Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Det med å slette tråder?

#1

rine sa for siden:

Hvorfor får folk slette helt "vanlige" tråder når de ikke tar den retningen HI vil? Ja, jeg sikter til "XXXX"-tråden akkurat nå, men spørsmålet kan like gjerne være generelt. Jeg tenker at man enten må tåle at noen i en tråd er uenige med en, eller rett og slett la være å starte en tråd. Slettede tråder i tide og utide irriterer meg.


#2

Meissa sa for siden:

Jeg visste ikke at det gikk an engang jeg. Altså jeg visste at man kunne slette innlegg som man har skrevet, men ikke hele tråder. Da sletter man jo det alle andre har skrevet også. :blinke:


#3

Magica sa for siden:

Enig. Ante ikke at dette var vanlig?


#4

rine sa for siden:

Det går vel an å slette i M2, men jeg trodde ikke denne tråden befant seg der.


#5

polarjenta sa for siden:

Jeg har egentlig ikke lagt så mye merke til det. Men akkurat denne tråden merket jeg siden den ble slettet i det jeg skrev et svar på en kommentar på noe jeg hadde skrevet.

Kan man slette egne tråder i hele forumet?


#6

torsk sa for siden:

Man kan slette egne tråder i både Medlemssalongen og M2, men bare der.


#7

Bluen sa for siden:

Nei, det har vel aldri vært mulig andre steder enn i M2, så da må man vel ha moderatorhjelp i andre områder?

Ikke bare M2, altså, Torsk?


#8

Input sa for siden:

Det er forferdelig barnslig og unødvendig. Én ting er å slette tråder som er utleverende, etter at diskusjonen er "dødd ut", men å slette mens den pågår fordi man får litt for mye pes, kjenner jeg at jeg finner ganske provoserende.


#9

rine sa for siden:

OK, jeg trodde det bare var i M2. Uansett, jeg står for at jeg mener det er dumt å slette en tråd bare fordi man får litt motbør. Svært personlige tråder der diskusjonen er ferdig, er selvsagt noe annet.


#10

Fluke sa for siden:

Absolutt veldig enig med rine i dette.


#11

rine sa for siden:

Jeg må tydeligvis gå og ta meg noe mat, for jeg kom til å rødprikke den som slettet tråden. :lavt blodsukker, lav impulskontroll:


#12

Toffskij sa for siden:

Jeg er langt på vei enig med rine, jeg synes det er mye sletting av tråder, og synes det er dumt når interessante diskusjoner går fløyten.


#13

Anne C sa for siden:

Jeg synes det er tullete og barnslig å slette helt vanlige tråder med helt vanlige problemstillinger.


#14

rine sa for siden:

Jeg kan forsåvidt også skjønne at man vil slette hvis man kommer med en lite gjennomtenkt uttalelse i HI og får side opp og side ned med sjikanering i retur, (ikke at det skjer så veldig ofte på FP) men et helt vanlig "hva ville du gjort"-innlegg der man får minst like mye støtte som motbør og der det slett ikke er HI som får hardest medfart-da forstår jeg ikke helt hva som er grunnen. Såpass må man tåle. Synes jeg.


#15

Teflona sa for siden:

:klemme:

Jeg trodde at det bare var i M2 man kunne slette.


#16

Snippa sa for siden:

Ja, dette var rimelig tett.


#17

Meissa sa for siden:

Ja, jeg er enig. :nemlig:


#18

Miromurr sa for siden:

Dersom det irriterer så mye at brukere sletter egne tråder i M1 eller M2 som man har svart i er den enkleste løsningen å la være å svare i tråder som ligger i M1 eller M2. Det er da virkelig ikke noe å ta sånn på vei for at en bruker benytter seg av en funksjon som det er opplyst om at eksisterer.


#19

polarjenta sa for siden:

Og jeg er forøvrig enig med Rine.


