Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken bil har dere med fire barn?

#1

Hannah sa for siden:

Det ser ut som at vi må ut å kjøpe ny bil.

Hvilken bil har dere med fire barn?

Vi håper å slippe å kjøpe caravelle, men det er kanskje ikke til å unngå?

Vi ønsker ikke eldre enn 08-09 modell. Håper å kunne klare oss med bil på størrelse med Ford Galaxy/VW sharan, men det går kanskje ikke vogn inni en sånn bil med alle setene oppe? Jeg opplever det som litt utrygt å sette vogna inn ved siden av det ene bakerste setet, men det går kanskje bra?

Kom gjerne med tips og innspill.


#2

Cuyahoga sa for siden:

Vi har Sharan. Mens vi brukte vogn fikk vi den sammenlagt i bagasjerommet bak bakerste seterad. Det er ikke så lite, altså. Selvfølgelig mindre enn bagasjerommet i en stor stasjonsvogn, men jeg opplever det som plenty stort nok, i alle fall nå som vi er ferdige med vognbruk.


#3

Hannah sa for siden:

Hvilken vogn var det?


#4

Cuyahoga sa for siden:

Det var en TFK tvillingvogn, og sånn sett sikkert ikke relevant for deg. Det var ganske omstendelig da, for bagene og sånt måtte av, men vi valgte og ikke velge bil etter hvor lettvint/tungvint det har med vogn i en kort periode. Med sportsvogndelen var det ganske lettvint.


#5

Hannah sa for siden:

Men da burde det være plass til en tilsvarende singelvogn, med bag?

Vi tenker også at vi vil velge bil etter behovet for flere år, ikke bare for vognperioden. Det er jo bare en kort tid vi trenger vogn med bag. Så bare vi klarer å få plass til vogn med bag i bilen er vi fornøyd. Vi har jo takboks også som vi kan bruke til lengre turer.


#6

Kaprifol sa for siden:

Vi har fem barn totalt, og har kjøpt en Opel zafira med hengerfeste. De to bakerste setene kan legges helt ned hver for seg, og her kan det gå inn en vogn når ett sete legges flatt (samme nivå som gulvet i bilen). Det er liten bagasjeplass bak bakerste seterad, bare plass til tre-fire handleposer omtrentlig, derfor har vi valgt å kjøpe tilhenger som vi må bruke når vi skal på hytta eller på ferie.

Vi valgte å kjøpe en bil med plass til hele familien, men droppet å gå for Caravelle, Vivaro eller tilsvarende, rett og slett fordi det er så få ganger i løpet av et år at vi trenger den bagasjeplassen. Skiboks eller tilhenger får gjøre nytten.


#7

Kaija sa for siden:

Vi kjøpte Ford Galaxy da vi fikk lillesøster i sommer, og er foreløpig fornøyde. Det er jo ikke så ofte vi er alle seks i bilen, men de gangene vi trenger å bruke et av de bakerste setene, er det fremdeles ganske god plass til barnevogna (Emaljunga duo edge, foreløpig m. bag) ved siden av + noe bagasjeplass bak setet i tillegg. Vi testet ut noen andre sjusetere også, men landet på denne, blant annet fordi de bakerste setene hadde bedre sittekomfort for lange nestentenåringer. Vi har vel ikke hatt bruk for alle sju setene ennå, så jeg vet ikke helt hvordan det vil fungere med vogn da. Kan hende vi kjøper takboks etter hvert, men til nå har vi ikke hatt behov for det.


#8

trøtt sa for siden:

Vi tok bort det ene av de bakerste setene i galaxyen og trillet vogna rett inn. Det er ekstremt dårlig plass bak setene på galaxy/sharan. Vi hadde takboks som vi brukte litt når vi skulle ha med bagasje.


