Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Preget festing og moro din ungdomstid?

Hvordan var din ungdomstid?

  • Stille og rolig, drev med speider o.l.
    5 stemmer
  • Stille og rolig, var flink student
    7 stemmer
  • Sånn midt i mellom, var med på moro, men ikke utpreget festing
    28 stemmer
  • Festet noe i russetiden
    1 stemmer
  • Festet såpass mye i russetiden at det gikk utover karakterer og eksamen
    1 stemmer
  • Var ganske opprørsk, alt som ikke var lov ble gjort
    3 stemmer
  • Var passe opprørsk, oppførte meg hjemme, men var noe frekk og utidig ute
    1 stemmer
  • Var noe opprørsk, frekk hjemme, men forholdsvis grei ute
    5 stemmer
  • Preget av mye festing, tidlig seksuell debut
    5 stemmer
  • Preget av mye festing, noe sen seksuell debut
    5 stemmer
#1

Sitron sa for siden:

Og hvordan har det livet du levde da formet deg som person i dag?

Legger ved en liten poll.

Kan vel legge til at vi godt kan definere ungdomstid fra 15-20, pluss minus.


#2

Sitron sa for siden:

Nå er det selvsagt mer som kunne blitt lagt til her, men det får dere spørre modder om.

Det er flervalgspoll.


#3

Miss Norway sa for siden:

Sånn midt i mellom, var med på moro, men ikke utpreget festing.

Fikk ikke lov til annet. Hadde det nokså strengt hjemme. Dessuten var jeg ikke så hverken opprørsk eller utagerende av person heller, var ganske "ordentlig". boring

I voksen alder ble jeg nok mer gærn enn feks i russetiden.


#4

cilen sa for siden:

Jeg hadde nok kunnet gjort tusen ting hvis jeg ikke hadde hatt kjæreste. Er minst i søskenflokken og mine eldre søsken "passet" meg, mens mamma var på reise-jobb. Men de var kanskje ikke så mye hjemme de heller. Festet jo som alle andre, men var nokså snill og grei. Flere av de jeg gikk sammen med på den tiden har kommet på skråplanet, hun ene døde av overdose i Oslo da hun var rundt 20. Da gikk hun visst på strøket.. Stakkars jente.


#5

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg var nok også en som festet med noenlunde modreasjon. Ikke blant de verste og heller ikke blant de aller snilleste. Det gikk ikke utover skole eller andre ting, så jeg føler ikke at det egentlig har preget meg så mye. I den grad det har preget meg tror jeg det har vært i positiv forstand, jeg lærte nok å slippe meg litt mer løs. Før videregående og russetid var jeg antakelig langt mer stiv og forknytt (i mangel på bedre ord) enn jeg er nå. Det kan selvsagt ha noe med alder og selvsikkerhet å gjøre også.

Jeg kan forøvirg legge til at fest og alkohol ikke vær særlig knyttet opp mot sex i mitt tilfelle. Prippen på det området har jeg alltid vært. :D


#6

Sitron sa for siden:

Selv festet jeg en god del fra den sommeren jeg fylte 17, debuterte også seksuelt da, så noe sen i forhold til en god del andre.

Jeg hadde samboer da jeg var russ, av den sjalu typen. Festet litt, men ikke utpreget. Da jeg bodde hjemme så gjorde jeg vel som jeg ville, men oppførte meg godt ute.

Brorparten av festingen min ble unnagjort da jeg bodde i London fra jeg var 19 og til jeg ble gravid med Emma da jeg var 22. Jeg er glad jeg fikk rast fra meg. Egentlig er jeg en ganske rastløs og utålmodig type og jeg er redd for at jeg kunne vært det fremdeles om jeg hadde fått barn før jeg hadde "levd".


#7

nolo sa for siden:

Jeg krysset av på 'midt i mellom'. Jeg festet jo en del i ungdomstiden og som ung voksen, men var ikke blant de som hadde et heftigst uteliv. Jeg etablerte meg dessuten seint, så jeg kan trygt si jeg har fått med meg min del av fest og leven.


