Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Brun lapskaus

#1

rine sa for siden:

Jeg er mye mer glad i brun enn i lys lapskaus, og lurer på om noen har enkle og gode oppskrifter på brun lapskaus. :blafre:

Jeg har også mye pinnekjøtt igjen fra søndagens middag, men disse går vel kanskje ikke an å bruke i brun lapskaus, bare i lys? :vetikke:


#2

Magica sa for siden:

Det er to måter å få lapskausen brun på:

  1. Sukkerkulør
  2. Brune smør og mel lenge.

Kjøp ferdig frossen lapskausblanding, eller velg grønnsaker selv.

Kok kraft eller bruk buljong.

Potet, gulrot, kålrot, sellerirot og purre er nødvendig syns jeg.


#3

rine sa for siden:

Men den smaker jo ikke brun lapskaus hvis jeg lager lys og bare putter sukkerkulør oppi. Er det ikke noe med kjøtt som bør brunes også, da?
Jeg er litt :blånn: på dette området, så jeg trenger litt teskje. :knegg:


#4

Syrinx sa for siden:

Pinnekjøttet bruker du i lys lapskaus, ja. Eller tar med ut i marka og griller på bål i helga.

Brun lapskaus lager jeg med brunsaus, grønsaker (frossenblanding eller grønsaksrester fra middagen dagen før) og kjøtt. (Helst oksekjøtt, men svinekjøtt og lammekjøtt går også fint, da det gjerne er den type rester vi har og bruker til denne type middag.)


#5

Nima sa for siden:

Og pinnekjøtt passer finfint Rine. Det blir nok bedre enn den kjedelige pølsen som er i min lapskaus idag. :)


#6

Niobe sa for siden:

Jeg bruker grønnsakskraft/buljong i lys lapskaus, og kylling- eller kjøttbuljong/kraft i brun lapskaus. Smaken blir annerledes. Salt kjøtt er godt i både lys og mørk lapskaus.


#7

Kula sa for siden:

Jeg bruner kjøtt og beina og lar det koke en stund før jeg har opp i grønnsaker. Fyller på med vann og lar alt koke en stund til. Jeg liker lapskausen litt tykk så jeg tykner den med en pose med potetmos. Og jeg bruker også sukkerkulør for å få den mørk nok.

Lapskaus er i grunn veldig enkelt hadde det ikke vært for all jobben med å skrelle og dele opp alle grønnsakene. :knegg:


#8

kamp sa for siden:

Brun kjøttet først og ha oppi en dæsj tomatpure :)


#9

IzziCreo sa for siden:

Jeg steker mørbrad i ganske mye Melange, og heller alt over i gryten. Heller i vann og lar det hele koke en god stund før jeg putter oppi poteter og grønnsaker samt vann. Heller jevning med sukkerkulør i når grønnsakene er ferdigkokte. Blir supert :jupp:
Nei, vil nok ikke puttet pinnekjøtt oppi...


#10

Katta sa for siden:

Jeg bare lager brun saus og har oppi noe kjøttgreier og grønnsaksblanding. :knegg: Kjøttgreier kan være stekrester, karbonaderester og pølse. Pinnekjøtt ser jeg ikke for meg at passer.


#11

mina sa for siden:

Jeg gjør omtrent som Katta: Lager brun saus (med kjøttbuljongterning i hvis jeg ikke har kraft) har oppi frossen lapskausblanding og noe kjøttgreier. Det kan være kjøttrester, pølse, karbonade.
Jeg tror pinnekjøtt er veldig godt i lapskaus. Eller, jeg vet det, for jeg har smakt.


#12

Filifjonka sa for siden:

Lenge siden jeg har lagd dette, men jeg lagde ofte brun lapskaus med rester av svinestek eller oksekjøtt. Da hadde jeg ofte også rester av god brun saus og poteter og grønnsaker, så det ble en lettvint middag også. :)


#13

mamaria sa for siden:

Lapskaus slik jeg er vant med hjemmefra:
Bruner biter av oksekjøtt så de er jevnt brune. Peprer og salter litt. Heller på vann, slenger oppi et par kraftben, og koker minst 1/2 time. I mens skreller jeg poteter og gulrøtter, og kutter i passelige biter. Har oppi med kjøttet og koker. Skyller og hakker purre også, som får koke med ca siste kvarteret.
Dette blir en enkel men veldig god lapskaus, synes i allefall jeg da.
Enda bedre dagen etter som restemat.


#14

Mamari sa for siden:

Dette ble en skikkelig middagsinspirasjonstråd for meg! Her fikk jeg så mange tips. Hverdagslapskausen igår bestod av en pakke lapskausgrønnsaker samt en vårløk pluss en pakke 5% kjøttdeig som jeg stekte og hadde oppi grønnsakene som nesten var ferdigkokt. Det fikk koke sammen ned meljevning en stund pluss suppebuljong og det smakte utmerket.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.