Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Canon: Hva slags objektiv ønsker jeg meg?

#1

Niobe sa for siden:

Jeg har et Canon 650D, og et 50mm f/1.4 og et 18-200mm f/3.5-5.6 (og så kitobjektivet, men det brukes aldri). Jeg tar mest bilder av barna, både portretter og "actionbilder", men også en del landskap etc. Det er nok 50mm som er mest i bruk, mens zoomobjektivet brukes om sommeren, osv.

Jeg ønsker meg alltid flere objektiv, men det går en stund mellom hver gang økonomien tillater det. Så hva skal jeg ønske meg til neste gang? Et mer lyssterkt zoomombjektiv? Vidvinkel? Hva har der andre, og hva bruker dere mest?


#2

Veronal sa for siden:

Jeg har lyssterkt 17-55 (2,8). Dette bruker jeg aller, aller mest. Ellers har jeg lyssterk zoomobjektiv som jeg bruker pluss 100 mm makroobjektiv.


#3

mrc sa for siden:

Hva med annet utstyr som ikke er objektiver?

Kan være verdt å vurdere ekstra ekstern blits? Jeg har to eksterne blitser, der den ene fungerer som slave for den andre. Gjør ting mye enklere hvis man skal ta portrettfoto av ungene eller et gruppebilde av dem. Regner med du allerede har én blits?

Bakgrunner? Omså bare hvitt bakgrunnspapir som festes på vegg (stativene er svindyre for bakgrunnsrullene)


#4

star sa for siden:

Henger med for tips.
Vil ha noe som kan erstatte kit-objektivet.


#5

Niobe sa for siden:

Hm, godt innspill. Jeg har én blits, ja (Speedlite 430EX, eller noe sånn). Aldri egentlig tenkt på at jeg kunne trengt en til?

Vi har hvit stuevegger som så langt har gjort tjeneste som bakgrunn. Det er kanskje bedre med noe ordentlig, men foreløpig blir de fleste bildene tatt i hyrten og styrten de sekundene barna sitter stille... :knegg:


#6

Niobe sa for siden:

Ja, noe mer lyssterkt med litt zoom hadde ikke vært feil.

Det meste er jo bedre enn kitobjektivet, men du klarer deg neppe med bare ett objektiv, uansett... Bare så du er advart! :p


#7

star sa for siden:

Jeg har to til. Et macro og en 70-200.
Men ingen av de to egner seg inne når jeg skal ta bilder i farta syns jeg.


#8

Niobe sa for siden:

Det er da jeg bruker 50mm-objektivet. Det er lyssterkt og lett, så det er liksom det som blir stående på kameraet sånn i det daglige. Hvertfall nå på vinterstid.


#9

mrc sa for siden:

Synes det er veldig greit å bruke flere for å ha "mer kontroll" med lyset. F.eks. med en hvit bakgrunn eller relativt lys vegg bak kan det være at jeg bruker en blits bare på bakgrunnen for at dette skal overeksponeres og unngå skygger. Kan også være at jeg heller kjører med to blitser med redusert styrke i stedet for én med høy styrke.


#10

star sa for siden:

Mulig det er jeg som ikke har lært meg å bruke det ordentlig altså for har det samme objektivet. Det tar for lang tid når jeg skal ta øyeblikksbilder og jeg får for mange uskarpe bilder.


#11

Niobe sa for siden:

I "M" har jeg stort sett alltid valgt fokuspunktet i midten, og det stemmer som regel bra når jeg tar bilder inne i hyrten og styrten og ikke stiller på noe først. Men på 650D er det jo touchskjerm, så det er uansett uhyre fort gjort å velge noe annet (sammelignet med kameraet jeg hadde før). Autofokus fungerer ikke så bra med det objektivet, det er vel på grunn av lite dybdeskarphet.


#12

Neket sa for siden:

Makro er jo gøy da. :jupp: Sånn hvis man noen gang har tid til å drive med sånt. Jeg har et 90mm makro - dette: www.photozone.de/Reviews/282-tamron-af-90mm-f28-di-sp-macro-test-report--review (men til Nikon) og jeg er fornøyd. Det tar fine portrettbilder ute også - men blir for langt til å bruke inne.

Jeg bruker 30mm 1,4 objektivet mitt mest. jeg har 50 mm også, men syns 30 er best inne. Neste gang vil jeg ha vidvinkel. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.