#8

Tangina sa for siden:

Var i kraftig opposisjon hjemme, festet sånn måtelig fram til jeg var 18 når det gjelder alkohol, deretter tok det nok mer av. Men jeg var mye ute og fløy allerede fra 14-årsalderen. Var aldri russ, og hadde seksuell debut i passelig alder.

Fant ikke et alternativ i pollen som passet...


#9

Isolde sa for siden:

Jeg har alltid vert rolig og liker egentlig ikke noe godt fester. Har festet litt de siste årene fordi sambo er så glad i det. men det er bare rolige hjemmefester hos venner. Russetiden likte jeg ikke noe særlig og har aldri vært skikkelig "på byn"

Jeg er ikke noe særlig flink student heller.. bare veldig hjemmekjær.

Kanskje jeg kommer til å angre om noen år.. men tviler.


#10

Bluen sa for siden:

Jeg var av den heller stillferdige skolelys-sorten, gitt (surprise, surprise). Var skikkelig anti-alkohol til jeg var 18 (men siden gikk det bare nedover :humre: ). Tida fra 16 til 20 ble veldig preget av mitt første langvarige forhold - jeg var sammen med ungdomskjæresten i fem år, og hadde min debut som 16-åring på 50-årsdagen for tyskernes invasjon i Norge. Utagerende festing har jeg nok bare bedrevet noen få dager i russetida. Da hadde kjæresten midlertidig forlatt meg, og det gikk virkelig for seg (etter min målestokk, da).

Jeg liker godt å være på en snurr, men det henger jo ikke nødvendigvis sammen med "hard" festing. Ettersom jeg har vært i et forhold mer eller mindre sammenhengende siden jeg var 16, har jeg aldri rotet noe særlig rundt. Noen ganger har det vært et savn, men jeg er nok ikke av dem som hadde et uttalt behov for å "rase fra meg" før jeg ble etablert. Jeg anser det ikke som noe must å ha vært ung, vill og dum før man får barn. Nå ble jeg (ufrivillig) så gammel som 33 før jeg ble mor.


#11

Nabbe sa for siden:

Var med på en del fester i helgene, men rørte ikke alkohol før jeg var gammel nok. Hadde en rolig kjæreste fra jeg var 15 til 16, men da han ville ligge med meg en måned før jeg fylte 16, så dumpet jeg han, for det kunne jeg jo ikke gjøre, det var jo forbudt... :knegg:

Traff en som var en del år eldre enn meg da jeg var nesten 17, og var sammen med han i nesten to år, fram til jeg fikk vite om kona hans. På grunn av at han var så ferdig med festing, og var begynt å bli praktiserende muslim, så festet ikke jeg så mye, heller, men vi hadde jo felles vennekrets, så en del fester var vi jo på, fordet. Takket være han, skjønte jeg at jeg måtte konsentrere meg om skolen istedenfor festing, så jeg var veldig rolig, egentlig.

Da jeg var nesten 19 ble det slutt mellom oss, jeg ble muslim etter det, og ett år etter giftet jeg meg med pappaen til Malika og Sofiane, og da var jeg ivertfall ferdig med festing.

Jeg har vært full (altså, spade full, amøbe, flytende) tre ganger i mitt liv.

Jeg var alltid hjemme klokken ni, klokka ti etter at jeg ble 18, faren min lot meg ikke ha nøkkel, og han låste døren etter klokken ni, så da fikk jeg værsågod være hjemme, ellers kunne jeg bare drite i å komme hjem.


#12

007 sa for siden:

Jeg festet fra jeg var 15, men debuterte ganske seint i forhold til det ville livet jeg levde.:o Hadde en heftig russetid med mye fyll og sex (men da sammen med kjæresten min som jeg i dag er gift med), og festet nok fra meg en del da.

Lite festing etter at jeg ble 20 og veldig lite etter at jeg ble mor som 22-åring. Har hatt en (god) del fuktige kultiverte rødvinskvelder i voksen alder, men det teller vel ikke?;)


#13

007 sa for siden:

Vil krysse for 2 og klarer ikke velge:
Festet såpass mye i russetiden at det gikk utover karakterer og eksamen
Preget av mye festing, noe sen seksuell debut


#14

Sitron sa for siden:

Det er da flervalg.


