Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Myke horn

#1

Chanett sa for siden:

Har du oppskrift på noen gode myke horn eller frokostbrød? Jeg får alltid slik fin, sprø utside, men er på jakt etter noe som er mykt på utsida.


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror gjærbakst generelt blir mykere med melk istedet for vann, men det kan jo hende det er andre triks også for å få dem myke.


#3

Chanett sa for siden:

Jeg trodde at de hornene jeg laget i dag ble myke, men det ble de ikke. Kan det være fordi jeg pensler dem med egg og har grovt mel i?


#4

Elisabet sa for siden:

Jeg lager ofte disse, og alle som får dem synes de er gode. De blir også myke, men vet ikke om det kan være fordi jeg fyller dem med pålegg inni. :vetikke:
100 gram smør
3,5 dl melk
1 pk. gjær
ca. 1 liter hvetemel
1 ts salt

Smelter smør og har i melk. Varmer til passe temp. til å ha i fersk gjær. Har i mel og salt og elter lenge i kjøkkenmaskinen. Disse skal en kunne bake ut med en gang etter deigen har hvilt i 5-10 minutter og ta lang etterheving, men jeg hever deigen nesten 1 time før jeg baker ut. Synes de blir bedre og luftigere da. Deigen deles i 2 og kjevles til rund leiv som deles i 8 trekanter. Jeg legger på skinke eller salami og ost før jeg ruller dem sammen og etterhever i ca. 15 minutter. Pensles med egg og stekes på 225 grader midt i ovnen i ca. 12 minutter.

De er jo ikke noe grove, men blir supergode. Har aldri prøvd å lage dem med grovt mel, men det skal jeg jammen prøve en gang. Jeg lager gjerne dobbelt porsjon og fryser ned de vi ikke bruker med en gang. Blir gode når en varmer dem i ovnen eller mikro når en har lyst på rett fra fryseren. :nam:


#5

Benzo sa for siden:

Har du egg i deigen, bruker du smør? Melk er et must, synes jeg.


#6

Chanett sa for siden:

Jeg hadde meierismør og lettmelk i deigen. Egg til pensling .


#7

Chanett sa for siden:

Disse må jeg prøve.


#8

Benzo sa for siden:

Jeg har egg i deigen også, det gir en nydelig smak og de er alltid myke. Om eggene har noen innvirkning på det, aner jeg ikke.


#9

Benzo sa for siden:

Etterhever også hornene i 50-60 min.


#10

Chanett sa for siden:

Hvor mange egg?


#11

Chanett sa for siden:

Jeg etterhever dem til de nesten sprekker i overflaten. Om de hever så lenge at de sprekker klapper de sammen.


#12

Mandarin sa for siden:

Sikkert litt sent, men disse er skummelt gode:

1,5 liter hv.mel (ha litt igjen)
2.ts salt
2 pk gjær
litt sukker
50 g smør smeltes
6 dl melk, blandes i smøret

Våte først, så det tørre.
Heve 20 min først
Etterheve 30 min - 1 time

230 grader 10 min.

Myke og gode.


#13

Benzo sa for siden:

Ca 32 horn

2,4 l hvetemel
7 ss sukker
9 ss meierismør (smeltet)
3 egg (romtemperert)
6 dl melk
90g gjær

Pensles egg eller melk.

250 grader, 10-15 min avhengig av ovn, følg med!


#14

Chanett sa for siden:

Se der, ja. Mulig jeg bør hive på en deig til? vurderer


#15

Mandarin sa for siden:

Jeg har ikke penslet mine noen gang tror jeg.


#16

Benzo sa for siden:

De er i hvert fall kjempegode. :)


#17

Chanett sa for siden:

Det får bli fredagsprosjektet. Nå er jeg trøtt.


#18

Nessie sa for siden:

Jeg hiver alltid et par egg oppi gjærbakst jeg :blunke:.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.