Koma sa for siden:
I såfall bør du ikke lese denne linken her
Jeg tror jeg har spist kebab i Oslo en gang for 15 år siden, da dette var ganske nytt. Siden har jeg holdt meg unna.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Koma sa for siden:
I såfall bør du ikke lese denne linken her
Jeg tror jeg har spist kebab i Oslo en gang for 15 år siden, da dette var ganske nytt. Siden har jeg holdt meg unna.
cilen sa for siden:
Æsj!.. nei, jeg spiser ikke kjøtt i det hele tatt.
kie sa for siden:
Ja, men bare av og til og bare fra et sted der jeg vet at de bruker gode råvarer.
~TM~ sa for siden:
Jeg spiser kebab fra tid til annen. Vi har et fast gatekjøkken som vi kjøper fra og det har godt rykte på seg. Kebaben er dessuten ikke den billigste... koster vel rundt 50-lappen?
www.snappys.net/ Her har de gooood kebab!
cilen sa for siden:
Jeg spiser Falafel. Det er KJEMPEGODT. Dere burde bestille det neste gang. Tror de fleste Kebab-gatekjøkken lager det..
Angelique sa for siden:
Snappys er den beste:riktig:
Sto et stykke i DT&BB ifjor eller er det lenger siden, om det gode ryktet til Snappys
T.o.m. noen som dro helt fra Vestlandet et sted for å spise denne kebaben.
Fersken sa for siden:
Spiser kebab når jeg er på de trakter jeg studerte (ikke Oslo). Der har de verdens beste rullekebab! Bare må ha :sikle:
Frost sa for siden:
Det mangler alternativer for meg. Jeg har smakt det men spiser det ikke.
Skremmern sa for siden:
Jepp. Savner et enkelt "Nei".
Bergensis sa for siden:
Nope.
Hadde tidenes verste fyllasjuke etter inntak av rullekebab i ein av Bergens mange kebabsjapper. Rett nok kan alkoholen ta mykje av skulda, men den rullekebaben var neimen ikkje utan skuld, den heller:mad:
Så; eg har ete, men aldri meir.
cilen sa for siden:
[img]http://t3.images.live.com/images/thumbnail.aspx?q=1153633697550&id=2025c117a6493de8614fdddc297e3ce4[/img]FALAFEL
2 dl kokte kikertersom er helt tørket, fra boks
½ løk, finhakket
1 fedd hakket hvitløk
1 ss hakket persille
½ ts malt koriander
1 knivsodd cumin
½ ts bakepulver
salt
mel
Alle ingrediensene mikses til en fast deig i food processor, bland i nok mel til at deigen slipper hendene når du former dem til en ball. Små ping-pong baller frityrstekes i varm raps- eller solsikkeolje.
Anrett litt hummus i bunnen av tallerkenene, legg på et par falafler og en fin salat med marinerte lune grønnsaker. Hell noen dråper sitron og olivenolje over.
LilleLeo sa for siden:
Spiser det, men sjelden. Rullekebab kan jeg spise noe oftere, men da kun fra et sted i bydelen.
Bluen sa for siden:
Jeg svarte at jeg aldri har smakt det, men det er egentlig ikke sant. Fant ikke noe alternativ som passet, for jeg har kun spist det én gang. Det fristet ikke til gjentakelse (uten noen grunn, egentlig - det smakte OK, og jeg ble ikke dårlig, men jeg er vel for sjelden på byen :humre: ).
(Og nå ser jeg at flere savner et slikt svaralternativ - lurt å lese svarene først, kanskje. :flau: )
Elis sa for siden:
Snappys har best kebab ja. :jupp:
Det er ikke så ofte jeg spiser kebeb, men de gangene jeg spiser det er det kun hos Snappys.
Hasselnøtt sa for siden:
Jeg tror jeg har spist det en gang i de sene nattetimer i byen. (Legg merke til tror.)
