Høns sa for siden:
Det er sikkert ikke bare jeg som har som forsett å ukeshandle og lage ukesmenyer. Men det er vanskelig å komme igang. Tenkte vi kunne lage en inspirasjonstråd med forslag til ukesmenyer.
Håper på masse god inspirasjon!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Høns sa for siden:
Det er sikkert ikke bare jeg som har som forsett å ukeshandle og lage ukesmenyer. Men det er vanskelig å komme igang. Tenkte vi kunne lage en inspirasjonstråd med forslag til ukesmenyer.
Håper på masse god inspirasjon!
Blåbær sa for siden:
Januar er tøm frysen-måned her i huset.
Her er denne ukens meny:
L: svinefilet fyllt med sopp, løk, bacon og kremost, servert med hasselbackpotet og salat.
S: kyllingklubber og bakt potet med tilbehør.
M: "deiligfisk" (Harriet sinn oppskrift) med steikt potet og gr.s
T: kyllingcurry, ris, nan og rå gr.s
O: steikt ris med kylling
T: laksesuppe og rundstykker
F: lasagne og hvitløksbarg
MegaMie sa for siden:
Vi ukeshandler hver mandag og pleier å få til ukesmenyer ganske greit. Denne starter litt svakt, men vi er nå i det minste i gang!
Mandag Ostesmørbrød (ukeshandler på kvelden og det var litt skrapa)
Tirsdag: Pannekaker fylt med skinke, vårløk, paprika og creme fraiche.
Onsdag: Laks og fiskekaker med grønnsaker og tzatziki.
Torsdag: Pastaform med grønnsaker og pepperoni.
Fredag: Taco.
Lørdag: Løksuppe.
Søndag: Det fryseren og dagen har å by på..
Mandag: hjemmelaget tomatsuppe med krutonger.
Niobe sa for siden:
Vi ukehandler på fredag eller lørdag, stort sett. Ukens meny ser slik ut:
Mandag: Kyllingsuppe (Jeg lager supper på slump, med masse grønnsaker og krydder. Denne ble litt "indisk".)
Tirsdag: Fiskeburgere med grove, hjemmelagede hamburgerbrød.
Onsdag: Kikertkarbonader, blomkålris og chilisaus.
Torsdag: Laksewok med kinesisk peppersaus
Fredag: Røkt torsk med hvit saus, gulrøtter og blomkål.
Lørdag: Pizza?
Søndag: ?
Helgen er litt usikker enda, for det er mulig vi reiser bort.
løve70 sa for siden:
Skal vi se. Forrige uke ble sånn som dette:
Onsdag: Laks med pasta, asparges og kremet saus.
Torsdag: Indisk kyllingsuppe.
Fredag: Pizza.
Lørdag: Raclette.
Søndag: Biff Stroganoff med potetmos.
Mandag: Spaghetti bolognaise.
Tirsdag: Kremet fiskesuppe med laks.
rajraj sa for siden:
Mandag: Innmatspølse, poteter, brokkoli og gulrøtter + rørt tyttebær
Tirsdag: Ovnsbakt laks med pasta og forskjellig lynstekte grønnsaker (gulrot, brokkoli, squash, soltørkede tomater)
Onsdag: Lettsaltet torsk med eggesmør, potet, gulrot
Torsdag: Fiskesuppe
Fredag: Hjemmelaget pizza (fast på fredag)
Lørdag: Aner ikke, noe kyllinggreier sikkert
Søndag: spinat og fetapai med tomatsalat til. :nam:
Mirmell sa for siden:
Mandag: Fiskerkaker i rømmesaus, poteter og råkost.
Tirsdag: Kjøttboller, middelhavsgrønnsaker og kald rømme-/peppersaus.
Onsdag: Laksewok.
Torsdag: Kyllingsuppe.
Fredag: Lam Tikka.
Lørdag: Biff.
Søndag: Lettsaltet torsk, gulrotstuing, bacon og poteter.
oslo78 sa for siden:
Vi ukehandler på torsdager. Lager månedsmeny ved hvert månedsskifte.
