Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke antrekk passer ikke den 17.?

#1

Sitron sa for siden:

Jeg så en dame, langt bleket hår, solariumsbrun, 40 +. Hun hadde på seg type strandkjole i bomull, rett nedenfor rumpa og rett ovenfor puppa. Stiletthæler av en annen verden, perfekt til tog og leker på grusbanen. :snill:


#2

Observatøren sa for siden:

Så pent kledd hun var. :rørt:

Det eneste antrekket som ikke passer på 17. mai eller noen annen dag, er badebuksen til Borat. :nemlig:


#3

Nessie sa for siden:

Sitron: høres nydelig ut :rørt:

Jeg synes grønn fleecjakke er meget pent til bunad :nemlig:

Men sånn helt ærlig bryr jeg meg lite om folk går i en pen dongeri med fine sko og fin topp jeg da.. :uskyldig:
Er ikke så fisefin :blunke:


#4

Selma sa for siden:

Brrr - det hørtes kaldt ut! Ikke noe særlig til 17. mai-antrekk nei :nemlig:


#5

Tuneland sa for siden:

Folk kan kle seg som de vil for meg. Denne dama hadde helt sikkert gjort det hun kunne for å se penest mulig ut - hver sin smak selvfølgelig.;)

Skitne klær er det eneste jeg kommer på ikke passer - og da tenker jeg fra morgenen av altså. Ungene er jo skitne innen en time har gått.


#6

Nenne sa for siden:

Jeg synes ikke noe om dongeri på 17. mai. Typiske aftenkjoler med dyp utringing og mye stæsj er heller ikke så veldig passende og pent i mine øyne, men det eneste jeg virkelig reagerer på er dongeri. Det ser lurvete ut, uansett tilbehør synes jeg.


#7

amo sa for siden:

"Hverdagsklær", altså olabukse/joggebukse med hettegenser el. Så noen i dag, ungene var stivpyntet og foreldrene satt i "hverdagsklær".


#8

Skremmern sa for siden:

Jeg synes alle plagg passer på 17. mai.


#9

Bluen sa for siden:

Det kommer an på hva man gjør på nasjonaldagen - f.eks. følte jeg meg helt vel i fjellbukse og vindjakke det året vi tilbrakte 17. mai på skogtur. Jeg må ellers si at olabukse aldri kan bli penklær for meg (med mulig unntak for noen helt svarte varianter). En hullkort kjole der puppene truer med å ramle ut synes jeg passer dårlig til en 17. mai-feiring med barn, men det er vel OK i en middag med bare voksne til stede. (Ikke at jeg selv ville gått slik noen gang, da.)


#10

Tuneland sa for siden:

15åringen min gikk i dongeri og finskjorte, synes han var stilig jeg.


#11

Fluke sa for siden:

Jeg har planer om å ta turen til byen i dongeribukse nå. Er det liksom feil det da? Jeg gjør det uansett. :snurt: Har vært ute i finstasen tidligere, men nå skal vi gå et stykke og da vil jeg ha på joggesko - dermed må det bli dongeribukse på meg.


#12

Pastill sa for siden:

Så en fjortiss i byen i dag. Hun hadde en festdrakt som var to nummer for liten. Som tilbehør hadde hun strømpebukser med masse mønster, sokker og knallgrønne converse. Fleecejakken matchet skoene.


#13

vimjer sa for siden:

Smaken er som baken, delt, heldigvis.
Jeg ville selvsagt ikke iført meg dette antrekket på 17. mai.
Jeg ville ikke føle meg vel i det, i tillegg til at jeg ville frosset meg fordervet. :knegg:
Det plager meg ikke om andre vil bruke strandkjole på nasjonaldagen, enten de er solariumsbrune eller ei. (Hvordan ser man om folk er solariumsbrune eller brune av solen? :blond: )

Hvorfor irriterer du deg så mye over at andre ikke har samme smak som deg?
Det være seg hva man kler seg i til de forskjellige anledninger, hva plaggene koster og hvor vidt man har følelsesmessig tilhørighet til bunadens geografiske tilhørighet. Er du litt plaget?


#14

Pastill sa for siden:

Tror ikke hun skrev hun var irritert.

Jeg syntes det må gå ann å betrakte og bemerke uten å bli kaldt irritabel. :fnise:


#15

Sitron sa for siden:

Har jeg sagt jeg irriterer meg? Nå trekker du litt vel lange slutninger her. :snill:


#16

Angelique sa for siden:

Veldig enig med deg Vimjer, godt sagt

Jeg bryr meg fint lite over hva folk kler seg i
Vi er forskjellige og har forskjellig smak

Selv ville jeg neppe kledd meg i strandkjole 17.mai da jeg har bunad


#17

Skremmern sa for siden:

I solarium blir man mer gulaktig.


