zinatara sa for siden:
Etter en filmbursdag med servering av popcorn har vi hatt dilla på hjemmepoppet popcorn. Har funnet ut av temperatur og mengde og det blir mye mye bedre enn popcorn i microen.
Men det jeg ikke har prøvd før er kettlecorn. Nå er alle bortsett fra eldste jenta fan av dette. Blir ikke hver gang siden det jo er sukker i. Men absolutt godt som snacks på en lørdag.
Så her kommer oppskriften.
0,6 dl olje
1,2 dl popkorn
0,6 dl sukker
Smak til med salt
Oljen varmes opp i en gryte sammen med 3 popkornkjerner på middels varme. Jeg brukte maisolje, det viktigste er at det er en olje som tåler mye varme og som enten gir god smak eller ikke har for mye smak.
Når de tre popkornene popper tilsettes resten av popkornet og sukkeret strøs oppå. Nå er det viktig å riste godt på gryten masse. Jeg lar den ikke stå stille i mer enn 3-4 sekunder før jeg rister. Fortsett med dette helt til det går 2-3 sekunder mellom hvert pop.
Når popkornet er ferdig poppet må det oppi en bolle med en gang, både for å forhindre at det brenner seg i bunnen og fordi det raskt kan miste sprøheten under lokk. Vær forsiktig når du tar ut popkornet, det er lett å brenne seg på varmt sukker. Så smaker du til med salt, til du får en god kombinasjon av søtt og salt.