

Guttemammis sa for siden:

De med bilder og de fra svigers(de er ekstra fine og ungene får alltid et hver).


#6

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Jeg har tatt vare på de med bilder (av barn, spesielt) ja.
Ellers forsøker jeg å kaste.
Jeg har forøvrig hatt et rimelig ryddesjau nylig i gamle bursdagskort. Hvorfor samler man egentlig på bursdagskort?? :dåne: Og hva med lista over hva barnet fikk til bursdagen? :sparke:


#7

isola sa for siden:

Det der er like vanskelig hvert år, syns jeg. Det er liksom grenser for hvor mye vi kan spare på, men det sitter langt inne å kaste bilder. Jeg har egentlig ikke noe svar. Jeg vurderer å pakke de i kassa med adventspynt, så blir de et slags utgangspunkt for julekortlista 2013. Men så blir de nok kastet. Unntaket er de nærmeste, bilder av barna til søsknene våre. De sparer jeg på samme søren.


#8

tjolahopp sa for siden:

Jeg har aldri kastet et julekort eller brev. Det er nok godt jeg ikke får så mange, så tar det ikke så mye plass. :knegg:


#9

Toffskij sa for siden:

Vi kaster dem når vi rydder vekk julepynten. Alternativet er at de ligger i en pose og tar opp plass, og jeg ser ikke helt at det er noe bedre. Men vi har dem hengende oppe i jula, og synes det er veldig koselig så lenge det varer.


#10

Teofelia sa for siden:

Jeg kaster normalt julekort når jeg pakker bort jula. Jeg leser dem og setter stor pris på å få dem, men hva jeg skal bruke dem til senere, skjønner jeg ikke helt? Jeg har dem på utstilling hele jula da.


#11

Divine sa for siden:

"Vanlige" julekort kastet, julekort med bilder blir stående i bokhylla en stund utover vinteren, men de kastes til slutt.


#12

tjolahopp sa for siden:

Ta vare på den? Min mor skrev alt jeg fikk til dåpen, og juler og bursdager i en liten bok, og den fikk jeg med da jeg flyttet hjemmefra. Jeg er ikke så flink til å oppdatere den selv, men jeg synes det er litt morsomt å lese i den. Jeg fikk ganske få gaver som barn sammenlignet med hva mitt barn får. Jeg har noen lister over hva han har fått, men jeg har ikke rotet meg til å skrive det i en bok.


#13

Kirsebær sa for siden:

Vi har fått 2 julekort i år. :knegg: Det ene ble kastet, det andre, med bilde, legges i bildeesken.


#14

Syrinx sa for siden:

Jeg limer kort med bilder inn i albumen hvor jeg også limer inn diverse takkekort og lignende.


#15

rine sa for siden:

Bruke og bruke, det er da nok av ting man har som man ikke konkret bruker til noe. Jeg synes det er hyggelig å se på gamle bilder av søsken og venners barn når jeg roter fram julepynten i desember. Og så er det jo ikke sånn at bildekortene tar fryktelig stor plass. Det er vel en 12-13 år siden vi startet å motta bildekort. De første årene fikk vi få (ikke så mange av de rundt oss hadde barn) så var det en tiårsperiode med minst 20 kort hvert år og nå begynner det å avta litt. Altså: Jeg har ca.100 bilder liggende i en liten plastpose i julepyntkassen, det tar ikke fryktelig mye plass, altså. Hadde vi snakket 3-4 kasser med julekort, ville jeg kanskje vurdert å kaste noen.

Men: Lister over hva man får til bursdager? :sjokk: Jeg lager ikke slike lister, og hadde jeg gjort det, ville jeg iallfall ikke tatt vare på dem. :knegg:


#16

Robyn sa for siden:

Her er jeg og. Vi får en del julekort, og mange har bilder. Det er kjempekoselig å få, og de henger oppe til heder og ære hele julen. Men når julen er over kastes de. Ikke vet jeg hvor jeg skulle oppbevart de, og ikke helt hvorfor heller.


#17

Lisa sa for siden:

Jeg synes det er ganske mye lettere å kaste julekort nå som de kommer ferdiglaget og ofte også uten noe håndskrift.

