Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den beste pappvinen?

#1

safran sa for siden:

Jeg har ikke for vane å kjøpe pappvin, men jeg tror jeg må begynne med det. Og i den forbindelse trenger jeg litt tips - hvilken skal jeg velge? Jeg liker eik, krydder og masse mat i smaken. Helst ikke solbær. Akkurat nå drikker jeg en reserva som faktisk smakte godt, og som heter Trivento.


#2

Sitron sa for siden:

Vin av papp? Usj.


#3

safran sa for siden:

Det er sånn jeg har tenkt, serru. Men det er så lite praktisk å åpne en flaske, for jeg må drikke den opp helt selv. Noe som betyr at jeg enten blir veldig full, eller må drikke to-tre dager på rad.


#4

Sitron sa for siden:

:knegg:



#6

Maverick sa for siden:

Her må jeg følge med. Selv om det etterhvert viser seg at hjernen er like fast bestemt på å tømme en pappvin som en flaske vin samme kvelden. :blush:


#7

Stompa sa for siden:

Jeg elsker en sør-afrikansk rødvin som heter Robinson. Den finnes bare i kartong dessverre (drikker ikke vin så ofte at jeg klarer å tømme 3 liter før vinen er dårlig :( ).


#8

Hyacinth sa for siden:

Veldig mange typer vin man finner på flaske finnes også som papp. Det betyr ikke dermed at smaken er dårligere. (Synes JEG). Jeg drikker sjelden papp, men det er mest fordi vi ha såpass mange flasker i hus. Papp er i grunnen genialt.


#9

Che sa for siden:

Papp er genialt, men jeg er fryktelig dårlig til å finne god vin. Sist kom mannen hjem med "pinnevin" (altså, den vinen med pinne som henger rundt flaskehalsen) Cantina Rossa tror jeg den heter. Den var veldig lettdrikkelig og god, men ikke direkte utfordrende for ganen. Mannen fikk den anbefalt han altså - og vi kommer helt sikkert til å kjøpe den igjen.

Cantina Rossa, Cantina Zaccagnini (48973)

Cantina Zaccagnini råder over svært godt plasserte vinmarker i området rundt byen Pescara i distriktet Abruzzo.
Vinen er laget på druen Montepulciano.
Vinen har en god, mørk rødfarge. Den har aromaer som mørke bær, skogsbær og spesielt deilig kirsebærpreg, samt noe krydder.
Frisk, fin og stram smak med masse bær. Bløt, middels fylde og god finish med en innsmigrende stil.
Denne vinen bør oppleves.
Vinen vil passe fint som en ren drikkevin, eller til middels kraftige kjøttretter spesielt til påskelam med godt krydder, men også til hvit fisk med smaksrik saus.

Pris: 339,90 (3 liter)


#10

Nenne sa for siden:

Begge disse Soñador og Valpantena har jeg kjøpt i løpet av 2007 og begge har jeg vært fornøyd med. Begge er forholdsvis lette.


#11

Tuneland sa for siden:

Vi kjøper ofte pappvin. Altså, ofte i betydningen flere ganger det enn en flaske.

Nå har vi Rawsons retreat. Campuget og en til som jeg ikke husker navnet på (svart, med rødt og gull - er det noen som skjønner hvilken jeg mener..?) kjøper vi også endel.


#12

Ru sa for siden:

Svrt med rødt og gull - J.P. Chenet?
Den selger jo som bare rakkern på polet i hvert fall.

Vi har en italiensk nå, men jeg synes ikke den var noe.
Note to self: Prøve vinen i flaske før man kjøper kartong. :sparke:


#13

Elin sa for siden:

:fnis: det drikkes såpass mye ja?....

Det er en av mine favoritter, papp eller flaske, god er den! :jupp:


#14

Elin sa for siden:

Den drakk jeg som vann da vi bodde i Nederland, for det er nemlig en av de billigste vinene man kan kjøpe der. 4,50 euro for en flaske (dvs. ca. 35 kroner). Slurp, slurp!!

Hva koster den i Norge? :ren nysgjerrighet:


#15

Fluke sa for siden:

Rosemount! :jupp:


#16

Maverick sa for siden:

Med fare for å virke helt :blond: og fjortis. Jeg synes Lindemans på papp er helt fin å drikke. Veldig lett å drikke veldig mye. :rødme:

Ikke det at det er et mål i seg selv.


#17

Ru sa for siden:

294 for papp-utgaven. 82,50 for 75 cl.


#18

Lenam sa for siden:

Estancia del Fuego er en god rødvin som kommer i bag-in-box. Det er vel den bagvinen som selger best til restaurantbransjen, mange bruker den som husets vin for den fungerer til mye.


#19

Esme sa for siden:

Jeg har horvet gjennom en del pappviner jeg og den jeg som oftest kommer tilbake til er Mezzomondo Negroamaro.

Arne Brimis Hytte, Grill og Turvin vil jeg virkelig anbefale deg å styre unna. Smaker gjæret saft. :grøss:


#20

Ru sa for siden:

Og om du bare skal bøtte nedpå, så er jo denne grei.

Den passer til det meste.


#21

safran sa for siden:

Nei, jeg skal ikke bøtte nedpå. :hehehe: Jeg har ikke mage til sånt, jeg tåler jo bare et par glass. Jeg vil ha en som smaker masse!


#22

Alfa sa for siden:

DaLuca. Der får du mykje smak (og hovudverk) for pengane!


#23

petra sa for siden:

J.P Chenet er god og nå i helga fikk vi Chapelle de bois. Den var ganske god! Og så er det den vina med bilder av kuer på?? Husker ikke hva den heter ei heller om den er i papp! Men god er den!:p

Sunrise har fyldig og fin smak! Gato Negro er mannens favoritt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.