Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til bursdagsmeny uten egg, melk og nøtter

#1

Katta sa for siden:

Treern blir fire og vi har fått beskjed om en gjest som ikke tåler egg, melk og nøtter. De er innstilt på egen mat, men jeg tenker å prøve å få til at han kan spise mest mulig. Men da trenger jeg hjelp til å finne en meny som fungerer. Noen tips til hva jeg lager?

Jeg bare håper det ikke kommer noen som trenger glutenfritt eller halal i tillegg.


#2

Niobe sa for siden:

Gele?


#3

oslo78 sa for siden:

Melkefrie pølser med lomper? (Det er ikke melk eller egg i lomper, er det vel)

Kaker uten egg finnes det jo mange av, men uten melk i tillegg blir plutselig mer komplisert. Kan rismelk eller soyamelk brukes i stedet?


#4

liefje sa for siden:

Akkurat det jeg skulle til aa si. :fnis:

Spör foreldrene!


#5

millact sa for siden:

Finnes det sjokoladekake uten melk også? Sjekk www.detsoteliv.no . Crazy cake oppfyller vel kravene dine. Det er ikke nøtter eller spor av nøtter i Freia sin bakekakao (dobbeltsjekk gjerne, kan ha endret seg).


#6

Isolde sa for siden:

Pølser i brød/lompe (leiv vidar sine er alle melkefrie(og allergenfrie) og man får store pakker til 40kr på obs)

Hamburgere

Pizza hvor du lager en liten en med chips som ost.

Møllerens kakemons langpannekaker og muffins er egg og melkefrie.

Gele med havrevaniljesaus.


#7

millact sa for siden:

Saftis pinner?


#8

Isolde sa for siden:

Lolipop er uten melk i sjokoladen hvertfall. Og Solstick.


#9

Lhi-My sa for siden:

Anbefaler [url]www.utenmelk.no[/url] Der er det oppskrifter på all slags mat og det meste av det er også eggefritt.


#10

Filifjonka sa for siden:

Det er en sjokoladekakemiks som er uten egg og melk, mener å huske at det er Møllerens.


#11

Lhi-My sa for siden:

Denne synes jeg er god. Iallefall ca hundre ganger bedre enn posesjokoladekake.

Muffinsoppskriften på utenmelk.no er også grei, men da må du bruke No Eggs. Kanskje greit å slippe å kjøpe slike spesialvarer hvis du ikke har bruk for det så ofte.


#12

Filifjonka sa for siden:

No Eggs syns jeg var et helt håpløst produkt. Jeg prøvde meg på flere oppskrifter med det, og ingenting ble bra. Og jeg kan bake, det var ikke der problemet lå.


#13

Lhi-My sa for siden:

Nei, det kan være utfordrende å bruke No Eggs. Det er ikke alltid jeg fikk det til å bli vellykket heller. Jeg slipper heldigvis å bruke det mer siden min allergiker ikke reagerer på egg lenger.


#14

Isolde sa for siden:

Jeg synes møllerens sine melke og eggefrie kaker er mer enn godtnok til en 4årsdag. Muffins uten melk synes jeg blir så tørt. De er gode med en gang de kommer ut av ovnen, men så blir de så fort tørre.


#15

Filifjonka sa for siden:

Nei, det har heldigvis gått over hos sønnen min også.


#16

Acino sa for siden:

Planil er en sjokolade du finner i "allergimathylla" i butikken; den er helt fri for spor av nøtter. Flere av de(alle?) er melkefrie også. Fungerer supert til å bake med sånn i tillegg til at den er god.

Hva med å lage pizza? Lage bunnen selv osv, så vet du hva som er i. Knuste tortillachips(om den som ikke tåler nøtter kan spise mat merket med "kan inneholde spor av", mulig der er tortillacips uten spor av, jeg har ikke sjekket) istedenfor ost.

Fruktspyd/marshmellows/jordbær osv med smeltet sjokolade?


#17

Dronningen sa for siden:

Appelsinmuffins kan lages uten egg og med melkefritt smør. De lages med appelsinjuice.

En ferdigsjokoladekake kan lages. Husker ikke navnet. Jeg lagde glasur av kakao, melis, vann og litt melkefritt smør.

Dette kan spises av alle.