#20

rine sa for siden:

Jeg tar ikke på vei. Jeg irriterer meg. Jeg synes heller HI kan opplyse i første innlegg om at "tråden blir slettet dersom ikke alle er enige med meg" da hadde kanskje flere styrt unna.


#21

oslo78 sa for siden:

Jeg er enig med rine.


#22

rine sa for siden:

Bra for deg. Hvis ikke ville jeg slettet tråden. :nemlig:


#23

Miromurr sa for siden:

Det kan du ikke, den ligger ikke i et medlemsområde.


#24

oslo78 sa for siden:

''

Ja, det var det jeg var redd for - så jeg skrev et støttende innlegg slik at tråden skulle få bli.:D


#25

MegaMie sa for siden:

Og jeg irriterer meg over at MiroMurr irriterer seg over at Rine irriterer seg over at noen sletter tråder. Blir noen irritert av det eller? :peode3:


#26

Input sa for siden:

Eller så kan man si hva man mener om praksisen, slik at den kanskje kan revurderes?


#27

Miromurr sa for siden:

Ikke jeg. :zen:


#28

polarjenta sa for siden:

Og jeg kjenner at jeg irriterer meg litt over at Rine ikke la tråden en plass hvor den kunne slettes sånn i tilfelle hun forandret mening og ville slette likevel.

Eller noe sånt.


#29

Madicken sa for siden:

Men er det sikkert at brukeren slettet tråden fordi hun ikke fikk de svarene hun ønsket? Kanskje hun slettet tråden av andre årsaker? Ikke vet jeg, men det kan jo hende.


#30

løve70 sa for siden:

Skikkelig barnslig å slette tråder derman ikke får de svarene man ønsker :nemlig:


#31

Madicken sa for siden:

Der var du, ja, så slapp jeg å spekulere mer på hvorfor tråden ble slettet.


#32

Input sa for siden:

Dette må da være en av de trådene som har vært minst off topic i hele FPs historie, med unntak av de som har 2-3 svar.


#33

oslo78 sa for siden:

Ja, for er det noe som jeg liker på dette forumet så er det at man diskuterer ting ferdig og at ting ikke slettes og feies under teppet og så videre midt i en diskusjon. Avsporinger skjer i nesten alle tråder her inne, og det gjør diskusjonene rikere og mer langvarige - noe som som regel er bra.


#34

D'Arcy sa for siden:

Jeg synes det er kjempesynd. Og spesielt denne. Det utviklet seg til en utrolig interessant diskusjon som beveget seg over til samfunnsøkonomi og moral i arbeidslivet. Etter min mening hadde den beveget seg veldig langt bort fra HovedInnlegget - positivt sett. Og det kom stadig inn mennesker med objektivt sett nye momenter som ikke gikk på person, men helt over på politikk og økonomi. At den nå er slettet, gjør meg faktisk sinna. For det var en av de mer interessante trådene på FP på lenge.

:sur:


#35

rine sa for siden:

For å stille spørsmålet tilbake til deg. Lar du deg irritere i den grad at du sletter tråden fordi den gikk utover (eller over i, som jeg regner med at du mener) noe annet enn det du spurte om?

Det er ganske vanlig at diskusjonene skifter spor, kommer tilbake på sporet, skifter igjen osv og så lenge du har fått svar på det du spør om, skjønner jeg hvorfor tråden ikke kan leve til den dør ut av selv selv.


#36

Bluen sa for siden:

Men har det alltid vært mulig å slette egne tråder i M1, altså?


#37

Toffskij sa for siden:

Den viktigste grunnen til at jeg synes det er en uting med mye sletting, er at det senker folks lyst til å bidra med gode, nøye uttenkte svar i tråder som ligger sånn at de kan slettes av HI. Jeg har selv flere ganger lagt mye arbeid (research) og omhu i lange svar om ting av antatt allmenn interesse i en interessant prinsippdebatt, og så har tråden blitt slettet. Da frister det jo mindre å gjøre det igjen.

