Det er sjelden jeg spiser en hel, men resten må som regel kastes. Pleier å oppbevare restene sammen med steinen i en pose, men det holder egentlig ikke. Finnes det andre muligheter? Er det utopi å tro at restene kan spises dagen etter? Kjøleskap eller romtemperatur?
Jeg pleier å la steinen står i, også legger jeg glapak helt inntil stein og kjøtt, og oppbevarer i kjøleskap. Om den blir litt stygg på toppen skjærer jeg det bare bort.
Jeg pleier også å spare den halvdelen som steinen sitter i og pakke tett i plastfolie. Har hatt i kjøleskap både 2 og 3 dager. Blir litt brun men det er bare å skrape bort. Du kan evt. også dryppe litt sitronsaft på snittflaten for å bremse oksidering (brunfargen).
Hva er det som gjør at du syns den ikke kan spises dagen etter, da?
Jeg oppbevarer halv avokado med steinen i i kjøleskap, uten pose eller plast eller noe. Snittflaten blir litt brun, men det kan man skjære vekk. eller ikke, for det er ikke fgarlig eller smaker vondt eller noe, det er bare brunt. Jeg bare vipper it steinen og skjærer i skiver som vanlig.
Du kan faktisk fryse avokado også, funker som fjell! Lurt å dryppe sitron på, og dele den i to, og ha i pose. Dersom du som jeg ofte kjøper et helt nett og spiser en, og glemmer de andre...
Dixie, jeg kunne gjort det, men det blir rett og slett for mye fett for meg å spise en hel på en dag. Ellers hadde jeg gladelig trykket ned alt på en gang.
Ja, nå spiser vi jo ganske lite fett fra andre kilder da, mest fra avokado og litt linfrøolje og kokosolje. Og litt nøtter. Jeg spiser oftest en halv da, pleier å ha det på skiva. Til lunsj i dag hadde jeg fullkornsmakaroni med grønnsake, litt rød pesto og avokado. Mmm.
Jeg vet at sitronsaft hjelper, men jeg pleier ikke å gjøre det. Da må jeg jo "åpne" en sitron og lage en ny tråd: "Hvordan oppbevare en åpen sitron?" (Jada, jeg vet man kan stikke et hull i og klemme saften ut, men sitronen blir uansett tørr og mindre holdbar.
Jeg bruker den økologiske typen, liker bedre å bruke den enn ikke-økologiske sitroner, når jeg ikke får tak i det. Og så blir det mindre svinn, for tenk. Og så slipper jeg å bekymre meg over om narkomane har renset sprøytene sine i sitronene, slik mange gjorde der vi bodde før. Yøkk. Tviler på at det skjer her, men alt som kan forsvare flaskesitronsaft ... :knegg:
Hm, så rart. Det har jeg aldri opplevd. jeg spiser selvsagt også bare modne avokado, men dagen etter er de akkurat like fine, bare litt bruke i kuttflaten. Jeg har til og med spist avokado dagen etter som har ligget i romtemperatur, og de har vært like fine bak det brune laget.
Her råtner avocadoene for et godt ord - jeg tror mer enn halvparten av dem jeg åpner, allerede er råtne. De er veldig, veldig vare for kulde, så jeg tror mange rett og slett forgår på veien hjem fra butikken.
Ja, altså, jeg har opplevd å finne dårlige avokado, altså. men jeg har. Aldri opplevd at en åpnet avokado som var fin og grønn er blitt brun over natten i kjøleskap.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.