#15

007 sa for siden:

Åh... :flau:
Burde kanskje sjekket...


#16

Honda sa for siden:

Stille og rolig, var flink student

                        <em>Sånn midt i mellom, var med på moro, men ikke utpreget festing</em>                   


                        <em>Festet noe i russetiden

Var passe opprørsk, oppførte meg hjemme, men var noe frekk og utidig ute

Var stille rolig, flink student, litt nerd og spilte fotball til jeg ble 18 år. så traff jeg eksen til mann og pang her le jeg den festeren. Hehe .Spes etter at jeg begynnte på vk1 et stykke her fra. Dro hjem i helgene og festet gjerne fredag og lørdag. Men det har aldri gått utover karakterene og skolen.

Festet noe i russetiden, bare et par ganger med de jeg gikk på skole med, men ellers med de jeg gikk på ungdomsskolen ilag med

Jeg var snill hjemme men stor i kjeften ute.
Sier det jeg mener og mener det jeg sier:fnise:


#17

Stompa sa for siden:

Festing og moro har nok aldri preget meg, verken i ungdomstida eller nå. Derimot var jeg alltid stille og rolig, og flink student. kjedelig Hadde tenkt å feste litt som russ, men så fikk jeg kyssesyken noen mnd før og kunne verken være særlig fysisk aktiv eller drikke alkohol. Siden jeg hater å være edru sammen med fulle folk, ble det til at jeg var ganske lite aktiv da også.


#18

apan sa for siden:

Jeg stemte "Midt imellom, var med på moro, men ikke utpreget festing". Jeg var avholds ganske lenge, og drakk lite før jeg ble 19. Den seksuelle debuten var senere enn det. Jeg var seriøs på skolen, men ellers sosial og glad i å kose meg. Det går an å være seriøs og flink, men likevel være sosial, selv om det ikke høres sånn ut av valgene.

Videre fra 19-20 år ville jeg nok stemt helt annerledes, men såvidt jeg skjønner skulle undersøkelsen stoppe ved denne alderen.
Alternativet "Var flink student, var med på det meste og festet masse" ville da egnet seg best. Det er ikke sånn at man ikke kan være flink fordi om man liker å gå på fest, iallfall ikke i min verden :snill: .


#19

Irma sa for siden:

Jeg stemte ikke. Følte egentlig ikke at jeg passet helt inn i noen kategorier, jeg var litt "bakvendt" på mange måter.

Jeg begynt å drikke og røyke ganske tidlig. 7.klasse tror jeg. Jeg var 14 første gang jeg var på diskotek med 20-årsgrense. Var tidlig moden på flere måter, og var heldig og fikk låne legitimasjon av søsteren min som var 5,5 år eldre. Fra jeg var 16 var jeg fast innventar på rockepub (det var da jeg traff mannen min :hjerter: ). På tross av aktiv festing, og at jeg flyttet tidlig hjemmefra - var jeg ganske ryddig allikevel. Jeg jobbet mye ved siden av skolen, fikk gode karakterer og oppførte meg greit ovenfor lærere og familie. Jeg sluttet imidlertid å feste ganske tidlig. Ble skremt av at jeg begynte å føle at jeg var småavhengig av å drikke alkohol, så fra 19-årsalder roet jeg ned festingen.


#20

Mams sa for siden:

Jeg krysset av for midt i mellom, at jeg festet litt i russtiden og at jeg var litt opprørsk hjemme, men snill ute.
Jeg var 15,5 år når jeg debuterte seksuelt. Festet litt men ikke så veldig mye vil jeg tro. Det var ikke snakk om festing hver eneste helg.
Hadde også et gjengbytte i denne tiden, fra gjengen her jeg bor til e gjeng ei venninne av meg hadde blitt kjent med.
Ei annen venninne og jeg festet endel det siste året før jeg ble sammen med mannen min. Det skjedde når jeg var nesten 18 år.
VI var også sammen i russetiden da, og den ble litt roligere siden jeg da bodde hos han og vi hadde nogså elendig økonomi.
Russetiden min ble reddt av at han fikk forskudd på feriepengene og betalte tilbake det han lånte av meg når jeg fikk borteboerstipendet mitt.
Fikk med meg det meste i russetiden, men ikke alt og var heller ikke med på noen russebil. (men vi ble godt passet på av en gjeng svartruss som tok oss med over alt)