Julekort der avsender tydlig har lagt i litt arbeid med bilde og skrevet tekst lar jeg stå fremme litt utover vinteren.

ja til forskjellsbehandling av julekort


#18

Teofelia sa for siden:

Hvis jeg skulle samlet på julekortene, hadde jeg sikkert hatt en egen, full, pappeske bare til julekort på denne tiden. Og den ville ligget på loftet, uten å noen gang blitt tatt ned for å bli sett på, arkivert, videreforedlet eller brukt på annen måte. Og da sier jeg som Toffen: Hvorfor er det bedre enn å kaste?

Jeg regner med at folk som kaster julekort, ikke har den samme tendensen til å hygge seg med dem i senere tider som dem som tar vare på dem. Omtrent som at folk som ikke liker vin, ikke savner det ved alkoholfrie middager heller, sånn for å trekke paralleller til andre, lignende tråder for tiden. :humre:


#19

Teofelia sa for siden:

Jeg har for øvrig gjemt på min tantes håndbroderte julekort. De fungerer som ordentlig julepynt og settes frem hvert år.


#20

Tilde sa for siden:

Jeg har album(er) som jeg limer inn årets julekort (med bilder, ikke de andre), takkekort og andre bilder vi får fra familie og venner.
Det er ikke ofte jeg blar i dem, men det skjer. Da er det utrolig koselig å se hvordan barna vokser til.
Hadde aldri fått meg til å kaste kort med bilder, men har ikke tatt vare på alle andre julekort.


#21

007 sa for siden:

Jeg har tatt vare på bildejulekort i alle år, de ligger både her og der. Nå skal jeg snart flytte og da skal de kastes. Jeg ser jo aldri på dem, de kommer nok heller aldri i et album, så nå har jeg tenkt å ta til vettet og kaste alt som bare oppbevares uten grunn.


#22

Tåtti sa for siden:

Samme her. :jupp:


#23

Skilpadda sa for siden:

Lister over jule- og bursdagsgaver har jeg, men de er jo digitale og tar sånn sett liten plass. Jeg er ellers av dem som tar vare på julekort (og brev, og postkort, og mye annet skrot), men jeg har ingen gode argumenter for hvorfor det er lurt - langt mindre nyttig! - å gjøre det. :knegg: Det ville jo åpenbart vært mye lurere å kaste dem. Kanskje jeg skal begynne med det.


#24

Høns sa for siden:

Vi tar vare på julekortene. De legges sammen med adventspynten og jeg synes det er kjekt å se på de når vi plukker frem pynten igjen. I julen står årets julekort henges opp og står fremme, mens de gamle ligger i en kurv.

Og gavelister, det har jeg en slags bok for hvor jeg skriverhvem som har fått hva og av hvem. Alle står dog i samme bok. Synes det er gøy jeg.


#25

Blå sa for siden:

Jeg tar vare på dem fordi det er hyggelig å se på dem. Barnene vokser og mange av dem jeg får julekort av er folk jeg ikke ser jevnlig og barn jeg ikke har kontakt med så ofte. Da er julekortene de synlige bevisene på at tiden går. Det er noen poser som ligger i julepyntkassene mine og der tar de ikke større plass enn at de kan få ligge.


#26

Tåtti sa for siden:

Jeg ser for meg en luke i neste års kalender. Kwanzaanissen kan få korthus. :nemlig:


#27

Nessie sa for siden:

:nikker:

Jeg la de en periode i en pose, men så ble de jo liggende der da. :vetikke:
Så nå hiver jeg - om det ikke er noe spesielt.

Jeg vet mange har egne album for dette, men det blir liksom aldri noe av for min del. Men jeg har de hengende fremme da, hele jula og uti januar. Så jeg pakker de ikke bort sånn med en gang jula er over.


#28

Carrera sa for siden:

Jeg kaster ikke julekort med bilder nei. Jeg har et album hvor jeg har samler forskjellige bilder. Det er avisutklipp av brudepar, nyfødte og bursdagshilsener, takkekort av forskjellige slag, og da også julekort.


