Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matretter med egg

#1

mamaria sa for siden:

Vi har et vakkert knippe høner som trofast forsyner oss med 12-13 egg hver eneste dag. Vi koker og steker en del egg, samt lager omeletter og eggehakk. Jeg er litt tom for ideer for å få brukt eggene. Har du en god oppskrift med (mye) egg i? Det kan både være bakverk, middager, kaker osv.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Høner spiser også sine egne egg for å få i seg kalsium, sånn i tilfelle du ikke får brukt dem. :)


#3

Nip sa for siden:

Kunne dem ikke bare latt være å la det sive så mye kalsium inn i egget i utgangspunktet... :D

Pai
Pannekaker
I lavkarbomat er det endel egg så kanskje noen oppskrifter fra det er fin inspirasjon.

Tomatsuppe med egg


#4

Mirmell sa for siden:

Ostesufflé, div. gratenger og paier, suksessterte og sukkerbunn (begge deler kan jo fryses),


#5

Syrinx sa for siden:

Lage is av gulene, marengs/pavlova av hvitene.


#6

Christa sa for siden:

Vi bruker en del egg når vi har stekt ris eller stekte nudler.
Og så lager jeg eggesalat i helgene. Kokt, hakket egg, majones, rømme, vårløk som finhakkes, kryddes med hvitpepper og sortpepper.


#7

Che sa for siden:

majones!


#8

Turban Smukk sa for siden:

Hjemmelaget majones eller aioli
Eggesalat og andre påleggssalater med hjemmelaget majones
Pasta carbonara


#9

Meissa sa for siden:

Creme brulee og pavlova. :lol:


#10

konsulenten sa for siden:

To rå eggeplommer i smoothie med litt bær, superfrokost. Til og med barna mine liker det. Jeg gidder ikke dra frem blenderen så ofte så jeg bare visper eggeplommer med litt kefir, og litt kanel på toppen. :nam: Eggehvitene kan du lage kokosboller av, eller du kan ha ekstra eggehviter i omelett/eggerøre. Du kan lage majones med hele egg eller bare eggeplommer. Bearnaisesaus. Iskrem. Bakte egg (ha ett egg i hver sin porsjonsskål med litt krydder og grønnsaker og bak i ovnen). Hjemmelaget vaniljesaus (til frukt/bær eller gelé). Alskens pudding og gratenger.



#12

Njulaif sa for siden:

Hmmm... Det meste jeg umiddelbart tenkte på er allerede nevnt, bortsett fra:

  • djevelegg (sånne halve, kokte egg med "fyll")
  • spansk tortilla (potetomelett)
  • stekt ris
  • pannekaker og vafler

Og så søkte jeg på matprat, de har masse forskjellige oppskrifter:
www.matprat.no/sok?q=egg


#13

Mjau sa for siden:

Eggesmør på fiskeretter.
Det er også godt å røre et rått egg ut i suppe eller saus før det serveres. :jupp:
Pai


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.