#21

Myggstukket sa for siden:

Jeg er helt klart en midt i mellom. :nikker:


#22

Maverick sa for siden:

Jeg festet lite, så godt som aldri. Mitt store opprør bestod i å droppe mine foreldres religion og at jeg på død og liv SKULLE være sammen med kjæresten min! :hjerter: alfaMannen :hjerter:

Livet ble fort preget av viktigere problemstillinger enn hvordan få råd til øl til neste fest.

Dette påvirker mitt liv i dag med at vi giftet oss tidlig, med alt det medfører på godt og vondt. Dessuten mener jeg at jeg har en ballast med fra ungdomstiden som jeg håper gir meg et litt mer reflektert syn på ting og tang.

Kultiverte rødvinskvelder velger jeg også å tro ikke hører med i denne sammenhengen. :glis: Ei heller småbarnsmammapils på onsdager! :knegg:


#23

cora sa for siden:

Var passe grei i ungdomstida, men studietida var preget av mye "utagerende festing". Litt forsinket ungdomsopprør.


#24

Susse sa for siden:

Jeg var rimelig vill og gal på ungdomsskolen, mye fest og alkohol, gutter, uatagerende festing :knegg: osv. Oppførte meg ganske bra hjemme hele tiden og gjorde det sånn tållig greit på skolen.

Da jeg fylte 16 i 9.klasse traff jeg han som skulle bli mannen min og roet helt ned. Skjerpet meg på skolen og gikk ut av ungdomsskolen med glimrende karakterer. Gymnastida var jeg veldig rolig, og feiet ikke russetiden annet enn med en fest etter eksamen med gode venninner.


#25

Acsa sa for siden:

Min ungdomstid var sterkt preget av politisk aktivitet. Men, det var jo mye gøy knyttet til det, da! :) Fester, sommerleire, seminarer osv. Det ble forholdsvis lite fyll på den måten, da mesteparten av arrangementene var alkoholfrie. Lite opprør på hjemmefronten, det er vanskelig å gjøre altfor sterkt opprør når faren din står opp klokka fire om morgenen for å kjøre deg til en ulovlig demonstrasjon! ;)



#27

Nabbe sa for siden:

Du kunne jo gjort som kameraten min, og meldt deg inn i FrPU hehehe...

Joda, jeg var også politisk engasjert, med omtrent de samme erfaringer som deg.


#28

Fluke sa for siden:

Jeg var speider, spilte fiolin og festet mye.


#29

Line* sa for siden:

:humre:

Jeg spilte håndball, danset jazzbalett, og festet mye...


#30

Candy Darling sa for siden:

Ingen passer for meg. Jeg var en ordenlig gladkristen, skoleflink, avholds partygirl.

Da jeg ble student var jeg bare en noenlunde skoleflink partygirl. :blånn:

Moralen er faktisk sann, gutter (jenter) som sent blir til mann (kvinne)
Tar sitt fulle monn igjen, som evig unge menn (kvinner)
Den har alt til gode som i ungdomen er
Jomfru

:blafre:


#31

Toffskij sa for siden:

Jeg var et prektig skolelys, men samtidig særdeles opposisjonell hjemme og ute. Men jeg tok det ikke ut i festing, som jeg ikke kunne fordra.