#29

Robyn sa for siden:

Tidligere har jeg forresten tatt vare på julekortene ett år og kastet de når julepynten ble tatt frem året etter. På den måten fikk jeg tatt vare på siste julekortet jeg fikk av mine besteforeldre, siste julekortet mamma skrev osv. DE har jeg tatt vare på, for de har en sentimental verdi for meg.


#30

Inagh sa for siden:

Jeg er et brutalt, ufølsomt beist, når det kommer til slikt noe, så julekort blir kastet usentimentalt og hardt så fort jula er over.


#31

Zulu sa for siden:

Det gjør jeg. Jeg pakker ned hele julekortholderen med kort, også ser jeg på dem igjen når jeg pakker dem opp igjen neste jul ("Se hvor liten Lise var i fjor!"), og så kaster jeg dem.

#32

Mex sa for siden:

Jeg tar vare på julekort med bilder og setter dem inn i et album.


#33

oslo78 sa for siden:

De settes inn i eget album.


#34

GinaK sa for siden:

Nei, ihvertfall ikke de med bilder og julebrevene. De andre blir nok kastet etterhvert, tror jeg.
Jeg har de i en skoeske sammen med adventsjulepynten og titter i de hver desember når julen pakkes ut. Koselig.

(Mange synes jeg er rar, men jeg har fortsatt alle konfirmasjonstelegrammene mine. Skrev på hva jeg fikk av de forskjellige i gave - mulig noe å vise sønnene mine når de skal konfirmeres for det gikk mye i kr. 20 og 50,- og nå er det titallstusen som de får..


#35

Tangina sa for siden:

Jeg er redd det gikk med en del barnebilder på kort da vi flyttet i fjor. :sparke: Det var tungt, men jeg kommer jo aldri til å gjøre noe med dem. Jeg regner med at jeg beholder de få julekorta vi fortsatt får etter å ikke ha sendt noen selv de siste par åra til neste jul i hvert fall. Kanskje.


#36

Pasta sa for siden:

De med bilder settes i album, de andre kastes. Men jeg tror jeg har en eske på kvisten med veldig mange gamle julekort.


#37

Madicken sa for siden:

Kaster alt som ikke inneholder bilder.


#38

Røverdatter sa for siden:

Jeg sparer på alle julekort og bursdagskort. Har dem i en kasse. Vi får ikke hundrevis av julekort da, så det tar ikke rare plassen.


#39

Cuyahoga sa for siden:

Jeg kaster mye, men julekortene sparer jeg på. Synes det er hyggelig. De settes i album etter skippertaksprinsippet.

Jeg synes det er helt ok at folk kaster julekort, men jeg synes derimot det passerer grensen for uhøflig/sosialt uintelligent når min manns slektning fnysende forkynner at julekortene hiver hun rett i søpla når hun har lest de. Helt ok og gjøre det, men man trenger ikke si alt man tenker og gjør høyt. (Egentlig en regel mange av slektningene våre burde pugget.)


#40

Harriet Vane sa for siden:

Jeg tar vare på 2012- julekort i adventsesken på loftet. Når jeg tar ned esken i slutten av november, så har jeg en grei pekepinn på hvem som skal få kort fra oss. Så kaster jeg dem.


#41

Hyacinth sa for siden:

Samme som jeg.

I år vurderer jeg å kaste asap, for det er flere jeg sendte til som jeg ikke har fått av. :snurt: Men ok, på den andre siden sendte jeg ikke ut noen i 2011 selv.


#42

ingling sa for siden:

Jeg har tatt vare på dem i julepyntesken, men i år kastet jeg de fra tidligere år. De er veldig koselige å få, men jeg har ikke behov for å ha dem for alltid. Oversikt over hvem som skal ha julekort har jeg i Excel, må bare huske å oppdatere hvis vi får fra noen vi ikke sendte til sjøl. I år hadde jeg tenkt å kaste dem, men de skal få henge litt til først.


#43

Katta sa for siden:

Jeg har begynt å kaste. Det blir for mye å ta vare på, og jeg er ikke interessert nok i å ta vare på bilder av andres barn over tid. Jeg bruker å ta vare på bilder en stund, ca til det blir oppdatert med nytt bilde.