Denne uka er menyen:
Fredag: Pølsekringle
Lørdag: Biff med soppstuing
Søndag: Kjøttkaker
Mandag: Fiskekaker
Tirsdag: Kylling i chilifløtesaus
Onsdag: Pølser og løk blandet i potet/blomkålmos
Torsdag: Laks med agurksalat.
Unicorn sa for siden:
Storebror er noe sær i kosten, så menyene blir deretter.
Mandag: Fiskeboller
Tirsdag: Pannekaker
Onsdag: Pølselapskaus
Torsdag: Pølselapskaus (rester, travel dag)
Fredag: Fiskepinner
Lørdag: Risengrynsgrøt + Pizza på kvelden
Søndag: Kjøttkaker
Plipp sa for siden:
Vi har også "tømme fryseren"- uke, så denne er litt kjedelig, men:
Mandag: falafel, noen frosne kjøttkaker, couscous med kikerter, løk og grønnsaker og yoghurt
Tirsdag: stekefiskrester( diverse halvtomme pakker med fiskepinner, fylt torsk o.l)
Onsdag: linsesuppe
Torsdag:tomattorskegryte
Fredag: samosa: noen vegetar og noen med kjøttdeig
Lørdag: usikker om hjemme, men i så fall: kyllingklubbegryte ( må bruke opp noen av kyllingklubbene mannen mannen har lagret i fryseren.
Søndag: gryte med viltskav
Katta sa for siden:
Det er litt avstemt mot mengden tilgjengelig tid her, men denne uken er sånn:
Mandag: fiskeboller
Tirsdag: gulrot- og tomatsuppe
onsdag: pannekaker med bacon
torsdag: spagetti med pølsesaus
fredag: kyllingvinger
lørdag: grøt til barna, biff til de voksne
søndag: torsk, rotgrønnsaker og chillismør (trines matblogg)
Mjau sa for siden:
Mandag: taco fodi vi ikke spiste det i helga.
Tirsdag: hjemmelaget tomatsuppe med egg i.
Onsdag: ovnsbakt torsk i tomatsaus, med ris.
Torsdag: biffsalat med biffstrimler, avokado, tomater og andre snadderting.
Fredag: elgkjøttkaker/karbonader med grønnsaker og kanskje en ertestuing.
Lørdag: grøt. Jeg skal bort så mulig mannen finner på noe på kvelden.
Søndag: vet ikke enda
Dixie Diner sa for siden:
Vår uke, kan hende vi bytter litt om på dagene (alt hos oss er uten noe animalsk da):
Mandag: grønnsaksfajitas med grønn salat
Tirsdag: chana masala med nybakt hvitløks- og koriandernaan
Onsdag: hjemmelaget falafel med hummus og grove pitabrød
Torsdag: muligens hjemmelaget sushi
Fredag: taco eller nachosform
Lørdag: hjemmelaget pizza
Søndag: søtpotetcurry eller Skilpaddas curry
Arktis sa for siden:
Tømming av fryseren her også
M: Stekt fiskepudding, løksaus, råkost, potet
T: Slottsgryte m/hvalkjøtt, potet og stekt champinion
O: Spareribs m/coleslaw og BBQ-saus
T: Lettsaltet torsk, gulrotstuing, potet
F: Laks i kokossaus, ris
L: Vårruller
S: Røkt svinekam, chilipoteter, surkål
Salt sa for siden:
Ukeshandler mandag kveld.
