Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ville du slettet innlegget ditt?

Ville du slettet tråden?

  • Jeg ville slettet tråden hvis jeg følte at jeg hadde utlevert for mye
    54 stemmer
  • Jeg ville ikke slettet tråden selv om jeg følte at jeg hadde utlevert for mye
    2 stemmer
  • Jeg ville slettet tråden hvis den ble ubehagelig for meg
    7 stemmer
  • Jeg ville ikke slettet tråden selv om den ble ubehagelig for meg
    7 stemmer
  • Vet ikke
    9 stemmer
  • Jeg ville slettet tråden etter at den hadde dødd ut
    13 stemmer
  • Jeg ville aldri slettet noen tråd
    8 stemmer
#1

Pelikan sa for siden:

Hvis du hadde anledning til å slette en diskusjonstråd du har startet, fordi den utviklet seg slik at du følte den ble ubehagelig av ymse grunner. Ville du da ha slettet tråden, eller latt den fortsette med tanke på interessen til andre her på forumet? (På M1 og M2 kan man forøvrig slette)

:gaah: Hadde laget poll, men fikk den ikke inn her. Kan modde hjelpe. Skulle være alternativene:

  1. Ville slettet tråden
  2. Ville ikke slettet tråden
    3)Vet ikke

#2

Magica sa for siden:

Ikke slettet. Kanskje tatt vekk noe av mitt eget innhold hvis jeg angret noe utlevering.


#3

Fluke sa for siden:

Jeg hadde (og har faktisk) avsluttet abonnementet.


#4

Anne C sa for siden:

Ikke slettet, men evt tatt bort noe av det jeg evt angret. Sletting av tråder er en uting med mindre det er helt åpenbare grunner til det.


#5

Skremmern sa for siden:

Jeg sletter hvis det er personlig, men ikke mens diskusjonen fremdeles er varm. Og det trenger ikke være veldig personlig heller, jeg kunne slettet tråden til Musemus, jeg også, men jeg ville som sagt ventet til den døde ut. Og ikke fordi den ikke gikk min vei, men fordi det sto ting om ungene og mannen min i den. Det er nok.


#6

Toffskij sa for siden:

Jeg la til undersøkelse, med litt mer utbroderte alternativer.

Toffskij, moderator


#7

Input sa for siden:

Jeg har slettet tråder i ettertid, etter diskusjonen var dødd ut. Midt i diskusjonen hadde jeg aldri gjort det.


#8

Madicken sa for siden:

Samme her, med unntak av kanskje'et for utleveringer jeg angret på. Om jeg følte at noe ble veldig ubehagelig grunnet utlevering av mitt privatliv, hadde jeg helt sikkert fjernet det aktuelle innlegget.


#9

Fluke sa for siden:

Jeg hadde gjerne slettet innlegget, men ikke tråden.


#10

Pelikan sa for siden:

Takk skal du ha!


#11

Input sa for siden:

Hva med:

Jeg ville slettet etter at diskusjonen var dødd ut.

?


#12

Frøydis sa for siden:

Jeg ville ikke slettet. Kanskje latt tråden leve sitt eget liv uten mer deltagelse fra min side, men jeg synes andre kan få gjøre seg ferdig med temaet/diskusjonen.


#13

polarjenta sa for siden:

Nei, jeg ville ikke slettet. Eneste gangen jeg har slettet har vært dersom jeg har sitert et innlegg, og den jeg siterte ber om at jeg sletter det.


#14

Inagh sa for siden:

Jeg har slettet tråder, men først etter at de har avgått ved diskusjonsdøden på naturlig vis.


#15

Esme sa for siden:

Jeg hadde slettet hovedinnlegget dersom det var personlig utleverende og latt tråden stå om den hadde gått over i mer generell karakter.