#44

Filifjonka sa for siden:

Jeg har etterhvert bestemt meg for å arkivere mye mindre, det blir så utrolig mye som skal samles på og lagres i huset. Gamle julekort har jeg rett og slett ikke kapasitet til lenger. Jeg syns det er veldig hyggelig å få, de henger oppe i julen, og blir ofte liggende en stund før jeg har hjerte til å kaste dem. Men for å få et ryddigere liv burde jeg kanskje kaste når julen ryddes ut.


#45

Nessie sa for siden:

Jeg har julekortliste, og gir til folk uavhengig om de gir tilbake v


#46

isola sa for siden:

Jeg gjør også det altså, men noen endringer blir det stort sett hvert år.


#47

Odelia sa for siden:

Her blir alle julekortene satt inn i egne album etter hver jul. Hvor mange år jeg kommer til å ta vare på de aner jeg ikke, men synes det er morsomt å se tilbake på hvor små barna var før eller lese julekort/-brev fra folk jeg gjerne ikke treffer så ofte.


#48

Susse sa for siden:

De med bilder går i et eget julekortalbum. Får meg ikke til å kaste bilder uten videre.


#49

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Takk, rine. :neie:
Nettopp slike diskret spark bak trenger jeg, for å få opp øya... :knegg:

Men jeg kan forklare hvordan de dukket opp som fenomen hos meg: jeg skrev ned hva hun fikk til jul, dåp og forsåvidt bursdag første året, ettersom vi har stor familie og det var greit å kunne vite hvem man skulle takke hva for, og få oversikt over hvilket beløp som skulle settes inn på konto. Og når jeg da ikke klarte å kaste bursdagskortene, så fulgte jo seff lista over hva hun fikk av hvem med. Og så har jeg fortsatt, med alle 3 barna. :ærlig:
Og når jeg faktisk var flink i romjula i år og rydda hardt og brutalt i minst 4 sånne bursdagskortbunker, så klarte jeg ikke å hive de listene. Men bunken med kort ble jeg iallfall kvitt. :stolt:


#50

Appelsin sa for siden:

Nei, aldri. Jeg beholder alle og synes det er veldig koselig å se dem igjen.


#51

Guttemammis sa for siden:

Jeg gir til de samme hvert år uavhengig av hvem som gir, men
greit å huske om det er noen nye man får fra, så jeg ikke glemmer de året etter.


#52

Siwa sa for siden:

Jeg har boken Julens minnebok (going.no/art-8.asp?id=13&iPageID=74), og der limer jeg inne julekortene hvert år. Tok den i bruk i 2005 mener jeg, så de kortene før der kan være kastet nå, men ble ikke kastet for mange år etter iallefall. ;)


#53

Candy Darling sa for siden:

Jeg kaster. Og ikke sender jeg julekort heller, så jeg trenger ikke noen liste over hvem jeg har fått av. :skamløs:

Jeg har, to add insult to injury, nesten ikke slettet en mail siden 2001, men jeg er veldig usentimental på ultralydbilder og takkekort og altså også julekort.


#54

rine sa for siden:

Jeg vet ikke hvor mine egne ultralydbilder er engang. :gruble: Og mailer sletter jeg hele tiden. Men julekortene mine får du aldri!


#55

Polyanna sa for siden:

Jeg tar vare på ALT, så selvsagt julekort og julebrev også...


#56

tinkadott sa for siden:

Vi har alle bildekort i en eske, som taes fram hver jul.


#57

skyfri sa for siden:

Her henger julekortene tett i tett på sikringsskapet i gangen helt til påske, eller sommeren. Så blir de tatt ned og lagt i en eske. Der ligger de og slenger litt hulter til bulter, men planen er å ta de fram og henge de opp i fremtidige juler, når barna til vennene våre vokser seg store og vi slutter å få julekort.


#58

Pelikan sa for siden:

Jeg har julekort i en julenisse med lommer (vanskelig å forklare). De er i den hele julen. Pakker dem ned med all julepynten. Når jeg tar den opp neste år, så kaster jeg alle kortene, for å lage plass til nye. De eneste jeg tar vare på er julekort som folk har scrappet og virkelig lagt sin sjel i. De henger jeg gjerne på juletreeet. De klarer jeg ikke å kaste.


