Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Husmortips på 16. mai

#1

allium sa for siden:

Dette er muligens noe alle vet, men likevel: Bunadskjortene blir mye lettere å stryke hvis man dynker dem og legger dem i fryseren noen timer først.

Spesielt den umulige linskjorten min.


#2

Chanett sa for siden:

Jeg vet, dog er jeg skjemt bort av mamma i år. :D


#3

Left sa for siden:

Å stryke den hersens linskjorta går jo fint, men at den blir skrukkete igjen FØR man har fått på seg hele bunaden er TRAGISK. Snakk om waste......Når man stikker ermene inn i ermehullene på bunaden så ser de jo ut som et trekkspill når man har fått presset på seg tvangstrøya.
Jeg synes bunad er utrolig fint, og et skikkelig stasplagg - men det er vel ikke akkurat comfort som i grilldressen fra 1999.


#4

Bergensis sa for siden:

Såg på God Morgen Norge, og der var det ekspert-tips for bunadsskjorte-stryking. Ho anbefalte å dynke skjorta med vatn, legge den i ein tilnærma lufttett plastikkpose eit par timar. Eg har også pleid å fryse skjorta først, men tenkte eg skulle forsøke GMNs variant i år.

Eg syndar forøvrig og brukar stivelse (sprayboks). Det skal visst nok gi bunadsskjorta kortare levetid (meinar å hugse den kunne bli fortare gul??), men det er enklare å få den fin og den held seg lengre (alt er relativt sjølvsagt).

Er forøvrig veldig fornøyd med å komme inn i bunaden nøyaktig 6 veker etter fødsel:)


#5

Kula sa for siden:

Den holder seg lengre pen om man stryker den dagen FØR den skal brukes. Så den får tid til å tørke skikkelig.


#6

Ibidelma sa for siden:

Så fint :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.