:humre:
Jeg har nemlig tatt ut et fra fryseren som jeg fikk til jul. Litt usikker på hvordan jeg skal angripe dette. Noen som kan hjelpe meg? Langtidssteking?, I pose?Dele det og steke i stykker eller helstekt? Tenkte å servere med portvinssaus, jordskokkpure, poteter og gele/hjemmelaget plommechutney. Ok tilbehør?
Jeg hadde langstekt. Med kombidamp siden jeg har dampovn, ellers brukt stekeovn. Stekepose har jeg ikke erfaring med. Når steika var vel fortært hadde jeg kokt kraft på beinet, det er min siste dille. Hver gang vi har hatt kjøtt med bein så koker jeg kraft etterpå. Har i kjøleskap ca en uke, eller fryser ned. Nå har jeg alltid god kraft i bakhånd til supper og sauser.
For å finne ut hvordan jeg skal langtidssteke det kan jeg bare google på hjortestek da? Får det jo ikke oppi panne for bruning før jeg steker det tror jeg. Bare salt, pepper på steka og legge det i panne med vann, løk, hvitløk og litt grønnsaker? Du har ikke tilfeldigvis en oppskrift eller kan forklare meg hvordan jeg skal gjøre det? :
Har ingen oppskrift. Men google litt hjortestek, du. Det er sikkert lurt å bruke termometer. Det går an å brune i stekeovnen om du ikke får plass i panna, du kan ha høy varme først og så skru ned.
Du kan legge det i panne med grønnsaker og litt vann, eller kanskje på rist over.
Bruk steketermometer, så blir det temmelig garantert bra. Jeg ser folk anbefaler kjernetemperatur på rundt 55 grader for å få mørt, rosa kjøtt, altså en del lavere enn det man typisk opererer med til f.eks. lam (hvor mitt magiske tall er 62).
Høres ut som om det blir en bra helg! :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.