#16

Pelikan sa for siden:

Jeg ville slettet tråden om jeg hadde utlevert for mye. Eller rettere sagt, hvis jeg synes den hadde vært litt for privat til at jeg vil den skal bli liggende. Jeg pleier da å si i hovedinnlegget at jeg vil slette etter kort tid. Nå legger jeg ikke ut alt for private ting i utgangspunktet, så det pleier ikke å være et problem. Forøvrig synes jeg det er greit å få andre sine synspunkter på saker, eller jeg må ha en liten utblåsing. :knegg:


#17

Fluke sa for siden:

Og da er folk forberedt på det, og deri ligger vel forskjellen på om det reageres eller ikk tenker jeg.


#18

Katta sa for siden:

Jeg har slettet innlegg som har vært veldig personlige etter noe tid. Men det er en forskjell på disse innleggene som stort sett er et spørsmål om råd og hjelp til noe personlig, og en problemstilling som legges frem slik at den innbyr til diskusjon synes jeg. Jeg sletter ikke innlegg fordi jeg får motbør i en diskusjon.


#19

Bille sa for siden:

Muligens etter at diskusjonen hadde dødd ut. Jeg synes det er på grensen til frekt å slette mens andre medlemmer fremdeles diskuterer i tråden. Ja, gitt at det fremdeles var Eet ok nivå på diskusjonen, ikke sjikane e.l (her oppfatter jeg uansett forumjusitisen på FP som uovertruffen, så akkurat det ser jeg på som svært usannsynlig.).


#20

Carrera sa for siden:

Personlige innlegg og tråder kan jeg slette ja, men da pga akkurat det, og fordi at jeg ikke ønsker at temaet skal ligge ute så lenge. Men om en tråd sporer av eller tar en uventet retning for min del, så er ikke det noen grunn til å slette. Jeg tenker at skriver man noe på nett, så må man forvente at det kan gå i en annen retning enn ønskelig, og det må man bare ta med, eller la vær å skrive noe som helst.


#21

Einhyrningur sa for siden:

Jeg hadde slettet det som var personlig og utleverende.


#22

Skremmern sa for siden:

Da kan man likesågodt slette hele tråden, spør du meg. Tråder uten hi er ikke interessante i ettertid for min del, flust av interessante svar til tross.


#23

rine sa for siden:

Samme her. Evt laget en kortere og mindre personlig utgave i HI slik at de som kom i ettertid skjønte sånn ca. hva diskusjonen gikk i.


#24

Skremmern sa for siden:

Heller det. Laget en generell problemstilling og fjernet den personlige vinklingen/eksempelet.


#25

Esme sa for siden:

Jepp. Jeg hadde i det minste prøvd å bevare tråden. Jeg bestreber meg i utgangspunktet å holde det å lite utleverende at det kan stå uansett.


#26

Dronningen sa for siden:

Ja jeg ville slettet, og har ofte slettet. Tar en slette-raid i ny og ne.
Det føles godt å slette, og saken er da ute av verden for meg. Borte vekk!
Jeg føler null ansvar ovenfor hva andre måtte mene om det.


#27

Nenne sa for siden:

Hvis jeg følte at jeg hadde utlevert for mye, spesielt om det var om noen andre, kunne jeg nok ha slettet. Men med stor sannsynlighet ville jeg ha slettet bare innholdet mitt og ikke hele tråden.


#28

løve70 sa for siden:

:nemlig:

Det er også mulig at jeg ville skrevet i HI at jeg etterhvert vil slette fordi jeg vet at det jeg vil skrive er utleverende.


#29

Fløyel sa for siden:

I tillegg til dette har jeg moderert innleggene mine slik at de ikke blir så utleverende. Jeg har også avsluttet innlegget med; «ikke qoute, ting kan bli fjernet» el.


#30

Benmurphy sa for siden:

Jeg har lært at det ikke er verdt bryet å svare på spørsmål eller legge tanker eller arbeid i noen innlegg i tråder i M eller M2.

Ben "preemptively avoiding wasting my time" Murphy


#31

Bomull sa for siden:

:nikke:

Jeg har også fjernet evt. deler av innlegg som føltes for personlig med tiden. Det gjør jeg oftere enn jeg sletter tråden, har vel bare slettet tråd i M1/M2 et par ganger tror jeg.


