Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bursdagskake: Kan dette fungere?

#1

IOA sa for siden:

Eldste blir åtte år, og jeg har lyst til å lage en fancy, men enkel kake til henne av denne typen:

Jeg har en hjerteformet kakeform, og tenkte å lage vaniljekakerøre som jeg deler i tre, blander i farge i tre nyanser, og steker hver for seg. Så stabler jeg dem oppå hverandre med et lag vaniljekrem og litt jordbærsyltetøy mellom lagene, og krem utenpå.

Jeg hadde antagelig fått prisen som årets mor av Snuppa dersom jeg hadde fått til noe sånt.


#2

Nenne sa for siden:

Det går helt sikkert fint. :nikker:


#3

C3PO sa for siden:

Det klarer du nok. Slike kaker ser mye mer komplisert ut enn det som er tilfellet.


#4

Ciela sa for siden:

Det går helt supert jeg lagde regnbuekake med wiltonfarger til yngste i fjor .Kaken ligger i et galleri her .


#5

IOA sa for siden:

Jeg liker at dere har trua. :knegg: Jeg skal ut og handle farge på torsdag, og bake på fredag mens eldste er i en annen bursdag.


#6

Ciela sa for siden:

Tror du egentlig klarer deg med en rød evt en rosa og tilsetter litt mer for hvert lag . Når jeg lagde regnbuekaken laget jeg den kun med hvitter , ikke eggeplomme for å få den mest mulig hvit .



#8

Filifjonka sa for siden:

Den var fin. :) Jeg ville brukt friske jordbær eller rørte frosne, ikke syltetøy. Blir mye friskere.


#9

Mjau sa for siden:

Det er enkelt penkelt. :jupp:
Jeg skal lage regnbuekake til snuppa mi sin bursdag.

Jeg var ingen baker når jeg begynte med litt mer fancy kaker. Det var mye lettere enn jeg trodde.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Enkelt? Hvilken deig (som iPhone oversatte til drit (hva feiler denne telefonen!)) passer best til dette?

Hvor mange lag, og hvor mye fyll mellom? Og hva slags fyll?

Hva er det utenpå? Pisket krem? Ostekrem? Royal icing? Sånn marengsmasse? :undrer:


#11

Hyacinth sa for siden:

Deig og deig. Røre heter det vel...



#13

Mjau sa for siden:

Frostingen i oppskriften har jeg ikke prøvd, men den skal visst være god. Veldig søt, og bør lages samme dag.

Vanilla bean frosting har jeg laget en del ganger. Den er også veldig søt og må lages samme dag, men har ikke så mange spesielle ingredienser.

Ostekrem med hvit sjokolade gjør seg nok også tenker jeg.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget denne til eldste sin bursdag et år. Stor suksess, og alle lurte å hvordan jeg hadde klart å få det til. Sorry stort bilde.

Det er såre enkelt, du bare lager lys kakerøre og fordeler i så mange skåler som du vil ha antall farger. Farg hver røre med forskjellige Wiltonfarger (konditorfarge funker ikke her altså) og hell først den ene skåla midt i kakeformen, så heller du neste skål oppi den forrige røra, altså bare heller den midt på. Og så den neste oppå der igjen and so on. Den ytterste røra vil bre seg utover og lagene oppå vil følge etter. Resultatet blir som på bildet. Jeg har også laget muffins på samme måte. Dødskult.


#15

arrow sa for siden:

Jeg er ikke sikker på om all den kunstige fargen burde være lovlig :fnise:


#16

GinaK sa for siden:

Stilig kake. :) Jeg har sånne Wiltonfarger, så det må jeg se litt mer på.


#17

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jøss, er du på krigsstien mot konditorfarger for tida, eller? De gelefargene fra wilton bruker jeg med den beste samvittighet, man bruker jo så utrolig lite, og spiser det så sjelden, at det spiller ingen rolle.


#18

arrow sa for siden:

Nei, ikke helt krig mot dem, men jeg liker ikke helt trenden med utrolig mye kunstige farger. Det er morsomt med farger, men noen av dem er direkte tvilsomme som mattilsetning. Jeg må innrømme jeg reagerer mer enn litt på regnbuekaker :rolleyes:


#19

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg er ikke noe fan av unødvendige tilsetninger sjøl, men mikroskopiske mengder i en matvare som spises et par-tre ggr i året, nei det greier jeg ikke å hisse meg opp over.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Det er jo det som er genialt med Wiltonfargene. Man bruker så ørlite av dem. Jeg lager denne til barneselskap to ganger i året helt uten noen som helst frykt for at barna skal dø av kreft.


#21

arrow sa for siden:

Hehe, litt Brillantcarmoisin E122 går sikkert greit for en veganer også. Uansett, man bruker alltid kun litt av dem og de har vist seg skadelig selv i denne konstetrasjon.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Den røde Wiltonfargen er vegansk. Jeg bruker ikke den uveganske røde vanlige konditorfargen. Det er sikkert ikke helsekost, men vi lager slik kake ca 2 ganger i året. Vi unngår allerede et tonn av andre potensielt skadelige ting i kosten så dette har jeg ingen skrupler med.


#23

arrow sa for siden:

Jeg har ikke trålet Wilton ingredienser, men rødfargene i dette merke inneholder ofte E129, som er petroleumderivert.


#24

Mjau sa for siden:

Så få ganger i året det er aktuelt å bruke slike farger, så kan jeg ikke si det bekymrer meg.
Jeg orker heller ikke å bruke all energi på å bekymre meg over alt i vårt miljø som kan påvirke oss negativt. Da ville jeg blitt mentalt syk tror jeg.
Jeg velger å fokusere på sunt kosthold i hverdagene, og så får fest være fest.


#25

Tallulah sa for siden:

Det er vel heller en trend at man begynner å lage fler og fler naturlige farger. Jeg syns det er å begynne i feil ende å reagere på regnbuekaker, i stedet for unødvendig tilsetning av farge i hverdagsmat. Man kan selvsagt gjøre begge deler parallellt, jeg ser det, men alt i alt tror jeg folk er mye mer bevisst dette enn for 10 år siden, det forskes mer på det, og det mange tar mer bevisste valg.

Nettopp.

Er man interessert er det bare å google "natural food dyes" og man får opp både leverandører og oppskrifter til hvordan man kan gjøre det selv. Som her for eksempel. India Tree er en leverandør av naturlige farger.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har mailet Wilton for lenge siden, alle fargene er helt veganske. Gulfargen er visst til og med naturlig, men den er da litt svakere.


#27

arrow sa for siden:

[quote=Tallulah;3596686]Jeg syns det er å begynne i feil ende å reagere på regnbuekaker, i stedet for unødvendig tilsetning av farge i hverdagsmat.

Det jeg reagerer på er at det ikke er noe sammenhenge mellom farge, smak og ingredienser, den natrulige logikken mellom rødfargen som eventuelt ville vært bringebær-, jordbærsmak eller noe slikt er helt borte. Og når det gjelder blåfargen spesielt tenker med en gang på forskningen som indikerer på at vi helst burde slippe å få det i oss. Det virker kunstig og falsk. Det er noen få alternativer til naturlig blåfarge (uttrekk fra kamille bland annet), men de er nesten aldri brukt på grunn av holdbarheten. Ikke at jeg aldri bruker fargestoffene selv, jeg lager av og til rosamarsipan roser med grønne blader, men ellers er det ingrediensene selv som setter smak og farge på maten jeg lager.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.