Dixie Diner sa for siden:
Jeg ELSKER Falafel! Spiser det mange ganger i måneden. :nam:
MokkMokk sa for siden:
Jeg har smakt, men spiser det ikke idag. Spiste det noen ganger da det var nytt og spennende men det er flere år siden sist nå. Jeg foretrekker en real cheeseburger om jeg en sjelden gang propper meg med junk. :nam:
Isolde sa for siden:
Rullekebab er godt! spiser det innimellom. Men spiser det bare fra noen spesielle steder. tror ikke jeg ville kjøpt det på et sted jeg ikke kjenner.
Nenne sa for siden:
Da har jeg lagt til det alternativet. Det passet nemlig for meg også. ;)
Filifjonka sa for siden:
Jeg har smakt det, men spiser det ikke. Syns ikke den digre kjøttklumpen som surrer og går virker særlig trygg.
Cascaye sa for siden:
Svært sjelden, type sjeldnere enn en gang i året.
Candy Darling sa for siden:
Nei. Ikke etter X antall motbydelige avisartikler og enda flere rykter. :kvalm:
Maverick sa for siden:
Det hender. Noen ganger er lysten etter 'bab uovervinnerlig. :jupp:
5barnsmor sa for siden:
Jeg spiser kebab, men hjemmelaget. Det som serveres paa gatekjokken kalles i arabiske land ikke for kebab men shewarma. Det er ikke ekte da, men en slags deig - ser ikke godt ut!!! Den ekte varen derimot er kjempegod...
Fluke sa for siden:
Om jeg spiser kebab har jeg såpass mye alkohol i kroppen at alle bakterier dør før jeg har svelget dem.
Misteri sa for siden:
Spiser kaftarull, kebabrull og kebabpizza fra pizzasjappa nede i gata her. Håper og tror de har ordentlig kjøtt! :nemlig:
Sitron sa for siden:
Jeg spiser kebab, men sjelden. Jeg bryr meg katten, no pun intended, om hvor jeg spiser den.
Elin sa for siden:
Kebab er godt! Har aldri opplevd å bli syk av det.
Av denne tråden kommer det frem at man tydeligvis må reise til Drammen for å smake skikkelig god kebab.
Falafel er også godt! Jeg spiste sykt mye falafel da vi var på ferie i Israel. Yum!
Elin sa for siden:
Her på St.Maarten kaller de det også for Shwarma, og dersom eieren av sjappa er hollender kaller han samme greia for Gyros, og jeg mener da at Gyros og Shwarma IKKE er det samme, men det mener hollendere.
Gaia sa for siden:
Jeg spiser det hvis jeg har vært en skikkelig tur på byen. Men det er virkelig lenge siden nå. Da er det ikke noe som smaker bedre. I så fall handles det hos det (gamle) lokale gatekjøkkenet vårt, og de har vært kontrollert såpass mange ganger av mattilsynet (og er aldri blitt stengt) at jeg stoler på dem. Kebaben deres (og den andre gatekjøkken maten, for den saks skyld) er god. :nemlig:
Jeg har spist gyros i Hellas og falaffel i Israel. Begge deler er nydelig.
Tjorven sa for siden:
Det er nok godt over et halvt år siden sist gang, men jeg synes kebab er ypperlig nattmat.
Kebab er den eneste hurtigmaten man får tak i her jeg bor, så det har skjedd på dagtid også, men det er som sagt veldig lenge siden. Vi har blitt flinkere til å spise ordentlig middag hver dag nå som snuppa er blitt større.
I gamle dager da jeg reiste mye til "rare" land, så tok jeg alltid et par turer til Torggata og spiste kebab for å herde magen. Jeg fortalte dette en gang jeg fikk vaksine, og hun som satt vaksina syntes det var en strålende ide.
Palmen sa for siden:
Snappys kebab :D :savne:
polarjenta sa for siden:
Jeg har smakt, men spiser det ikke. Syns ikke det var så veldig godt jeg da.
Ekorn sa for siden:
Nei, faen heller. Falafel er den beste nattmaten.