M: Stekt ris med wokede grønnsaker, egg og laks
T: Pitabrød med kylling, rå grønnsaker og dip
O: Spaghetti Carbonara
T: Røkte kjøttpølser, kokte gulrøtter og potetmos
F: Nachos
L: Bakepoteter med div fyll
S: Antagelig hjort fra fryseren, kommer an på dagen
M: Fish & Crisp med rotmos
Nip sa for siden:
Jeg prøver på ukesmeny og det går ganske greit, prøver å sette opp en dag til restemat fordi det ofte blir rester eller vi skal noe annet enn dag, også har vi alltid mat i fryseren om ikke :)
Denne uken er det:
punjabi curry
torsk med punjabicurr/fiskeboller til minsten
lasagne med squash og cottage cheese
sushi
kyllingwok med ingefær og glassnudler
restemat
Pestotorsk med grønnsaker
Her ligger endel uker og har mye oppskrifter på bloggen min :)
Anne sa for siden:
Jeg har ukehandlet i mange,mange år. De siste årene hver mandag. Og så supplerer jeg kanskje noe lørdag, som godter til ungene osv.
Det jeg ser er at menyen har en tendens til å endres litt. Har jeg ikke lyst på laks mandag, nei, da tar jeg gjerne kylling istedet. Kjøleskapet er jo fullt av mat, så menyen kommer av det som er der.
Jeg vet hva vi spiser, så hvilket kjøtt, fisk, tilbehør osv går ofte igjen på handlelisten.
Så varierer vi menyen etter det vi har lyst på. Utvalget er variert.
Jeg kjøper ikke godter o.l. Før lørdag, så fristes man ikke. :)
Røverdatter sa for siden:
Jeg ukehandler hver torsdag og syns det fungerer strålende. Denne første uken i året var jeg visst ute av trening, for i går gikk vi tom for melk, yoghurt, tannkrem, shampo og bordsmør. :p
Ukemenyen vår: (tror jeg)
Fredag: Taco
Lørdag: Biff med bakt potet, wokede grønnsaker og persillesmør
Søndag: Svinefilet surret i bacon med stekte poteter og salat
Mandag: kyllingsalat med egg og pasta, bruschetta ved siden av
Tirsdag: Skinke- og makaroniform med spinat, vårløk, gulrot, brokkoli og blomkål
Onsdag: Hjemmelagede kjøttkaker
Torsdag: Hjemmelaget pizza eller Toro tomatsuppe
Fredag: Taco
Jeg planlegger fra torsdag til torsdag, så jeg skrev hva vi hadde i helgen som var. Taco på fredag er temmelig fastspikret.
SOm regel handler jeg noenlunde like råvarer fra uke til uke, og så varierer jeg middagene etter hva jeg har lyst på, tid til og disponibelt fra dag til dag.
Acino sa for siden:
Ukeshandler her også, men dagen varierer med hvilke som passer i forhold til jobb(Jobber bare nattevakter så sover en del om dagene og ikke alltid jeg prioriterer å handle på kvelden, velger heller en dag jeg har fri). Noen ganger blir det mer enn en uke mellom handlingene, andre ganger mindre.
Det er litt tømme fryseren/bruke tilbudsmat for tiden så menyen denne uka, skal handle idag, tror jeg vil bli slik:
Edit: Ikke alt som planlagt, men slik tror jeg det blir nå:
Mandag: Meksikansk pannerett i tex-mexpitabrød, mais og annanas til(det kalles krisemiddag når man oppdager at dynegrøten slettes ikke har blitt noe grøt sånn ca kvarter før middag:himle:)
Tirsdag: Kyllingnuggets stekt i ovnen sammen med pommes frites og mais pluss grønnsaker i staver: Tre farger paprika, agurk og gulerot.
Onsdag: Hjemmelagd tomatsaus med kjøttboller og pasta
Torsdag: Noe med pølser(har både julepølse, kalkunpølser osv i fryseren).
Fredag: Fiskenuggets(torskefilet inni) med hjemmelagd potetstapp med blomkål i og grønnsaker(trolig erter).
Lørdag: Hamburgere med full pakke
Søndag: Ovnsstekte nakkekoteletter med fløtegratinerte poteter, saus og grønnsaker
Mandag: Torsk provencale med ris(aldri prøvd før)
Tirsdag: Rester
Høns sa for siden:
Vi ukeshandler ikke enda dessverre. Men jeg har ukens meny klar.