At folk sletter tråder eller ber om å få dem flyttet til et mer lukket område hvis de innser at tråden ble mer utleverende enn de hadde tenkt, synes jeg bare er fint.


#38

D'Arcy sa for siden:

Nemlig!! My point exactly!


#39

Toffskij sa for siden:

Og det er jo helt uaktuelt å ha en «nemnd» som skal avgjøre hva som er god nok slettegrunn. :knegg: Men det betyr jo ikke at man ikke kan oppfordre folk til å la være med det om de ikke absolutt må. :abortdebattmodus:


#40

Musemus sa for siden:

Man trykker bare på alternativer. :)


#41

Toffskij sa for siden:

Jeg mener vi har hatt det sånn hele tida, ja.


#42

Nenne sa for siden:

Jeg er helt enig med Toffskij her og har så alldeles ikke sansen for at tråder slettes, særlig ikke mens diskusjonen fortsatt går.


#43

rine sa for siden:

Musemus: Jeg synes du fikk mange svar på det du spurte om. Og at noen spissformulerer (jeg og barnevernskommentarene) eller ønsker en prinsipiell debatt (samfunssøkonomi) bidrar jo bare til å gjøre debatten mer interessant. (Iallfall det siste momentet.)


#44

Pepper Lemon sa for siden:

Men, hm, det impliserer at trådeier eier diskusjonen. Og det mener jeg ikke er riktig. Vi står fritt til å diskutere det vi vil, tenker jeg. Private, utleverende tråder er noe annet. Men når vi begynner å diskutere samfunnsøkonomi og arbeidsmoral (som så fint oppsummert i denne tråden) så synes jeg det er arrogant å wipe ut hele diskusjonen, for det ikke var det man selv var interessert i at skulle diskuteres.


#45

Input sa for siden:

Samfunnsøkonomi er jo i aller høyeste grad relevant for temaet, da det er årsaken til at flere ikke ville valgt å være to hjemme.


#46

Fluke sa for siden:

Og derfor syns jeg det er veldig rart at du snurter over at tråden tok en annen vending enn du ønsket. At folk vurderer f.eks. samfunnsøkonomi i et sånt spørsmål er ikke å spore veldig av altså.


#47

rine sa for siden:

Og minst 50 stykker svarte jo på hva de ville gjort. Undertegnede inkludert. :skjønner ikke problemstillingen:


#48

Fluke sa for siden:

Ja, og noen av oss hadde også sammfunnsøkonomi i bakhodet da det ble bestemt å være hjemme begge to.


#49

Input sa for siden:

:dåne: Kjære vene.


#50

Toffskij sa for siden:

Men hvorfor slettet du da?


#51

rine sa for siden:

Ja, det regnet jeg nesten med at du ville gjør snart.


#52

Nabojenta sa for siden:

Mulig du ikke har fått med deg hvordan det som regel foregår og utvikler seg i de fleste trådene, Musemus.
Det er jo utviklingen av tråder og de forskjellige diskusjonene som er det beste med FP. Å slette fordi du ble snurt over at ingen svarte på det du spurte om (noe ganske mange gjorde, så jeg skjønner ikke det engang), synes jeg er fryktelig kjedelig, og en smule barnslig.


#53

Niobe sa for siden:

Jeg kan forstå at man sletter tråder av utleverende karakter, men akkurat denne tråden har jeg ikke forståelse for at ble slettet. Den beveget seg jo egentlig ikke langt i fra hovedproblemstilllingen? Og jeg får jo ikke sjekket hvilket innlegg jeg er grønnprikket for. :snurt:


#54

Musemus sa for siden:

Men kjære deg, hvor langt skal du dra det, da? JEG er ferdig med tråden og gidder ikke trekke det noe lenger. Men om du vil: :værsågod:


#55

D'Arcy sa for siden:

Men falt det deg aldri inn at de 78 andre som hadde aktivt deltatt i tråden kanskje ikke følte seg ferdig med den?