#18

star sa for siden:

Er den glutenfri også?

Toro sin langpanne er melk og glutenfri, men inneholder egg.
Jeg brukte havremelk i kringla jeg laget forrige helg og den ble bra. No egg syns jeg da har funket greit på vafler og pannekaker. Kaker har jeg heller funnet oppskrifter uten egg.


#19

Dronningen sa for siden:

Tror det var møllerens vi brukte ja. Er ikke glutenfri.


#20

Katta sa for siden:

Jeg håper han kan spise ting som "kan inneholde spor av" altså, hvis ikke kan han jo egentlig ikke spise her tenker jeg, alt som er i huset her kan jo inneholde spor av nøtter etter den definisjonen, det har jo blitt laget ting med nøtter i mitt kjøkken som da blir samme produksjonsanlegg. :S


#21

celebelen sa for siden:

Jeg har brukt en vanlig sjokolademuffinsoppskrift, og byttet ut melk med appelsinjuice, egget med No Eggs og smøret med melkefri margarin. (Også byttet jeg ut hvetemel med jyttemel, men det slipper jo du).


#22

Katta sa for siden:

"Melkefritt smør" - hva er dette i praksis?



#24

millact sa for siden:

Det er vel den blå soya smøret.


#25

Katta sa for siden:

Og sånn strøkakepynt - er det grei materie?


#26

Acino sa for siden:

Forskjellen hjemme hos deg til f.eks en sjokoladefabrikk er at du faktisk vasker utstyret ditt(jeg antar det iallfall :humre:) imellom hver gang du bruker det til noe annet - de store maskinene i f.eks sjokoladefabrikker blir faktisk ikke demontert og vasket for hver sort sjokolade.


#27

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker så og si aldri No egg, og baker både muffins, kaker osv, som blir kjempegode. No egg er totalt unødvendig for god bakst.

Jeg har jo alltid egg- og melkefrie barnebursdager. Prikker deg link til bloggen min, der finner du de to kakene jeg serverer oftest. Regnbuekake (masse farger inni) og knallgod, saftig sjokoladekake som alle elsker. Ligger også veldig mange gode muffinsoppskrifter der. Det er en lek å bake uten egg og melk, altså.


#28

Niobe sa for siden:

Det er jo ikke smør, men margarin. "Melkefritt smør" er jo en selvmotsigelse i grunn.


#29

Katta sa for siden:

Takk! Jeg fikk lyst til å prøve den regnbuekaken. Soyamelk, har de det på obs eller helsekosten rett utenfor?

Og kan jeg bruke solsikkeolje eller blir det helt feil?


#30

celebelen sa for siden:

De har soyamelk i de aller fleste dagligvarebutikkene.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har alltid brukt solsikkeolje selv, så jeg har skrevet feil i oppskriften. Skal fikse på det. Soyamelk har de i alle butikker. :)


#32

Dronningen sa for siden:

Det er det sikkert. Men for noen er 'smør' et begrep som omfatter alle kategorier. Ordet margarin bruker jeg faktisk aldri. 'Smør' brukes som stillongs og termos. Varemerker som er degenererte, og brukes om mer enn bare et varemerke.


#33

GydaG sa for siden:

Jeg har nettopp funnet ut at Coop har en kokesjokolade uten melk, det håper jeg skal redde oss ut av kneika med bursdagene her neste uke.
Og en postkake er glimrende til barnebursdag.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Coop sine mørke er uten melk ja. Jeg liker den mellom-mørke, altså den som heter mørk men ikke 70 %. Tror den har 50 % kakao eller noe. Ungene liker den også. Ikea sin mørke kokesjokolade er også melkefri.


#35

Zulu sa for siden:

Huh? Smør er vel ikke et varemerke?


#36

trøtt sa for siden:

Den er ikke noe god. Blå soft spesial er mye bedre.


#37

Niobe sa for siden:

:confused: Smør er smør og margarin er margarin. Og smør er ikke et varemerke? "Setersmør" eller "Rørossmør" er vel f eks. et varemerke?