Honda sa for siden:
Vi lager kebab hjemme ofte. Kjøper sånn kebab kjøtt i sverige, fra svensk "gilde" hehe Husker ikke hva de heter.
Kommer i ferdige 4kantbiter, som er rå. som man steker på pannen
Spist kebab et par ganger andre plasser.
Nabbe sa for siden:
Hjemme, ute, hvor som helst. Eller, ja, ikke akkurat hvor som helst, men har jeg spist hamburgere på gatekjøkken i Algerie med kakkerlakker på veggene og tordivler i døråpningen, så overlever jeg nok en kebab på Ikhlas her i Bergen.
Spiser mest falafel da, ute.
Ikke at det skjer ofte, men det hender, og jeg eeelsker det.
Honda sa for siden:
Hva er det for noe?
Nabbe sa for siden:
Det står beskrevet lenger opp i tråden. Det er boller laget av erter, krydder og sånn. Har ikke laget det selv, kjøper bare pulver jeg...
MorStine sa for siden:
Ja, men ikke farsekebab. Spiser kun kebab enten på Løvenstad eller i Lillestrøm, der bruker de rent kjøtt, ikke farse.
Mams sa for siden:
Det hender jeg spiser kyllingkebab. Der jeg kjøper det vet jeg at det er kyllingkjøtt.
Ordentlig kebab spiser jeg ikke, for jeg er ikke glad i fårekjøtt.
Syrin sa for siden:
Har smakt det eitpar-tre gonger og blitt veldig skuffa. Kjøttet er vanvittig ekkelt; fullt av fettklumpar og seige / knatrete litt ubestemmelige greier (sener eller kva det nå er) :( Ekstra ille med lammekjøt som eg er fryktelig kresen på. Våt ullsmak er skikkelig ekkelt.
Falafel er kjempegodt!
Elin sa for siden:
:eek: Æsj! Da er du garantert ikke blitt servert "ekte" kebab. Kebabkjøtt er nemlig helt rent fint kjøtt uten udefinerbare klumper og sener....
Kirsebær sa for siden:
Slike ting overrasker meg ikke. Det er ikke slik at jeg blir sjokkert og mister matlysten og slikt av dette.
Men jeg spiser svært sjelden kebab. Og i hvertfall ikke i Oslo. I Oslo smaker kebaben kun muskat.
Elin sa for siden:
...eh.... Så du har spist kebab på alle steder som selger kebab i Oslo? Så Oslo-kebab er en egen type kebab det altså?:rolleyes: hmmmm.... man lærer stadig noe nytt og nyttig her på FP:ja:
kisha sa for siden:
Jeg har aldri spist det, og skyr unna plasser hvor det selges.
alphaMale sa for siden:
Jeg har en mage som tåler alt, sannsynligvis også salmonella og andre bakterier, for jeg har spist absolutt alle typer og former for kebab. JJeg er selvsagt noe observant på råvarene, men generelt sett har de fleste OK standard eller bedre :) Hmmm, bortsett fra Kebabkongen, som hadde et "snuskete" rykte på sausen sin en periode ;)
Uansett; jeg synes kebab er grisegodt. Namnam. :jupp:
Tinka sa for siden:
Kebab er noe jeg liker godt men lager det enten selv eller kjøper det en sjelden gang på lokalt gatekjøkken(drevet av innvandrere og de er supre til å lage kebab)
Libra sa for siden:
Spiser det på restaurant, kjøper det ikke fra luguber bakgårdsjappe.
Blondie sa for siden:
Jeg spiser kebab og storkoser meg med det!
Er naiv nok til å tro at det bare er i storbyen slike skumle ting foregår. :blånn:
Jessica sa for siden:
Det finns bare en kebab jeg spiser. Det er kyllingkebaben på Snackbaren her i byen. Jeg vet den er ordentlig. De har også den definitivt beste kebabsausen (rød saus). Finnes ikke noe bedre.
Nabbe sa for siden:
Nå har jeg skikkelig lyst på kebab... Men det er over en mil inn til byen.
Ru sa for siden:
Det er vel stort sett eneste stedet jeg har smakt kebab også.
Men jeg er ingen kebabspiser, det er årevis siden sist jeg spiste det. :niks:
Sue sa for siden:
Kebab er godt, men det hører til sjeldenhetene at jeg spiser det. Og jeg synes det er ekkelt å lese om alt noen klarer å putte inni kebabene, at jeg blir litt skeptisk. Der vi bodde før hadde vi en kebabsjappe som var kjent for ordentlig kjøtt, så jeg lever fortsatt i den troen at det var bra.
Falafel er nammenam! Fikk hjemmelagde sånne en gang for lenge siden og da var jeg frelst. :)
Sitron sa for siden:
De har vel på den sjappa i Drotningsvik.
Nabbe sa for siden:
Huh? Noen sjapper her jeg ikke vet om? Eller, jaja, det er jo ganske langt da. Er det ikke?
tutta sa for siden:
Ja,men kun på Bislett kebab :nam: .
Kirsebær sa for siden:
Selvsagt har jeg spist kebab på alle steder i Oslo. :nemlig:
Og ja, Kebaben i Oslo smaker annerledes enn de jeg har smakt andre steder.
ikke bare at den smaker mest muskat, men det er noe annet udefinerbart også.
Blondie sa for siden:
Mafia. :næmmli:tutta sa for siden:
Kjenner at jeg ble litt klar for en 'bab nå jeg:o .
Polyanna sa for siden:
I ungdommen spiste jeg mye rart, men det er mange år siden jeg rørte den styggeskapen nå, ja! :nemlig:
Mica sa for siden:
Nei og har IKKE gjort det siden jeg så ett program om hvordan de ble laget (På NRK for ca 6 år siden). Selv de som blir laget av "seriøse" produsenter som Gilde etc inneholder alt for mye rart, og for lite rent kjøtt til at jeg noen gang kommer til å spise det.
Unntaket måtte være kebab med rent kjøtt, men hvordan kan jeg vite at det er det?
Spiser forrsten ikke nuggets heller av samme årsak.
Line* sa for siden:
Jeg turde ikke klikke på linken. Jeg spiste kebab etter en bytur lørdag. :småkvalm ennå:
mummitrollet sa for siden:
Ja av og til
Røverdatter sa for siden:
Jeg har spist kebab en gang i hele mitt liv. Syns ikke det var så stas. Nå spiser jeg sjelden mat fra fastfoodsteder. Det smaker dritt og jeg er sterkt skeptisk til hygienen i sånne steder. Den der kebabstanga som går rundt og rundt ser jo direkte motbydelig ut. Aldri i livet om jeg ville spist kjøtt fra den. :niks:
Nabbe sa for siden:
Åååh jeg får bare mer og mer og mer og mer og mer lyst på kebab jo mer jeg leser i denne tråden. Tror jeg må kjøpe meg en i byen i morgen, ja.
Candy Darling sa for siden:
Kasia: :dulte: Kjøtt som står fremme over natten (gud vet hvor mange) uten kjøling er ikke min greie. Når det i tillegg skrives om
, så takker jeg for meg. :spy:;Divine sa for siden:
Sist jeg spiste kebab var nyttårsaften 2000. Og det har ikke vært noe stort savn.
KristinS sa for siden:
Heller sjeldent jeg kjøper ferdiglaget.
Jeg lager heller selv hjemme med svinekjøttdeig og kebabkrydder. Mye bedre og da vet jeg hva jeg får.
petra sa for siden:
Har smakt det en gang når jeg var i Tyrkia for 18 år siden!! Aldri mer kebab her i gården! Nevøene mine elsker Pizza med kebabkjøtt........Er det like "farlig" som vanlig kebab??
