Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?

#1

vixen sa for siden:

:humre:
Jeg har nemlig tatt ut et fra fryseren som jeg fikk til jul. Litt usikker på hvordan jeg skal angripe dette. Noen som kan hjelpe meg? Langtidssteking?, I pose?Dele det og steke i stykker eller helstekt? Tenkte å servere med portvinssaus, jordskokkpure, poteter og gele/hjemmelaget plommechutney. Ok tilbehør?


#2

konsulenten sa for siden:

Jeg hadde langstekt. Med kombidamp siden jeg har dampovn, ellers brukt stekeovn. Stekepose har jeg ikke erfaring med. Når steika var vel fortært hadde jeg kokt kraft på beinet, det er min siste dille. Hver gang vi har hatt kjøtt med bein så koker jeg kraft etterpå. Har i kjøleskap ca en uke, eller fryser ned. Nå har jeg alltid god kraft i bakhånd til supper og sauser.

Tilbehøret høres kjempegodt ut!


#3

vixen sa for siden:

For å finne ut hvordan jeg skal langtidssteke det kan jeg bare google på hjortestek da? Får det jo ikke oppi panne for bruning før jeg steker det tror jeg. Bare salt, pepper på steka og legge det i panne med vann, løk, hvitløk og litt grønnsaker? Du har ikke tilfeldigvis en oppskrift eller kan forklare meg hvordan jeg skal gjøre det? :



#5

konsulenten sa for siden:

Har ingen oppskrift. Men google litt hjortestek, du. Det er sikkert lurt å bruke termometer. Det går an å brune i stekeovnen om du ikke får plass i panna, du kan ha høy varme først og så skru ned.

Du kan legge det i panne med grønnsaker og litt vann, eller kanskje på rist over.


#6

Toffskij sa for siden:

Jeg stemmer for bruning og termometer. :jupp:


#7

Malus sa for siden:

Bruk samme oppskrift som for klassisk helstekt lammelår. 2-3 timer på 130grader.


#8

Trulte sa for siden:

Gi det bort. Det ville jeg gjort.


#9

vixen sa for siden:

Er du gal trulte?:humre:

Det er jo så godt!!


#10

Toffskij sa for siden:

Det er greit det, bare du gir det til meg. :vilha:


#11

Maxine sa for siden:

Jeg ville spist det.


#12

vixen sa for siden:

Har nå vært på polet og handlet god rødvin så om ikke steken blir vellykket har man iallefall god vin i morgen. Champagne kjøpte jeg også. Helg ass!


#13

Toffskij sa for siden:

Bruk steketermometer, så blir det temmelig garantert bra. Jeg ser folk anbefaler kjernetemperatur på rundt 55 grader for å få mørt, rosa kjøtt, altså en del lavere enn det man typisk opererer med til f.eks. lam (hvor mitt magiske tall er 62).

Høres ut som om det blir en bra helg! :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.