Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan oppbevare en "åpnet" avokado?

#1

Hyacinth sa for siden:

Det er sjelden jeg spiser en hel, men resten må som regel kastes. Pleier å oppbevare restene sammen med steinen i en pose, men det holder egentlig ikke. Finnes det andre muligheter? Er det utopi å tro at restene kan spises dagen etter? Kjøleskap eller romtemperatur?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg pleier å la steinen står i, også legger jeg glapak helt inntil stein og kjøtt, og oppbevarer i kjøleskap. Om den blir litt stygg på toppen skjærer jeg det bare bort.


#3

Bluen sa for siden:

Med steinen i, i en liten pose i kjøleskapet.


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk! Jeg gjør som deg, bluen, men skal prøve den andre varianten også. (Med plast helt inntil.)


#5

konsulenten sa for siden:

Jeg pleier også å spare den halvdelen som steinen sitter i og pakke tett i plastfolie. Har hatt i kjøleskap både 2 og 3 dager. Blir litt brun men det er bare å skrape bort. Du kan evt. også dryppe litt sitronsaft på snittflaten for å bremse oksidering (brunfargen).


#6

Mrs. Longbottom sa for siden:

Hva er det som gjør at du syns den ikke kan spises dagen etter, da?
Jeg oppbevarer halv avokado med steinen i i kjøleskap, uten pose eller plast eller noe. Snittflaten blir litt brun, men det kan man skjære vekk. eller ikke, for det er ikke fgarlig eller smaker vondt eller noe, det er bare brunt. Jeg bare vipper it steinen og skjærer i skiver som vanlig.


#7

Elisabet sa for siden:

Drypp sitron på toppen før du legger den i pose i kjøleskapet? Elsker å spise avokado bare med sitron og litt sukker på. :nam:


#8

frksnupp sa for siden:

Du kan faktisk fryse avokado også, funker som fjell! Lurt å dryppe sitron på, og dele den i to, og ha i pose. Dersom du som jeg ofte kjøper et helt nett og spiser en, og glemmer de andre...


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg gjør som Tallulah. Mmm avokado. Her spises avokadoene opp FOR fort. Lurer på hvor mye penger vi bruker på avokado i uka ...


#10

Syrinx sa for siden:

Fryse avokado altså? Og da er det tipp topp å ta opp, tine og lage guacamole av? I så fall, genialt!


#11

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle tips!

Dixie, jeg kunne gjort det, men det blir rett og slett for mye fett for meg å spise en hel på en dag. Ellers hadde jeg gladelig trykket ned alt på en gang.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Ja, nå spiser vi jo ganske lite fett fra andre kilder da, mest fra avokado og litt linfrøolje og kokosolje. Og litt nøtter. Jeg spiser oftest en halv da, pleier å ha det på skiva. Til lunsj i dag hadde jeg fullkornsmakaroni med grønnsake, litt rød pesto og avokado. Mmm.


#13

Nip sa for siden:

Steinen i, sitronsaft skal ofte hjelpe.

Jeg synes det holder å ha den i en plastpose som regel om den ikke er for moden.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet at sitronsaft hjelper, men jeg pleier ikke å gjøre det. Da må jeg jo "åpne" en sitron og lage en ny tråd: "Hvordan oppbevare en åpen sitron?" (Jada, jeg vet man kan stikke et hull i og klemme saften ut, men sitronen blir uansett tørr og mindre holdbar.


#15

Nextlife sa for siden:

Jeg legger et mellomleggspapir oppå, og dytter det liksom inntil stein og fruktkjøtt. Funker bra.


#16

Bluen sa for siden:

Bruk sitronsaft på flaske, da vel!


#17

Tallulah sa for siden:

Men spretter ikke papiret opp? Det er jo ganske stivt.


#18

Nextlife sa for siden:

Neida, det legger seg fint når avokadoen er myk.


#19

Pelle sa for siden:

Tviler på at mellomleggspapir tør å kødde med Nextlife!


#20

Nextlife sa for siden:

Riktig, jeg har god kustus på det meste, også mellomleggspapiret. :nemlig:



#22

Hyacinth sa for siden:

Næsj, det er djevelens verk.


#23

Bluen sa for siden:

OK, da må nok høyere makter hjelpe deg.


#24

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker den økologiske typen, liker bedre å bruke den enn ikke-økologiske sitroner, når jeg ikke får tak i det. Og så blir det mindre svinn, for tenk. Og så slipper jeg å bekymre meg over om narkomane har renset sprøytene sine i sitronene, slik mange gjorde der vi bodde før. Yøkk. Tviler på at det skjer her, men alt som kan forsvare flaskesitronsaft ... :knegg:


#25

Einhyrningur sa for siden:

Jeg har en pose over som jeg suger lufta ut av og knyter igjen.


#26

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg lurer fortsatt på hva som er "galt" med avokadoen dagen etter, som gjør at du ikke syns den har holdt seg?


#27

Hyacinth sa for siden:

Jeg kjøper/ spiser bare modne avokadoer, og de blir ekle og brune tvers gjennom og får brune partier inni for et godt ord. Synes jeg.


#28

Mrs. Longbottom sa for siden:

Hm, så rart. Det har jeg aldri opplevd. jeg spiser selvsagt også bare modne avokado, men dagen etter er de akkurat like fine, bare litt bruke i kuttflaten. Jeg har til og med spist avokado dagen etter som har ligget i romtemperatur, og de har vært like fine bak det brune laget.


#29

Bluen sa for siden:

Her råtner avocadoene for et godt ord - jeg tror mer enn halvparten av dem jeg åpner, allerede er råtne. De er veldig, veldig vare for kulde, så jeg tror mange rett og slett forgår på veien hjem fra butikken.


#30

Dixie Diner sa for siden:

Jeg finner ofte dårlige i de nettene med mange i. De spisemodne pleier å være veldig fine.


#31

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, altså, jeg har opplevd å finne dårlige avokado, altså. men jeg har. Aldri opplevd at en åpnet avokado som var fin og grønn er blitt brun over natten i kjøleskap.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.