Jeg hadde planer om å lage mengder med kokosmakroner før jul, men det ble med planene, så nå har jeg flere pakker med kokosmasse til overs. Har dere oppskrift på noe godt man kan bruke dette til? Helst ikke småkaker, men gjerne noe søtt, dessertaktig.
Jeg har oppskrift på en utrolig god kokoskake:
Sukkerbrød:
4 egg og 2 kopper sukker piskes til stiv eggedosis.
Tilsett 1/2 kopp kokende vann mens du pisker.
Bland 2 kopper mel, 2 ss potetmel og 2 ts bakepulver som du tilsetter gradvis og forsiktig.
Stek på 180 grader i ca 45 minutter.
Kok tre pakker freia vaniljesaus for koking, men med en 1/2 dl mindre melk pr pakke enn det står på oppskriften. Avkjøl. pisk 1/3 l fløte til krem og bland med vaniljesausen. Du kan lage helt hjemmelaget vaniljekrem etter samme modell også. Konsistensen skal være litt tyngre enn helt fluffy krem.
6-7 ss smør eller margarin smeltes i en kjele på av varme. Tilsett 3/4 pakke kokos og 6-7 ss sukker. Rør alt sammen på svak varme til kokosen har blitt gyllen. Det må ikke bli brent!
Del kaken i to, smør vaniljekrem i mellom, og over hele kaken. Dekk deretter med kokos.
Ellers er kokos godt i hjemmelaget musli, jeg har lagt ut en oppskrift tidligere.