Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pinnekjøtt, koke på forhånd?

#1

Filifjonka sa for siden:

Vi skal ha endel gjester til pinnekjøtt i kveld, og på grunn av dagens øvrige program hadde det vært praktisk å kunne koke det nå på formiddagen. Jeg pleier å ta det i stekeovnen noen minutter før servering. Vil kvaliteten bli dårligere hvis jeg koker det på forhånd og varmer det rett før?


#2

Nextlife sa for siden:

Nei, det funker helt fint, det er slik det gjøres på restauranter f. eks.
Jeg ville nok dampet det litt opp før det skulle inn i stekeovnen, det vil kanskje bli i tørreste laget dersom du gjør all oppvarmingen i stekeovn.


#3

Malama sa for siden:

Koke? KOKE?
Dampe.

Og dampe litt opp før varming i ovn, tenker jeg ja, så det ikke blir så tørt (nå liker jeg det helst bare dampet jeg da, ikke i ovn i et hele tatt, jeg syns det BLIR tørt da, men det er nok en smakssak)

Mamma pleier dampe det på formiddagen på julaften, forresten. Dvs, hun lar det dampe mens vi spiser frokost, så slår hun av plata (men lar det stå på varmen) mens vi besøker besteforeldre, så skrur hun på igjen varmen når vi kommer tilbake, og koker poteter og gjør resten. Funker fint.


#4

Filifjonka sa for siden:

Jaja, jeg vet at det er dampe og ikke koke. :knegg: Jeg kalte det nå koke i farta.

Og jeg liker klart best å ha det en liten tur i ovnen før servering. Men ser poenget med å ikke ta hele oppvarmingen der.


#5

Carpe Diem sa for siden:

Det går kjempefint. Jeg gjorde det i fjor da vi skulle til fjells på julaften, og kom frem sent :jupp:
Jeg tok med kraften og varmet forsiktig opp igjen (brukte bjørkepinnene også)


#6

Nextlife sa for siden:

Koking av pinnekjøtt er faktisk ganske vanlig, og f. eks Hellstrøm har en fremgagsmåte med koking i kraft som gir et utrolig smakfullt og porøst pinnekjøtt.
Jeg har dampet på tradisjonell måte tidligere, men har nå prøvd både å koke i kraft og med litt øl, og både jeg og middagsgjestene mine synes at det kokte kjøttet er best.


#7

Carpe Diem sa for siden:

Og når du koker det, dekker du det med kraft/øl og dropper pinnene i bunn? Koker det lett i stykker, eller går det greit?

Ølvarianten synes jeg hørtes spennende ut :jupp:


#8

Nextlife sa for siden:

Jepp, dropper pinnene og har i så mye kraft/øl at det såvidt dekker.
Det koker ikke i stkker, men jeg lar det bare syde, ikke fosskoke.
Jeg bruker mørkt øl, men jeg vet at noen bruker vørterøl.
Denne bloggen har en oppskrift der det dampes på øl, og med poteter i stedet for bjørkepinner. Har ikke prøvd den, men den var inspirasjonen min for å koke i øl.
kjoekkentjeneste.blogspot.no/2011/01/utradisjonelt-pinnekjtt-med-grov-rotmos.html


#9

Carpe Diem sa for siden:

Hørtes godt ut, da har jeg middag til neste søndag i boks! Takk for tips :blomst:


#10

polarjenta sa for siden:

Mamma har laget med poteter istedefor pinner, blir veldig godt.


#11

Interference sa for siden:

Jeg koker og, det er myyyyye bedre enn den der hersens dampingen! :nemlig:


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg har kokt pinnekjøtt flere gsnger. Saftig og godt. Man får ikke den gode kraften da. Det er litt dumt.


#13

Interference sa for siden:

Det er knallgodt med smeltet smør.


#14

Hyacinth sa for siden:

Mnjæh. Har fått det en gang. Nedtur.


#15

Daisy sa for siden:

Så spennende utvikling i tråden! :abbonnerer:


#16

Interference sa for siden:

Virkelig? Jeg fikk en real opptur og nekter å spise kraften etter det. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.