Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noe enkelt og godt jeg kan lage av rabarbra?

#1

LilleT sa for siden:

Har du tips?


#2

Sitron sa for siden:

Syltetøy?


#3

DM sa for siden:

Syltetøy, rabarbrasuppe (det er så nydelig med iskald rabarbrasuppe), eller grøt? Kanskje pai?


#4

LilleT sa for siden:

Takk for tips!

Suppe høres godt ut! Er det noen som har en oppskrift de kan anbefale?



#6

Bluen sa for siden:

Rabarbrasuppe er min favoritt! Her er en god oppskrift fra Dagbladet:

8 store stilker rabarbra
250 gram sukker
5 dl vann
2 dl hvitvin
1 vaniljestang
1 kanelstang

Del vaniljestanga på langs. Skjær rabarbra i stykker på omtrent 3 cm og ha dem i en gryte (ikke jern- eller kobbergryte, de tåler ikke syren i rabarbraen). Hell over sukker, vann og hvitvin. Ha i kanel- og vaniljestang. Kok opp og la småkoke til rabarbraen er mør. Fisk ut kanel- og vaniljestang.

(Jeg mener for øvrig å huske at mengden sukker må smakes til litt avhengig av rabarbraens syrlighet. Suppa kan ellers bli for søt!)



#8

Tussa sa for siden:

Smuldrepai er lettvint og godt!


#9

LilleT sa for siden:

Takk for oppskrifter på suppe, Desembermamma og Elinblu! :)

Hvordan lager man sånn smuldrepai, da? :o


#10

Tussa sa for siden:

Du lage ei blanding av en kopp sukker, en kopp mjøl, 2 ts bakepulver, to egg og 75 gram smelta smør. Legg rabarbraen i bitar i botnen på ei paiform. Strø denne deigblandinga over. Strø sukker og kanel opp på. 175 grader i en halvtime.


#11

Tussa sa for siden:

Rabarba kan byttast ut med det du måtte ønske av anna bær/frukt; blåbær, eple, bringebær osv.


#12

Filifjonka sa for siden:

Jeg heier på smuldrepai med vaniljeis. Veldig lettvint og veldig godt!


#13

Erica sa for siden:

Paibunn med rabrabra oppå, med et lokk av marengs, er nydelig.


#14

LilleT sa for siden:

Har var det mange gode idéer! :)

Tusen takk for tipsene alle sammen!


#15

Muskat sa for siden:

Ååå, rabarbrasuppe eller rabarbragrøt med masse kanel og sukker på, det er så godt! :nam: Det har jeg ikke spist på flere år tror jeg.


#16

Kaija sa for siden:

Jeg pleier å koke rabarbrasaft. Den blir god og frisk, og får som regel en kjempefin rødfarge. Blander saften gjerne med farris.

Renser, deler opp og koker rabarbra. Siler av og sukrer til det smaker passe.


#17

Pelen sa for siden:

Mmmm, jeg har en del rabarbra i hagen og jeg håper å få gjort noe med den i morgen. Denne tråden ga meg inspirasjon. Saft, pai, suppe/krem. Alt er jo kjempegodt! Pai med mareng på toppen hørtes godt ut! :nam:


#18

Hannamoren sa for siden:

Jeg elsker rabarbragrøt, og tenkte at jeg skulle lage det på torsdag da det er jeg som er ansvarlig for maten i matlagingsklubben jeg går i. Men var usikker på om rabarbraen var kommet ennå. Men det anbefaller jeg på det varmeste. Virkelig en smak av sommer!:digger:


#19

gnuri sa for siden:

søren at jeg ikke kan være med :mumle: Jeg ELSKER rabarbrasuppe og rabarbragrøt.


#20

Tjorven sa for siden:

ÅÅÅHHHHH .... har det kommet rabarbra nå. Jeg elsker rabarbra!!!!

Jeg lager ordentlig god rabarbrasuppe. Serveres lunken med vaniljeis.

Ellers er jo smuldrepai med rabarbra vanvittig godt.

Jeg kjenner at jeg blir skikkelig oppspilt her jeg sitter.


#21

Hannamoren sa for siden:

Er rabarbraen kommet i butikkene nå? Og Gnuri, vi kan lage en ny porsjon en annen dag!


#22

Pope sa for siden:

Her er en grunnoppskrift på frukt/ bærgrøt, det fungerer bra med epler, jordbær, blåbær, og mye annet.

Legg oppskåret rabarbra i ei gryte.
Dekk med vann.
Kok til rabarbran løser seg opp, cirka 10 min.
Rør ned sukker etter smak.(Du kan eventuelt smaksette med litt kanel.)
Bland 2-3 ss potetmel med kaldt vann.
Tøm blandingen i en tynn stråle i den kokende rabarbrasuppen under omrøring, til du får den så tykk som du ønsker.

Jeg har så mye rabarbra at jeg gir bort til familien og barselgruppene mine. De har fått lov til å stå i fred for oss de 6 årene vi har bodd her, men nå skal de tas. Det samme med alle ripsbuskene som finner på tomten...det er slutt på at fuglene tar de.


#23

Hannamoren sa for siden:

:tilber: Skulle jeg ikke hatt en dag på slang hos deg.....;)

#24

LilleT sa for siden:

Nå har jeg brukt opp all rabarbraen vår. Tror jeg må kjøpe litt i butikken også, så jeg får prøvd ut alle oppskriftene deres. :nam:


#25

LilleLeo sa for siden:

Det var masse snadder-oppskrifter med Rabarbra i det nyeste Spis Bedre, som jeg fikk her forleden!


#26

gnuri sa for siden:

:lykkelig:
Så snill du er, søta :klem:


#27

Inagh sa for siden:

Åh - nå fikk jeg skrekkelig lyst på både rabarbrasuppe og rabarbrapai og rabarbragrøt og alt som er godt med rabarbra oppi! :nam:

Det er forresten veldig godt å putte rabarbra i muffins også!


#28

Hannamoren sa for siden:

Jeg var å kjøpte masse rabarbra i går! Gleder meg til å sette i gang


#29

Obelix sa for siden:

Likør??

Ellers er kald rabarbra/jordbærsuppe med en liten kremdott veldig godt.


#30

Pelen sa for siden:

Forresten, skal jeg fjerne den store blomsten som kommer opp? Jeg har enda ikke tatt noen av rabarbraen. Det skal jeg gjøre i helgen.


#31

Fibi sa for siden:

Jeg elsker rabarbra crumble med vanilje saus/is/krem. :sikle: (Her heter det crumble, fordi det er min svigermors oppskrift fra Trinidad og der heter det crumble og ikke smuldrepai. :nemlig: )


#32

Maverick sa for siden:

Man kan dyppe den i en kopp med sukker og spise. barndomsminne


#33

LilleT sa for siden:

Å, ja. Det er et koselig barndomsminne for meg også. :mimre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.