#32

Malama sa for siden:

Det er da måte på hvor mange tråder man skal lage på dette? Er jeg den eneste som føler at det ikke bare er en "generell ting jeg bare lurer på", men egentlig ganske direkte kritikk? Hva er poenget med det?

Nei, jeg hadde neppe slettet tråden, for det hadde medført enda mer pes. Jeg hadde kanskje endret noe jeg selv hadde skrevet, om det i ettertid føltes for... feil. Jeg har gang på gang angret på at jeg har formulert meg på vis som har medført innlegg etter innlegg med å forklare at "men det var jo ikke sånn jeg mente det!!!!" og av og til hadde jeg ønsket meg en angreknapp.

Men slette tråden, og deretter får "halve forumet" til å skrive innlegg etter innlegg om hvor forferdelig det er å slette tråder? Nei, det må være hakket værre enn å ha det samme antallet som skriver om hvor feil man tar. så det kommer jeg nok ikke til å gjøre.


#33

Pelikan sa for siden:

Jeg synes egentlig at det var ok å få en litt annen vinkling på dette. At medlemmer hadde muligheten å svare på en spørreundersøkelse som er anonym. Jeg tror at en del ikke vil svart ellers, og det har jeg stor forståelse for. En kan bli ganske lei av å måtte forsvare meningene sine i det uendelige. Det har jeg selv følt på her inne. Og når såpass mange velger å si at de ville slettet innlegget sitt, nå som denne undersøkelsen er anonym, så synes jeg det sier ganske mye. Men det er min konklusjon da. Andre kan selvsagt ha helt andre meninger.
Så dette var overhodet ikke ment som kritikk til hverken det ene eller andre, og det var ingen skjult agenda bak dette, så er det sagt!

Jeg har faktisk stor forståelse for dem som sletter, for innimellom blir det vrengt, vridd og drøvtygget slik at HI ikke kjenner seg igjen. Kjenner selv at jeg er begynt å vegre meg for å hive meg inn i slike tråder. Fordi har ikke tid, lyst eller overskudd til det. Men nå blir det vel en brannfakkel av dette også :knegg: Jeg som skulle sitte på fingrene mine, men det er ikke alltid like lett.


#34

Dixie Diner sa for siden:

:nemlig:

Nå har jeg vel ikke slettet noen tråder enda da, men endel innlegg har jeg slettet ja.


#35

Toffskij sa for siden:

Det ville sittet ekstremt langt inne for meg å slette en tråd. Jeg har noen ganger redigert litt i innlegg, men stort sett redigerer jeg i hodet før jeg poster.


#36

Lenam sa for siden:

Nei, jeg synes det er for dumt.
Tror aldri jeg har slettet en tråd heller faktiskt, tror knapt nok jeg har fjernet innlegg. Skrevet er skrevet, tenker i hvertfall jeg. Mulig jeg kunne fjernet innlegg som jeg i ettertid hadde innsett var for personlige eller som på noen som helst måte kunne føltes ugrei for andre. :vetikke:


#37

Skilpadda sa for siden:

Ja, samme her. :nikker: Jeg har vansker med å se for meg hva som skulle få meg til å ville slette andres innlegg.

Og jeg må si jeg får veldig liten lyst til å bruke særlig tid eller tankevirksomhet på å svare brukere som sier at de gjerne sletter trådene sine etter en stund.


#38

zinatara sa for siden:

Jeg sletter kun innlegg jeg føler blir for personlige og for utleverende. Og tråder kun dersom hele tråden var startet med et veldig personlig innlegg der jeg ønsket råd og det jeg la ut var quotet i andres innlegg eller det på en annen måte var personlig informasjon om meg eller mine i andres innlegg.


#39

Skilpadda sa for siden:

Quoter kan man be om at endres/slettes. (Eller man kan slette dem selv, om man har rettigheter til det. :glis: ) Jeg ville gjort det fremfor å slette det hele.


