Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dampkoking av grønnsaker

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg har lyst til å begynne med dampkoking av grønnsaker etter jeg leste hvor mye det faktisk hadde å si for næringsinnholdet. Jeg kjøpte en kjeleinnsats på Ikea, men den er for stor til kjelene våre så da må vi evt kjøpe en ny kjele også. Men hva er enklest og greiest? Det finnes jo dampkoker som f.eks. denne:

Eller hva med en dampkoker til mikroen?

[img]http://www.elkjopbusiness.no/img/0~ES6MULTISTEAMER~250~250~1[/img]

Noen med erfaringer? Det er fristende med den elektriske dingsen, og virker jo særdeles enkeltpenkelt med oppskrifter og whatnot. Men den tar jo mye plass vil jeg tro. Burde kanskje rote frem manualen til mikroen også. Vi har nemlig en avansert sak, så mye mulig det er noe den kan gjøre som vi ikke har fått med oss? :sparke:

Vil også legge til at vi kommer til å lage mye babymat fremover også.


#2

venla sa for siden:

Vi bruker en sånn vanlig kjele-dampkoker av denne typen.

Aner ikke merke, muligens fra tv shop (fått i gave). Men den fungerer helt utmerket. Bruker den hver uke, både til damping og hvis vi skal lage mos. Kjeledelen er såpass stor at den brukes når vi lager store porsjoner av noe.


#3

Meissa sa for siden:

Vi bruker bare en sånn rist i bunnen. Fungerer helt greit og kjøpes billig på rema. Vi har i to ulike størrelser.


#4

Fibi sa for siden:

Jeg hadde en dampkoker som den på bildet i HI. Den var genial! Den hadde egen innsats for ris også. Kunne koke poteter, egg, grønnsaker, dampe opp frosset (ferdigkokt) pinnekjøtt og alt mulig gøy. Og sterilisere flasker da Leo var baby. :knegg: Slang jeg nedi en smørklatt ble det smørdampet.


#5

Nip sa for siden:

Bruker denne endel :)


#6

Simone sa for siden:

Det gjer vi og. Det enkle er ofte det beste! Vi har rett og slett ikkje skapplass til eigne duppedingsar til alt mulig. Bruker rist både til damping av poteter og andre grønnsaker. Det er faktisk svært sjelden at vi koker poteter og grønnsaker. I 99% av tilfellene bruker vi damping.


#7

ElinM sa for siden:

Jeg har noe liknende som Venla viser. Den ble brukt en del for mange år siden, men jeg syns egentlig den tar stor plass og ikke er så veldig praktisk. Nå bruker jeg kun rist i kasserolle, og den brukes stadig. Jeg damper grønnsaker og poteter konsekvent.


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har sånn dampkoker i tre etasjer som vises her. dem er super, og nå ble jeg litt inspirert til å bruke den mer. Hele måltider kan tilbredes i den, det er veldig praktisk og greit.


#9

IzziCreo sa for siden:

Høres jo bare utrolig digg ut! :D

Fibi og Mrs. Longbottom: Er det mange oppskrifter i heftet som følger med? Tilbreder dere fisk i den? Får dere da luktet heeeelt ut av beholderen igjen? Jeg får hattifnatten av fiskelukt dessverre, og synes det hadde vært topp med noe som ikke fikk hele huset til å stinke :sparke: Tar det lang tid å dampe f.eks. blomkål, gulrøtter, ris og poteter?


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det er mye fisk jeg tilbereder i den, har aldri merket lukt. Delene går i oppvaskmaskina. Jeg dampet sjelden ris, da vi ikke egentlig spiser så mye av det. Ellers legger jeg det som trenger mest tid nederst, og det som trenger lite tid øverst, og satser på at det er ferdig ca samtidig.


#11

iben sa for siden:

Jeg bruker min tupperware micro riskoker til å dampe grønnsaker i microbølgeovnen. Funker kjemepfint:)


#12

Bayone sa for siden:

Det hadde jeg ikke tenkt på. Den har jo jeg også. Hvor lang tid bruker du på f.eks. brokkoli eller gulrot?


#13

Pegasus sa for siden:

Vi damper grønnsakene i dampovn. Men rist i kasserolle funker i grunn like bra, hvis jeg skal være helt ærlig.


#14

iben sa for siden:

Har bare prøvd med frosne grønnsaker og de har jeg inne i 5-6 minutter.


#15

Njulaif sa for siden:

Jeg "koker" det meste av grønnsaker i microen, men bruker ikke noen spesiell beholder eller noe. Jeg bare kutter det opp, har det i en helt vanlig plastbolle eller annen microegnet bolle sammen med vann. Gulrot i biter feks kjører jeg på max ca 2 x 1,5-2 minutter. Grønnsakene blir kjempegode synes jeg; ikke overkokte og god smak.

Vet ikke helt om dette går under dampkoking riktignok, men de holder i alle fall både sprøheten og næringsinnholdet bedre enn når man koker i vann i kjele. :jupp:


#16

Skilpadda sa for siden:

En egen, stor dings til dampkoking virker ikke fristende på meg, men nå har vi det veldig fullt på kjøkkenet, da. Vi dampkoker stort sett alltid grønnsaker i en innsatsgreie i en vanlig kasserolle, begge deler fra Ikea.

Hvis du har kjøpt en for stor innsats, ville i alle fall jeg heller kjøpt en større kjele som passer til enn et eget elektrisk apparat bare til dampkoking. :) Kjelen kan jo brukes til andre ting også.


#17

Toffskij sa for siden:

Jeg pleier å «koke» grønnsakene i 2 cm vann i en vanlig kjele, jeg. Da blir de for det meste dampet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.