Mandag: Tomatsuppe med macaroni og hvitløksbaguetter
Tirsdag: Fiskekaker, salat og poteter/ris (ungene får velge)
Onsdag: Lasagne med salat
Torsdag: Risgrøt
Fredag: Taco
Lørdag: Kyllingfilet surret med spekeskine, sellerirotpure, smørdampede sukkererter og potetbåder med rødvinssaus og hvitløkssmør
Søndag: ??
Frøydis sa for siden:
Mandag: Kjøttsuppe
Tirsdag: Spaghetti og kjøttsaus
Onsdag: Stekt laks
Torsdag: Fiskegrateng
Fredag: Gryterett
Lørdag: Spise ute
Søndag: Steik i crockpot
vixen sa for siden:
Mandag: Thaiinspirert kylling med nudler
tirsdag: karbiser med potet og gulrot
onsdag: pasta med tomatbasert saus og salat
torsdag: Tomatsuppe med egg og rundstykker.
Så skal vi kanskje bort i helga og dermed ikke forberedt flere dager.Definitivt mitt nyttårsforsett dette med ukesmenyer.
Toffskij sa for siden:
Vi ukehandler på lørdager. Denne uka:
Lørdag: kylling gong bao
Søndag: fiskesuppe
Mandag: japansk nuddelsuppe (udon) med svinekjøtt, purre, egg og shiitakesopp
Tirsdag: fiskegrateng
Onsdag: pasta Norma (tomatsaus med aubergine)
Torsdag: pastasalat med cherrytomater og mozzarella
Fredag: taco/tortillas
Blå sa for siden:
Jeg ukehandler på torsdagen. Vi lager noen ganger plan for hele uken og noen ganger for hele måneden. Og vi kan bytte om litt etter endrede planer og humør
Fredag: Fiskegrateng (lillesøsters valg)
Lørdag: Taco med kylling
Søndag: Lammekoteletter stekt i ovn (mitt valg)
Mandag: Linsekaker etter Dixie Diners oppskrift og salat
Tirsdag: Chili con carne (storesøsters valg)
Onsdag: Stekt laks
Torsdag: Sheperds pai (kjøttsaus stekt i ovn med potetmoslokk)
Røverdatter sa for siden:
Jeg har ikke helt fordelt på dager ennå, og vet ikke helt hvor mange som spiser hjemme lørdag og søndag, men vi skal iallefall ha ca. noe sånt:
fredag: taco
lørdag: pizza?
søndag: koteletter stekt i ovn med poteter og diverse grønnsaker og fløte?
mandag: Helstekt kyllingbryst med salat og båtpoteter
tirsdag: Wok med svinekjøtt
onsdag: Kjøttdeig og makaroni i form, gratinert
torsdag: kjøttpølser med hjemmelaget potet-/blomkål- og rotmos
Nima sa for siden:
Skulle ønske noen kunne lære meg å ukeshandle. Der er jeg skikkelig dårlig gitt. Lage en spinoff kanskje ?
Ellers samler jeg mange tips til ukesmenyer her, jeg er flink i perioder. :)
Her er en:
Mandag suppelapskaus med pølse
Tirsdag fiskepinner og grønnsakswok
Onsdag stekt laks og potet og salat
Torsdag koteletter
Fredag taco
Lørdag grøt, pizza
Søndag kjøttkaker.
Nenne sa for siden:
Sist uke så sånn ut:
Fredag: Kyllingfajitas
Lørdag: Pizza
Søndag: Gulasj
Mandag: Gulasjrester
Tirsdag: Stekt laks med poteter og agurksalat
Onsdag: Kylling og risotto
Torsdag: Wok med svinefilet og ris
Susse sa for siden:
Jeg ukeshandler på torsdag eller fredag.
Mandag:laks og stekte grønnsaker
Tirsdag: Gyterett med ris og kyllingkjøttdeig
Onsdag: hjemmelaget tomatsuppe, kruttonger og kokt egg
Torsdag: Kyllingpølser i tomatsaus,makaroni
Fredag: Rester av tomatsuppa+ pannekaker
Lørdag:taco
Søndag: Ovnsbakt søtpotet og løk, helstekt kyllingbryst og potetbåter.