#40

zinatara sa for siden:

Jeg tenker vel heller på tråder der man ber om råd vedrørende barna sine el. Altså at hele tråden omhandler et personlig tema og ikke noe generelt. Der man kanskje i ettertid når problemet er løst syns at det kan være greit å slette. Sånn at ikke barna 5 år etterpå kommer over en tråd der mor diskuterer deres problem med tissing i senga.


#41

Madicken sa for siden:

"Man bør heller tørke tårene enn å slette trådene" - fra skikkelig gammelt av. :nemlig:


#42

Adrienne sa for siden:

Å slette en tråd ville sittet langt inne, med mindre det var en veldig personlig tråd, og sånne tråder legger jeg sjelden ut på FP. Jeg kunne vurdert å slette mitt eget innlegg, men jeg tror ikke det har skjedd enda. Som Toffen så redigerer jeg som regel i hodet før jeg skriver.


#43

Skremmern sa for siden:

Jeg tror forumet har nytt godt av at slettemuligheten har vært tilstede og at folk er åpne, ærlige og deler personlige og private ting.


#44

Røverdatter sa for siden:

Jeg ville aldri slettet en tråd der det var aktivitet. Det hender jeg sletter i M2 hvis det er personlige saker, men da venter jeg til jeg er sikker på at tråden er død.


#45

Ru sa for siden:

Jeg ville aldri slettet noen tråd.
Jeg kunne sikkert slettet innholdet i et innlegg om det var så utleverende/sensitivt/whatnot at jeg ikke ville ha det stående til evig tid, men det blir bare teoretisk. Jeg ville ikke skrevet noe slikt i utg.pkt.


#46

Ru sa for siden:

Jeg synes de siste tiders tråder egentlig tyder på det motsatte. At folk er drittlei av at tråder man legger mye tid ned i forsvinner.

Det går an å dele private og personlige ting uten at det blir utleverende.


#47

Plipp sa for siden:

:dulte:


#48

Pøblis sa for siden:

Jeg er veldig forundret over de som synes det er greit å slette i vei etter eget forgodtbefinende. Jeg blir alltid sur når jeg ser på prkkepanelet mitt og tråden jeg har fått prikk i er slettet. Da kan jeg jo ikke se hvilke gullkorn jeg har blitt prikket for. :leppe:


#49

Plipp sa for siden:

Jeg forbeholder meg retten til å slette. Jeg har gjort det der det kjennes naturlig. Så får de som ønsker å huske hva som ble sagt/ skrevet, forsøke å huske det selv.


#50

Pøblis sa for siden:

Kanskje du burde si fra om at du kommer til å slette før du starter tråden? Jeg synes det er fint fint når folk ber om at de ikke quotes fordi de kan komme til å ville endre. Men hvorfor vil du slette, egentlig? Hoilder det ikke å ha muligheten til å endre utleverende ting/detaljer/ting du ikke vil ha stående i innleggene dine?


#51

Plipp sa for siden:

Jeg sletter ikke ofte, men vil ha retten til å gjøre det. Dette er Internett, og dersom jeg i det hele tatt skal utlevere noe som helst, vil jeg ha mulighet fjerne det som er skriftlig selv om jeg ikke tenkte på at jeg kom til å gjøre det i utgangspunktet.
Det holder sikkert å endre detaljer og å fjerne innlegg, og det er mulig jeg bare har gjort det. :huskerikke: Men, denne tråden gir meg dårlige vibber og jeg føler for å presisere at dette er noe jeg faktisk kanog antagelig kommer til å benytte meg av. Jeg synes ikke det er noe galt i det, og dersom noen føler at de har lagt mye i et svar, så kopier det og spar det da vel! Er det mange her som skriver ned svar man gir muntlig også? Sånn til hverdags liksom?


#52

Skremmern sa for siden:

Det kan hende, men ikke for meg. Og ikke for mange andre, heller. Hvorfor ellers slette, liksom?

Hvis jeg sier noe, sier jeg gjerne alt, og jeg kan ikke dele noe om et av mine barn for så å ha det liggende der for alltid. Det er ikke som en setning man sier og som forsvinner. Og noen ganger krever problemstillingen at man legger alle korta på bordet, og det er ikke noe som helst tvil om at folk svarer og er mer personlige i tråder som er ekte, enn de mer generelle trådene med oppkonstruerte scenarier og caser.

