I går var jeg skikkelig shmaart! Jeg planla middagen for i dag.
Fisk i form. Kuttet, vasket og la i en ildfastform flg: blomkål, brokkoli, løk, hvitløk, potet og gulerot. 2 kartonger med matfløte. Salt og pepper. Satte lokk på og satte det inn på kald bod. Det er kjøleskapstempratur der.
Da jeg reiste fra jobb i dag, ringte jeg til snuppa. Hun satte på ovnen, hadde oppi laks og tomatskiver, og satte det i ovnen.
Vel, etter rundt 45 min tok jeg den ut igjen. Fløten var helt klumpete og ekkel. Var litt sånn skum/svampete og smakte ingenting als.
Måltidet ble litt ødelagt for å si det sånn. Snakk om å få betalt for å planlegge for en gangs skyld. :( Også sendte svigermor mld på formiddagen i dag, og lurte på om vi ville komme og spise taco der i dag. Jo, takk lissm. :snurt:
Fløten så finfin ut da jeg hadde den oppi. Og datoen på den var 19.januar. Så den burde ikke være dårlig. Tomatene ble lagt i rett før den gikk inn i ovnen, så de lå ikke i i natt.
Men ja, det luktet faktisk litt surt mens det sto i ovnen altså.
Noen matvarer reagerer med fløte så den skiller seg til ostemasse og sø. Det går helt fint å spise det, men jeg må innrømme at jeg ikke synes det er særlig apetittvekkende.
Eg syns det pleier å skje dei gongene eg har prøvd noko tilsvarande. Har tenkt at det er vatn frå fisken som gjer dette? I alle fall om den er frosen når du legg den på. Eg pleier å ha saus ved sida av, dvs. creme fraiche eller rømme. Gjerne med noko smak i.
Greia denne gangen var å gjøre det uhyre enkelt pga tidsklemme. Forholdsvis sunn mat på en dag med dårlig tid. Sånn siden alt var gjort i stand dagen før, og snuppa bare trengte å sette inn i ovnen.
Alternativet ville helst vært noen grillpølser i lompe eller noe. Jeg kunne seff prøve å lære snuppa noen enkle retter. Men hun sitter gjerne med lekser mellom skole og middag. Etter middag er det trening. Så hun har jo en tidsklemme hun også.
Huff, skulle likt å hatt aupairen til Fru Krogh nå gitt.
Men dersom du berre droppar matfløyten, og har litt olje eller smør oppå fisken, så bør det gå veldig bra. Men eg vil tru at fisken er ferdig lenge før potetene?
Vi bruker av og til å ha fløte i når vi lager ovnstekt laks (frossen) i stekepose. Det går veldig fint. Litt klumpete kanskje, men det er vel fordi fløten tjukner av varmen. Akkurat som når man koker den i stekepanna. Jeg har aldri tenkt på at det er feil, men jeg har ikke oppi 2 bokser med fløte liksom. Jeg har oppi kanskje en halvboks og litt vann.
Hvis man skjærer potetene i veldig tynne skiver går det helt fint og ha den oppi med fisken sammen med løk, sjampinjong og gulrot feks. Til serverer vi gjerne salat av avokado, agurk og tomat. Kjempegodt. :nikker: