Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg bake til jobblunsj?

#1

Susse sa for siden:

Jeg har fått ansvar for fredagens "ukeslutt" og det vil si noe søtt etter maten. Slipper ikke unna med grove horn eller skinkesnurrer med denne dagengjengen gitt. :p
Hva i alle dager skal jeg bake som monner nok til 15 kakeglade damer ? Og som kan tåle å lages kvelden før. Det er neste fredag, så jeg har tid til å planlegge litt :)


#2

Tuppen sa for siden:

Denne er knallgod hvis du liker søte kaker, og enkel å lage.
(Men den tar kanskje for lang tid å steke hvis du skal lage den i kveld?) Evt. lage en pavlova og ta på krem/frukt/bær rett før servering i morgen.

Marengskake med rice krispie
4 eggehviter
2.5 dl sukker
(stivpiskes)
3 dl rice krispie blandes i

Stekes i bakepapirkledt langpanne på 125 grader i 65-75 minutt

4 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl fløte
(kok på svak varme til det tykner)
125 g meierismør røres inn litt og litt
2 ss vaniljesukker blandes i

Del bunnen i 2 og ha fyllet i midten. Man kan evt. pynte med krem og bær oppå - eller smelte litt kokesjokolade og pynte med tynne striper.
Når du skal lage til så mange ville jeg lagd dobbel porsjon.



#4

Susse sa for siden:

Takk for tips damer ! Snickerskake har jeg ikke laget siden jeg var 20 :D Den er jo skummelt god og kan dobles. :gruble:
Det aller kjipeste er at jeg ikke får, hehe.


#5

Sissel sa for siden:

Er dette nok til å dekke en stor langpanne, eller bør man doble da?


#6

Elisabet sa for siden:

Brownieskake blir aldri feil. Denne oppskriften her er super enkel og super god og kaka blir bare bedre om den blir laget kvelden før og kan bare stå i romtemperatur hele tiden. Lages i vanlig langpanne med bakepapir i. Jeg må steke min akkurat 30 minutter for at den skal bli passe. 25 minutter blir for lite har jeg erfart, men det er litt forkskjell på ovner.

500 g margarin
12 ss bake kakao
8 egg
10 dl sukker
5 dl mel
1 1/2 ts vaniljesukker

Smelt margarin og ha i kakao
Pisk egg og sukker til lett eggedosis (ca. 5 minutter pisking)
Ha så i margarin/kakaoblandingen og mel/vaniljesukker og rør.

Stekes på 175 grader i 25 – 30 min


#7

GinaK sa for siden:

Suksessterte er også skikkelig godt og kan lages som langpannekake.
Mange oppskrifter på Detsøteliv.
Er du på lavkarbo så kan du vel spise den også.. :p


#8

Susse sa for siden:

Brownieskaka di bør en kanskje ha is til Elisabet ?

Suksessterte er vel temmelig langt fra lavkarbo, men hjelper uansett ikke, for jeg teller kalorier.





#12

Mirasol sa for siden:

Jeg lager den i langpanne. Da blir den akkurat passe, ganske flat, men fine biter!


#13

Elisabet sa for siden:

Nei den er saftig og god og trengs ikke is til. Jeg bruker den mest uten is til egentlig.


#14

elli sa for siden:

Gulrotkake


#15

Susse sa for siden:

Satser på en snickerskake og en brownieskake. Så blir det nok til kveldsvaktene også :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.