At man sletter en tråd mens den fremdeles er varm er det som gjør folk forbanna.


#53

Kirsebær sa for siden:

Jeg har slettet en tråd ganske nylig der jeg etter kort tid fant ut at jeg ikke orket å være med på dramaet som fulgte rundt. Om folk vil lage drama av små saker så får de gjøre det uten meg.
Ellers har jeg slettet tråder der jeg i ettertid ser at jeg har utlevert andre enn meg selv.

Utover det er det ikke så viktig for meg om folk misforstår eller er uenige med meg og slikt. Det er ikke der grunnen ligger hvis jeg sletter en tråd.


#54

Pøblis sa for siden:

Helt ærlig så ble jeg sur på den siste slettingen fordi det 1. Skjedde midt i debatten og 2. Skjedde fordi hi ble sur fordi andre ikke var enig i måten hun hadde håndtert saken på. Spør man folk på et forum hva de ville gjort, må man tåle å få svar synes jeg. :nemlig:


#55

Pøblis sa for siden:

Ergo er altså svaret mitt at jeg egentlig synes det er greit å slette hvis noe er utleverende, men ikke fordi man er sur/forbanna på de man diskuterer med.


#56

rine sa for siden:

Ja, eller opplyse i HI om at man er sart og lettbeveget og ikke tåler at noen er uenige.


#57

Anne C sa for siden:

Jeg har aldri slettet en hel tråd, men jeg har gått tilbake på et par tråder jeg har startet og fjernet litt. Men som regel skriver jeg ikke så personlige ting at jeg føler at jeg må slette.


#58

rine sa for siden:

Svar på den røde prikken din Musemus: Hyggelig at du har fått mange støtteprikker til inntekt for ditt syn. De som var enige med meg turte å skrive det i tråden. :nemlig:


#59

Musemus sa for siden:

Vet du hva? Jeg syns du er skikkelig ufin og jeg syns du kan gi deg nå! Dette blir bare utrolig dumt av et voksent menneske.


#60

nolo sa for siden:

Jeg har aldri slettet en tråd før, men jeg kunne kanskje gjort det hvis det var veldig private ting som jeg hadde fått svar på og som jeg ikke ville ha liggende, men det er ikke sikkert jeg hadde slettet hvis tråden hadde vært død, da hadde jeg gjerne glemt den.

Jeg syns muligheten skal fortsette å være der, men jeg håper ikke folk sletter i tide og utide. Heller ikke innlegg midt i en tråd selvom de blir sinte.


#61

Tåtti sa for siden:

Jeg vil ikke slette en tråd,
for andre sin mening må stå.
Om jeg sletter litt
i innlegget mitt,


#62

Pøblis sa for siden:

... så blir det så vrient å forstå!!


#63

Pøblis sa for siden:

...ja - DA blir det juling å få!!


#64

Pøblis sa for siden:

... da blir dagen urtrist og grå. :hylgrine:


#65

Skilpadda sa for siden:

så risikerer jeg at siste linje ikke rimer lenger!


#66

Toffskij sa for siden:

:leppe:


#67

Tangina sa for siden:

Jeg har slettet flere tråder i M2 hvor jeg har spurt om råd om eller delt personlige ting. Jeg er glad for den muligheten og hadde antagelig ikke laget trådene i utgangspunktet hvis ikke muligheten for å slette hadde vært der. Jeg stusser litt på hvorfor man ikke vil legge noe omtanke eller arbeid på å svare i en slik tråd hvis man vet at den blir slettet. Er ikke innlegget noe verdt hvis ikke det blir stående? Betyr det ingen ting at man har gitt et svar som var nyttig eller godt for trådstarteren der og da? Jeg tenker på slike tråder mer som samtaler enn som publiseringer, og samtaler er jo flyktige. Jeg har ingen problemer med at min innlegg i personlige/private tråder forsvinner.