#9

Kaprifol sa for siden:

Vi har forresten barn fra str. framovervendt barnesete via beltestol til omtrentlig 150cm/40 kg, altså ingen veldig lange/store barn. Alle barna sitter godt i alle seter, fire av fem har sete/pute uten problemer.


#10

Snippa sa for siden:

Vi har Peugot 308 sw.
Vi har aldri hatt 7 seter i den, bare 6. Da gikk det fint inn en tvillingvogn uten å demontere den :)



#12

Snippa sa for siden:

Ikke til folk med lange bein. Vi droppa voayger fordi selv ikke min lille (dengang) 14-åring kunne sitte normalt i baksetet. Vanskelig å komme seg ut og inn i bakerste rad også.

Jeg anbefaler deg å ta en tur i bilbutikker og prøvesitte. Gå selv ut og inn av baksetet og bakerste rad, og vurder hvor styrete det blir å baksere barn ut og inn + hjelpe til med seler og seter i de ulike bilene.

Faktisk var Mazda 5 den bilen av de i det segmentet det var enklest å komme seg ut og inn av, og med best tilgjengelighet gjennom vanlige dører bak til ungene. Synes vi.


#13

Floksa sa for siden:

Vi har en opel zafira, med takboks.
Hatt den siden nr to kom.


#14

Lykken sa for siden:

Tenker du på en vanlig Voyager og ikke Grand? Eller en Grand kombi som har litt dårligere plass bak. På bildene på denne 7-seteren ser jo plassen bak ut veldig bra. Vi har kombi og jeg på 1,60 kan reise meg opp litt bøyd i forsetet og gå bak i mellom setene for å hjelpe ungene. Det er utrolig bra kjørekomfort/sitteplasser foran, men i kombi er det veldig rette ryggseter bak, vet ikke om det gjelder denne som er 7-seter. 7-seter har mindre bagasjeplass, men fortsatt mye plass. Vi med kombi har jo enorm bagasje, vi bare stapper inn absolutt alt vi skal ha av ski, støvler, bagasje når vi drar på tur, og Ikea etc er veldig greit også.
Vet ikke hvor store barn HI har, men kanskje lenge til de har en lang fjortenåring og som regel er det mindre barn bak, ikke voksne.


#15

Tusenogtredve sa for siden:

Vi har Sharan (og tvillingvogn). Vi har vogna ved siden av bakerste person, men fester den med lastestropper. Det er litt tungvint, men det er ikke så ofte vi fyller bilen med 4 unger og vogn, så tungvint er greit. Det er også greit med plass til bagasje, men vi har kjøpt takboks for de litt lengre ferieturene.


#16

Tonjemor sa for siden:

Vi har 4 barn. 10, 5 og to på snart 8mnd.
Da tvillingene kom kjøpte vi Ford Galaxy, den var den eneste bilen som fikk inn tvillingvogn bak når alle setene er oppe. Det fungerer helt fint. Er en kjempefordel at man kan skyve setene frem og tilbake. På den måten kan man få enda litt mer plass bakerst. I sommer når vi var på langtur hadde vi 6 seter oppe. Vi hadde grei plass i bilen.


#17

Hannah sa for siden:

Bilene vi har sett mest på er den nye typen Sharan, og nyeste typen Galaxy. Disse frister definitivt mest.

Jeg er som sagt skeptisk til å ha vogn ved siden av det bakerste setet, men ser det er flere som gjør det. Mannen mener det er greit, og jeg får høre at jeg er hysterisk.

Lastestropper som noen nevnte er kanskje ikke noen dum ide. :gruble:
Mannen jobber offshore, så det er ikke veldig ofte vi er ute og kjører hele familien. Det er helst bare når vi er på helgebesøk hos besteforeldre og på ferieturer. Og som sagt, så har vi takboks.