#56

rine sa for siden:

Ja, ja, heldigvis hadde jeg allerede rødprikket. :godt med alt som er gjort:


#57

Anne C sa for siden:

Mener du at du eier tråden når du har startet den?


#58

Niobe sa for siden:

Men det er jo litt egoistisk? Med mindre tråden er av veldig personlig karakter (og det var den ikke i dette tilfellet), så synes jeg ikke man eier en tråd selv om man startet den. Diskusjonen spant ut i fra hovedinnlegget, og det er jo hverken uvanlig eller uønsket.


#59

Lykken sa for siden:

:tilber:

Nettopp!


#60

Pøblis sa for siden:

Hm. Jeg synes også det er greit å slette tråder der man legger ut informasjon man ikke vil ha liggende - men å spørre hva folk ville gjort for å slette når tråden utvikler seg på en annen måte enn man hadde sett for seg? Nope. det synes jeg ikke er greit. Dette er jo et diskusjonsforum. Man diskuterer. Og denne tråden sporet jo ikike av engang?

Jeg synes det er synd for forumet at trådene blir slettet. Tenk om jeg hadde skrevet noen gullkorn, også blir det bare rett og slett borte, liksom. :buhu: Sånn kan vi jo ikke ha det. :leppe:

Dette var jo også en fin og engasjerende diskusjon.


#61

007 sa for siden:

Veldig enig med rine! Og med Nabojenta.

#62

Musemus sa for siden:

Du fant da vitterlig en Ellos-tråd for å rødprikke. :snill:


#63

Tante Sofie sa for siden:

Hm, Musemus, eg trur dette er tidspunktet der du legg deg paddeflat og tilstår at denne slettinga var alt anna enn gjennomtenkt, og at du aldri skal gjere det meir. :sjølvinnsikt: Eventuelt må du hoste opp ei betre grunngjeving for slettinga enn kva du har kome med hittil, for akkurat no framstår heile greia meget pinlig...

hjelpsom


#64

millact sa for siden:

Jeg er sikkert en av de få som har forståelse for at du slettet den, for den tok virkelig av!


#65

Einhyrningur sa for siden:

Jeg tenker at det er litt hårsårt å slette en tråd fordi noen drar inn samfunnsøkonomi og barnevern bare fordi man ikke tenkte at noen skulle gjøre det. Tråden var interessant på en generelt grunnlag og jeg synes de fleste hadde gått bort fra ts som person på side tre omtrent.


#66

him sa for siden:

Jeg har ikke en gang lest den orginale tråden.

Men det er da ikke din private tråd? FP er jo heller ikke din personlige lekekasse. Trådene og diskusjonene er jo noe vi er sammen om.

Personlige tråder er noe annet synes jeg. Spesielt tråder der man kanskje identifiserer svigermødre, naboer etc. Slike ting er kjipt om de kommer opp igjen. Meningene sine tenker jeg derimot man må kunne vise frem.


#67

Snippa sa for siden:

Tok virkelig av? Det gjorde den da virkelig ikke?
Jeg må innrømme at hvis man mener den tråden var for drøy, burde man kanskje finne på noe annet enn å henge på et diskusjonsforum.


#68

Katta sa for siden:

Det var jo en god og underholdende tråd synes jeg, dumt at den ble slettet. Jeg skjønner at folk sletter personlige tråder når de er utdiskutert, det har jeg også gjort. Men å slette en diskusjon i kampens hete bare fordi man har HI synes jeg er dårlig gjort.


