Bokormen sa for siden:
Noen som har en god oppskrift på scones?
Jeg har lyst til å servere te og scones i helgen til gjestene våre, men jeg må også ha noe mer til. En eller annen form for kake. Hva passer?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Bokormen sa for siden:
Noen som har en god oppskrift på scones?
Jeg har lyst til å servere te og scones i helgen til gjestene våre, men jeg må også ha noe mer til. En eller annen form for kake. Hva passer?
Heilo sa for siden:
Du tenker søte scones som passer sammen med syltetøy og clotted cream? Jeg pleier å bake sånne på denne måten: (NB, mengdemålene er litt gjettverk, jeg lager denne "på slump" egentlig.)
Ca 5 dl hvetemel.
3 ts bakepulver
4 ss sukker
1/2 ts salt
50-100 gram smør
2 egg
150 g rosiner
Ca 3 dl melk
Bland alt det tørre, smuldre i smøret, bland så inn rosinene og tilsett lett sammenvispede egg og melk. Rør alt sammen til en helt lett deig, den kan godt være litt klissete. Ta mel på bakebordet og rull deigen til en pølse. Skjær ca 8 biter av pølsen og sett på plate med bakepapir. Kost evt vekk overflødig mel.
Stekes på 250 grader i ca 10 minutter.
Denne oppskriften kan varieres ved å erstatte noe eller alt hvetemelet med fint eller grovt sammalt hvetemel, rosinene kan sløyfes eller erstattes med f.eks. valnøtter eller musli. Revet appelsinskall er også godt. Hvis du mangler smør og/eller egg har jeg også med hell erstattet de tingene med yoghurt naturell eller kesam.
Kake som passer til - kanskje gulrotkake?
Bokormen sa for siden:
Takk! :blomst:
Gulrotkake ja, det var et godt forslag. :)
Heilo sa for siden:
Pass på at deigen ikke blir for tørr. Jeg er som sagt usikker på mengdemålene, så det kan være lurt å blande i melka gradvis, det kan hende det blir for mye med 3 dl... :sparke:
Nip sa for siden:
ninabakke.blogspot.no/2010/10/grove-scones.html
Bytt gjerne ut grovt mel med hvetemel om man vil ha dem så fine som mulig :)
Meissa sa for siden:
Her er Esme sin oppskrift. Den er nesten berømt, tror jeg. Nam. nam!
www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=796757&postcount=23
Filifjonka sa for siden:
Du kan jo også lage små sandwicher med kremost og agurk, uten skorpe.
Fins det noe produkt å få tak i som ligner på clotted Cream forresten? Eller går det an å lage noe som ligner? :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.