Men den smaker jo ikke brun lapskaus hvis jeg lager lys og bare putter sukkerkulør oppi. Er det ikke noe med kjøtt som bør brunes også, da?
Jeg er litt :blånn: på dette området, så jeg trenger litt teskje. :knegg:
Pinnekjøttet bruker du i lys lapskaus, ja. Eller tar med ut i marka og griller på bål i helga.
Brun lapskaus lager jeg med brunsaus, grønsaker (frossenblanding eller grønsaksrester fra middagen dagen før) og kjøtt. (Helst oksekjøtt, men svinekjøtt og lammekjøtt går også fint, da det gjerne er den type rester vi har og bruker til denne type middag.)
Jeg bruker grønnsakskraft/buljong i lys lapskaus, og kylling- eller kjøttbuljong/kraft i brun lapskaus. Smaken blir annerledes. Salt kjøtt er godt i både lys og mørk lapskaus.
Jeg bruner kjøtt og beina og lar det koke en stund før jeg har opp i grønnsaker. Fyller på med vann og lar alt koke en stund til. Jeg liker lapskausen litt tykk så jeg tykner den med en pose med potetmos. Og jeg bruker også sukkerkulør for å få den mørk nok.
Lapskaus er i grunn veldig enkelt hadde det ikke vært for all jobben med å skrelle og dele opp alle grønnsakene. :knegg:
Jeg steker mørbrad i ganske mye Melange, og heller alt over i gryten. Heller i vann og lar det hele koke en god stund før jeg putter oppi poteter og grønnsaker samt vann. Heller jevning med sukkerkulør i når grønnsakene er ferdigkokte. Blir supert :jupp:
Nei, vil nok ikke puttet pinnekjøtt oppi...
Jeg bare lager brun saus og har oppi noe kjøttgreier og grønnsaksblanding. :knegg: Kjøttgreier kan være stekrester, karbonaderester og pølse. Pinnekjøtt ser jeg ikke for meg at passer.
Jeg gjør omtrent som Katta: Lager brun saus (med kjøttbuljongterning i hvis jeg ikke har kraft) har oppi frossen lapskausblanding og noe kjøttgreier. Det kan være kjøttrester, pølse, karbonade.
Jeg tror pinnekjøtt er veldig godt i lapskaus. Eller, jeg vet det, for jeg har smakt.
Lenge siden jeg har lagd dette, men jeg lagde ofte brun lapskaus med rester av svinestek eller oksekjøtt. Da hadde jeg ofte også rester av god brun saus og poteter og grønnsaker, så det ble en lettvint middag også. :)
Lapskaus slik jeg er vant med hjemmefra:
Bruner biter av oksekjøtt så de er jevnt brune. Peprer og salter litt. Heller på vann, slenger oppi et par kraftben, og koker minst 1/2 time. I mens skreller jeg poteter og gulrøtter, og kutter i passelige biter. Har oppi med kjøttet og koker. Skyller og hakker purre også, som får koke med ca siste kvarteret.
Dette blir en enkel men veldig god lapskaus, synes i allefall jeg da.
Enda bedre dagen etter som restemat.
Dette ble en skikkelig middagsinspirasjonstråd for meg! Her fikk jeg så mange tips. Hverdagslapskausen igår bestod av en pakke lapskausgrønnsaker samt en vårløk pluss en pakke 5% kjøttdeig som jeg stekte og hadde oppi grønnsakene som nesten var ferdigkokt. Det fikk koke sammen ned meljevning en stund pluss suppebuljong og det smakte utmerket.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.