Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge kan en pizzadeig heve på benken?

#1

Bille sa for siden:

Uten å bli dårlig? Noen timer ish? 3-4, går det bra, eller bør den da settes i kjøleskapet? Skal ut på shopping og hadde vært praktisk å sette deigen først..


#2

kamp sa for siden:

Kommer an på temperaturen på vannet. Kaldere varm = lengre hevetid.


#3

arrow sa for siden:

Deiger uten melk pleier å tåle det helt fint, litt verre med dem med melk. Men flere timer da bør man sikkert ha kaldt vann i deigen og ikke for varmt kjøkken.


#4

ingling sa for siden:

Jeg ville lagd den med kaldt vann og latt den stå på benken, da funker det som bare det. Er sånn pizzadeig lages her i huset i hvert fall.


#5

Magica sa for siden:

Lag den med lite gjær så går det smellbra.


#6

ingling sa for siden:

Ja, det glemte jeg å si. Kaldt vann og mindre gjær, ja.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Deiger uten melk kan fint heves i et døgn, i hvert fall. Men mindre gjær da. Når jeg lager No knead-brød, som jo er som en pizzadeig, hever den i 12-15 timer på benken.


#8

Bille sa for siden:

Den ble ikke stående så lenge likevel, fikk hjem sultne folk fra slalombakken. :knegg: Men greit å vite til neste gang. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.