Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn og flagg

Lærer du barna korrekt flaggbruk?

  • Ja, det lærer de fra begynnelsen.
    35 stemmer
  • Nei, jeg lar dem styre på som de vil.
    2 stemmer
  • Lærer dem i hvertfall at flagget ikke er verken sverd eller kost.
    16 stemmer
  • Fra en viss alder lærer de reglene.
    6 stemmer
  • Ingen av de over, spesifiser gjerne i tråden.
    4 stemmer
  • Vil bare se svarene.
    5 stemmer
#1

lil'c sa for siden:

Og reglene.
Lærer dere barna deres reglene for korrekt flaggbruk?
Nå snakker jeg ikke om å lære en 3 åring at flagget må brennes (eller sprette fargene) om det er for sjuskete til å brukes.
Men at flagget ikke skal i bakken, og at det skal peke oppover.
Jeg husker min kusine, hun var rundt 6 år når hun "kjeftet" på lillebror for å ha flagget i bakken, for da elsket han ikke Norge :knegg:

Jeg driver og terper på snuppa (3,5 år) her, flagget skal opp og ikke i bakken.
Hun klarer det fint med noen få påminnelser i år, i fjor derimot..
Og at det ikke skal brukes til annet enn å flagges med, altså veives i lufta og si hurra og slikt. Ikke noe kosting.

Og jeg kjenner det faktisk litt når jeg ser foreldre som lar tom. store barn fekte med flaggene, koste bakken med de, "skyte" på hverandre med de osv. osv.


#2

Blå sa for siden:

Jeg er streng nok til at de ikke får gå med flagg :flau:. Jeg regner med at de ikke klarer å behandle det skikkelig ennå. Kanskje jeg skal prøve til neste år.


#3

Nessie sa for siden:

Har kjøpt inn et flagg til Hannah, hun er 21 mnd.
Jeg tror hun er for lita til å leke med det som sverd og, men hun skal få bære det i toget, så tar jeg det etterpå.

Men etterhvert så kommer jeg nok til å passe litt på ja. Men noen kampsak er det kanskje ikke :sparke:.


#4

Ryli sa for siden:

Jeg har prøvd å lære 4-åringen at flagget skal holdes opp. Men hver gang jeg så ham i toget i barnehagen i går, så hang det nedover likevel. Men han har sluttet å bruke det som sverd, i hvert fall så lenge jeg er i nærheten.


#5

Stompa sa for siden:

Det har ikke vært aktuelt å si noe om å bruke det som sverd (de har ikke gjort det, og jeg tar det i hvert fall ikke opp umotivert så de får idéen fra meg :knegg: ). Vi har snakka om at flagget skal opp, ikke ned, og det går sånn nogenlunde greit sjøl om de glemmer seg av og til.


#6

Nessie sa for siden:

Det må da virkelig være greit å ikke huske holde flagget opp hele tiden når man er barn..!?


#7

Ryli sa for siden:

Han får ikke akkurat juling fordi han glemmer det, nei.

#8

Nessie sa for siden:

:lettet:


#9

Ryli sa for siden:

Det får holde med en måneds husarrest.


#10

Nessie sa for siden:

:dulte:


#11

amylin sa for siden:

Ryli, :knegg: Omtrent sånn som det er her :jupp: Regner med at lillegutt på snart 2 får husarrest til han er omtrent 18. Han skal jo få lov til å gå med flagg i dag. Tulla vet hvordan flagget skal behandles, det er bare det at når man er nesten fem og det er på slutten av dagen, da orker man ikke holde flagget oppe.


#12

Sitron sa for siden:

Det kunne ikke falle meg inn å terpe på at flagget skal peke mot himmelen. Det er slitsomt, det er umulig å unngå at flagget peker i andre retninger. Dessuten er jeg temmelig langt fra nasjonalistisk av meg, så om reglene ikke følges til punkt og prikke, det driter jeg rett og slett i. Likevel så forventer jeg at ungene IKKE skal leke med flagget. Dvs ikke sverd eller kost.


#13

Fluke sa for siden:

Her har flaggregler vært "terpet" fra han fikk flagg. Neida, det brennes ikke om det har vært i bakken (ei heller klippes det opp), men når han holder flagget skal det opp eller rett fram. Orker han ikke holde det skikkelig bærer jeg det for ham.

:gammel speider:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Det eneste jeg terper på er at hun ikke skal slepe det i bakken. Det er vel mer fordi det ikke skal bli skittent enn for noe annet. :knegg:
Ellers får hun styre på som hun vil. Hun er bare 3,5 år og jeg tviler på at noen tenker "herregud" om et barn som diller litt med et flagg. I så fall bør de få seg et liv.


#15

Skremmern sa for siden:

:nemlig:


#16

Dixie Diner sa for siden:

:knegg: Jeg kom borti en eller annen knapp her litt for tidlig.


#17

Hyacinth sa for siden:

:undrer: Hvorfor det?

Mine har hatt flagg fra det var i stand til å holde det selv. De får selvsagt ikke lov å leke med det (stikke noen, slepe det i bakken etc etc) men det har de heller aldri gjort.


#18

Skilpadda sa for siden:

Vi har sagt grundig fra om at flagget ikke skal ned i bakken, og så skal det naturligvis ikke brukes til å slå eller stikke med, men det er mest for å unngå at noen blir skadet eller får vondt. Jeg ville ikke latt ham "skyte" på noen med flagget heller.


#19

DM sa for siden:

Det er egentlig utrolig hvilke problemstillinger en kommer borti som foreldre. :haha:

#20

Skilpadda sa for siden:

Ikke sant? :humre: Jeg hadde ikke en gang tenkt på alle disse mulighetene før jeg så denne tråden.


