Noen som har tips til en god suppe jeg kan tilberede dagen før servering? Eller kan jeg kanskje det med hvilken som helst suppe? Jeg er ytterst lite bevandret i suppeland.
Vi er en 10-11 stykker som skal ha en sen fredagslunsj og jeg tenkte en suppe måtte være midt i blinken. For å unngå posesuppe må jeg evt. lage den kvelden før og varme opp igjen rett før servering.
Tomatsuppe er uaktuelt, ellers tar jeg veldig gjerne imot tips og/eller oppskrift! :jupp:
Jeg lager veldig ofte en sterk og god linsesuppe. Vet ikke om det kunne vært noe?
Til 4 (middags)porsjoner:
1 boks hermetisk tomat
1 løk
2 gulrøtter
1 boks kokosmelk
1 boks linser
6 dl vann
1 buljongterning
1-2 ss curry paste (avhengig av hvor sterk du vil ha den)
Kokes opp, og småkoker til gulrøttene er møre. Dersom du ønsker å ha linsene hele, stavmikser du suppa før du tar dem oppi. Jeg pleier å stavmikse alt, og får en god og fyldig suppe.
Iblant bytter jeg ut linsene med kikerter. I blant tar jeg oppi mer grønnsaker avhengig av hva jeg har i hus. Det meste funker, og det meste går på slump.
Serverer med brød.
Linsesuppe hørtes godt ut, tiddelibom, jeg har spist en veldig god variant et par ganger på en indisk restaurant. Hva er "en boks linser" i denne sammenhengen? Hermetiske?
Du kan som du sier egentlig lage hvilken som helst slags suppe, så om du har en oppskrift du liker godt kan du gjerne bruke den. Når man vet at man ikke skal spise suppen før dagen etter kan man eventuelt vente med å ha i fløte/egg/melk til suppen skal varmes opp. Men når det bare er snakk om en dag er det ingen krise å ha det i når det lages heller.
Gulasj er jo veldig godt da, men det er jo mer middag enn suppe egentlig. Den er best om den er laget dagen før. Det er tomatpuré i den da, så det går kanskje ut om tomatsuppe ikke er aktuelt?
Neida, går fint å lage noe med tomatpuré! :jupp: JEG liker bare ikke tomatsuppe, sånn virkelig ikke, og da gidder jeg selvsagt ikke lage det heller!! :knegg:
Jeg har lagt ut oppskrift her før, så da bare kopierte jeg den:
Gulasj til 4 personer
5-600 gram bankekjøtt
600 gram poteter
4 store gulrøtter
1 stor løk
8 fedd hvitløk
6 ss paprikapulver
4 ss tomatpuré
1 rød paprika
2 liter kjøttbuljong laget av 4 buljongterninger
salt, pepper, evnt. maisenna til jevning
evnt. 1/4 ts karve
Olje til steking
Jeg gjør som TV-kokkene og har alle ingrediensene klare på forhånd i små skåler, det er veldig greit når det putrer og freser som verst.
Kjøttet skjæres i biter og brunes i oljen. Tilsett salt, pepper og løk. Deretter tomatpuré, paprikapulver og presset hvitløk. Hell på buljong og la det koke i minst en time, gjerne to og tre også. Skrell poteter og gulerøtter og del opp i biter, del opp paprikaen i små biter også. La dette koke med i minst 45 minutter. Retten kan jevnes med maisenna. Noen liker ørlittegrann karve oppi, 1/4 ts, men jeg bruker det aldri.
Kyllingsuppe.
1 paprike, 1 purre og en løk brunes i panne.
1 liter vann kokes opp med 2 hønsebuljong, ha oppi 1 boks creme fraiche.
Ha grønnsakene oppi kraften, tilsett 1 (grillet kylling) i småbiter.
Ha oppi en liten boks mais.
Smak til med karri, salt og pepper.
La koke i 5-10 min.
Utrolig god suppe, og nesten enda bedre dag 2.
Og så jeg som skulle foreslå tomatsuppe! Kantinen på jobb har tomatsuppe annenhver uke. Kjempepopulær! Selvsagt hjemmelaget, aldri helt lik. VI gleder oss til fredagene og håper det er rett uke.