Jeg prøvde det en gang, og da bare til relativt små biter.
Nå har jeg hemmelige planer om å bake en kake som ser slik ut:
Da er jeg avhengig av å kunne kjevel to ganske store stykker med fondant. Er det noen triks? Sist gang brukte jeg melis som 'mel' - men det setter jo hvit farge, blir litt støvete.
Er det lurt med sånn silikonmatte?
Er det enklere med marsipan kanskje?
Finnes det ferdigkjevlet som er ferdig farget?
Bakte sammen med en venninne og brukte fondant for første gang. Jeg brukte silikonmatte, syns den var mye enklere å få glatt enn marsipan som lettere sprekker. Jeg farget den selv.
Har ikke sett ferdigkjevlet i butikk, bare ferdig farget.
Ååh, den kaken var kul!! Storebror hadde gått i taket av lykke for en sånn.
Jeg aner ikke opp ned på verken fondant eller marsipan, håper du får gode råd og får det til!!
Jeg blander 50/50 med melis og maizenna når jeg kjevler ut, det blir veldig bra, og overflødig maizenna er utrolig lett å bare koste bort med en bakepensel.
Jeg knota fælt når jeg skulle kjevle ut fondant. Slet med å finne riktig metningspunkt for deigen. Enten ble den for klissete, eller så ble den for hard. Sannsynligvis fordi jeg farget den i etterkant.
Silikonmatte og plastfolie rundt kjevlen (jeg har tre-kjevle). Går så det suser.
Jeg har ikke brukt hverken mel eller melis, jeg passer på å snu mye på fondanten i stedet.
Har brukt ferdigfarget (panduro), alltid rett fra kjøleskapet.
Ferdiglagd og ferdigfarget. Takk for tips!! Har trua nå. Selv om den nok ganske sikkert havner i den morsomme kaketråden. Tipper lillebror blir fornøyd åkke som.
Min erfaring er at den er lettere å jobbe med når den er varm. Rett etter laging er det kjempelett å kjevle ut. Ha i fargen etter at marshmallowsene er smeltet men før du har i melis.
Plast på kjevle, silikonmatte og melis til utkjevling er et must.
Den ferdige smaker skikkelig ILLE mens den du lager selv ikke smaker fullt så ille. :knegg:
Jeg kjevler den ut med hvetemel, om jeg ikke skal servere til glutenallergikere. Det blir litt støvete, men jeg børster av den med en pensel etterpå, så blir det bra. Det blir ikke like klissete som melis.
Gikk det virkelig greit? Jeg sleit nemlig. Ganske mye.
Regner med at jeg hadde for lite melis i fondanten i utgangspunktet, men det tok lang tid og tæret kraftig på tålmodigheten når jeg skulle kjevle den ut. Jeg endte med strimler og kreativt hodeplagg. Men barnet ble fornøyd!
Jeg brukte både ferdig fondant og lagde egen. Det var veldig mye enklere å kjevle ut den ferdige. Den hjemmelagde var klissete, og måtte bruke melis. Holdt på ganske lenge og knadde inn ekstra melis, men det ble bare litt og litt bedre.
Resultatet kan jeg by på. Bunnen ble kjøpt. En stykk rå hjemmelagd er sendt ut i grønn pose.
Og man kan vel se at jeg ikke er konditor. Men regner med 5-åringen blir happy.
Den ble veldig bra! Jeg bruker forøvrig potetmel når jeg kjevler ut, og koster av etterpå med en myk bakepensel. Jeg lager også bare sukkerpasta, aldri MMF. Liker ikke MMF.