#18

Kråka sa for siden:

Eller spraytan. Hun hadde kanskje fått nye pupper og følte hun måtte vise
dem frem? :confused: :D


#19

Candy Darling sa for siden:

Pøh. Det var det eneste jeg fikk på meg i dag. Ikke at den egentlig VAR hullkort, men den ble jaggu det med medisinballen under. Og G-cup ramler pokker meg ut av hva som helst. :snurt:

(Nå kompenserte jeg med tights og poncho, da. Og høygravide damer blir sjelden beskyldt for å spille veldig på sex-faktor. :fnise: )


#20

Mams sa for siden:

Henger meg ikke så mye opp i hva andre har på seg gitt.

Men så et par med barn i dag som jeg la merke til.
Far og datter kom kledd i bunad, mens moren kom i slafsete olabukse.


#21

Skilpadda sa for siden:

Vi gikk fra Tøyen over Grønland til sentrum i dag, og så utrolig mange varianter av påkledning. Hvis man synes dongeri er sjokkerende antrekk på 17. mai, bør man holde seg unna det veistykket. :humre: (De eneste jeg reagerte negativt på, var de par pene, dresskledde unge mennene som var åpenbart beruset og/eller skikkelig påseilet og høyrøstet. En pen og ren dongeribukse, og skjorte eller topp til, synes jeg er pent nok til å rusle i byen på en slik dag, og det var det både poden og jeg hadde på oss.)


#22

Filifjonka sa for siden:

Njæsj, bikini ville jeg ikke gått i ihvertfall. Altfor kaldt.


#23

Michelle sa for siden:

17 mai er en dag jeg synes en kan kle seg i andre klær en det en bruker til daglig.
Ikke alle har anledning å skaffe seg bunad eller kjøpe dyre/nye klær og tar da kanskje på det en selv synes er pent. Det er helt ok.
Synd om det skal bli slik snobberi at kun bunad/festdrakter duger.


#24

Sitron sa for siden:

Her fikk Emma spørsmål fra flere i klassen; hvorfor har ikke DU bunad da?

Jeg syns det er ille.


#25

Michelle sa for siden:

Ja det er ille.


#26

Koma sa for siden:

Jeg så en jente på 13-14, som hadde på seg ett åletrangt kort skjørt, militærboots el. og en t-skjorte uten ermer hvor det sto "Fuck you! I'm a princess!" Det var attpåtil i Slottsparken. Håper ikke det er Ingrid Alexandra om noen år :D (Og heller ikke min egen datter, for å være helt ærlig)


#27

Røverdatter sa for siden:

I år kjente jeg at jeg er møkklei av bunaden min. Jeg ønsket meg det så veldig da jeg var liten, og den gangen var det ikke sånn at alle gikk i bunad på 17. mai. Farmoren min hadde bunad og hun har alltid vært et forbilde for meg, derfor ønsket jeg meg det så veldig. Men i går på 17. mai så følte jeg meg helt tåpelig i bunaden min midt i blant alle andre bunadkledte. Neste år blir det kjole på meg.

Jeg får litt angst av at alle bruker bunad som om det var en uniform, på nasjonaldagen, mens de masjerer. Det gir litt nazivibber.

Hva andre har på seg spiller ingen rolle for meg. Jeg regner med at de fleste føler seg vel i klærne de har tatt på, og jeg syns det er latterlig å henge seg opp i andres klær. (Er forresten ikke interessert i å diskutere nakne gynekologer. :niks:)


#28

Pebbles sa for siden:

Nåh - jeg synes å ane en bitteliten smule irritasjon ... Bare innrøm det! Et aldri så lite fnys i det solariumsbaben svisjer forbi?! :D

Det hørtes lite stilfullt ut - det er noe med å ha litt antenner for å kle seg for anledningen. En folkefest for mennesker i alle aldre fordrer et alminnelig pent og ordentlig anntrekk. Det er jo et rimelig vidt begrep hvor det meste av rene, normalt pene klær passer inn. Dongeri er helt fint med en skjorte/pen topp til.
Foreldre som pynter barna sine, men selv stiller i slitne hverdagsklær gir inntrykk av at det ikke er verdt å pynte seg på barnas store festdag, og det synes jeg er litt ufint mot egne barn.

Voksne som ikke gidder å pynte egne barn en gang, vil jeg ikke en gang begynne å uttale meg om. :( Har sett min andel flaue, små skolebarn i møkkete olabukse og sliten genser.