Niobe sa for siden:
Uken som kommer:
Mandag: Fiskegrateng, gulrøtter, brokkoli og blomkål
Tirsdag: Meksikansk bønnegryte
Onsdag: Fiskekaker, karamellisert løk, salat og grovbrød
Torsdag: Laks, ovnsbakte grønnsaker og rømmedressing
Fredag: Makaronigrateng med kalkunpølse
Lørdag: ?
Søndag: ?
(Siden vi gjerne ukehandler på lørdag formiddag, så blir liksom helgen "neste uke", sånn menymessig.)
Mirmell sa for siden:
Mandag: Sei, poteter, tomater, løk, fløte og krydder i ovnen, toppet med ost.
Tirsdag: Wok av noe slag.
Onsdag: Laks, poteter, agurksalat og rømme.
Torsdag: Fullkornspasta og kjøttdeig med tomatsaus.
Fredag: Noe indisk.
Lørdag: Tarte flambéeSøndag: Ytrefilet av svin, tagliatelle og saus av kremost og fløte.
Pegasus sa for siden:
Torsdag: Fiskeburger, brød og salat
Fredag: Kyllingvinger og salat
Lørdag: Taco
Søndag: Biff og asparges
Mandag: Spagetti og kjøttdeig
Tirsdag: Kyllingwok
Onsdag: Salat
Kiwi sa for siden:
Mandag: risgrøt
Tirsdag: fiskekaker, hvit saus, poteter og grønnsaker
Onsdag: rester av fersk suppe med svineknoke. Putter oppi noen ekstra pølsebiter
Torsdag: lasagnerester
Fredag: hjemmelagde hamburgere
Lørdag: lutefisk
Søndag: bacalao
Pegasus sa for siden:
Torsdag: Torsketunger, raspa gulrot, potet.
Fredag: Laks m/blåskimmelost, aspargesbønner m/hvitløk.
Lørdag: Pizza, salat.
Søndag: Hjemmelagde kjøttkaker, brunsaus, potet, gulrot.
Mandag: Salat
Tirsdag: Ferskfisk, lever og rogn (hvis vi får tak i)
Onsdag: Biff, ris og grønnsaker.
oslo78 sa for siden:
Denne uka:
Fredag: Lasagne med hvitløksbaguetter
Lørdag: Ytrefilet med pestoost, potetstappe
Søndag: Kjøttkaker
Mandag: Fiskepudding i hvit saus
Tirsdag: Kyllinggryte med fullkornsris, salat
Onsdag: Pai med pølse, broccoli, rødløk og paprika.
Torsdag: Laks med tagliatelle og wokede grønnsaker
Matilda sa for siden:
Vi ukehandler på lørdager, og fredager har vi alltid hjemmelaget pizza. Kommende uke ser sånn ut:
Lørdag: Jamie Olivers kyproskylling (30 min meals), med dessert.
Søndag: Ørret m/ agurksalat og sitronrømme
Mandag: Pølser med potetstappe, gulrot og brokkoli. Pjottens valg.
Tirsdag: Shepherd's Pie, med gulrøtter og erter i
Onsdag: Jamie Olivers blomkålmakaroni, med dessert.
Torsdag: Eggerøre med grønnsaksrester på brød
Fredag: Pizza
Vi pleier å ha fisk to ganger i uka, men nå er vi så matleie og har ikke lyst på noe... Ellers prøver vi å variere mellom kylling, rødt kjøtt, grønnsaker og fisk, noe av alt hver uke. Svinekjøtt spiser vi sjelden, med mindre det er røkt. :sær:
Syrinx sa for siden:
Mandag: torsk, potet og grønsaker.
