Jeg har som mål å kaste så lite mat som mulig, og håper flere har lyst til å dele tips om hva man kan bruke ulike rester til.
Her er mine så langt:
Rester av tacolefser/lomper: Legg revet ost og evnt litt skinke i biter på en lefse, ta en annen lefse oppå og stek på middels varme i stekepanna. Stekes på begge sider og deles opp med pizzahjul. Perfekt kveldskos!
Rester av melk/rømme/fløte ol: Vafler og pannekaker med grovt mel.
Alle små kjøttrester etter middagen: Bruke i salat til lunsjen dagen etter
Rester av kjøttsaus (av typen man bruker til pasta): Lag omelett og bruk det som fyll
Rester av laks: Mos den med litt rømme, litt krydder og feks purre eller vårløk - perfekt på brødskiva
Rester av gammelt brød: Arme riddere! :nam:
Grønnsaksrester av typen brokkoli, paprika, blomkål, løk, squash, gulrot, sopp osv: Deles i biter og freses lett i en stor kjele, hiv et passende antall bokser knuste tomater over sammen med litt krydder. La koke et par timers tid og stavmiks etterpå. Herlig tomatsaus som kan fryses i porsjoner, med usynlige grønnsaker.
Risrester: Lage stekt ris, med feks litt påleggsskinke og litt frosne grønnsaker/erter
Ikke helt rester men om man har masse grønnsaker man trenger å bruke og noe kjøtt og litt buljong blir det god lapsaus. Det "måtte" vi ha forrige uke. Da fikk jeg også brukt opp stekt karbonadedeigrester fra dagen før.
Du kan lage quesedillas (lurer på om det var riktig stavet.....). I tillegg til ost kan du ha tomater i små biter, gjerne rømme, guacamole, kylling/biffrester. Populært på restauranter i USA, som hovedrett eller forrett.
Vi har også sjelden middagsrester, og har dessuten hund som gjerne tar det lille som alltid blir igjen på snuppas tallerken. Jeg skulle gjerne hatt rester så jeg kunne hatt med til lunsj dagen etter, men det skjer heller sjelden.