Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekake i rund form - gjerne høy, og med god krem

#1

Marit K sa for siden:

Vi skal ha familieselskap i helgen, og jeg tenkte jeg skulle lage en skikkelig god sjokoladekake, men jeg mangler en passende oppskrift. Den må være i rund form, og gjerne bli litt høy og flott, ha god krem, og være barnevennlig på smak uten å være en typisk "barnebursdagskake". Hvilken kake vil jeg lage?


#2

Niobe sa for siden:

Sjekk ut "Chocolate Ganache Cake" på detsoteliv.no



#4

Mirmell sa for siden:

Ja, den er også veldig god!


#5

Røverdatter sa for siden:

Blir det godt med all den vaniljen? To flasker med vaniljeessens høres litt i overkant ut for meg.


#6

Mirmell sa for siden:

Jeg har bare laget den én gang, men mener å huske at 2 ss ikke utgjorde to flasker (selv om det står det i oppskrifta). Kaka var god i alle fall.



#8

kokosbolle sa for siden:

Trekker opp denne igjen. Skulle gjerne laget en kjempegod og saftig kake i morgen. :) Er det chocolate ganache som er greia da?


#9

Nessie sa for siden:

Søs (Spoon) har en veldig god oppskrift synes jeg. :nikker:
:ropert:



#11

Nessie sa for siden:

Denne ser iallefall god ut! :nam:

Bunn:
120 g mørk sjokolade
150 g TineSmør
4 egg
60 g hvetemel
150 g sukker

Glasur:

0.75 dl TINE Kremfløte
1 ss TineSmør
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du

Rund kakeform, ca 20 cm i diameter
I stekeovnen ved 200 grader C i ca 30 minutter

Bunn:
Smelt smøret sammen med sjokoladen i en kjele.
Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle
og tilsett sjokolade-/ smørblandingen under omrøring.
Visp røren noen minutter med mikser. Hell røren i en godt smurt form og stek kaken. Kaken er litt klisset i midten- det skal den være!

Glasur:
Varm opp fløte og smør til det så vidt koker.
Trekk kjelen til siden og tilsett sjokoladen i biter.
Rør til en jevn glasur. Smør den utover kaken.
server gjerne kaken med vispet krem eller is. Mangobiter er godt til.


#12

Che sa for siden:

Jeg googlet det samme i helga og fant denne på tettinntil sine sider. (rent tilfeldig)
4 EGG

200 GR SUKKER

135 GR SMØR

1/2 PL KOKESJOKOLADE

135 GR HVETEMEL

1 TS BAKEPULVER

1 TS VANILJESUKKER

PISK EGG OG SUKKER TIL EGGEDOSIS. SMELT SMØR OG KOKESJOKOLADE OG BLAND I EGGEDOSISEN. SIKT I RESTEN AV INGREDIENSENE. STEK PÅ NEDERSTE RILLE I 50-60min PÅ 175 GR. i rund form 23-24 CM FORm

FYLL:

3 EGG

1 1/2 DL KREMFLØTE

135 GR SUKKER

190 GR SMØR

1 TS VANILJESUKKER

1 PL KOKESJOKOLADE

KOK OPP EGG,FLØTE OG SUKKER PÅ SVAK VARME. (nb.skal ikke koke,fjernes fra varmen ved kokepunktet. Rør godt! )
rØR INN RESTEN. sETT KALDT. PISKES OPP TIL EN LUFTIG KREM NÅR DU SKAL TA DEN PÅ KAKA.

dEL KAKA I 2-3 ETG OG FYLL MED DEILIG KREM INNIMELLOM OG PÅ TOPPEN.

OG NYT!

Den er var kjempegod - pyntet den med to lag sjokoladekrem inni, (et lag med samme som på toppen og et med hvit sjokolade) - pyntet med smarties og kvikklunsj rundt - ble veldig god - og fin, egentlig.


#13

nokon sa for siden:

Dette er ei langpanneoppskrift, men viss du halverer, er det perfekt for 26 cm-form:

Du trenger:

5 egg

1 boks lettrømme

4 dl vann

400 gr smør

8 ss kakao

9,5 dl hvetemel

9 dl sukker

2 ts natron

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Bland alt det tørre UTENOM kakaoen.

Ha vann, kakao og smør i en kjele og la det få ett oppkok, før det avkjøles litt. Rør ut evnt kakaoklumper.

Ha kakaoblandingen, egg og rømme oppi det tørre og rør til en jevn røre.

Steik på 175 grader i 40 min.

GLASUR

100 gr smør

2 pl kokesjokolade

1 egg

1 boks Philadelphiaost

og ca 500 gr melis.

Smelt smør og sjokolade på lav varme(vannbad) Rør inn egget. Ha nesten all melisen i en bolle, men spar litt. Bland med sjokoladeblandingen og smøreosten og rør alt sammen til en tykk krem. Juster evnt med resten av melisen.


#14

GinaK sa for siden:

Jeg lagde denne til morsdagen men vi alle synes den var veldig kvalmenes. Utrolig mektig. Men den jo lekker ut, da.
Vi liker nok lettere sjokoladekaker. Brownies er godt.


#15

Niobe sa for siden:

Ja, den er veldig mektig. Glemte forresten å skrive at jeg bruker bitter sjokolade med minst 70% sjokolade i slike kremer, for ellers synes jeg det blir for kvalmt. Jeg ser det står på Detsøteliv.no at vanlig kokesjokolade anbefales.


#16

Nessie sa for siden:

God denne! :jupp:


#17

Njulaif sa for siden:

Oh! My! God! Den kaka ser helt RÅTT god ut. :vilha:


#18

Snuppa sa for siden:

Mhm... den skal lages til helgen tenker jeg.


#19

Sequinita sa for siden:

Vi elsker café stings sjokoladekake fra detsoteliv.no


#20

Fibi sa for siden:

Red Velvet. :nam: Den fra det søte liv blir også veldig høy og lekker.


#21

Beezee sa for siden:

Nr 13 laget jeg idag, glemte å halvere oppskriften så det ble langpanne.
Utrolig saftig og god! Tror nok jeg vil gjøre kremen mindre søt, men godt var det :)


#22

nokon sa for siden:

Så bra den var vellykka. Er einig i at kremen kan bli veldig søt. Men god er den.

:nam:


#23

Joika sa for siden:

Neida, fikk ikke noe lyst på kake nå... :lalala:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.