Men vil vi få plass til en Mountain buggy med bag eller Easywalker sky med bag, bak de bakerste setene på en Galaxy eller Sharan av nyere modell? Om det er plass til det, så faller nok valget på en sånn type bil. Vi får bare lære å pakke lett, sånn at vi klarer oss med takboks til klærne. :)


#18

Hannah sa for siden:

Vi vil komme til å ha to beltestoler, og bilsete til babyen i bilen. Eldstemann sitter uten sete.


#19

Tonjemor sa for siden:

Du vil få plass til tfk, moutain buggy eller easywalker i en galaxy. Vi har Bugaboo donkey tvillingvogn.


#20

Snippa sa for siden:

Vi har prøvd grand, ja. Helt ny. Og ikke en lang 14-åring, men en ekstremt liten en. Vi har 4 barn, og mannnen ville gjerne ha en grand voyager. Men ettet å ha prøvd både nye og gamle modeller måtte han innse at det var for dårlig plass for de bak.


#21

Katta sa for siden:

Tør dere kjøre med mye bagasje ved siden av den som sitter bakerst? Det er mitt hovedproblem, jeg tør faktisk ikke bruke den plassen til noe som helst.


#22

Hannah sa for siden:

Det er her jeg også tenker problemet ligger. Mannen mener det bør gå bra. Jeg er ikke så sikker på at det går bra.

Hvordan løser dere dette da Katta?


#23

Katta sa for siden:

Vi drar ikke noe sted hvor det trengs bagasje. :knegg:

Og så har vi tenkt at vi må ha ny bil. Dvs det er mulig vi kan løse det med takboks.


#24

Huldra sa for siden:

Jeg tenker rømningsvei for de bakerste setene, særlig når man har bagasje ved siden av. Satt i en Caravelle med 2+3+3 og fant ut at det skulle vi ikke ha pga fluktveier.


#25

Hannah sa for siden:

:knegg: Hvilken bil har dere nå da?

Vi har en 307 sw nå. Mannen prøver seg til tider med at vi bare kan kjøpe et ekstra sete til den. :gal: Det er altså ikke aktuelt. :hehehe:


#26

Katta sa for siden:

Vi har touran. Den er jo mindre enn sharan, men jeg er veldig usikker på om vi egentlig løser problemet med en sharan. For sitteplasspolitisk har vi jo plass nok, det er bagasjen som er problemet. I en sharan får man vel plass til et par bæreposer bak bakerste seterad, men det er vel heller ikke noe å dra på bilferie med?


#27

Joy Stark sa for siden:

Vi har ikke bil, men vi leier 7 seter noen ganger i året. Vi har derfor fått prøve mange forskjellige biler. VW Touran var vi veldig fornøyd med og Ford S Max likte jeg også, men det var veldig dårlig bagasjeplass i den. Vi liker Mercedes Vito 9 seter best av de vi har prøvd. Skikkelig god plass og lett å komme seg bak til bakerste rad. Den siste vi hadde nylig var en Fiat Scudo og den var overraskende bra. Godt med bagasjeplass og kan fint brukes til langtur.


#28

Chanett sa for siden:

Vi har slik kassabil med åtte seter. Da er det god plass til biletet, tenåringer og vogn. Og en tur på IKEA.


#29

Tusenogtredve sa for siden:

Da tvillingene var ett år dro vi på 4-dagers ferie. Uten takboks. Det gikk, men bare så vidt. Det som reddet oss var at tvillingene satt i babysetene og vi kunne bruke gulvplassen ved dem.

Neste sommer blir det bilferie - men da med tilhenger ... Vår vurdering er at det er sjelden man har med seg mye bagasje, så det er hverdagsturene som er viktigst. Dessuten er vognperioden kort, så det er et problem som varer i kortere tid enn bilen.


#30

Avatar sa for siden:

Vi var lei av syv-seter, så vi har en BMW 520T og en Nissan Juke.


#31

Stine-mor sa for siden:

Ford S-Max syvseter. Til ferie har vi den største takboksen til Thule i tillegg.


