Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan snurre kanelsnurrer?

#1

gnuri sa for siden:

Vet det lå en link til til en film om hvordan man skulle gå frem for å rulle kanelsnurrer, men nå finner jeg den ikke. Noen som vet hva jeg tenker på?


#2

Dixie Diner sa for siden:

Kanelknuter, mener du? Jeg har gjort det her, men vet ikke om det kommer godt nok frem på bildene. Skal se om jeg finner en film, tror jeg har bokmerket en.


#3

gnuri sa for siden:

Dixie- ja sånne var det jeg mente. Fint om du finner film :blomster:


#4

gnuri sa for siden:

Forresten- det der var jo så enkelt at selv jeg klarer det uten film ;)



#6

gnuri sa for siden:

Takk :klem:


#7

Nenne sa for siden:

Det enkle er ofte det beste. Jeg kjevler deigen flat, har på kanel m.m. og ruller sammen, så skjærer jeg skiver av denne rullen. Enkeltpenkelt.


#8

IzziCreo sa for siden:

Gjør som Nenne :nemlig:


#9

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det enkle er IKKE det beste når det kommer til kanelboller. Kanelknuter er mye bedre enn vanlige snurrer!


#10

Acino sa for siden:

Jeg triller boller som jeg klemmer/trykker utover til lett avlang form. Så smører jeg tykt lag blanding smør/sukker/kanel utover. Ruller fra kortsiden og så lukker jeg endene innunder. Ender altså opp med vanlige rund bolleform til slutt. Litt tyter kanskje ut under steking, men det meste forblir inni bollene i flere lag.


#11

Nenne sa for siden:

Hvis det smaker forskjellig er det en annen deig eller annen kanelblanding eller noe annet. Hvordan man har laget knuten/snurren spiller ingen rolle for smaken. Det er kun estetikk.


#12

gnuri sa for siden:

Jeg laget slik som i filmen som Dixie linket til, og det ble både pent og godt :nam:
Jeg hadde mandelflarn og perlesukker på toppen, og brukte den magre deigen med kesam fra Wenkes kjøkken :D


#13

tink sa for siden:

Nei, knutene fordeler godsakene litt bedre enn snurrer. Begge deler er godt. :nam:


#14

Mrs. Longbottom sa for siden:

Nei, knutene fordeler kanel-smør-sukker- blandingen bedre, og mindre av det "renner" ut under, og holder seg inni bollene. Mer smak, og mer saftig.


#15

Nenne sa for siden:

Da gjør du det feil.


#16

Niobe sa for siden:

Knuter blir luftigere enn snurrer. Jeg synes knuter er bedre.



#18

mkj sa for siden:

Enig. Knytingen er essensiell for den optimale smaken.


#19

Taien sa for siden:

Knuter er definitivt bedre enn boller/snurrer.
Min venninne og jeg har nøyaktig samme bolleoppskrift og lager kanelboller på samme måte, sett vekk ifra utformingen.
Hun knytter, jeg lager boller som beskrevet av et par tidligere her. Hennes er faktisk ganske mye bedre enn mine. :snurt:
De er luftigere og har mer smak enn mine. Jeg skal lage kanelboller til helgen og de skal knyttes!


#20

Dixie Diner sa for siden:

Haha, hvor mange måter er det å rulle vanlige kanelboller på? Feil? :haha:

Knuter er best!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.