Jeg har savne hvit saus siden ungen ble satt på melkefri diett, og jeg har prøvd å lage med havremelk, soyamelk, både havre- og soyamelk og sikkert mye annet, men det blir jo bare ikke godt.
I jula laget jeg risgrøt med kokos- og soyamelk, og det var fantastisk. Er det sannsynlig at det blir det om jeg prøver meg på hvit saus også?
Rismelk har jeg prøvd, det blir ikke godt. Rismelk egner seg svært dårlig til oppvarming, og forsåvidt bruk i det hele tatt, i mine øyne.
Det hadde vært fint om noen kunne komme med kvalifisert gjetning i det minste, før jeg prøver ja, for jeg er så lei av å lage mat som ikke blir spist. :knegg:
Jeg synes soyafløte er best til den bruken, selv om det naturlig nok ikke blir helt som med vanlig melk. Med kokosmelk får du jo kokossmaken, og den passer ikke til alt synes jeg .
Kokosmelk tror jeg ikke blir godt altså. Jeg lager hvit saus med usøtet soyamelk, har fått tilbakemedinger på at den ikke smaker særlig ulikt vanlig hvit saus. Til lasagne har jeg noen skjeer næringsgjær i, det gir litt ostesmak. Lager den som vanlig hvit saus, bare med melkefri margarin og soyamelk. Må være den usøtede, altså.
Her er sausekapittelet på bloggen min, har noen hvite der. Modde får bare fjerne linken om det sees på som reklame, men tenkte kanskje det var greit å dele noen ideer.
Jeg lager hvit saus med Oatley havrefløte, maisennamel og litt sennep, salt og pepper. Man kan ikke forvente at det blir den samme sausen som vanlig hvit kumelk-saus, men det blir en god, hvit saus. Vi liker den godt og jeg varierer gjerne smakstilsetningen litt etter hva den skal serveres til.
Pass på at sausen ikke skal koke etter at du har i maisenna. Da blir det grøt.
Fiskebollesaus lager jeg faktisk med fiskekraft i stede for melk til vanlig. Jevner bare med smørjevning, har i litt løk og bruker det krydderet jeg ønsker.
Jeg bruker havremelk når jeg lager hvit saus. Lager den ved og smelte smør og røre i mel. Sper med krafta fra fiskebollene og har i en dæsj med havremelk til slutt. Det blir kjempegodt og ingen merker forskjell fra den vanlige. :D
Vår melkeintolerante i huset får stort sett tilberedt mat med Tine laktosefri melk-og fløteprodukter og det funker bestandig og smaker godt som vanlig melk. Kan dere ikke bruke disse produktene?
Sønnen min tåler ikke melkeprotein, nei. Jeg hadde vært særdeles lykkelig om det "bare" var laktose han ikke tålte. Hvit saus med havremelk har jeg forsøkt, men jeg klarer ikke korn-smaken. Det eneste jeg spiser laget med havremelk er pannekaker. Å lage én saus til ungen og én til meg er heller ikke aktuelt.
Kan dele oppskrift, men får antagelig ikke gjort det før helga. Gi et pip i tråden om jeg glemmer det.