Når det gjelder tråder om mer generelle problemstillinger hvor diskusjonen går på sak og ikke person, stiller det seg selvfølgelig annerledes.


#68

Anne C sa for siden:

Greia er vel at noen legger mye tid og arbeid i svarene sine, med tanke på at andre kan ha glede eller brukt for svarene i andre sammenhenger. Eller ved lignende situasjoner.


#69

Toffskij sa for siden:

Jeg tror ikke egentlig det er så mange som mener det – problemet oppstår når man har lagt arbeid ned i noe som man mener har allmenn interesse, ikke når det er snakk om veldig personlige råd og hjelp. Selvfølgelig finnes det grensetilfeller, men irritasjonen oppstår nok først og fremst om noen sletter (noe som har utviklet seg til) en generell prinsippdebatt.

For øvrig kan man også be moderatorer gafle ut deler av en tråd om noe i utgangspunktet er veldig personlig, men utvikler seg til en generell og interessant debatt. Det synes jeg i grunnen er en mulighet som burde vært brukt mer.


#70

Tangina sa for siden:

Lurt. :nikker:


#71

Pøblis sa for siden:

Enig! :ja:


#72

Skilpadda sa for siden:

Jeg tenker mye det som Toffskij er inne på. Og så tenker jeg at mine råd eller tanker eller tips eller innspill jo ikke egentlig "tilhører" trådstarter, og ikke nødvendigvis dreier seg om vedkommende spesielt. (Noen ganger gjør de naturligvis det, og noen tråder er rent private, det har jeg ikke problemer med.) Mine innlegg er mine, og de tilhører alle som leser dem. Jeg ville ytterst sjelden bruke mye tid på å sende gode råd til en fremmed bruker på PM, for eksempel.

Men et eksempel: La oss si at du legger ut et innlegg der du skriver om frustrasjoner knyttet til din demente bestemor eller utagerende barn. Jeg kjenner hverken deg, bestemoren din eller barnet ditt, så jeg kan ikke skrive noe som er så veldig spisset til din individuelle situasjon - men kanskje jeg skriver noe ut fra mine egne tanker eller erfaringer rundt demens og barneoppdragelse. Og så spinner noen andre videre på dette, og motsier eller bekrefter, og flere tar del i samtalen, og det blir en nyttig og spennende samtale for alle involverte. Kanskje (forhåpentligvis) kommer det noen gode råd til deg ut av det, men det er ikke det eneste som skjer. Slike samtaler har jeg ofte lært masse av selv, jeg har blitt mer bevisst på hva jeg selv gjør og tenker, jeg får satt ord på ting jeg kanskje har vært vag på før, og jeg får ideer og innspill jeg ikke ville ha tenkt på for min egen del. Jeg synes ikke en slik tråd "tilhører" deg, da, for det er en samtale som mange tar del i og skaper, og som enda mange flere kan ha satt pris på og fått utbytte av selv om de ikke har skrevet noe selv. Jeg kan godt skjønne det om du i etterkant ville ønske å fjerne det du måtte ha sagt om din egen familie, men jeg ville synes det var både trist og egentlig ganske urimelig om du skulle slette alt det vi andre hadde bidratt med og snakket om og lært noe av. Så om du ville ønske å fjerne egne innlegg, ville jeg da foretrukket at du fjernet innholdet i dine innlegg - eller om du, som Toffskij er inne på, ba en moderator om å gafle ut alle andre enn dine innlegg til en egen tråd. Da ville du heller ikke stå som trådstarter lenger.


#73

Tangina sa for siden:

Jeg ser absolutt det poenget. At en god diskusjon forsvinner er dumt, og har tråden utartet seg slik, bør man vurdere å få noen til å gafle den ut. Det jeg synes er litt snodig er at man ikke skulle gidde å formulere et godt svar i en tråd hvis ikke det blir stående. Det er i hvert fall fjernt fra hvordan jeg bruker dette forumet, men nå er nok ikke jeg kjent for mine mange velformulerte innlegg om saker som angår alle heller. :knegg:


#74

Skilpadda sa for siden:

Men det tror jeg ikke noen har sagt?