#21

Sitron sa for siden:

Nå har Iben gått i tog, viftet med flagget og sunget for full hals; hiv og hoi, snart er skatten vår! Nå er vi hjemme for sovepause, før vi skal ut igjen om et par timer.


#22

Pastill sa for siden:

Så lenge han ikke skader seg selv eller andre, eller ødelegger flagget, så lar jeg har gjøre som han vil. Barn er barn.


#23

Nenne sa for siden:

Storebror vet godt hva som er lov og ikke lov med et flagg nå. Lillebror har vi prøvd å snakke til i år, men det går nok litt inn det ene øret og ut det andre tror jeg. Han er ennå litt liten til å forstå.


#24

Tuneland sa for siden:

Jeg forteller det til barna mine at flagget skal vi behandle pent, og at det skal holdes opp i luften. Fireåringen min gikk og rettet på kameraten sin i toget i dag - opp med flagget!:knegg:


#25

Skremmern sa for siden:

Nikker.


#26

Chanett sa for siden:

Vi terper flaggregeler, og nå er det de eldste som passer å at lillesøster gjør det som sømmer seg. Veldig greit.


#27

Blånn sa for siden:

Jeg prøver definitiv å lære barna respekt for flagget, men det tar tid. Av den grunn har jeg også i lange perioder hatt kontroll med flaggene....


#28

Nynne sa for siden:

Nå har jeg aldri hatt noen barn som leker med flagget som et sverd eller lignende. I dag gikk vi i barnehagetoget og etter hvert var det jeg som fikk overta flagget til min 5 åring.
Jeg fikk plutselig streng beskjed fra henne, om at jeg ikke holdt flagget rett opp og det måtte jeg gjøre! Jeg er litt surrete noen ganger men har heldigvis noen som passer på meg.:sparke:


#29

Bluen sa for siden:

Tja...


#30

Sitron sa for siden:

En gutt i toget, femte klasse, "mistet" flagget sitt på bakken gjentatte ganger, trakket litt på det, sparket litt i det, hadde det riktig så moro. Det syns jeg ikke noe om.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Haha, så bra, Elinblu. Ubetalelig. :knegg:


#32

apan sa for siden:

Vi forsøker fra i år av. S er 2 år, og det gikk ikke helt inn kan man si, men vi er iallfall igang. Synes det er en selvfølge at barn læres dette, selv om det selvfølgelig tar noen år før man kan forvente at det ikke skjer noen glipper.


#33

Frances sa for siden:

Respekt for flagget er viktig lærdom synes jeg. Jeg så mange tilfeller jeg ikke likte så godt under feiringen i går. Man bruker ikke flagget som kost, og man tørker heller ikke snørret til ungene sine med det..


#34

Fibi sa for siden:

Jeg prøver og lære henne at det ikke skal i bakken, og ikke viftes med for heftig. (Les: stikke ut øynene på pappa i bilen osv. :knegg: ) Men det er ikke alltid hun gidder å høre etter. :snill:


#35

Fibi sa for siden:

:humre:

Malin sang Boogie wonderland hun. :snill: Tror hun har sett happyfeet et par ganger for mye...


#36

annemede sa for siden:

Vi hadde ikke flagg i år, får se om det blir til neste år. Kommer litt an på om de kan la være å stikke hverandre med det. Og jeg orker ikke/ønsker ikke å gå rundt å si nei hele dagen.


#37

MorStine sa for siden:

Vi lærer guttene at de skal ha respekt for flagget. Eldstemann brukte det som gevær en gang i går og fikk da streng beskjed av meg om at slikt ikke er tillatt. Fikk en advarsel, så skulle jeg ta det. Så han flagget fint resten av dagen. Er nøye på at flagget skal opp, ikke fektes eller skytes med osv. Jeg hadde ansvaret i førsteklassetoget, og der var det MANGE som måtte snakkes til- hele tiden:dåne: En ville ikke høre på meg, gikk og stakk jenta foran seg hele tiden. Til slutt måtte jeg ta fra han flagget. Foreldrene sa og gjorde ingenting. Så jeg måtte gripe inn siden jeg hadde ansvaret. Både ubehagelig og unødvendig. Skal sies at denne gutten er en skikkelig bortskjemt og ugri unge, som lager mye problemer i klassen. Klyper, biter og klorer, så jeg er ikke overrasket.


#38

Pastill sa for siden:

Du er gaaaaaaaaal :sjokk:.

:fnise:


#39

MokkMokk sa for siden:

Storesøster blir straks fire, og det er først nå jeg føler det har noen hensikt å lære henne å behandle flagget riktig. Hun var veldig flink i går, men gadd ikke holde flagget særlig lenge. Men i stedet for å hive det fra seg, fekte med det eller grave med det i bakken, overleverte hun det like greit til sin mor. :knegg:


#40

Kirsebær sa for siden:

Nå ville ikke Poden holde i flagget i år, så jeg vet ikke helt hva jeg mener om saken. Jeg kommer nok til å si ifra at han ikke skal koste bakken med det, men samtidig kommer jeg til å la han styre litt som han vil.

Jeg vet ikke helt egewntlig. Jeg er litt blandet i synspunktene mine. Må lese det dere skriver for å se om jeg faller ned på en av sidene.


#41

Ru sa for siden:

Her var det far i huset som tar seg av flagg-oppdragelsen.
Hørt på 17. mai:

Far: Opp med flagget!
Pode: Hurra! vifter

Gjenta 500 ganger ...


#42

Jenna sa for siden:

Samme her. Nå er poden "bare" 3 og fikk sitt første flagg på 17. mai i år så det må nok en 17. mai eller to til for at han skal huske alle flaggvettreglene, men vi jobber med å få inn lignende regler. Som gammel speider så er jeg veldig nøye på hvordan man behandler flagget selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.