#69

amo sa for siden:

Jeg klarer ikke å irritere meg over dette. I mange tilfelle er det greit å ha kontroll over tråden selv, og sletting har ikke jeg merket meg personlig som et stort problem.
Når tråder tar av og man feks. blir ilagt meninger man egentlig ikke har, så kan det være greit å bare slette tråden. Vi bruker jo forumet ulikt.Noen følger mye med, mens andre kanskje bare er innom i ny og ne og sjekker lista på kontrollpanelet, og orker ikke ta tak i utviklingen og prøve å få forklart seg. Vi er ulike, og ikke alle ytrer seg like bra skriftlig, eller tenker seg om før man skriver problemstillingen. Da må det være lov å angre seg?
Har selv angret inderlig på at jeg har startet tråder utenom medlemsområdet, og er ganske konekvent på å starte tråder av privat karakter på det området, nett av den grunn at jeg kan slette den om jeg føler meg utilpass med å ha den liggende der.


#70

rine sa for siden:

Jepp, en gang må være den første. I Ellos-tråden, altså.

:glis:


#71

Minerva sa for siden:

Går det ikke an å slette bare det første innlegget (er det det dere mener med HI?) og så la tråden gå videre på generelt grunnlag, da?


#72

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg synes både sletting av innlegg og sletting av tråder som ikke har spesielt utleverende innhold er en real uting.
Det er ødeleggende for tråder som blir stående når enkelte brukere sletter sine innlegg slik at resten av tråden står igjen ganske usammenhengende. Og, det er utrolig barnslig og ødeleggende for forumet i sin helhet å slette tråder fordi man ikke får svarene man ønsker eller tråden ikke går den veien man vil. Som mange peker på, vil det muligens føre til at folk slutter å legge tid og arbeid i innleggene sine.


#73

D'Arcy sa for siden:

Jeg synes faktisk at moderatorene bør ta en ny runde på denne praksisen. Dette er tross alt et diskusjonsforum og om man skulle ende opp med å ha utlevert for mye, så kan man da heller ta kontakt med en modde og få det slettet i ettertid? Så tenker man seg kanskje om en gang eller to eller tre både før man poster noe og når man eventuelt sletter.


#74

Blåbær sa for siden:

Men slik er det jo overalt: når du spørr hva andre ville gjort så vinkles det kanskje som råd tilbake til deg også. Hvis jeg mener det jeg gjør er riktig så mener jeg jo ofte at det den andre gjør er feil, og siden man diskuterer utfra ett eksempel så måles/sammenligner man jo egne valg med HI sine valg.


#75

Ru sa for siden:

Nja. Det går helt utmerket fint å slette innholdet i innlegget, da vil tråden bestå. Men i det selve innlegget slettes, så har ikke svarene et sted å høre til og da forsvinner alt.

Jeg er helt på linje med Toffskij og Nenne og mange andre her. Det er en uting når folk slettet hele tråder bare fordi. :nemlig:


#76

Teofelia sa for siden:

Men jeg var ikke ferdig med den.


#77

Input sa for siden:

Ja, jeg håper det, for jeg kjenner at dette gjør at jeg vurderer om jeg i det hele tatt gidder.


#78

noen sa for siden:

Nei. :peode:

Jeg sympatiirriterer meg med deg og rine.


#79

Nabojenta sa for siden:

D´Arcy er inne på noe her. Hva om vi endrer slettereglene i M1 og M2, slik at man får lov til å slette, men at en moderater må gå inn og gjøre det? Da kan HI få lov til å fremlegge argumetasjon på hvorfor innlegget bør slettes, og moddene kan diskutere med HI om innlegget er utleverende nok til å komme i slettekategorien.


#80

rine sa for siden:

Godt forslag.
Evt. kan man rett og slett slette tråden når folk er ferdige med den. Slik de fleste gjør- hvis de føler at tråden bør slettes. Det er jo ikke vanskeligere enn å trekke seg ut av tråden og la andre diskutere videre hvis de vil.


#81

Madicken sa for siden:

Dette synes jeg er et godt forslag.


#82

Blå sa for siden:

Jeg tror egentlig at moddene har nok å gjøre, så å lage regler for å gi dem mer arbeid er litt unødvendig.

Jeg har ikke lest tråden, jeg har ikke vært på nett før i dag. :eek: Og nå er jeg skrekkelig nysgjerrig.


