Vi sitter igjen fortsatt med kalkunrester etter restemiddag igår, og så nevner popmannen i forbifarten at han hadde lest om kalkunragu men hadde ingen oppskrift.
Har søkt her inne men ikke funnet noe, så jeg lurer på om noen har en fin oppskrift - som gjerne passer til barna også :)
Skjær kjøttet og paprikaen i strimler. Rens sjampinlong og surr dem lett i smør. Dryss på
hvetemel og spe med kraft. La sausen koke ca. 5 minutter. Tilsett fløte, sitronsaft, kjøtt, paprika, salt og pepper. Gis et oppkok og serveres ris
Vi har hatt kalkun en gang. Inviterte gjester, alle meldte avbud pga sykdom. Så der satt vi da, med kilovis av kjedelig kalkunkjøtt. Ble mange kalkunvariante den vinteren. Kalkunwok, kalkun i indisk saus, kalkun i ulike sauser... Det er jo et såpass smakløst kjøtt at det går sammen med det meste.
Jeg lagde dette med svinekjøtt i dag, kalkun vil funke fint.
Div grønsaker (jeg hadde brokkoli, blomkål, rosenkål, løk, sukkererter, paprika, gulrot og kålrot i dag, siden det var det vi hadde akkurat nå), freses i olje. En liten skvett vann (kanskje 0,5 dl) og fløte (ca 2dl), salt, pepper og litt paprikapulver. La det trekke under lokk på svak varme til grønnsakene er klare. Ris eller nudler til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.