Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Panel på kjøkken i stedet for fliser?

#1

Levic sa for siden:

Vi tenker å ha panel på hele kjøkkenet, og droppe fliser over benkene. Har hørt om panelplater, men er ikke helt sikker på hva det er. Ferdigmalte panelplater som spikres rett på vegg. Noen som har slike, eller har en link til noen forhandlere?


#2

007 sa for siden:

Vi har slike, og det samme har de aller fleste forhandlere for tiden (Byggern, Maxbo, Byggkjøp, Byggmakker). Finnes i mange farger, og varierer i pris. Jeg ville sjekket litt rundt, da det ofte er tilbud på platene.

Vi har også panel over kjøkkenbenken, men vanlig malt panel, ikke plater. Det er en fordel å ha oljebasert maling over vasken, da denne fremdeles henger på veggen etter vask. Det gjør nemlig IKKE vannbasert maling. :erfaren:


#3

Huldra sa for siden:

Vi har ferdigmalte panelplater på kjøkkenet og også over kjøkkenbenken. Dette fungerer så langt veldig godt. Tenkte å ha glassplate over vask og komfyr men har ikke kommet så langt ennå. De aller fleste har disse panelplatene, de er ofte på tilbud både som malte og umalte.


#4

gullet sa for siden:

Vi har også panel på hele kjøkkenet, vanlig panel (ikke Beverpanel/huntonittplater), alt er malt med oljemaling, og har tålt vask godt i 7 1/2 år.


#5

Levic sa for siden:

Ok, men hva er forskjellen på platene og vanlig panel? Vanlig panel er vel ekte, mens platene er laminat? Men er det noen annen forskjell? Kvalitet eller utseende?


#6

007 sa for siden:

Platene er av huntonitt og er nok malt med oljemaling med høy glans. Det er altså en "juksepanel" som ser veldig ekte ut. Vi er veldig fornøyd både med kvalitet og utseende.

Forskjellen er at platene er 60 cm brede plater som man spikrer på veggen. Vanlig panel må spikres opp bord for bord, spakles i spikerhull, pusses, sparkles en gang til, påføres kvistlakk, grunning og 2 strøk maling.


#7

Levic sa for siden:

Ja ok. Da skal jeg skrive opp dette. Huntonitt altså. Oljemaling ja..
Vanlig panel kan jo kvistes grunnes og males før det settes opp, men det er jo en stor jobb uansett.
Liker egentlig ikke uekte, men har sett slike panelplater før, og de ser ikke så plæstikk ut..Ganske fine ja.


#8

007 sa for siden:

Jeg synes malt panel er finere enn platene, men vi valgte bort panel pga alt arbeidet. Vi platet stuen (40 m2) på en helg og brukte 1 uke på kjøkkenet (vanlig panel og kun 17 m2).



#10

amor sa for siden:

Vi valgte panel på kjøkkenet istedenfor fliser. Denne avgjørelsen ble tatt med bakgrunn i en total vurdering av hva som ble finest her.

Har "ordentlig" panel som er kvistlakkert, sparklet, pusset, grunnet og malt med oljemaling. Er veldig fornøyd.


#11

007 sa for siden:

Link? Eller bilder fra hjemmet mitt? :skremt:


#12

Levic sa for siden:

Hmm kanskje plate stuen, og bruke ekte panel på kjøkken. Det er jo mindre enn stue, og kan da koste på oss jobben.
Kan man få platene i alle farger? F.eks kaffe latte?


#13

Levic sa for siden:

Ja takk begge deler:)



#15

Levic sa for siden:

Kjempefint. Hvilken farge har dere?


#16

007 sa for siden:

Magnolia.


#17

Levic sa for siden:

Ok thank you. Skal sjekke dette ut nærmere. Ser ihverfall bra ut.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.