#75

Pøblis sa for siden:

Jeg gidder ofte å formulere svar til folk som tar opp helt personlige ting og har forståelse for at man vil slette ting som er personlige/utleverende. Og jeg synes ideen om å gafle ut avslørende ting er stårlende - nettopp fordi det ofte kan komme råd og opplysninger av mer generall karakter også is like tråder, og da er det fint om de tingene kan bli stående. :ja:


#76

Skilpadda sa for siden:

Altså, hvis det var mitt utsagn du tenkte på, så kan jeg jo utdype litt. Hvis noen skriver et personlig innlegg, ber om råd, og skriver "jeg sletter antagelig om en stund", så kan det godt hende jeg svarer likevel, det var ikke sånn ment. I så fall er jeg jo hele tiden klar over at svaret kan slettes, og det er helt greit. Det jeg mente, var at når brukere sier - i en tråd som denne - at de gjerne sletter trådene sine i etterkant, uten noen spesiell annen grunn enn at de selv er ferdige med saken og at det er greit å rydde opp, da tenker jeg at da har jeg ikke lyst til å bruke særlig mye tid og "omtanke" på å engasjere meg i tråder som de starter, for da liker jeg ikke måten de forholder seg til diskusjoner her i forumet på. Da vil jeg heller ta samtalene og diskusjonene mine i andres tråder.


#77

Tangina sa for siden:

Her:


#78

Input sa for siden:

For min del handler det ikke om det blir stående eller ei, men om at diskusjonen blir kuttet midt i. Det er sagt flere ganger at å slette i ettertid er annerledes, det har jeg større forståelse for. Når jeg diskuterer irl også, blir jeg ganske muggen om den jeg diskuterer med bestemmer alene at vi er ferdige før jeg føler meg ferdig. Det er en uting, spesielt når det skjer fordi den andre er furten fordi jeg ikke er enig.


#79

Skilpadda sa for siden:

Jeg utdypet i et nytt innlegg mens du postet linkene. :) Jeg mener altså ikke at jeg overhodet ikke vil svare på noe som jeg vet ikke blir stående, men at jeg blir irritert over at folk sletter tråder som jeg synes tilhører mange andre enn dem selv - og dessuten at jeg heller vil bruke tid på ting som forblir en del av forumet enn på ting som bare kommer én bestemt bruker til gode og slettes når vedkommende synes det er nok. (Jeg har for eksempel brukt mye tid på å komme med råd og innspill i private blogger, der det er helt klart at bloggeier når som helst kan velge å slette - men jeg vil gjerne at det skal være klart fra starten av om noe er privat eller felles.)


#80

Pøblis sa for siden:

Akkurat slik er det! :nemlig: Jeg var engang gift med en som alltid bestemte når vi var ferdig med å diskutere og det var skikkelig fælt og er ikke akkurat noen god måte å kommunisere på.


#81

Tangina sa for siden:

Godt å høre. Og når det gjelder diskusjoner av allmen interesse, er jeg, som du ser i innleggene mine over, enig.

Når det gjelder bloggene, så er det altså ikke alle som har blogg. Jeg henger for eksmepel i noen andre sine blogger, men får ikke til å lage blogg selv. Det er ikke alle som klarer eller ønsker å gjøre sitt privatliv så interessant at de tror andre har intesse av å lese om det. Og for noen er kanskje tersekelen høy for å invitere noen inn i en privat blogg: "hei, har du lyst til å lese masse om mitt privatliv på min ikke spesielt festlige måte å skrive på?" Liksom. :knegg: For disse av oss er det fint å kunne bruk M2, men M2 er blitt så stort at det ikke er helt trygt likevel, derfor sletter i hvert fall jeg det mest utleverende, men altså ikke midt i en diskusjon (i den grad jeg noen gang har lagd en så spennende tråd).