Tirsdag: pannekaker og suppe
Onsdag: hønsefrikasse
Torsdag: laks, ris og grønsaker
Fredag: tacovariant
Lørdag: lammesadel
Søndag: rester etter lørdag
Niobe sa for siden:
Uken som kommer:
Mandag: - (juletrefest)
Tirsdag: chana masala og naan
Onsdag: laks og kinesisk peppersaus
Torsdag: fiskeburgere
Fredag: panert torsk og råkostsalat
Nenne sa for siden:
Lørdag: viltgryte, karamellkake til dessert
Søndag: rester
Mandag: kveite, risotto og ovnsbakte rotgrønnsaker
Tirsdag: hjemmelagde hamburgere
Onsdag: kyllingwok med nudler
Torsdag: laks, poteter og agurksalat
Fredag: pizza?
Syrinx sa for siden:
Kan jeg forresten få benytte denne tråden til å skryte av meg selv. Satte meg ned her for noe siden, med menyforslagslista mi og kalenderen foran meg, og plotta inn middager frem til vinterferien. (Ja, jeg er dritstolt og kjempefornøyd. :D)
Novla sa for siden:
Endelig igang med menyplanlegging igjen! :jupp:
M: Potetkarbonader med bacon (rester), salat til.
T: Stekt torsk, safranpotetmos, saus/dressing med ovnsbakte tomater og kapers.
O: Curry med linser og blomkål. Basmatiris og muligens kachumbar e.l. til.
T: Risotto, enten med sopp eller jordskokker
F: Fiskekaker (hjemmelagde), rotmos og persillepoteter
L: Hjemmelaget pasta med mascarpone, sitron, spinat og hasselnøtter
S: Spanskinspirert gryte med ribbe, chorizo, røkt paprika og bønner (pleier å sløyfe pancettaen, samt koke bønner selv)
rine sa for siden:
Denne uken har vi ikke laget planer for enda, (jada, jeg vet den er godt i gang) men forrige uke var vi flinke med både ukeshandling og med å følge oppsatt plan. Slik så den ut:
Mandag: Hjemmelaget tomatsuppe med pastaskruer og kokt egg.
Tirsdag: Stekt laks med kokte poteter, rømme og ovnsbakte grønnsaker.
Onsdag:Kyllingwok med fullkornsnudler.
Torsdag:Ostesmørbrød (ikke akkurat middag, men det vi rakk...)
Fredag: Hjemmelaget pizza
Lørdag: Risengrynsgrøt
Søndag: Kokt torsk med poteter, kokte gulrøtter og stekt bacon. (Hos oss glir torsken lettere ned med litt bacon til. :knegg: )
Muskat sa for siden:
Jeg ukeshandler som regel på torsdag eller fredag, så her er ukas meny:
Fredag: Moussaka med brød og salat
Lørdag: Kyllingform med paprika og tomat
Søndag: Boef a la provence
Mandag: Ovnsbakt torsk med balsamicoløk og sellerirotmos
Tirsdag: Chiliburger med bacon,ovnsstekte poteter og hvitløkskrem
Onsdag: Nudelsuppe med kylling
Torsdag: Laks med wok og søt soyasaus
Niobe sa for siden:
Søndag: Spaghetti og kjøttsaus
Mandag: Fylt torsk, pannestekte grønnsaker og blomkålris
Tirsdag: Bønnegryte (rester i fryseren) og tortillas
Onsdag: Fish&Crisp-pinner og stekt ris
Torsdag: Fiskekaker i godt brød
Fredag: Ingen av oss spiser middag hjemme
Dixie Diner sa for siden:
Har ikke helt neste ukes meny klar enda, men denne uka har vært sånn:
Mandag: marinert, stekt tofu med kokte poteter, grønnsaker og skjærgårdssaus
Tirsdag: bønnegryte med soyachunks og ris
Onsdag: spaghetti Bolognese med nystekte baguetter til
Torsdag: hjemmelagde makiruller med syltet ingefær, soyasaus og wasabi
Fredag: selskap her hjemme, med flere retters indisk mat, og masse kaker og greier
Lørdag: taco i noen digre, tyrkiske kebabbrød
Søndag: hjemmelaget thai-pizza (Thaisommer), pluss pizzaboller til de vanskelige ungene
GinaK sa for siden:
Jeg har laget en 5ukers plan.