#29

Virra sa for siden:

Oj, det var litt av en sammenligning. Men, hvis du ser slik på det skjønner jeg at du nødig vil bruke bunad (eller marsjere?) neste gang :)

Sitron, du spør hva som ikke passer?! Jeg tror jeg vil svare grilldress/joggedress :) Den kan vi ta på om kvelden heller, når vi slenger beina på bordet og bare slapper av etter festdagens mas :ja:


#30

Kirsebær sa for siden:

Det kunne vært oss :knegg:

Jeg hadde penklær på jeg altså, men jeg hater det. Jeg føler meg som et levende skuespill når jeg tar på meg en kjole, en dress, eller slikt.

Jeg syns ikke det er så viktig om folk pynter seg eller ikke. Men jeg syns de kan rope og hoie litt. Og smile om ikke annet.

Jeg er egentlig motstander av slike regler som forteller hvordan man bør kle seg.


#31

Muad'Dib sa for siden:

Som gammel katteopdretter og -utstiller får jeg veldig "Best In Show"-vibber av de der sløyfer som folk henger på jakkene deres. Lurer hver gang på, hvor pokalen er blitt av :p .


#32

safran sa for siden:

Jeg møtte en dame på 30+ som hadde glemt å ta på seg skjorte. :nemlig: BH-en syntes iallefall veldig inni den veldig utringede dressjakken. Det gjorde mesteparten av puppene også.


#33

safran sa for siden:

Ellers så kan jeg jo nevne at jeg syns det er svært upassende med 17. mai-sløyfe på bunad. Og når man har bunad på, så bør man heller ikke røyke.


#34

nolo sa for siden:

:rofl:

Hvorfor det? Er bunad et så uskyldsreint og nasjonalromantisk plagg at det ikke skal forbindes med røyking? Hva med alkohol, kan det nytes i bunad? Eller Grandiosa?


#35

Filifjonka sa for siden:

En skikkelig spekeskinke passer bra. :nemlig:

Jeg må innrømme at jeg også syns det er ett eller annet feil med kombinasjonen bunad og røyk. Men nå syns jo jeg generelt at det ser ganske kjipt ut med røyk, da.


#36

Blondie sa for siden:

Nå lo jeg høyt og skjemmende. :latter:

Mannen og jeg fniste da vi sto og så på skoletoget og gruet oss til vi får femte og sjetteklassinger. Da er tydeligvis opprøret mot penklær på sitt høyeste. De er så søte der de går, i loffete klær, og er kule og tøffe. :humre:

Jeg irriterer meg ikke over hva andre har på seg, men kan fort finne på å fnise i skjegget av enkeltes valg av antrekk.
Selv hadde jeg bunad i går (den passet for første gang på åtte år! :p ) og jeg følte meg festkledt og fin.


#37

safran sa for siden:

Tja. Jeg syns alkohol blir litt annerledes. Det er et eller annet ved røyk og bunad som krasjer skikkelig. Kanskje fordi jeg har innebygget at det ikke er lov til å røyke i uniform? Man har da gått i korps. :stolt:


#38

Pebbles sa for siden:

Apropos røyking ....
Jeg så en fjortis som gikk og røyka i 17. mai toget! :eek:

Tenker foreldrene var fyllt til bristepunktet av stolthet om de så han ...:o


#39

Skilpadda sa for siden:

Alkohol burde egentlig være obligatorisk når man har bunad på, hvis det er autentisitet som er poenget, i alle fall. Og ikke pinglete hvitvin eller noe slikt heller, men enten øl eller hjemmebrent. :nemlig:


#40

Toffskij sa for siden:

Og kniv og viljen til å bruke den, ikke å forglemme. "Hallingdølens knivblad satt løst i hans slir" og "kvinnene til gildet hadde likskjorten med" og slikt.

Nei, jeg har ikke bunad.


#41

Skilpadda sa for siden:

Nettopp. (Kniv er vel fremdeles vanlig tilbehør til de fleste mannsbunader og en del kvinnebunader?)


#42

safran sa for siden:

Grandiosa bør vel helst ikke forekomme, verken med eller uten bunad.


#43

livit sa for siden:

Synes heller ikke noe om dongeri på 17. mai.


#44

007 sa for siden:

Ikke jeg heller. Men jeg har blitt dreven på kamelsvelging.:o
I år stilte arvingen i lys dongeribukse fra Blend, polo og kortermet skjorte under dressjakke. Og sorte Puma fritidssko. Det begynner å bli en stund siden mor fikk bestemme antrekket...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.