Det er mange velformulerte mennesker her på fp som liker å være synlige og som lett skriver gode innlegg om mange slags emner, men så finnes det mange som bruker forumet på en annen måte. De lærer, innhent råd og tips, drister seg til å mene noe i en diskusjon i ny og ne, men får fort bakoversveis og klump i magen hvis de skriver noe som får oppmerksomhet og motbør og til og med en rød prikk. Jeg fikk mye motbør i en diskusjon tidlig i min forumkarriere som jeg ikke var forberedt på. Jeg husker fortsatt noen av kommentarene, og det tok lang tid før jeg klaret å ytre noen mening igjen. :rolleyes: Nå er jeg forhåpentligvis mer herdet. Poenget mitt er at selv om det er dumt når morsomme diskusjoner forsvinner, så går det jo an å godta at vi har forskjellige terskler for hva som er greit å ha liggende og ikke.


#82

Toffskij sa for siden:

Klart. :jupp: Samtidig som folk som gjerne vil ha slettet tråder, gjerne kan bli litt flinkere til å tenke på fellesskapet også, og vurdere om det finnes andre løsninger enn full sletting av absolutt hele tråden midt i en livlig meningsutveksling. Vi moderatorer er som regel ganske greie å be om sånne løsninger, altså.


#83

Skilpadda sa for siden:

Neida, det vet jeg - det var ikke ment som en oppfordring, det var bare et eksempel på at jeg fint kan legge tid og omtanke i et svar selv om jeg vet at den jeg svarer kan komme til å slette tråden (eller blogginnlegget) senere. :)


#84

Skremmern sa for siden:

Må dere tenke så innmari før dere poster, da, og er det en aktivitet dere skrur av eller på utifra hvor lenge dere tror en tråd vil leve? :knegg:


#85

Skilpadda sa for siden:

Noen ganger tenker jeg før jeg poster. Det varierer selvsagt hvor mye. Men det andre spørsmålet ditt skjønte jeg ikke.


#86

Skremmern sa for siden:

Dere snakker om å legge ned arbeid i svarene, noe dere ikke er villige til å gjøre hvis tråden blir slettet etter kort tid, og da lurer jeg på hvilket arbeid dere mener. Tenkearbeid? Googlearbeid? Men mest av alt var det fjas.


#87

Skilpadda sa for siden:

Fjas er helt greit. :jupp: Men for å svare, siden du spør: Det er klart det ligger "arbeid" bak, og da mener jeg både tenke- og skrivearbeid, hvis man skal skrive et godt og gjennomtenkt innlegg. Kanskje googlearbeid eller lignende også, hvis det trengs fakta. Men mest tenkte jeg på arbeid med å tenke gjennom hva folk spør om og hva jeg mener, og med å formulere meg så godt jeg kan.

Og hva jeg gidder har ikke nødvendigvis noe med varigheten på tråden å gjøre. Men hvis jeg f.eks. blir irritert på en bruker fordi jeg opplever at han eller hun ikke gidder lese det jeg skriver, så er det mindre sjanse for at jeg gidder svare brukeren skikkelig ved en senere anledning. Og litt tilsvarende, hvis jeg opplever at en bruker sletter gode diskusjoner uten det jeg synes er en god grunn, så blir jeg irritert, og det gjør at det er mindre sjanse for at jeg vil være med på å lage en god diskusjon sammen med vedkommende senere.


#88

Skremmern sa for siden:

Ok, skjønner. Jeg anser ikke å svare på innlegg og tråder som arbeid, så da reagerer jeg sikkert litt annerledes enn dere når tråder ender opp med å bli slettet. Det er ikke noe problem for meg, jeg svarer like bra eller dårlig, helt uavhengig av hva som skjer etterpå. Jeg tar for meg tema og tråder jeg interesser meg for, og svarer etter beste evne med kunnskapen eller erfaringen jeg sitter med. Om tråden slettes når den er lagt død, betyr ikke'no, at den slettes mens jeg skriver eller før den er ferdig, har jeg derimot problemer med, men ikke fordi jeg anser mine svar som oppslagsverk andre kan dra nytte av senere, men fordi det er interessant det som skjer akkurat nå.


#89

Skilpadda sa for siden:

Jeg ser ikke mine svar som "oppslagsverk" jeg heller, altså.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.