#83

Madicken sa for siden:

Men vil det være så mye jobb dersom HI henviser konkret til hvilket/hvilke innlegg h*n mener er grunnlag for sletting?


#84

Nabojenta sa for siden:

Pøh! De har jo ikke så mange å flisespikke lenger, ettersom de fleste av oss nå konsentrerer oss om å skrive gode innlegg. Så nå sitter de nok bare på bakrommet og leker seg med limpistoler og koser seg med champagne likevel.

#85

Blå sa for siden:

:rofl:


#86

Teofelia sa for siden:

Og endrer overskrifter, ikke å forglemme. :nemlig:


#87

noen sa for siden:

Og hvis moddene sier nei, blir ikke tråden slette? Nei, jeg tror ikke jeg ønsker at moddene skal bli overdommere. Da kan de heller bruke tiden på limpistol og champagne.


#88

Nabojenta sa for siden:

Ja, der ser du hvor god tid de har til over. :nemlig:


#89

D'Arcy sa for siden:

:knegg:

Jeg tror at folk forhåpentligvis tenker seg om såpass mange ganger at det ikke vil føre til masse mer-arbeid for moddene. Om så er: Ansett en modde til!


#90

Bille sa for siden:

Jeg synes også moderatorene godt kan gå en runde på dette. Det at man har slettemulighet som HI gjør jo at man i stor grad eier tråden og jeg synes ikke det bør,være sånn. Som Toffskij er inne på kan det bidra til at medlemmene her inne ikke gidder å delta like aktivt.

Jeg synes det er frekt å slette en tråd som fremdeles lever og som veldig mange har bidratt i.


#91

Fakse sa for siden:

Nåh, jeg vet ikke jeg. De virker ganske travle med å skifte tråd-tittel innimellom...


#92

D'Arcy sa for siden:

Du kan jo fremdeles redigere ditt innlegg (erstatt med en ...), men du kan ikke lengre slette hele tråden. Altså: For å slette hele tråden så trenger du en modde. Og moddene skal jo igrunnen ikke si nei om det er en god grunn til å slette.


#93

007 sa for siden:

Eller at en bare kan slette egne tråder i M2, der en kanskje skriver mer persolnlig og utleverende enn i M1.

#94

m^2 sa for siden:

Jeg synes vel egentlig du var "unormalt heldig" i at tråden ikke bikket over i fjas lenge, lenge før. Eller dvs det gjorde den jo ikke i det hele tatt, og det pleier å være et sikkert tegn her på fp på at temaet ikke er ferdigdebattert :belærende:

Du bør lese de uskrevne forumreglene :nemlig:


#95

D'Arcy sa for siden:

:nemlig: God idé!


#96

Nabojenta sa for siden:

[seriøs]Jeg mener uansett at moddene godt kan ta en runde der de diskuterer slettereglene.[seriøs slutt]


#97

Input sa for siden:

Jeg er enig i disse to forslagene, men jeg tenker at M2 bør være annerledes. Det aller, aller meste som ligger der er personlige greier.


#98

rine sa for siden:

Tror jeg også:

JÆVLA MODDER,
flisespikkere, silkefine Bodenskjørt, feite limpistoler, gjør
ingenting, går på restaurant, spiser einebærbusker med
eggerøre og ryper i saus, tyller i seg dyr rødvin og
kaffelatte, forbannade Oslo-sniker, pyser, vasker håret annenhver
dag, finprater med forumeier, lurer i ham champagne,
trikser med overskrifter, lar folk slette tråder, leser engelske bøker
fy faen,
kutt hue av dem,
sleng dem i søppelsjakta, hele bunten!


#99

Nabojenta sa for siden:

:haha: og

:hjerter:


#100

annemede sa for siden:

Hva med å huke av idet man starter tråden om man ønsker å kunne slette i etterkant, da kan de som leser få se at denne tråden kan bli slettet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.