#32

Lykken sa for siden:

Ja, jeg festet mye fra tidlig på ungdomsskolen og opp til jeg fikk barn i slutten av tyveårene. Men vi gjorde noe annet også da. ;) Jeg gjorde det greit på skolen, litt opp og ned, men fikk rett og slett ikke lov til å drite helt i det. Tok artium til vanlig tid.
Jeg var veldig opprørsk og ville bestemme ALT selv. Mamma og pappa hadde det nok slitsomt, og de prøvde å holde igjen med faste regler og en viss løpeline. Jeg var nok værst på ungdomskolen, siden jeg begynte tidlig å drikke og røyke, vanket med diverse "gjenger" og fant på en del tull. Sluttet med idrett da jeg var ca 15 år, da hadde jeg trent mye fra jeg var bitteliten. Rett før videregående ble eldre gutter stas, men merkelig nok tror jeg foreldrene mine følte seg litt mer trygg i den tiden, vi var opptatt av å være voksne, selv om vi festet mye og begynte å fly på byen. Hadde falske leg, vip-kort og bekjenskaper etterhvert som fikk oss inn på 20-årsgrense.
Fikk fast kjæreste som 17-åring og var sammen han i 8 år, etterhvert samboere. Det gjorde at russetiden ble moderat festet, ikke av de værste og absolutt ikke av de som festet lite.


#33

gurgle sa for siden:

Festet mye fra jeg var 15 og frem til studenttilværelsen var over. Etter det har det vel blitt mer midt på treet. Etter at vi fikk barn fester vi ikke så mye lenger.


#34

Nenne sa for siden:

Jeg festet veldig lite før jeg ble student som 22-åring. Jeg hadde en utrolig "uskyldig" oppvekst hvis man kan kalle det det.


#35

*HH* sa for siden:

Sånn midt i mellom, var med på moro, men ikke utpreget festing og Festet noe i russetiden krysset jeg av på.

Jeg er vel det som kan kalles snill og grei, men har ingen problemer med å si i fra om ting. Jeg er ikke en som lar meg plukke på nesen. På barneskolen var jeg en av "sjefene" blant jentene i klassen, jeg var ikke slem, men sjefete. Det var få som turte å si meg i mot. Jeg husker også jeg ble irritert fordi jeg skjønte ikke hvorfor i alle dager de andre ikke kunne si sin egen mening, de var stort sett enig i alt jeg sa. Jeg skjønner vel kanskje i dag at det ikke alltid var like lett :blush:

Som elev/student har jeg alltid vært den som har tatt skippertak, og det ser ut som det er vanskelig å snu på gitt.

Jeg begynte å feste(les: drikke alkohol) da jeg var ca. 17 år. Var ikke så tidlig ute med andre ord.


#36

lil'c sa for siden:

....


#37

Divine sa for siden:

Jeg festet en del, men kunne ikke fordra det. Jeg bare var med fordi alle de andre var på fest. :kjiping:


#38

Bluen sa for siden:

Huff da. Hos oss var det få regler, men jeg var såpass tekkelig og kjip i tidlig ungdom at jeg iblant løy på meg innetider. "Nå må jeg gå, jeg skulle være hjemme klokka elleve."


#39

Zip sa for siden:

Ble sammen med en som var 20 år da jeg var 16 år. Var endel festing, flyttet hjemmefra o.l. Dette ble slutt da jeg var 18 år. Flyttet hjem. Russetida var mye fest og morro :). Var da sammen med min nåværende mann. Gikk på skole i Asker året etter og mannen militæret etter det. Ble ikke foreldre før vi var 24 og 25 år så vi hadde mye fest/reise og morro før vi fikk små, veldig glad for den tiden :)


#40

Alan sa for siden:

Festet endel men ikke så veldig hardt før etter at jeg var russ. Russetiden gikk definitivt ut over katakterene. Hardest festing var fra jeg var 18 til 29.


#41

Tjorven sa for siden:

Jeg var et skremmende barn.

Jeg tok "studiene" altfor særiøst, altfor tidlig. Mitt ungdomsopprør bestod i å melde meg inn i kristent skoleungdomslag ..... pappa er gammel akp'er.

Foreldrene mine ble VELDIG glade første gang de tok meg i å ha vært full. Da var jeg 15 (dette er jo egentlig ganske tidlig, men så "snill" hadde jeg altså vært). Da jeg var russ fikk jeg en 1000-lapp av pappa mot at jeg lovte å bruke den opp på fest, tull og morro.

Så begynte jeg å studere. Det var fest og morro, men jeg tror ikke at det gikk nevneverdig utover studiene.


