Vi tok ut to kyllingfileter fra fryseren og la dem til tining i kjøleskapet inni en pose på onsdag. Av mange forskjellige grunner ble det aldri tid til å lage den planlagte kyllingsalaten, og i dag er det søndag. Er det trygt å steke dem i dag?
Nei, jeg hadde brukt kyllingen i dag. Jeg synes kyllingen blir utrolig fort dårlig. Om jeg kjøper kyllingfilet på butikken og de ikke blir brukt i løpet av et par dager, fryses de. For jeg har opplevd at kyllingen har ligget en uke i kjøleskapet og luktet helt for jævlig (enda verre enn de normalt lukter), selv om det er flere dager før holdbarhetsdatoen.
Du lukter fort om de er dårlige, for å si det slik. 5 dager er sånn akkuratt på kanten, i mine øyne, men det kan godt hende de er fullt brukbare. Litt avhengig om de var frosne ved kjøp, eller om du selv har fryst de inn. Hvis de da ble fryst inn rett før utløpsdato er det større sjanse for at de er dårlige.
Jeg hadde ikke åpnet posen engang for å lukte på de. De hadde gått rett i søpla for lukten av dårlig kylling sitter i nesa i evigheter etter at man har luktet på det.
Ja, når kyllingen er bedervet er det virkelig ikke tvil. Jeg glemmer aldri den lukta. Mannen syns jeg er i overkant sær på sånt ellers, men den gangen kyllingen ble dårlig, da var han ikke vanskelig altså. Vi brakk oss og måtte lufte lenge og i det hele tatt. Det stinker!
Jeg åpna en pakke med rå kyllingklubber som var dårlig (flere dager igjen til de gikk ut) og det forpesta hele huset. Har aldri kjent ei sånn grusom lukt før, så du merker nok om de er dårlige ja.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.