Huldra sa for siden:
Fikk et tips om å bytte ut vanlig ris med byggryn og bruke dette i retter hvor vi vanligvis bruker ris. Har du prøvd dette? Må man da legge byggryna i vann natta før? Hvor lenge må det koke?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Huldra sa for siden:
Fikk et tips om å bytte ut vanlig ris med byggryn og bruke dette i retter hvor vi vanligvis bruker ris. Har du prøvd dette? Må man da legge byggryna i vann natta før? Hvor lenge må det koke?
rine sa for siden:
Hvorfor fikk du tips om det? Ris er da både enklere å lage og bedre å spise enn bygg-gryn? :undrer:
Bomull sa for siden:
bramat.no/kosthold/tester/665-bramat-tester-middagskorn
Bruker helst fullkorns couscous som et sunnere alternativ her.
Bluen sa for siden:
Ja, det smaker helt ok det, altså. Man får jo kjøpt det ferdig forberedt også, så det trenger ikke være noe styr med å legge det i vann og sånt. Lurer på om det er Toro som har det.
Bluen sa for siden:
Det går fortere å koke byggryna enn de fleste ristyper, altså. Jeg synes bygg smaker vel så godt.
Tjorven sa for siden:
Vi bruker også byggryn noen ganger for variasjonens skyld. Det koker fortere enn ris. Jeg synes det er godt , men ungene er litt skeptiske.
Niobe sa for siden:
Byggryn har vel også lav GI, i motsetning til ris?
Toffskij sa for siden:
Jeg synes byggryn er veldig godt, faktisk.
Snuppa sa for siden:
Jeg liker byggryn og bruker det ofte til f.eks laks og grønnsaker. Barna liker det ikke så godt, men siden jeg bare kjøper slike porsjonsposer så har det ingen ting å si. Byggryn til meg, ris til barna.
Mrs. Longbottom sa for siden:
Byggryn inneholder mer protein og mer fiber enn ris.
Huldra sa for siden:
Jeg har bare kjøpt en sånn "melpakke" som det står Byggryn på. Denne må legges i vann over natta? Og så kokes i 20-30 min på svak varme?
Så Møllerens hadde noen i poser ala de risposene, så kanskje jeg prøver meg på denne neste gang?
arrow sa for siden:
Om man kjøper brun ris, eller i det minste parboiled, har i hvert fall risen beholdt noe av sitt opprinnelige næringsinnhold. Jasminris og de fineste sortene har nesten ingen næring bortsett fra karbohydrater. Det kan ta litt tid å venne seg til byggryn om man ikke er "alternativt orientert" i utgangspunktet.
ingling sa for siden:
Jeg har bare prøvd de byggrynene som er i pakker som ligner på rispakker, og det er kjempegodt. Det er jo veldig fint å variere litt! Tror vi også skal teste det snart. Den varianten du har kjøpt ville jeg lagt i vann på forhånd, ja.
Blå sa for siden:
Jeg bruker byggryn i gryteretter og det er godt. Og så bruker jeg det kaldt i salat.
arrow sa for siden:
Det er sikkert de beste også, forkokte og forbehandlede har en tendens til å redusere næringsverdien. Rikitignok kan jeg ikke si noe med sikkerhet for Toro-grynene, men bønner på boks har nesten ingen vitaminer i forhold til de man bløtlegger og koker selv.
emin sa for siden:
Vi har innført Møllerens Byggris boil-in-bag, og det funker som fjell. :nemlig:
Bluen sa for siden:
Ja, det er nok dem vi har brukt også, ikke Toro, som jeg skrev i stad.
nokon sa for siden:
Møllerens boil-in-bag byggris er eit godt alternativ til ris. Eg pleier koke med ein terning grønnsaksbuljong og spise til kylling eller fisk og woka grønnsaker, gjerne med ein klatt tzatziki eller rømme til. Eg synest det metter mykje lengre enn ris.
Harriet Vane sa for siden:
Jeg liker byggryn veldig godt og bruker det en del. Vi bruker som oftest Møllerens Byggris, noen ganger bløtlagte byggryn.
DM sa for siden:
Mormor pleide å ha byggryn i Betasuppen sin.
Tangerine sa for siden:
Jeg skulle kjøpe det i går (Møllerens), men jammen var det utsolgt på Mega, og Spar hadde det ikke. Vi bruker det ofte sammen med laks. Oppå legger jeg fetaostbiter marinert i chili.
Huldra sa for siden:
Minste spiste den nye "risen" med stor iver, de store var mer reservert. Vi voksne likte det godt så vi kommer tolk bytte ut all ris med dette fremover.
Niobe sa for siden:
Det skal vel være byggryn i Betasuppe?
GinaK sa for siden:
Jeg kjøpte også en sånn pakke fra Mølleren med porsjonspakker. Har brukt det oppi supper og gryteretter. Det fulgte med et tipshefte. Jeg har tatt vare på det i tilfelle ånden kommer over meg at jeg har lyst til å prøve noe annet. Det så veldig godt ut på bildene.
DM sa for siden:
Det kan godt være. Jeg har bare laget grønnsaksuppe selv, og tenkt på det som en variant av Betasuppen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.