#32

Cuyahoga sa for siden:

Vi var i Østersund med alle fire, tvillingvogn og bagasje to sommere på rad, uten takboks. :knegg: All bagasje forsvarlig sikret, men det var rimelig møysommelig planlagt og pakket. I fjor sommer var vi på to ukers ferie, og da måtte vi ty til takboks. For hverdag og helgeturer er bilen passe stor.

Jeg har bare lånt Touran og jeg synes det er stor forskjell på Touran og Sharan og skjønner ikke helt hvordan jeg skulle klart meg med Touran, men jeg ser jo at folk med Touran klarer seg helt fint, så problemet ligger sikkert i hodet mitt. :knegg:


#33

LilleRosin sa for siden:

Vi har Caravelle, men den må snart byttes ut.

Caravelle er supert, men den er jo svær da. Neste bil tenker jeg skal bli mindre. :følger med:


#34

Hannah sa for siden:

Vi endte opp med en forholdsvis ny Ford Galaxy. Har prøvd den på langtur også, med alle sju setene oppe, men med bare tre unger i bilen, da den minste ikke er født enda. :knegg:

Det gikk veldig greit å pakke for alle sammen, for ei helg bak de bakerste setene. Med vogn, og klær til en person til, må vi nok til med takboks tenker jeg, men det går nok bra.

Veldig fornøyd med valget foreløpig. Stort pluss at man kan skyve på de bakerste setene, det blir litt ekstra bagasjeplass av det.


#35

emin sa for siden:

Ei venninne av meg har 4 barn og Ford Galaxy 2008-modell, og de er veldig fornøyde. :)


#36

Bille sa for siden:

Galaxyen kommer ikke med 4 WD eller?


#37

emin sa for siden:

:niks: Det er ulempen med å velge Ford. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg 4WD på vår 7-seters Ford S-max nemlig. :nemlig:


#38

Bille sa for siden:

Vi (eller kanskje mest jeg, rett skal være rett, mannen er uforholdsmessig skeptisk til Ford..) kunne tenkt oss S-Max aller mest, men vi må rett og slett ha 4 WD pga den bratte veien opp til hytta. Nå har vi Outlander og er veldig fornøyd, og klarer akkurat å presse inn alle barnesetene baki, men får da ikke brukt isofixen. Og når babyen skal over i neste sete har vi et problem. Sharan er vel i grunn den eneste bilen som oppfyller alle våre kriterier, så det blir nok den på sikt.


#39

Spoon sa for siden:

Vi kjøpte ny Sharan i vinter, med 4WD. Og vi har bare to barn! Er kjempefornøyd med bilen, den oppleves ikke så stor som den er synes jeg. Vi har også bratt bakke opp til hytta, og det var en drøm å kjøre der i vinterferien. Vi ønsket oss sjuseter fordi vi har en stor familie, og har allerede hatt med besteforeldre og søskenbarn på småturer. Ungene elsker skyvedørene og glasstaket :D


#40

Bille sa for siden:

Ja, ser at den er veldig praktisk. Utseendemessig liker jeg S-maxen bedre, men Sharan har kommet seg veldig den også, ift tidligere modeller.


#41

Stjerneskuddet sa for siden:

De franske merkene har jo også syvsetere med ganske god bagasjeplass. Citroen c8, Renault espace/grand espace og peugot 807. Mitsubishi grandis.....


#42

GinaK sa for siden:

Broren min har 4 barn. De har S max. Men når de har reist på ferie, type skiferie + vogner på de to minste så har de kjørt 2 biler for å få med alt pikk-pakket.


#43

Blåklokke sa for siden:

Hvorfor ikke Caravelle?? Jeg vil anbefale den på det varmeste. Plass til alt og alle, god plass til bilstoler, vogner og alt annet. I tillegg sitter både fører og passasjerer høyt og romslig, noe som gir mye bedre trivsel hos barna enn i andre biler vi har hatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.