Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gikk feil?

#1

Bloppy sa for siden:

I går var jeg skikkelig shmaart! Jeg planla middagen for i dag.

Fisk i form. Kuttet, vasket og la i en ildfastform flg: blomkål, brokkoli, løk, hvitløk, potet og gulerot. 2 kartonger med matfløte. Salt og pepper. Satte lokk på og satte det inn på kald bod. Det er kjøleskapstempratur der.

Da jeg reiste fra jobb i dag, ringte jeg til snuppa. Hun satte på ovnen, hadde oppi laks og tomatskiver, og satte det i ovnen.

Vel, etter rundt 45 min tok jeg den ut igjen. Fløten var helt klumpete og ekkel. Var litt sånn skum/svampete og smakte ingenting als.
Måltidet ble litt ødelagt for å si det sånn. Snakk om å få betalt for å planlegge for en gangs skyld. :( Også sendte svigermor mld på formiddagen i dag, og lurte på om vi ville komme og spise taco der i dag. Jo, takk lissm. :snurt:

Så, hva var det som gikk galt?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Mulig syre frå tomatene. Og matfløten ( urk ) kan ha vert dårlig.


#3

Bloppy sa for siden:

Fløten så finfin ut da jeg hadde den oppi. Og datoen på den var 19.januar. Så den burde ikke være dårlig. Tomatene ble lagt i rett før den gikk inn i ovnen, så de lå ikke i i natt.

Men ja, det luktet faktisk litt surt mens det sto i ovnen altså.


#4

Linella sa for siden:

Noen matvarer reagerer med fløte så den skiller seg til ostemasse og sø. Det går helt fint å spise det, men jeg må innrømme at jeg ikke synes det er særlig apetittvekkende.


#5

Bloppy sa for siden:

Der sa du det ja! Ostemasse. Det var det det så ut som.


#6

Filifjonka sa for siden:

Hvis fisken har vært frossen så avgir den endel vann, og da kan fløten klumpe seg sånn som det.


#7

-ea- sa for siden:

Du hadde fløten oppi forma igår?


#8

Bloppy sa for siden:

:jupp: Hadde fløten og alt oppi i går. Bortsett fra fisken og tomatene. De fikk vente til det skulle inn i ovnen i dag.

Det sto kaldt i natt da.


#9

Interference sa for siden:

Neste gang heller du fløten over rett før du putter i ovnen!


#10

Bloppy sa for siden:

:skalbli:

:jupp:


#11

emin sa for siden:

Vi opplever stort sett alltid det samme, men har aldri sett på det som noe problem. :ikke kokkespire:


#12

Meissa sa for siden:

Hva med å skippe all den fløten og heller presse litt sitron på fisken og ha i noen fine dæsjer med smør. :D

Om man absolutt vil ha saus kan man lage den ved siden av?


#13

Syrin sa for siden:

Eg syns det pleier å skje dei gongene eg har prøvd noko tilsvarande. Har tenkt at det er vatn frå fisken som gjer dette? I alle fall om den er frosen når du legg den på. Eg pleier å ha saus ved sida av, dvs. creme fraiche eller rømme. Gjerne med noko smak i.


#14

Bloppy sa for siden:

Greia denne gangen var å gjøre det uhyre enkelt pga tidsklemme. Forholdsvis sunn mat på en dag med dårlig tid. Sånn siden alt var gjort i stand dagen før, og snuppa bare trengte å sette inn i ovnen.
Alternativet ville helst vært noen grillpølser i lompe eller noe. Jeg kunne seff prøve å lære snuppa noen enkle retter. Men hun sitter gjerne med lekser mellom skole og middag. Etter middag er det trening. Så hun har jo en tidsklemme hun også.

Huff, skulle likt å hatt aupairen til Fru Krogh nå gitt.


#15

Syrin sa for siden:

Men dersom du berre droppar matfløyten, og har litt olje eller smør oppå fisken, så bør det gå veldig bra. Men eg vil tru at fisken er ferdig lenge før potetene?

Rømme er jo lett - er berre å opne boksen :D


#16

Meissa sa for siden:

Vi bruker av og til å ha fløte i når vi lager ovnstekt laks (frossen) i stekepose. Det går veldig fint. Litt klumpete kanskje, men det er vel fordi fløten tjukner av varmen. Akkurat som når man koker den i stekepanna. Jeg har aldri tenkt på at det er feil, men jeg har ikke oppi 2 bokser med fløte liksom. Jeg har oppi kanskje en halvboks og litt vann.

Hvis man skjærer potetene i veldig tynne skiver går det helt fint og ha den oppi med fisken sammen med løk, sjampinjong og gulrot feks. Til serverer vi gjerne salat av avokado, agurk og tomat. Kjempegodt. :nikker:


#17

Agent Scully sa for siden:

Min mor lager en slik rett (med rømme), og da klumper det seg. Jeg trodde det skulle være sånn jeg da .. :enkel: Godt er det i hvertfall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.