Følger den ikke slavisk men veldig greit å ha noe å gå etter når hjernen er tom for middagstips og ser an hva som er i fryseren.
Mandag: Pannekaker
Tirsdag: Noe kjapt, Fiskepinner, potetmos, erter, gulrøtter evt frossengrsaker
Onsdag: Kyllingfilet, ris, bretagnesaus, brokkoli, gulrøtter
Torsdag: Noe superkjapt,suppe og rundstykker/brødskiver el ostesmørbrod
Fredag: Taco eller lasagne
Lørdag: Pølsepizza
Søndag: Noe med kylling i form i ovnen og baguetter til.
Frøydis sa for siden:
Neste ukes plan ser slik ut:
Mandag: Rester
Tirsdag: Fiskeboller i hvit saus, gulrot, potet og bacon
Onsdag: Stekt laks, gulrotrømme, potet
Torsdag: Kjøttsuppe
Fredag: Pasta Carbonara
Lørdag: (vi skal tenke ut noe lurt i løpet av uka)
Søndag: Pølse med brød (turdag)
Chablis sa for siden:
Mandag: Fiskekaker,potet og gulrot
Tirsdag:Spaghetti og kjøttdeig
Onsdag:Tomatsuppe
Torsdag: Fiskeburger
Fredag: Pizza
Lørdag: Vet ikke helt.
Søndag: Vi skal i dåp, aner ikke hva vi får til mat.
Nenne sa for siden:
Vår uke ser sånn ut:
Lørdag (i går): Hjemmelaget pizza
Søndag: Gulasj og gele m/vaniljesaus
Mandag: Gulasjrester
Tirsdag: Stekt laks med poteter og agurksalat
Onsdag: Gratinert kyllinggryte (bursdagsbarnets valg)
Torsdag: Bondeomelett + rester fra gårsdagen
Fredag: Taco
Kyllinggryte eller egentlig kyllingform til fire personer:
2 porsjoner med Makaroni
1 kylling
1 boks mais
1 løk eller purre (jeg bruker gjerne vårløk)
1 rød paprika
1 krt. rømme
1 krt. fløte
Revet ost
Fremgangsmåte:
Makaronien kokes på vanlig måte. Kyllingen renses og skjæres opp i biter. Løk el. purre og paprika kuttes opp i små biter.
Makaroni, kylling, løk el. purre og mais, rømme og fløte helles og blandes i en ildfast form. Smak til med salt & pepper, eller annet krydder (jeg bruker ofte gourmetkrydderblanding) og ha godt med revet ost på toppen.
Gratineres på 225° i ovnen ca. 15 minutter eller til osten er gylden. Serveres som den er eller med baguett/smør og blandet salat!
Novla sa for siden:
Mandag: Risotto med sopp og bacon
Tirsdag: Stekt sei, rømmesaus med sennep, potet og gulrot.
Onsdag: En slags "tørr" potetcurry med stekt egg, yoghurt og mangochutney
Torsdag: Jeg har en vag plan om å spise ute med en venninne, mann og barn får greie seg selv.:D
Fredag: Lam puttanesca med risoni til.
Lørdag: Blåskjellgryte med bl.a. ris og chorizo.
Søndag: God, gammeldags ertesuppe kokt på røkt svineknoke.
Curly sa for siden:
Prøver å ha minimum 2 dager med fisk og en vegetardag (denne dagen blir det ofte noe kjapt) hver uke. Ukeshandler stort sett torsdagskveld evt fredag på dagtid nå som jeg er i permisjon.
Denne uka så ca sånn ut:
Fre: taco
Lør: bacalao di Napoli, noe oreogreier til dessert
Søn: lammelår, sjokolademousse til dessert
Man: laks i limesaus med squashpasta
Tirs: grøt
Ons: kylling korma med ris og salat
Tors: hjemmelaget fiskegrateng
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.