Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på speltbrød og grovbrød

#1

MokkMokk sa for siden:

Jeg skal prøve meg på litt bakst, og trenger gode brødoppskrifter.
Noen som vil dele? :blomst:


#2

Føniks sa for siden:

Jeg kjøper pakker med speltmel og baker ut disse etter oppskriften på pakken. Tilsetter alltid noe ekstra som solsikkekjerner, gresskarkjerne, gulrot ol. Da blir de veldig saftige og gode.


#3

MokkMokk sa for siden:

Føniks: Blir dette billigere enn å kjøpe "ordentlig" speltbrød f.eks. hos bakeren, vet du det?
Jeg tror nemlig ikke jeg tar meg tid til å bake regelmessig om det ikke er noe å spare på det i forhold til å kjøpe. :sparke:


#4

Føniks sa for siden:

Jeg tror jeg betaler 30 kr for den brødspeltpakken og den gir 2 brød. Speltbrød koster vel rundt 30 pr.stykk. Tror den vi kjøper er fra Møllerns, den finnes i både vanlig og grovt.


#5

MorStine sa for siden:

Signerer Fønern. Jeg gjør enten det, eller kjøper de pakkene der man bare tilsetter vann og gjær. Det er kjempegodt, og ungene elsker når jeg baker rundstykker av dette!


#6

MokkMokk sa for siden:

Da prøver jeg Møllerens. Takk for tips. :blomst:


#7

Angelique sa for siden:

Den lokale bakeren på det stedet vi bor (rett ved barnehagen) driver og tester du økologisk og speltbrød om dagen
Jeg har smakt begge variantene og de er gode :D
Prismessig ligger disse brødene slik at det nok ikke lønner seg å bake selv


#8

safran sa for siden:

Jeg er skeptisk til bruk av sånne pakker når de inneholder:

Sammalt speltmel, siktet speltmel, solsikkekjerner, havremel, tørket surdeig (av rug),
tørrgjær, salt, surhetsregulerende middel (E575), natriumbikarbonat ( E500), vegetabilsk fett og melbehandlingsmiddel (E300).

Men så er jeg litt nøye på sånt, spesielt site halvdel. Jeg ville heller bare brukt halvparten hvetemel og resten kan være en blanding av ulike grove typer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.