Treern blir fire og vi har fått beskjed om en gjest som ikke tåler egg, melk og nøtter. De er innstilt på egen mat, men jeg tenker å prøve å få til at han kan spise mest mulig. Men da trenger jeg hjelp til å finne en meny som fungerer. Noen tips til hva jeg lager?
Jeg bare håper det ikke kommer noen som trenger glutenfritt eller halal i tillegg.
Finnes det sjokoladekake uten melk også? Sjekk www.detsoteliv.no . Crazy cake oppfyller vel kravene dine. Det er ikke nøtter eller spor av nøtter i Freia sin bakekakao (dobbeltsjekk gjerne, kan ha endret seg).
Denne synes jeg er god. Iallefall ca hundre ganger bedre enn posesjokoladekake.
Muffinsoppskriften på utenmelk.no er også grei, men da må du bruke No Eggs. Kanskje greit å slippe å kjøpe slike spesialvarer hvis du ikke har bruk for det så ofte.
No Eggs syns jeg var et helt håpløst produkt. Jeg prøvde meg på flere oppskrifter med det, og ingenting ble bra. Og jeg kan bake, det var ikke der problemet lå.
Nei, det kan være utfordrende å bruke No Eggs. Det er ikke alltid jeg fikk det til å bli vellykket heller. Jeg slipper heldigvis å bruke det mer siden min allergiker ikke reagerer på egg lenger.
Jeg synes møllerens sine melke og eggefrie kaker er mer enn godtnok til en 4årsdag. Muffins uten melk synes jeg blir så tørt. De er gode med en gang de kommer ut av ovnen, men så blir de så fort tørre.
Planil er en sjokolade du finner i "allergimathylla" i butikken; den er helt fri for spor av nøtter. Flere av de(alle?) er melkefrie også. Fungerer supert til å bake med sånn i tillegg til at den er god.
Hva med å lage pizza? Lage bunnen selv osv, så vet du hva som er i. Knuste tortillachips(om den som ikke tåler nøtter kan spise mat merket med "kan inneholde spor av", mulig der er tortillacips uten spor av, jeg har ikke sjekket) istedenfor ost.
Fruktspyd/marshmellows/jordbær osv med smeltet sjokolade?
Toro sin langpanne er melk og glutenfri, men inneholder egg.
Jeg brukte havremelk i kringla jeg laget forrige helg og den ble bra. No egg syns jeg da har funket greit på vafler og pannekaker. Kaker har jeg heller funnet oppskrifter uten egg.
Jeg håper han kan spise ting som "kan inneholde spor av" altså, hvis ikke kan han jo egentlig ikke spise her tenker jeg, alt som er i huset her kan jo inneholde spor av nøtter etter den definisjonen, det har jo blitt laget ting med nøtter i mitt kjøkken som da blir samme produksjonsanlegg. :S
Jeg har brukt en vanlig sjokolademuffinsoppskrift, og byttet ut melk med appelsinjuice, egget med No Eggs og smøret med melkefri margarin. (Også byttet jeg ut hvetemel med jyttemel, men det slipper jo du).
Forskjellen hjemme hos deg til f.eks en sjokoladefabrikk er at du faktisk vasker utstyret ditt(jeg antar det iallfall :humre:) imellom hver gang du bruker det til noe annet - de store maskinene i f.eks sjokoladefabrikker blir faktisk ikke demontert og vasket for hver sort sjokolade.
Jeg bruker så og si aldri No egg, og baker både muffins, kaker osv, som blir kjempegode. No egg er totalt unødvendig for god bakst.
Jeg har jo alltid egg- og melkefrie barnebursdager. Prikker deg link til bloggen min, der finner du de to kakene jeg serverer oftest. Regnbuekake (masse farger inni) og knallgod, saftig sjokoladekake som alle elsker. Ligger også veldig mange gode muffinsoppskrifter der. Det er en lek å bake uten egg og melk, altså.
Det er det sikkert. Men for noen er 'smør' et begrep som omfatter alle kategorier. Ordet margarin bruker jeg faktisk aldri. 'Smør' brukes som stillongs og termos. Varemerker som er degenererte, og brukes om mer enn bare et varemerke.
Jeg har nettopp funnet ut at Coop har en kokesjokolade uten melk, det håper jeg skal redde oss ut av kneika med bursdagene her neste uke.
Og en postkake er glimrende til barnebursdag.
Coop sine mørke er uten melk ja. Jeg liker den mellom-mørke, altså den som heter mørk men ikke 70 %. Tror den har 50 % kakao eller noe. Ungene liker den også. Ikea sin mørke kokesjokolade er også melkefri.
De møllerensgreiene er uten egg og melk, men det kan være spor står det. Jeg tror det går bra for han her, såvidt jeg husker er det nøtter som er krise. Men det der er ikke helt enkelt. Nå har jeg handlet soyamelk og havremelk og kakemikser og leiv vidar pølser og pølsebrød som foreldrene sa var godkjent. Og gele og vaniljesauspulver. Så satser vi på at noe av det blir mulig å spise. Fireåringer er jo fireåringer, de spiser ikke all verden uansett og er ikke så kresne på hvordan ting ser ut heldigvis. :knegg:
Smør var opprinnelig smør - basert på melk. Så kom alternativer til samme formål. Det som heter margarin. Mens for noen er alt 'smør', basert på produktkategori og bruksområde.
Norn vil si: men det er jo feil. Men slike vaner er vanskelig å endre, og spiller jo strengt tatt ingen rolle.
Jeg hadde aldri tenkt over hva vi bruker selv, før smørkrisa kom. Da fant jeg ut at jeg er oppvokst uten smør, og aldri selv har kjøpt smør, mens det som alltid har vært 'smør', er det som egentlig heter margarin.
Jeg tror aldri jeg har blitt spurt om jeg bruker 'margarin' på skiva, samme hva som var alternativet.
Så mange er nok like ignorante som meg, og skiller i liten grad på dette. :)
Du har fått masse oppskrifter, så jeg skal ikke gi deg noen, vil bare berømme deg for at du gjør deg bryet å lage noe som alle kan spise. Som mamma til multiallergiker blir jeg så glad når noen gjør det, for det betyr mye for en liten en å spise det samme som de andre.
Hehe, jeg er som Dronningen. Bruker ikke smør i noe som helst tydeligvis - men kaller alt for smør likevel. Har begynt å bruke bremykt til steking i det siste, det er jo noe smør i hvert fall - men ellers går det i margarin som altså kalles for "smør" hos oss.
Takk for tips! Det gikk veldig greit å lage egg, melk og nøttefritt til barnebursdag, og befriende for oss som vertskap å slippe å bekymre oss for at en femåring kan finne på å spise noe han ikke skal ha. Det gikk på bekostning av fancy kaker, men det gjør egentlig ikke noe. De spiste bare muffins likevel. :knegg:
Ikke ble det stort dyrere heller, ekstra kostnad ble vel omtrent differansen mellom prisen på soyamelk og vanlig melk, og det er mindre enn en tier.
Hehe ja, det er litt kult! Funker bra til amerikanske pannekaker og. Jeg laget en knallgod lys sjokoladekake idag. Beste jeg har laget til nå. Luftig og nydelig, som surmelkskake. Jeg brukte oppskriften min på melkefri vaniljekake men byttet ut vaniljepuddingen med sjokoladevarianten. Anbefales!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.