Vi skal ha familieselskap i helgen, og jeg tenkte jeg skulle lage en skikkelig god sjokoladekake, men jeg mangler en passende oppskrift. Den må være i rund form, og gjerne bli litt høy og flott, ha god krem, og være barnevennlig på smak uten å være en typisk "barnebursdagskake". Hvilken kake vil jeg lage?
Bunn:
120 g mørk sjokolade
150 g TineSmør
4 egg
60 g hvetemel
150 g sukker
Glasur:
0.75 dl TINE Kremfløte
1 ss TineSmør
100 g mørk sjokolade
Slik gjør du
Rund kakeform, ca 20 cm i diameter
I stekeovnen ved 200 grader C i ca 30 minutter
Bunn:
Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele.
Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle
og tilsett sjokolade-/ smørblandingen under omrøring.
Visp røren noen minutter med mikser. Hell røren i en godt smurt form og stek kaken. Kaken er litt klisset i midten- det skal den være!
Glasur:
Varm opp fløte og smør til det så vidt koker.
Trekk kjelen til siden og tilsett sjokoladen i biter.
Rør til en jevn glasur. Smør den utover kaken.
server gjerne kaken med vispet krem eller is. Mangobiter er godt til.
Jeg googlet det samme i helga og fant denne på tettinntil sine sider. (rent tilfeldig)
4 EGG
200 GR SUKKER
135 GR SMØR
1/2 PL KOKESJOKOLADE
135 GR HVETEMEL
1 TS BAKEPULVER
1 TS VANILJESUKKER
PISK EGG OG SUKKER TIL EGGEDOSIS. SMELT SMØR OG KOKESJOKOLADE OG BLAND I EGGEDOSISEN. SIKT I RESTEN AV INGREDIENSENE. STEK PÅ NEDERSTE RILLE I 50-60min PÅ 175 GR. i rund form 23-24 CM FORm
FYLL:
3 EGG
1 1/2 DL KREMFLØTE
135 GR SUKKER
190 GR SMØR
1 TS VANILJESUKKER
1 PL KOKESJOKOLADE
KOK OPP EGG,FLØTE OG SUKKER PÅ SVAK VARME. (nb.skal ikke koke,fjernes fra varmen ved kokepunktet. Rør godt! )
rØR INN RESTEN. sETT KALDT. PISKES OPP TIL EN LUFTIG KREM NÅR DU SKAL TA DEN PÅ KAKA.
dEL KAKA I 2-3 ETG OG FYLL MED DEILIG KREM INNIMELLOM OG PÅ TOPPEN.
OG NYT!
Den er var kjempegod - pyntet den med to lag sjokoladekrem inni, (et lag med samme som på toppen og et med hvit sjokolade) - pyntet med smarties og kvikklunsj rundt - ble veldig god - og fin, egentlig.
Dette er ei langpanneoppskrift, men viss du halverer, er det perfekt for 26 cm-form:
Du trenger:
5 egg
1 boks lettrømme
4 dl vann
400 gr smør
8 ss kakao
9,5 dl hvetemel
9 dl sukker
2 ts natron
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Bland alt det tørre UTENOM kakaoen.
Ha vann, kakao og smør i en kjele og la det få ett oppkok, før det avkjøles litt. Rør ut evnt kakaoklumper.
Ha kakaoblandingen, egg og rømme oppi det tørre og rør til en jevn røre.
Steik på 175 grader i 40 min.
GLASUR
100 gr smør
2 pl kokesjokolade
1 egg
1 boks Philadelphiaost
og ca 500 gr melis.
Smelt smør og sjokolade på lav varme(vannbad) Rør inn egget. Ha nesten all melisen i en bolle, men spar litt. Bland med sjokoladeblandingen og smøreosten og rør alt sammen til en tykk krem. Juster evnt med resten av melisen.
Jeg lagde denne til morsdagen men vi alle synes den var veldig kvalmenes. Utrolig mektig. Men den så jo lekker ut, da.
Vi liker nok lettere sjokoladekaker. Brownies er godt.
Ja, den er veldig mektig. Glemte forresten å skrive at jeg bruker bitter sjokolade med minst 70% sjokolade i slike kremer, for ellers synes jeg det blir for kvalmt. Jeg ser det står på Detsøteliv.no at vanlig kokesjokolade anbefales.
Nr 13 laget jeg idag, glemte å halvere oppskriften så det ble langpanne.
Utrolig saftig og god! Tror nok jeg vil gjøre kremen mindre søt, men godt var det :)