Skremmern sa for siden:
Jeg har denne, fant ikke noe om det da jeg søkte på nett, uten at jeg skal påstå at jeg søkte så veldig hardt.
Men jeg skal bake kransekakestenger i morgen, og det gikk nettopp opp for meg at jeg ikke har kjøkkenkvern.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Skremmern sa for siden:
Jeg har denne, fant ikke noe om det da jeg søkte på nett, uten at jeg skal påstå at jeg søkte så veldig hardt.
Men jeg skal bake kransekakestenger i morgen, og det gikk nettopp opp for meg at jeg ikke har kjøkkenkvern.
Hyacinth sa for siden:
Aner ikke, men tviler på det. Har samme blender som deg. Aldri brukt den sile-dingsen. Er den smart?
Skremmern sa for siden:
Aldri brukt den, jeg heller.
Vianne Rocher sa for siden:
Min kan iallefall fint male mandler (og alle andre nøtter for den saks skyld). Jeg har en annen type en din(KA sin), men fikk det fint til med min gamle fra Braun også. Man kan også bruke stavmixer om man har en kraftig en :ja:.
Nooria sa for siden:
Jeg har samme som deg og jeg gjør det. Men jeg må stoppe opp flere ganger og hjelpe den litt ved å dytte masse ned fra kantene.
Salt sa for siden:
Den kan det, men den slår fettet ut av mandlene i prosessen. Mandelkvern er det beste.
mina sa for siden:
:nikker: De oppfører seg annerledes hvis du baker med blenderknuste mandler.
Ru sa for siden:
Jeg har alltid kvernet mandler i blender eller foodprocessor. Fungerer som en kule,og alle skryter av den gode kransekaken min. :stolt:
Dixie Diner sa for siden:
Det tar jo tid da. Når jeg lager mandelsmør i food processoren tar det jo grei tid før fettet dras ut.
Min blender er på 1500 watt og kan male mandler, men jeg pleie å bruke food processoren. Har laget marsipan på den måten i mange år, funker kjempebra.
kamp sa for siden:
Jeg har samme blender og finmalte akkurat mandler i den, gikk helt fint. Ble brukt i brøddeigen jeg laget.
Skremmern sa for siden:
Så bra! Da blir det ordnings! :lykkelig:
Syrin sa for siden:
Har også høyrt at det kan bli for finmalt og for tørt med elektrisk maskin, men det høyres jo ut som at fleire har gode erfaringar. Sjølv har eg ei gammaldags kvern, og den trives eg veldig godt med :) Du får den f.eks her:
www.clasohlson.com/no/Pr342538000/Pr342538000
Skremmern sa for siden:
Den må monteres på benk, det har jeg ikke muligheter til.
Meissa sa for siden:
Jeg synes ikke det fungerer så bra. Plutselig er noe blitt smør, mens det enda er klumper og sånn. Dessuten skal ikke vår foodprosessor kjøre i mer enn ett minutt i strekk før den skal ha litt pause så det tar ganske lang tid.
Jeg har manuell mandelkvern som festes i benken med sugekopp. :nikker:
Syrin sa for siden:
Mi mandelkvern står også oppå benken - festa med sug. Det fungerer faktisk. Ein billig plastsak.
Njulaif sa for siden:
:nemlig: Moren og søsteren min prøvde dette (men med stavmixer tror jeg - blir jo litt av samme "opplegget" føler jeg) i november siden søsteren min ikke har mandelkvern. Kransekakebitene fløt ut og ble sprø, ikke sånn litt sprø utenpå og myke inni som de skal være. Men i følge svogeren min ble de gode likevel. :knegg:
Fluke sa for siden:
Jeg bruker blender til å male mandler. En skikkelig dårlig blender, men det funker fint allikevel.
Vianne Rocher sa for siden:
Hvis du har KA kjøkkenmaskin, finnes det mandelkvern som tilbehør til den, forresten. Jeg har den, men har aldri brukt den, det er mye enklere med blender og jeg har aldri fått mislykket bakverk av å kjøre dem i den.
Njulaif sa for siden:
Men jeg lurer på om det ikke er forskjell på "bakverk" generelt hvor man trenger malte mandler, og kransekake spesielt...? :gruble:
Vianne Rocher sa for siden:
Det kan veldig godt hende. Jeg liker ikke kransekake, så det har jeg aldri bakt :humre:
zinatara sa for siden:
Jeg syns nøttebunn til andre kaker også blir best med malte nøtter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.