#38

Katta sa for siden:

De møllerensgreiene er uten egg og melk, men det kan være spor står det. Jeg tror det går bra for han her, såvidt jeg husker er det nøtter som er krise. Men det der er ikke helt enkelt. Nå har jeg handlet soyamelk og havremelk og kakemikser og leiv vidar pølser og pølsebrød som foreldrene sa var godkjent. Og gele og vaniljesauspulver. Så satser vi på at noe av det blir mulig å spise. Fireåringer er jo fireåringer, de spiser ikke all verden uansett og er ikke så kresne på hvordan ting ser ut heldigvis. :knegg:


#39

kamp sa for siden:

Kan vel legge inn favoritt oppskriften min på kake igjen.

Grunnoppskrift kake

300 g Mel

200 g sukker
1 1/2 ts natron
3,5 dl appelsinjuice
70 g smeltet melkefri margarin eller olje

Mel, sukker, natron og appelsinjuice blandes. Rør så inn margarinen.

Stekes i stekeovn på midterste rille ved 200 °C til den er ferdig, det avhenger av formen.

Passer fint i en liten rund form, selv bruker jeg ofte en form formet som bamse.

Dette er en grunn oppskrift så tilsetter man det man ønsker videre.

Kanelkake - 1,5 ss kanel
Kardemomme - 1 ss kardemomme
Sjokolade - Kakao eller smeltet sjokolade (litt mindre væske)
Eplekake - Revet eple (tilpass væske)
Sitronkake - Sitron

Jeg bytter og appelsin juice mot eple juice eller ananas juice innimellom.


#40

Dronningen sa for siden:

Smør var opprinnelig smør - basert på melk. Så kom alternativer til samme formål. Det som heter margarin. Mens for noen er alt 'smør', basert på produktkategori og bruksområde.

Norn vil si: men det er jo feil. Men slike vaner er vanskelig å endre, og spiller jo strengt tatt ingen rolle.

Jeg hadde aldri tenkt over hva vi bruker selv, før smørkrisa kom. Da fant jeg ut at jeg er oppvokst uten smør, og aldri selv har kjøpt smør, mens det som alltid har vært 'smør', er det som egentlig heter margarin.

Jeg tror aldri jeg har blitt spurt om jeg bruker 'margarin' på skiva, samme hva som var alternativet.
Så mange er nok like ignorante som meg, og skiller i liten grad på dette. :)


#41

Filifjonka sa for siden:

I dagligtalen er det kanskje greit nok, men i oppskrifter må en jo skille mellom smør og margarin.


#42

Dronningen sa for siden:

Hehe. Nei her brukes som sagt ikke smør til noe.
Men jeg burde sagt melkefri margarin, slik at så mange ikke ble så totalforvirra. :D


#43

Erica sa for siden:

Du har fått masse oppskrifter, så jeg skal ikke gi deg noen, vil bare berømme deg for at du gjør deg bryet å lage noe som alle kan spise. Som mamma til multiallergiker blir jeg så glad når noen gjør det, for det betyr mye for en liten en å spise det samme som de andre.


#44

oslo78 sa for siden:

Hehe, jeg er som Dronningen. Bruker ikke smør i noe som helst tydeligvis - men kaller alt for smør likevel. Har begynt å bruke bremykt til steking i det siste, det er jo noe smør i hvert fall - men ellers går det i margarin som altså kalles for "smør" hos oss.


#45

Katta sa for siden:

Takk for tips! Det gikk veldig greit å lage egg, melk og nøttefritt til barnebursdag, og befriende for oss som vertskap å slippe å bekymre oss for at en femåring kan finne på å spise noe han ikke skal ha. Det gikk på bekostning av fancy kaker, men det gjør egentlig ikke noe. De spiste bare muffins likevel. :knegg:

Ikke ble det stort dyrere heller, ekstra kostnad ble vel omtrent differansen mellom prisen på soyamelk og vanlig melk, og det er mindre enn en tier.


#46

Katta sa for siden:

Veldig kul effekt å lage "kefir" av soyamelk og eddik forresten!


#47

millact sa for siden:

Gratulerer med 4-åring, Katta!


#48

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja, det er litt kult! Funker bra til amerikanske pannekaker og. Jeg laget en knallgod lys sjokoladekake idag. Beste jeg har laget til nå. Luftig og nydelig, som surmelkskake. Jeg brukte oppskriften min på melkefri vaniljekake men byttet ut vaniljepuddingen med sjokoladevarianten. Anbefales!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.