Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan oppbevarer du kraft?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg kokte to liter kraft i går, og lurer litt på hvordan dere oppbevarer det hensiktsmessig i fryseren? Isbitterninger? Små poser? Bokser?

Det er jo veldig varierende hvor mye man trenger per gang.


#2

Niobe sa for siden:

Fryser i terninger (pose eller brett), og legger over i en boks når de er frosset.


#3

Novla sa for siden:

Jeg bruker bokser på 4-5 dl til kyllingkraft til risotto, fiske- eller grønnsakskraft til suppe o.s.v. Om jeg lager en litt mer konsenstrert oksekraft til gode sauser og sånt fryser jeg den i bokser som tar 1,5 dl. Samme typen bokser bruker jeg forresten til de tilfellene der jeg bare trenger litt kraft av de ovennevnte typene.

Jeg har ikke skjønt greia med å fryse kraft i isterninger, må jeg innrømme; selv om det er mye smak i en god kraft må den jo være ekstremt innkokt for å gi noe særlig smak til en rett i så små mengder.:confused:


#4

Niobe sa for siden:

Jeg bruker aldri bare én terning. Men ofte lager jeg bare litt saus, og trenger bare litt kraft, og da er det lettere å få rett mengde om jeg kan ta noen terninger. Og ikke har en hel blokk.


#5

Novla sa for siden:

Ser den, det er det jeg bruker små bokser til siden jeg er for lat til å styre med isterninger. :D

Men jeg hadde ikke sett ditt innlegg da jeg postet, altså, jeg har bare undret meg når jeg har sett det tipset andre steder; sånn du skriver det høres det jo fornuftig ut. :)


#6

Mjau sa for siden:

Vi fryser ned i bokser som tar vel 2,5 dl. Sjelden vi bruker mindre kraft enn det siden det er kraft av rådyr eller elgbein stort sett. Og når vi lager det lager vi ofte til mange.

Det går forresten helt fint å dele en slik klump i to med en skikkelig kniv da. Evt brødkniv. :jupp:


#7

Flubby sa for siden:

Jeg bruker godt skylte fløte og melkepakker med skrukork, enkelt å fryse ned, enkelt å bruke når man tar det opp av fryseren også.


#8

Veronal sa for siden:

Jeg lagrer som isterninger, men jeg lager glacé, da. Altså oppkonsentrerer så mye at fett feller ut og kan fjernes. Denne har også lengre holdbarhet (siden fettet er tatt vekk).


#9

Tallulah sa for siden:

Jg tar også bort fettet som legger seg som et lokk på toppen.


#10

Einhyrningur sa for siden:

Jeg bruser det ned i poser. Noen små og noen litt større. Er jeg riktig flink husker jeg å merke posene med hvilken type kraft det er.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker både godt vaskede kartonger, små plastbokser eller små poser. Jeg koker ofte skikkelig inn, så det er ganske lite med masse smak.


#12

Arran sa for siden:

Okse- og lammekraft koker jeg kraftig inn og fryser i isterningposer. Kyllingkraft fryser jeg i bokser a 1,5 og 5 dl, så har jeg forskjellige mengder for hånd avhengig av hva jeg trenger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.