#42

Miss Norway sa for siden:

Ja, studietiden var noe helt annet enn ungdomstiden her i gården. Eller enda verre - årene FØR studiene og etter gymnaset. :knegg:


#43

Tallulah sa for siden:

Jeg drakk første gang som trettenåring og det var endel festing i omgangskretsen jeg har vokst opp med. Jeg var ikke spesielt begeistret for å drikke og var vel ikke full før jeg var 18. I russetida var jeg i et forhold og hadde lite sansen for russefeiring generelt så vi tok det med ro.

Har aldri festet slik at det har gått utover jobb eller skole, sluttet å røyke i tjueåra og drikker svært sjeldent egentlig nå.


#44

Nabbe sa for siden:

Jeg så aldri på det som noe "huffda" egentlig, jeg. Syntes det var helt okay, det var jo for mitt eget beste.

Om jeg var på asylmottaket, kunne jeg drøye det litt da, fordi da visste pappa at jeg var helt trygg.


#45

Lykken sa for siden:

Hmf, jeg oppfatter det egentlig ikke til det beste å låse døra kl 9 så man ikke kommer inn etter det.


#46

Nabbe sa for siden:

Jeg kom aldri senere hjem. Kom jeg senere, ringte jeg og ga beskjed.


#47

Blånn sa for siden:

Jeg gikk på internatskole drevet av norsk luthersk misjonssamband. Ikke mye tull der, nei. :dåne:


#48

My sa for siden:

Ble siste alternativet her. Mye festing, sen seksuell debut.

Alkoholeksperimentering på hytteturer etc på ungdomsskolen, grøftefyll på videregående (men ganske sivilisert russetid, drakk selvsagt, men ikke grøftefyll, hadde det bare veldig, veldig morsomt på moderat alkorus, uten at det gikk utover karakterene), festing flere dager i uka første året som student, og gradvis roligere deretter. Men jevnt over mye fest og moro i studietida.

Var aldri i noen sterk opposisjon til foreldre eller andre autoriteter, festet ikke for å trasse, bare for å ha det moro. Har aldri hatt behov for å eksperimentere med andre rusmidler enn alkohol.


#49

Lykken sa for siden:

Ja, siden du skrev at han låste døra og at man ikke trengte å komme hjem hvis man var for sen, så virket det litt hardt. Jeg opplevde ofte forsinkede busser eller rett og slett somling, men vi hadde ikke mobil på den tiden og fikk ikke ringt hvis vi var ute. Men jeg fikk skikkelig kjeft og evnt lovnader om konsekvenser, men ikke låst dør.


#50

Alan sa for siden:

:dulte:


#51

Ru sa for siden:

Jeg drakk ikke før jeg var 18, og debuterte seksuelt relativt sent, men tok igjen så det monnet i studietiden. :rairai:


#52

Blondie sa for siden:

Første ølen smakte jeg etter at jeg hadde fylt 18 år.

Jeg var stille, rolig, innesluttet og nærmest venneløs frem til jeg traff mannen min da jeg var 19. Han var min andre kjæreste, men den jeg debuterte med.

Mors beste barn - ufattelig kjedelig.


#53

LaBanga sa for siden:

Jeg var speiderjente og sang i kor, i kristne miljøer, men var ikke fanatisk kristen. Fikk meg kjæreste rett før jeg ble 15, som var fire år eldre, hadde bil og jobb og som jeg var sammen med i 5 år. Likte ikke alkohol, så jeg begynte ikke å drikke før jeg var 19, men var gjerne med på fester som observatør og gikk når det tok av og ble tragisk. Debuterte seksuelt da jeg var 16, men det var jo under særdeles ordentlige forhold med kjæresten.

Det var først da jeg slo opp med typen og reiste utenlands og begynte å studere at jeg festet og hadde det gøy. Men det gikk ikke utover studier, så jeg har ikke tatt nevneverdig skade av det.


#54

Pastill sa for siden:

Sånn midt i mellom, var med på moro, men ikke utpreget festing.

Dette var det nærmeste. Jeg festet en del, men har aldri vært særlig opprørsk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.