Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Museum i Oslo?

#1

Musemus sa for siden:

Storesøster snakker om ei i barnehagen som har sett diverse skjeletter, og lurer på om noe sånt finnes i Oslo? Kan det stemme at jeg har hørt om et reptil-museum? :undrer:
Storesøster er ei sånn som suger til seg alt sånt og syns det er spennende, og jeg tenkte vi skulle ta henne med en tur. Hun blir 5 år nå og er stor og 'voksen' for alderen.
Hvilket museum bør vi gå på i Oslo da?


#2

Matilda sa for siden:

Naturhistorisk museum på Tøyen, tenker jeg? Jeg har ikke vært der på sikkert 17 år, men de har bilde på hjemmesiden av den samme T.Rex-en som jeg husker, i alle fall.


#3

Musemus sa for siden:

Er det der skjelettene bor? :knegg:
Det er åpent hele året, det sikkert? Kan prøve å google meg fram litt også.



#5

Musemus sa for siden:

Takk!
Andre ting vi bør se?


#6

Skilpadda sa for siden:

Paleontologisk museum i Botanisk Hage. :jupp: Det er åpent hele året, ja. Mens dere er der, bør dere også ta en tur på Zoologisk museum, som ligger så å si vegg i vegg. Der var vi veldig mye da Poden var 3-4-5. :) (Vi bor ti minutter unna.)


#7

Madicken sa for siden:

Teknisk museum! Moro for liten og stor, og treåringene mine storkoste seg der senest nå i helga. Skjelettene der er mest av menneskelig art, men skjelett er skjelett ding.


#8

Tjorven sa for siden:

Vi har vært både der og på zoologisk museum mange ganger. Billett til det ene museet gjelder til det andre også. Ungene har syntes det var stas fra de var ca 2 år. Knerten har vært redd for dinosaursjelettene, men nå tør han å se på dem. (Snuppa tør å stikke hodet inn i kjeften på et par av dem også, men det kommer knerten aldri til å tørre. :knegg: )

I tillegg anbefaler jeg reptilparken. Men ikke gå dit om du er redd for øgler, slanger eller edderkopper. Alle dyrene der er levende.


#9

Musemus sa for siden:

Så snille dere er, takk for tips. Er det sånn at man bør legge igjen 15-mnd'ern hos besteforeldre, eller er det ok å ta med lille propell?
Det er nok reptilparken jeg tenkte på ja, Tjorven - men der tror jeg vi holder oss unna. :skremt:


#10

Musemus sa for siden:

Jeg tror hun vil elske teknisk museum, er det vitensenter der også?
Hvor strenge er de på aldersgrenser der, er det sånn at det er opp til oss om 5-åringen kan være med på 6-års grense?


#11

Skilpadda sa for siden:

Det er fint å løpe rundt på museene, så bare dere henger med på hvor minsten er, så går det fint å ta ham/henne med. :)


#12

Madicken sa for siden:

:jupp:


#13

Musemus sa for siden:

Kult!


#14

Matilda sa for siden:

Vi skal ha med vår 16-månedersgutt. :jupp: Han går ikke ennå, men jeg tror han vil ha like stor glede av besøket som oss. Ting som beveger på seg, store fly, lys og lyd og kake i kafeen - what's not to like?


#15

Musemus sa for siden:

Sant, sant, Matilda. :p


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.