Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nrk-avgift på pc og mobil?


#2

Malama sa for siden:

Tja, ikke lisens for å HA pc eller mobil, tenker jeg, men absolutt på tide å ta lisens for å SE nett-tv. Enkelt og greit fordi det ikke er logisk at jeg betaler lisens for å ha tv jeg kan se nrk på, mens min kollega ikke betaler lisens selv om han ser minst like mye nrk som meg, for han har ikke tv, men ser jo alt han vil på nett-tv.

At nett-tv hos nrk er lisensfritt er basert på en tanke om at "lisensen betaler de jo for tv'n, dette er ekstrabonus" men når flere og flere kutter den tradisjonelle tv'n, og ser nett-tv i stedet bør betalingsordningene følge etter.

(Og da tenker jeg ikke på de mange som snylter på nrk-lisensen, men de som altså rett og slett ikke betaler lisens fordi de ikke har tv. SER tvsendinger gjør de nå uansett.)


#3

Fluke sa for siden:

Nja. Nå vurderer vi jo å si opp nrk her, for vi bruker kun nett-tv og om vi kaster antennen (som vi uansett ikke får inn gode signaler med), så er vi jo sånn sett uten tv. At vi ha pc koblet til tv og dermed ser nett-tv der er jo en annen sak.

Jeg vil uansett ha bort lisensen, men at ALLE betaler en egen liten del i lisens over skatteseddelen. Ingen skal komme og fortelle meg at de ikke på noen måte nyttegjør seg det nrk lager/vedlikeholder etc.

Avgifter rammer usosialt og er en styggedom. :nemlig:


#4

Perhonen sa for siden:

Jeg tenker dette vil være en lisens som særlig rammer studenter. Som fra før av har en dårlig økonomi.


#5

Fluke sa for siden:

:nemlig:


#6

mrc sa for siden:

Å flytte det over til skatteseddelen vil vel gi flere hundre millioner i besparelser kontra lisenskontoret med et stort antall ansatte saksbehandlere, konsulenter, jurister etc etc.

Skal man ha dette på mobiltelefon og pc og det i praksis ikke finnes noen måte å komme seg unna, blir det vel vel så logisk at man bare tar det inn slik man tar skatten ellers.

NRK produserer for så vidt mye bra. Jeg sitter imidlertid med et inntrykk av at det forsvinner mye penger på ineffektivitet og at det egentlig ikke er noe reelt forhold til å forholde seg til "sine penger". Nå har jeg ganske liten erfaring med produksjoner, men de produksjonene jeg har erfaringer med, og som egentlig har vært sammenlignbare, har TV2 svært svært mye mer effektive enn NRK.

Jeg er heller ikke så sikker på at det er så viktig for allmennkringkastingen at man skal trenge en del av de større sportssendingene som det betales svært dyrt for.

NRK bruker egentlig fantastisk mye penger på en del ting. Og jeg vet ikke om man akkurat har merket noen stor forskjell på en del områder om de tilgjengelige middlene ble mindre. Kanskje burde også pressestøtten ellers styrkes på en del områder og medier.

Jeg mener at NRK for så vidt egentlig har en viktig funksjon slik media har utviklet seg, der det å få mest mulig klikk på hjernedøde saker som var raske å produsere er det viktigste. Samtidig blir man jo skremt når man samtidig ser romfolk-saken som NRK hadde for et par uker siden, der journalister og redaksjon med full viten holdt tilbake svært sentral informasjon. Hadde tilsvarende avsløringer blitt gjort av journalister om folk i næringslivet eller politikere hadde det vært gjort et arbeid der journalistene ikke ga seg før noen hadde fratrett sin stilling. Jeg mener de ansvarlige her hos NRK, på alle ledd, burde få sparken.


#7

Malama sa for siden:

Å ta det over skatteseddelen eller noe sånn hadde nok gitt store besparelser ja.

jeg synes tv-lisens for å eie mobil virker litt absurd, men å betale for tilgang til nrk-nett-tv (i alle fall for dem som ikke allerde betaler for nrk) synes jeg ikke er urimelig.


#8

Carrera sa for siden:

Få inn alt som har med NRK på app og kjøpelisenser, så kan de bare ta avgift, men å legge inn en avgift bare fordi man eier en pc eller en telefon, det er idioti.


#9

Perhonen sa for siden:

En slik avgift må bli lisenskontrollørens store drøm.....

( pleier å ha en på døra enda jeg faktisk betaler).


#10

mrc sa for siden:

Ja, det kunne godt vært et brukernavn og et passord sendt ut sammen med lisensen - så ble dette aktivt når lisensen var betalt. Naturligvis, man ville få tilfeller der noen gir bort sitt brukernavn og passord til andre som ikke betaler lisens.

Spørsmål er jo da også om de skal kreve bedrifter for lisens. Jeg husker det for mange år siden ble kjøpt inn videospiller via min fars bedrift for bruk på opplæringsvideoer. Denne videospilleren skulle han altså ha hjemme. Det ble da til at også bedriften måtte betale nrk-lisens. Så hvis bedriften gir ansatte mobiltelefon til en som ellers ikke betaler nrk-lisens, skulle reglene fortsatt være slik at bedriften da også må betale nrk-lisens for dette?

Jeg er i utgangspunktet ikke i mot lisensen, men de tekniske løsningene man har i dag gir gode muligheter til å begrense hvem som kan se - det gjelder både via nett og via tv-distribusjonsselskapene. Man kan kutte de åpne sendingene av NRK via bakkenettet og ha at man må ha kort for å se også disse. Det er nok egentlig ikke mange ekstra kort som må ut, ettersom de fleste allerede har tv-abo for å få andre kanaler - enten det er via RiksTV, Canal Digital, Get etc.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.