Vi skal ha endel gjester til pinnekjøtt i kveld, og på grunn av dagens øvrige program hadde det vært praktisk å kunne koke det nå på formiddagen. Jeg pleier å ta det i stekeovnen noen minutter før servering. Vil kvaliteten bli dårligere hvis jeg koker det på forhånd og varmer det rett før?
Nei, det funker helt fint, det er slik det gjøres på restauranter f. eks.
Jeg ville nok dampet det litt opp før det skulle inn i stekeovnen, det vil kanskje bli i tørreste laget dersom du gjør all oppvarmingen i stekeovn.
Og dampe litt opp før varming i ovn, tenker jeg ja, så det ikke blir så tørt (nå liker jeg det helst bare dampet jeg da, ikke i ovn i et hele tatt, jeg syns det BLIR tørt da, men det er nok en smakssak)
Mamma pleier dampe det på formiddagen på julaften, forresten. Dvs, hun lar det dampe mens vi spiser frokost, så slår hun av plata (men lar det stå på varmen) mens vi besøker besteforeldre, så skrur hun på igjen varmen når vi kommer tilbake, og koker poteter og gjør resten. Funker fint.
Det går kjempefint. Jeg gjorde det i fjor da vi skulle til fjells på julaften, og kom frem sent :jupp:
Jeg tok med kraften og varmet forsiktig opp igjen (brukte bjørkepinnene også)
Koking av pinnekjøtt er faktisk ganske vanlig, og f. eks Hellstrøm har en fremgagsmåte med koking i kraft som gir et utrolig smakfullt og porøst pinnekjøtt.
Jeg har dampet på tradisjonell måte tidligere, men har nå prøvd både å koke i kraft og med litt øl, og både jeg og middagsgjestene mine synes at det kokte kjøttet er best.
Jepp, dropper pinnene og har i så mye kraft/øl at det såvidt dekker.
Det koker ikke i stkker, men jeg lar det bare syde, ikke fosskoke.
Jeg bruker mørkt øl, men jeg vet at noen bruker vørterøl.
Denne bloggen har en oppskrift der det dampes på øl, og med poteter i stedet for bjørkepinner. Har ikke prøvd den, men den var inspirasjonen min for å koke i øl. kjoekkentjeneste.blogspot.no/2011/01/utradisjonelt-pinnekjtt-med-grov-rotmos.html