Skal ha selskap neste helg, vi blir 12 til bords, må finne på noe nytt uten kjøtt, fisk eller skalldyr. Serverer gjerne en gryte, det er praktisk. Og så kan jeg ev. ha salat til og ihvertfall bake godt brød/gode rundstykker. Noen som har en oppskrift på god gryte? Gjerne litt gøy eller hot eller imponerende kul eller bare dønn deilig. Please?
Jeg liker godt en enkel type av hestebønner og en mild tomatsaus. Tomatsausen består av lett surrede selleristenger, finsnittet gulerot, noen shalottløk, opphakket purre og eventuelt hvitløk og mild chilli. Tomat bokser most glatt med stavmikser tilsettes sammen med ferdig kokte hestebønner og får koke til det er passe mørt. Den blir ekstra god om du kan bruke litt smør og olivenolje, men bare olivenolje er fin også.
Jeg ville laget chili con corne uten kjøtt(bare ha i mer grønt og bønner). Sammen med varme nachos, rømme og guacamole. Det ligger en oppskrift her som jeg pleir å bruke som utgangspunkt.
Har laget skilpaddas curry flere ganger allerede, den er jo helt fantastisk god. Passet veldig godt som selskapsmat også, med mye ulikt tiilbehør til ble det en knallsuksess! Og [url]www.veganeren.com[/url] er virkelig en super blogg med mange flere tips om mat som kan spises av alle rundt meg.
Kikertkarri er veldig godt, jeg bruker hermetiske kikerter (de store boksene), en-to bokser hakkede tomater, en ingefær, en hvitløk, litt chili og masse løk. Det er godt med litt sitron- eller limesaft også i (fersk).
Freser ingefær, løk, chili og hvitløk først i smør og lar det bli mykt, så har jeg i hakka tomater og kikertene (siler kikertene men tar vare på noe av væsken de ligger i) og lar koke opp, og så kan det småkoke en stund.
Krydrer med karri (ikke fra boks, men hot curry fra pose, hot madras eller liknende, mye sterkere enn den vanlige), litt spisskummen (eller kumminfrø) og kanskje litt garam masala. Tynner ut med litt av væsken fra kikertboksen til slutt. Det er lurt å bare ta litt og litt karri i så du kan styre styrken litt, det er fort gjort å få denne altfor sterk. Den er enda bedre dagen etter, når den har stått seg litt.
Serveres med et godt dryss frisk koriander, basmatiris som bør være luftig og en klatt creme fraiche eller kesam på toppen.
Har en oppskrift på vegetarlasagne, ikke prøvd den ut enda men den høres skikkelig god ut! Si fra hvis det er aktuelt, så kan jeg legge ut oppskrift :)
Ja, veldig gjerne oppskrift på vegetarlasagne! Blir så inspirert av alle gode forslag her, nye oppskrifter og tips skal prøves ut i de nærmeste ukene. Tusen takk, alle sammen! :blomster:
Denne farsen smaker som karbonadedeig, til og med min mann foretrakk den fremfor kjøttdeig/karbonadedeig før han ble veganer. Den gjør matlaging litt enklere, for da kan du lage lasagne og pizzafyll, bolognese osv med "kjøttsaus", bare bytte ut med denne farsen. Det smaker utrolig bra altså. De har også en som heter Anamma, styr unna den. Grøss. Det må være Hälsans Kök. Jeg kjøper den for rundt 40 kr pakken på Mega (den er på 300 gram men er drøyere enn vanlig kjøttdeig, da det ikke er vann i den osv). De har den også i helsekostbutikker (frysedisken), men til en ganske stiv pris, rundt 70 kr pakken.
Jeg prøver å bruke en del linser og bønner. For mange år siden leste jeg en test som sammenlignet næringsinnholdet i tørre bønner man selv legger i vann og koker sammenlignet med boksebønner. Vitamininnholdet i boksebønner er nesten ingen ting. Uansett, det jeg egentlig ville si er at bønner, hele eller moste fungerer godt i gryter, pastasauser til f.eks. spagetti og lasagne uten at man opplever den spesielt annerledes, eller at man savner noe. Man modifiserer ganske enkelt ens egen favorittoppskrift.
Jeg elsker bønner og linser, vi spiser hauger og lass av det her i huset. Barna elsker det også. Jeg lager ofte "kjøttboller" av linser og/eller bønner, og også mange typer bønneburgere. Og bønnestuing til taco er et must!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.