Inagh sa for siden:
Jeg eter kebab og jeg eter pølser - med god apetitt. Noe skal jeg da dø av jeg og. :knegg:
mimmo sa for siden:
Nei
safran sa for siden:
Jeg spiser bare donner-kebab, sånn skikkelig kjøtt som er stablet. Ikke noe farsedritt her, nei.
Fru Snurp sa for siden:
Sorry dere som ikke bor i Oslo: Ordentlig god kebab spiser man i Trondheimsveien (L'Oasis). Med kylling eller lam shwarma, bulgurhvete, hjemmebakt laffebrød (ikke pita!) og ordentlig salat uten mais. Og selfølgelig ikke Thousand Island. Da er det til og med sunt! Prøv!:riktig:
safran sa for siden:
:knegg:
Susse sa for siden:
nei
Jenna sa for siden:
Spiste det en del før, men har ikke spist så mange de siste 5-6 årene. 1-2 i året, kanskje? Synes kvaliteten varierer sterkt her i Oslo og de jeg har spist har vært i 50-60 kroners-klassen.
cecix sa for siden:
Jeg har spist kebab. Siste gang var for 10år siden. Har ingen planer om å spise det igjen, og ihvertfall ikke etter slike artikler :grøss:
maribo sa for siden:
Jeg spiser kebab når jeg er i Oslo :)
Da jeg bodde der var kebaben på Holmlia, Hauketo og New Beirut(?) de beste. Spiste både "vanlig" og kylling. Har også spist fra boder på natta - aldri blitt syk, heldigvis!
Spiser også kebab her, men ingen lager så gode som noen av stedene i Oslo. I Trondheim er kebaben stort sett helt forferdelig....man har da ikke Thousand Island og ketchup på kebaben....
Che sa for siden:
Rullekebab er godt. Da jeg hadde vært nesten 3 mnd i Guinea-Bissau og kun spist ris, fisk og peanutter overdriver, var vi i Senegal. Der kjøpte vi verdens BESTE rullekebab. Ingen er så god som den var, men de lager OK i Trondheim også.
Vanlig Kebab liker jeg ikke.
tink sa for siden:
Det var jo en snedig løsning, svinekebab!
Selv har jeg vært en god tilhenger av nattmatkebab i utelivsperioden min. Er jeg ute nå hender det vi slenger innom for en kebab eller falafel. Men den beste kebaben fikk vi i Tyrkia, og en liknende variant i Hellas for mange år siden.
Med gode råvarer er det veldig godt. Sånn seint på natta er det viktigste at det smaker deilig hvitløk og ganske sterkt - og vi går på såkalt trygge steder.
Så svaret mitt er at jeg spiser av og til. Leenge siden, alt for lenge siden jeg har spist en deilig falafel. Vurderer å prøve oppskrifta som ble presentert på første side.
scilla sa for siden:
Er kebab menneskemat ?? :urk:
lil'c sa for siden:
Nei, jeg liker det ikke, har smakt en gang for mange år siden.
Og hvis jeg likte det hadde jeg ikke spist det da heller, jeg får bare ekle vibber.
Maz sa for siden:
Det finnes jo mange slags kebab. Men det som kalles kebab på folkemunne er godt det, men jeg har fått med meg at det ikke akkurat er særlig bra mathygiene. Ikke at jeg hadde trengt å lese det noe sted. Det sier seg egentlig selv.
Det er lenge siden sist, og lengere blir det.
Fruktflua sa for siden:
Nei, nei og atter nei! Kebab er ikke mat...Blir helt uggen av å tenke på den kjøttrullen. :(
Jeg spiser dog vegetarkebab. Det er godt! :)
Nuta sa for siden:
JA jeg spiser kebab og NEI jeg vil ikke se på linken...hehe
safran sa for siden:
Jeg er fyllesyk idag (nei, ikke spør) og har vanvittig lyst på kebab.
Elin sa for siden:
Du ber om det....
Er du fyllesjuk i dag??? Hva skjedde? :knegg:
Kjøp deg kebab! Alltid et eller annet sted som har nattåpent vel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.