#59

millact sa for siden:

Ja, jeg kaster julekort, alle. Men som regel ønsker eldste å ha dem på rommet sitt en stund, de med bilde av de hun kjenner, og jeg synes det er greit nok. Men de blir til slutt kastet derfra.

Jeg har et julekort jeg sparer på, for det har en venninne brodert. Det står på hyllen hver advent.


#60

polarjenta sa for siden:

Sånn ca sånn, men jeg sletter mail av og til.


#61

Alexa sa for siden:

Ja, de tas vare på og vi ser på dem nå og da. Album er på trappene. Mamma har tatt vare på mange slike kort (bryllup, julekort, konfirmasjonskort) fra 70-tallet, og det er jammen morsomt å se nå. :)


#62

nolo sa for siden:

:hamstersøster:


#63

Høyt&amp;Lavt sa for siden:

Men å samle, for å ha planer om å sette i album, er jo bare å be omt røbbelf or samvittigheten for min del.
Jeg ligger etter aaalt for mange år med å sette vanlige bilder i album, har uendelig svart samvitttighet i perioder over å ha tatt for lite bilder av barna, og sånn går nu åran. og skulle jeg i tillegg lovet meg selv at julekortene skal i album, ja da blir det nok bra kjenner jeg. (men ejg samler jo på de med bilder, dog. Så jeg BURDE sikekrt satt de i album. Og takkekort og bryllupskort og konfirmasjons og og og...)
:himle:
Jeg VET jo hvorfor det blir rotete hos oss....


#64

amanas sa for siden:

Selvfølgelig tar jeg vare på de, limer de inn i album for hvert år. Veldig kjekt å se tilbake på. Har julekort fra ungene jeg passet på når jeg var yngre, det er de første jeg har og de er 10-15år gamle :)


#65

Synnemor sa for siden:

Før gjemte jeg julekortene med bilder på, men de senere åra har jeg innsett at de bare hoper seg opp på loftet og sjeldent blir sett på. Nå henges de på siden av kjøleskapet når de kommer til jul og blir hengende så lenge jeg orker å ha dem der (dvs til de har ramlet ned tilstrekkelig antall ganger til at jeg klikker). Det pleier ta noen måneder. Deretter går de i søpla.


#66

Rug sa for siden:

Det er oppe til vurdering. I år fikk vi godt over femti - det bli en ganske fet album hvert år. Samtidig elsker jeg å se gjennom de gamle som ligger i en stor haug. Får se, en dag får vel mannen nok og drar alt i søppeldunken.


#67

emin sa for siden:

Tar vare på de med bilder.


#68

Røverdatter sa for siden:

Ultralydbildene er jo i babyalbumene sammen med gaveliste, nyfødt-kort og ettårsdagkortene. :nemlig:


#69

kokosbolle sa for siden:

Våre henger på speilet i gangen, og de blir hengende til neste desember hvor de blir erstattet med nye. De kastes ikke, men lagres.


#70

gullet sa for siden:

I år har jeg kastet julekortene fra mange år tilbake, bare tatt vare på noen få.
Hamsteren i meg rydder.


#71

Hønni sa for siden:

Sparer til året etter. Lar meg inspirere av leverandør, design og ser hvem jeg fikk av, så ingen glemmes :)


#72

Che sa for siden:

VI får ikke så himla mange julekort altså, men de vi får blir hengende ganske lenge etter jul - før vi så kaster de ved neste kjøleskapsrydderunde.
Jeg er god på å prate om å sende julekort. Prate om altså. Ikke sende.


#73

Retz sa for siden:

Kaster de aller fleste. Også de med bilder.


#74

Linella sa for siden:

Vi henger alle julekortene opp på kjøkkenet, og der blir de hengende til neste års julekort begynner å komme. Da tas de ned og kastes.


#75

Mandino sa for siden:

Jeg har egne album til billedkort - det være seg julekort, babykort, bryllupskort m.m De andre julekortene legges i en boks sammen med alle andre kort jeg får.


#76

Skilpadda sa for siden:

Flere som lurer på dette:


#77

rine sa for siden:

På hva?


#78

Skilpadda sa for siden:

Linken virket visst ikke. Jeg laster ned og prøver et vedlegg.


#79

rine sa for siden:

:knegg: Nå virker den.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.